Versetul zilei

23 noiembrie 2013

Hrana ta zilnia!

23 Noiembrie
Ezra 7.19-28

Ezra a păzit Cuvântul lui Dumnezeu şi n-a făcut de ruşine Numele Lui. Ezra şi oamenii care se strâng ca răspuns la chemarea sa vor fi făcuţi conştienţi de propria slăbiciune (sunt cel mult o mie cinci sute), dar, în acelaşi timp, şi de faptul că Dumnezeu le-a „pus înainte o uşă deschisă, pe care nimeni nu poate s-o închidă" (Apoc. 3.8). Artaxerxes I (Longimanus), zis Mână Lungă, asemenea predecesorilor săi Cirus şi Darius, este un instrument pregătit de Domnul ca să ţină deschisă uşa reîntoarcerii la Ierusalim pentru rămăşiţa exilată a lui Iuda.
Scrisoarea împăratului arată că el era atent la toate, întâi restabileşte închinarea în Ierusalim, cu tot ce era necesar jertfelor şi întreţinerii leviţilor; apoi pune în funcţie magistraţi şi judecători; în sfârşit, lucru remarcabil, dă instrucţiuni lui Ezra pentru a le face cunoscut tuturor legile Dumnezeului său (v. 25). „Inima împăratului în mâna Domnului este ca nişte izvoare de apă: El o îndreaptă încotro vrea" (Prov. 21.1; vezi şi Prov. 8.15-16). Ezra îl binecuvântează pe Domnul, ca pe Acela care a pus astfel de gânduri în inima împăratului. Să ne străduim, asemenea lui Ezra, să vedem întotdeauna „mâna", da, „mâna bună a lui Dumnezeu" (v. 6, 9, 28; 8.18, 31), în orice ni se întâmplă.

22 noiembrie 2013

Scrisoarea unui copil!

După moartea câinelui ei Abbey, o fetiță în vârstă de 4 ani din SUA, Meredith Scrivener, a fost devastată. I-a cerut mamei ei s-o ajute să-i trimită o scrisoare lui Dumnezeu, iar femeia a acceptat, sperând că asta îi va alina suferința micuței.
“Doamne, Doamne, Vrei, te rog, să ai grijă de câinele meu Abbey? A murit ieri, iar acum se află cu tine în Rai. Mi-e foarte dor de ea. Sunt foarte bucuroasă că m-ai lăsat să o am, deși s-a îmbolnăvit. Sper că te vei juca cu ea. Îi place să se joace cu mingi și să înoate. Îți trimit o poză cu ea pentru ca să o recunoști când o vei vedea. Mi-e tare dor de ea”, i-a scris fetița lui Dumnezeu, iar mama acesteia a hotărât că o scrisoare atât de frumoasă merită și un răspuns.
Drept urmare, a pregătit o altă scrisoare și i-a dat-o fiicei sale, spunându-i că Dumnezeu i-a scris înapoi. Iată cel de-al doilea mesaj:
“Dragă Meredith,
Abbey a ajuns cu bine în Rai. Poza pe care mi-ai trimis-o a fost de mare ajutor. Am recunoscut-o imediat pe Abbey.
Să știi că nu mai este bolnavă. Spiritul ei este aici lângă mine, la fel cum se află și în inima ta. Lui Abbey i-a plăcut să fie câinele tău. De vreme ce în Rai nu avem nevoie de coprurile noastre, n-am unde să păstrez poza, așa că ți-am trimis-o înapoi pentru a o păstra și pentru a-ți aminti mereu de Abbey.
Îți mulțumesc pentru scrisoarea ta frumoasă. Mulțumește-i mamei tale că te-a ajutat să o scrii și că mi-a trimis-o. Ai o mamă deosebită, am ales-o special pentru tine.
Îți trimit binecuvântările mele și fiecare zi și vreau să-ți amintești mereu că te iubesc foarte mult.
De altfel, sunt ușor de găsit, oriunde este iubire.
Cu dragoste, Dumnezeu”

         Sursa: viralnova.com]

Asteptandu-L pe Isus!

Un glas strigă: „Pregătiţi în pustiu calea Domnului, neteziţi în locurile uscate un drum pentru Dumnezeul nostru!
Isaia 40:3

Iata ca din nou am ajuns  la  acel loc unde Dumnezeu ne modeleaza si ne pregateste-PUSTIU
„Pregătiţi în pustiu calea Domnului..."
Nicaieri nu vom reusi sa-L intelegem mai bine pe Dumnezeu, decat in pustiu. Si totusi nimanui nu ii place sa calatoreasca prin pustiu.Insa asa cum de-a lungul timpului Dumnezeu si-a ales oameni pe care i-a trecut prin pustiu cu scopul de a-i pregati pentru o mare lucrare, asemenea mod de lucru il aplica si azi cu multi dintre noi.De-aceea este foarte important sa stim, de ce am ajuns acolo si  care este scopul?

Astazi mai mult ca oricand se vorbeste despre revenirea lui Isus. Bineinteles aceasta nu este doar o poveste ci este un adevar, o certitudine, si fie ca acest lucru ne place sau nu, il dorim sau nu-l dorim, Isus e mai aproape ca oricand.
Mi-a venit in minte un exemplu spre a putea intelege mai bine ceea ce vreau sa spun.
"Doi  tineri se logodesc. El pleaca departe de tara pentru a-si face un viitor mai bun, insa ii promite fetei ca se va intoarce sa o ia cu el dupa ce gaseste un loc care sa fie doar al lor.
 In tot acest timp fata sta si il asteapta cuminte, comportandu-se ca o logodnica devotata si fidela. Asteapta ziua cand mirele ei drag se va intoarce sa faca nunta mult asteptata si sa o ia cu el, in acel loc unde el a mers inainte sa il pregatesca doar pentru ei doi"

Acum vin cu o intrebare:
"Daca logodnica lui in toata aceasta perioada s-ar fi comportat imoral, fiindu-i infidela si traindu-si viata ca o femeie care nu trebuie sa dea socoteala nimanui pentru ce face...oare iubitul ei ar mai bate atata drum sa vina sa o ia cu el..?"
Matei 5:8

Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!
 Este atat de simplu si de clar cuvantul lui Dumnezeu, incat nu avem cum sa nu intelegem...
Isus va reveni, insa nu va reveni sa-si ia o mireasa compromisa si plina de pacat...!
 Daca nu traim curat, noi mireasa lui Hristos de pe pamant, credem oare ca avem sansa de a ajunge in locul acela promis pe care s-a dus sa ni-l pregateasca?
Nicidecum!
In Imparatia Lui nu vor intra decat aceia care raman curati pana la capat si stau in asteptare Mirelui drag.

Doamne ajuta-ne sa ramanem  curati si neintinati pana in ziua cand vei veni sa ne iei la Tine, la nunta pregatita alaturi de toti sfintii!


Hrana ta zilnica!

22 Noiembrie
Ezra 7.1-18

S-au scurs aproximativ patruzeci de ani între evenimentele din cap. 6 şi cele cu care începe cap. 7; este vorba de călătoria lui Ezra sub domnia lui Artaxerxes. Spre deosebire de preoţii neglijenţi - a căror problemă a fost în cap. 2.61-62 - Ezra este capabil să reconstituie genealogia întorcându-se până la Aaron. De asemenea, el este „cărturar priceput în legea lui Moise". Cât de bine este să fim instruiţi în Cuvântul lui Dumnezeu! Dar nu este de ajuns să-1 cunoaştem prin inteligenţă şi memorie, asemenea materiilor învăţate la şcoală. Acest gen de cunoaştere nu serveşte decât la umflarea mândriei (1 Corinteni 8.1; 13.2). Este deci vital să iubim acest Cuvânt şi Persoana pe care ne-o prezintă. Priviţi-1 pe Ezra! El „îşi îndreptase inima să caute legea Domnului" (v. 10), şi nu numai să o caute, ci şi „s-o împlinească", deoarece cunoaşterea (chiar cu inima) nu este suficientă, dacă nu punem în practică ceea ce ne-a învăţat Scriptura (Iacov 1.22). Numai când aceste condiţii sunt împlinite, o persoană va putea să-şi asume responsabilitatea de a-i învăţa pe alţii.
Cu bunăvoinţă şi generozitate, împăratul a dat toate dispoziţiile necesare pentru a-i permite lui Ezra să întreprindă călătoria şi, de asemeni, să se ocupe, la sosirea lui, de lucrarea casei Domnului.

21 noiembrie 2013

Alerg spre ţintă...!

Fraţilor, eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
Filipeni 3 :13-14
Dumnezeu ne-a facut o chemare  fiecaruia. Daca recunoastem ca nu suntem desavarsiti si nu am adus la implinirea chemarea cereasca pe care am primit-o atunci alegarea noastra nu s-a incheiat.
De fapt intreaga noastra viata TREBUIE sa fie o continua alergare.  
Tragedia din ziua de azi este ca multi  ne-am oprit din alergare. Confortul si comoditatea ne-au facut sa incetinim pasul  iar acum stam in aceea zona in care incercam sa ne mentinem.Numai ca in aceasta stare intervine comparatia dintre "persoana mea" si "cel de langa mine"
Cand ma vad mai bun decat cel de langa mine, cu siguranta nu mai caut sa alerg si sa implinesc chemarea la care am fost chemat.
 Chiar daca ultima 100 de m este cea mai grea,
".....uitând ce este în urma mea şi aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre ţintă..."

Live-ELIM

Astazi, incepand cu ora 18 sunteti invitati a urmari live pe  http://www.elim.ro/, primul serviciu de evanghelizare cu ocazia celor 25 de ani de inchinare in noua locatie de pe str.Virgil Madgearu, nr.39.
Vizionare placuta!

Hrana ta zilnica!

21 Noiembrie
Ezra 6.13-22

Acuzatorii iudeilor au înţeles că n-ar fi fost înţelept să se opună ordinelor pe care le primiseră. Ei le execută prompt, dar cu resentimentele care se subînţeleg.
Cu o asemenea protecţie din partea autorităţilor şi dispunând de noi mijloace materiale, bătrânii iudeilor încheie construirea templului. Dar să remarcăm acest detaliu important: dacă ei prosperă, nu este datorită decretului lui Darius, ci „prin profeţiile lui Hagai profetul şi ale lui Zaharia, fiul lui Ido" (v. 14). Tot aşa se prezintă şi situaţia celui credincios. Izvorul prosperităţii lui nu se găseşte în împrejurările favorabile în care Dumnezeu îl pune aici, pe pământ, ci în supunerea faţă de Cuvântul Dumnezeului său.
Inaugurarea casei are loc cu bucurie. Totuşi, ce mare este contrastul faţă de inaugurarea primului templu, când s-au sacrificat douăzeci şi două de mii de boi şi o sută douăzeci de mii de oi (2 Cronici 7.5). Nu se face nici o menţiune aici cu privire la foc coborând din cer sau la glorie umplând casa, deoarece chivotul lui Dumnezeu fusese pierdut; el nu va mai fi regăsit.
După dedicarea Casei, Pastele şi sărbătoarea Azimelor se ţin în luna întâi. În pofida slăbiciunii lor, Dumnezeu a bucurat inimile acestor sărmani iudei, după întoarcerea lor din exil.

20 noiembrie 2013

De ce Il cauti pe ISUS?

Dar Isus le-a zis: „Eu sunt, nu vă temeţi!”
 Voiau deci să-L ia în corabie. Şi corabia a sosit îndată la locul spre care mergeau.
Norodul care rămăsese de cealaltă parte a mării băgase de seamă că acolo nu era decât o corabie şi că Isus nu Se suise în corabia aceasta cu ucenicii Lui, ci ucenicii plecaseră singuri cu ea.
 A doua zi sosiseră alte corăbii din Tiberiada, aproape de locul unde mâncaseră ei pâinea, după ce Domnul mulţumise lui Dumnezeu. Când au văzut noroadele că nici Isus, nici ucenicii Lui nu erau acolo, s-au suit şi ele în corăbiile acestea şi s-au dus la Capernaum să caute pe Isus. Când L-au găsit, dincolo de mare, I-au zis: „Învăţătorule, când ai venit aici?”
Drept răspuns, Isus le-a zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Mă căutaţi nu pentru că aţi văzut semne, ci pentru că aţi mâncat din pâinile acelea şi v-aţi săturat.
Ioan 6:20-26

 A doua zi sosiseră alte corăbii din Tiberiada, aproape de locul unde mâncaseră ei pâinea, vers.23, iar in  vers.24 "Când au văzut noroadele că nici Isus, nici ucenicii Lui nu erau acolo.....s-au dus la Capernaum să caute pe Isus.

Ma intreb.. care a fost adevaratul motiv pentru care  L-au cautat pe Isus???
L-au cautat pentru ca auzise despre toate minunile pe care le facuse  sau pentru ca le era din nou foame?
Cu numai o zi in urma, la marea Tiberiadei noroadele acestea, care acum Il cautau pe Isus, au fost saturate cu paine si peste din belsug. Iata ca acum Il cautau din nou...

Imagineaza-ti ca cineva se imprieteneste cu tine, relatia devina una stransa, insa constati cu stupoare ca s-a imprietenit doar cu un motiv anume.Cand si-a atins scopul si a obtinut ce a vrut...nici macar nu te mai cunoaste... Oare cum te-ai simti?
 Sau alt exemplu...
Esti un tanar bogat cu o viitor promitator in fata, cunosti o tanara care accepta sa se casatoreasca cu tine, insa la scurt timp situatia i-a o alta intorsatura  si pierzi tot ce ai, iar sotia mult iubitoare...te paraseste. Oare nu te simti dezamagit si tradat? 
Cat ai avut ce sa oferi ai fost iubit, daca nu mai ai ce...esti parasit.
Imi amintesc de o discutie pe care am avut-o cu cineva, cu ceva vreme in urma, si imi povestea despre o familie care a plecat in SUA.Doamna (sotia) provenea dintr-o familie crestina, domnul(sotul)...nici sa auda de pocati. Dupa ceva timp, au primit o oferta de a pleca in SUA. Stiind ca "pocaitii"sunt ajutati acolo...brusc si-a schimbat crezul, ca sa-si atinga scopul.
Iata un motiv egoist de a-L cauta pe Dumnezeu. 
De-atatea ori si noi Il cautam pe Dumnezeu din motive gresite, Il cautam doar la nevoie. Il cautam pentru promisiunile Sale, Il cautam pentru binecuvantarile pe care le da, dar nu Il cautam pentru ceea ce este EL.
Cred ca Dumnezeu ar fi bucuros sa stie ca este cautat si iubit pentru ceea ce este, si nu pentru ceea ce ofera.
Atata timp cat  cautam  doar pentru beneficiile promisiunilor facute de El si nu pe Cel care face aceste promisiuni,  si satisfactia noastra va fi de scurta durata si nesatisfactoare.

Dumnezeu vrea sa Il cunoastem si sa Il iubim pentru ceea ce este El. Si-a dat  la Golgota pe UNICUL SAU FIU, pentru mine si pentru tine, si a facut-o doar de dragul nostru.
Cat de intristat poate fi cand noi Il cautam asemeni apelului la  nr. 112 ?
Stim sa ne rugam doar cand suntem in situatii extreme, doar cand avem probleme, insa nu stim sa Ii multumim si cand ne este foarte bine.
Atunci cand credem ca "Dumnezeu ne-a intors spatele", sunt cei mai vulnerabili si cei mai tentati in a ne arata adevarata noastra motivatie.
Cred ca in adancul nostru, al fiecaruia este bine sa ne facem o analiza si sa vedem care este motivul pentru care Il cautam pe Isus? Il cautam pentru CEEA CE ESTE EL sau pentru ceea ce ne ofera.
 Constienti trebuie sa fim ca asa cum Dumnezeu cunoaste inima noastra, El cunoaste si motivatia noastra!

De cate ori nu am picat testul si eu.....?

De-atatea ori am citit istoria poporului Israel, insa niciodata nu am inteles scopul lui Dumnezeu atat de bine ca acum, scopul pe care l-a avut fata de ei.
Cand citesti istoria lor iti vine sa spui..."Doamne, cat de neintelepti au putut fi...", desi noi sau hai sa ma refer doar la mine personal, eu sunt mai neinteleapta ca poporul Israel de atatea ori...
Privesti in urma ta si  vezi experienta prin care te-a trecut Dumnezeu, vezi drumul printre doua ziduri de apa involburata, iar tu mergi prin el si ajungi la mal neatins si nevatamat, vezi cum aceeasi apa se uneste si-i omoara pe toti cei care au vrut sa iti faca rau. In asemenea situatie nu poti decat sa te minunezi  si sa pui ce maret si puternic Dumnezeu ai!
Dar iata ca la scurt timp ajungi insetat, flamand si rupt de oboseala invartindu-te fara o destinatie precisa.Incepi  sa murmuri, sa cartesti si uiti repede ca nu cu mult timp in urma Dumnezeu te-a ajutat.
Oare chiar crezi ca te va lasa Dumnezeu acum? Atunci care a fost scopul interventiei Sale?
Dupa ce Dumnezeu ne ofera ajutorul si ne smereste, intotdeauna urmeaza si  aceea perioada de incercare si de testare.
Oare de cate ori nu am picat testul si noi.....?
Oare Dumnezeu ne-a salvat din mocirla pacatului doar pentru un moment anume sau o anumita perioada?
De ce atunci cand suntem in incercare si credem ca Dumnezeu ne-a uitat, nu ne amintim ca EL a fost Cel care ne-a salvat?
Oare, doar pentru asa scurta durata a fost salvarea si purtarea Lui de grija?

Suntem doar intr-o vreme a testarii noastre, Dumnezeu este acelasi si atunci si acum, si tot El ne va calauzi si ne va da izbanda si acum, chiar daca ne aflam in pustiu.

Hrana ta zilnica!

20 Noiembrie
Ezra 6.1-12

O nouă scrisoare a acuzatorilor pleacă deci spre capitala imperiului, dar ea îi va pune în încurcătură.
Nu numai că cercetările pe care Darius le întreprinde permit redescoperirea edictului lui Cirus, dar însuşi împăratul, în răspunsul său, ia în mână cauza rămăşiţei lui Iuda şi a construirii Templului. Şi, ca paharul să fíe plin, dă dispoziţie chiar vrăjmaşilor iudeilor să le acorde acestora tot ajutorul necesar. În finalul său, decretul lui Darius este însoţit de cumplite ameninţări contra acelor persoane care i-ar modifica conţinutul. Acesta a fost deci rezultatul poziţiei clare şi îndrăzneţe adoptate de bătrânii iudeilor (5.11,12; vezi Matei 10.32). 
Atitudinea lor I-a dat Domnului ocazia să-Şi arate public aprobarea.
Este încurajator să-1 vedem pe împărat, în v. 10, recunoscând puterea rugăciunilor către Dumnezeul cerurilor şi chiar solicitându-le pentru sine şi pentru fiii săi. Acest Dumnezeu al cerurilor este acum Tatăl nostru; să nu neglijăm să-I vorbim. În plus, suntem îndemnaţi să ne rugăm „pentru toţi oamenii" - şi în mod special ,pentru împăraţi (autorităţi) şi pentru toţi cei care sunt în poziţii înalte, ca să ducem o viaţă paşnică şi liniştită, în toată evlavia şi demnitatea" (1 Timotei 2.1, 2).

19 noiembrie 2013

25 de ani !!!

Peste doua zile va incepe sarbatoarea!
25 de ani  de bucurii in noua cladire in care este astazi Biserica Elim.
Incepand de joi  si pana duminica, vor avea loc in fiecare seara servicii de evanghelizare in Biserica Penticostala Elim.Vor fi invitati atat din tara cat si de peste hotare, insa va fi un mare INVITAT  SPECIAL, DOMNUL ISUS. 
De-aceea va rog sa nu intarziati, fie a veni alaturi de noi la  inchinare, fie a participa online  pe: http://www.elim.ro/, deoarece fiecare serviciu va fi transmis live.
Multumim inca de-acum Domnului pentru modul in care Duhul Sfant va  lucra in fiecare zi.
Va asteptam cu drag!

Din veșnicii m-ai cunoscut....

   
Din veșnicii m-ai cunoscut
Și m-ai ales pentru Tine.
Puterea Ta prin mâna Ta
Oriunde merg e cu mine…


“Aleluia!” strig către Tine
Gloria Ta în veac va ține
Când vei reveni, nedespărțiți vom fi
Și în veci slava Ta o voi vedea…


La Tine vin azi să mă-nchin
Primește-mă în brațele Tale
Ai fost mereu destinul meu
Isus e singura cale…

“Aleluia!” strig către Tine
Gloria Ta în veac va ține
Când vei reveni, nedespărțiți vom fi
Și în veci slava Ta o voi vedea…

De ce sunt in pustiu?

Dorind mai mult sa gasesc raspunsul la unele intrebari pe care asa cum mi le pun eu, cred ca vi le  puneti multi  dintre dumneavoastra,
"Doamne, unde esti ?", am inceput sa caut si sa citesc mai mult in ceea ce priveste  perioada de pustiu a vietii in care de multe ori ne gasim fiecare dintre noi.
De fapt cred inainte de a merge mai departe ar fi bine sa ne amintim unul din versetele scrise de dr. Luca 3:22
.... Duhul Sfânt S-a coborât peste El în chip trupesc, ca un porumbel. Şi din cer s-a auzit un glas care zicea: „Tu eşti Fiul Meu preaiubit: în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea!”
Iata ca in mod public Dumnezeu isi recunoaste Fiul, ba mai mult declara ca Isi gaseste toata placerea in El, cu alte cuvinte "IL iubea".
Mai departe in primul vers. al cap. urmator, cap.4 intervine o schimbare,
"Isus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustiu.."
Iata ca desi Il iubea, TOTUSI Tatal Lui, ingaduie sa fie dus in pustiu. Sa-L fi suparat cu ceva...?
Nicidecum! 
Doar ca acolo este locul unde incepe pregatirea pentru a deveni adevarati luptatori.
Pustia prin care este ingaduit sa trecem nu este pedeapsa sau respingerea de catre Dumnezeu fata de noi, nu este locul infrangerii ci este un loc al biruintei daca ascultam de El. Infrangere poate fi doar daca ascultam de propriile noastre dorinte si nu tinem seama de ceea ce ne spune Dumnezeu.
Poporul Israel daca ar fi ascultat de ceea ce le-a spus Dumnezeu, aceea perioada ar fi fost efectiv o calatorie care trecea prin pustiu dupa care ajungeau in Tara Promisa, insa datorita neascultarii lor, in loc ca acea calatorie sa fie de scurta durata, ea s-a transformat intr-un pelerinaj de o viata, 40 de ani in pustiu...si la urma au pierit toti, doar doi au ajuns la destinatie.
Nu acesta era scopul lui Dumnezeu pentru ei, ci experienta din pustie care s-a transformat o calatorie de o viata, a fost rezultatul nescocotirii lui Dumnezeu si a poruncilor Sale. 

Daca azi ne gasim  in pustiu indiferent care dintre noi, important este sa retinem ca am ajuns acolo pentru ca Dumnezeu are un scop cu noi, suntem acolo sa fim echipati si slefuiti pentru o noua lucrare in viata noastra.Cu cat intelegem ce vrea Dumnezeu de la noi, cu-atat e mai scurta perioada din pustiu, cu cat ne incapatanam sa ne facem NOI propriul traseu, propriul orar si sa ne satisfacem propriile dorinte cu atat mai mult va dura pustia din viata noastra.
Doamne ajuta-ma sa inteleg de ce sunt acolo si ce vrei sa fac!

Aviz amatorilor!!!

Pentru ca suntem in sezonul in care aud si in stanga si dreapta ca se discuta doar despre preparatul licorii care le dau atat bataie de cap multor oameni, am gasit o istorioara scrisa de Ion Tiraf, istorioara care e demna de luat in seama.

Pe un drum ingust mergea doua carute. La un moment dat unul vroia sa il depaseasca pe celalat, dar pentru ca drumul era ingust nu prea avea loc. Asa ca cu glas raspicat a inceput sa strige:
-Da-te la o parte sa trec!
-Dar ce, pe urma mea nu poti merge?- raspunse celalalt
-NU, pentru ca mi se cuvine  sa merg inaintea ta, raspunse carutasul grabit.
-Dar de ce?
-Eu car spirt si tuica!
-Atunci frate, ai dreptate. Treci inaintea mea pentru ca eu duc in caruta cosciuge si trebuie sa merg dupa tine , caci eu traiesc de pe urma ta !!!

Aviz amatorilor!!!

Doamne, unde esti?

Dar, dacă mă duc la răsărit, nu este acolo; dacă mă duc la apus, nu-L găsesc: dacă are treabă la miazănoapte, nu-L pot vedea; dacă Se ascunde la miazăzi, nu-L pot descoperi.
Iov 23:8-9
Cred ca Iov  se afla in acest moment in cea mai pustie perioada a vietii sale.Avea o nevoie acuta de Dumnezeu si nu-L gasea.

Cred ca nimic nu este mai trist decat sa iti amintesti momentele frumoase din viata ta, in care doar pronuntandu-i Numele, El deja era prezent langa tine, doar framantandu-te pentru o anumita problema si ea se rezolva...
Dar iata ca uneori trebuie sa trecem si prin anumite momente in viata in care strigam: "Doamne, unde esti?" 
Se intampla ca uneori sa te rogi pentru o anumita problema si nu o data, ci o perioada lunga de timp, si cu toate astea  uneori se pare ca cerul a tras o perdea groasa prin care sa nu treaca nimic.  Nu ai asemenea senzatii niciodata?
Daca ne uitam in Scriptura vom gasi oameni care au trecut prin ceea ce treci tu sau poate trec eu. Eu sincer am avut parte de aceste trairi si inca mai am, pentru ca atata timp cat nu am primit raspunsul la multe rugaciuni pe care le-am inaltat dupa voia Sa, intreb de multe ori..."Doamne, de ce  nu ma auzi? Spre exemplu dorinta de a fi mantuiti si copiii mei, eu cred ca este o rugaciunea dupa voia Sa.
"...doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă"
Sa ne amintim doar cativa  dintre inaintasii nostri care au trecut prin aceasta situatie, Moise, Iosif si  batranul Iov. Toti au trecut prin  asemenea momente, Moise luat si crescut ca print la Faraon,  se lupta mai apoi 40 de ani in pustie, Iosif  iubit si favorizat de tatal sau, iata-l aruncat in groapa, umilit si vandut ca sclav de proprii lui frati, Iov cel mai de vaza om dintre toti locuitorii Rasaritului, bogatii imense, copii, nevasta, slujitori, vite, etc...
Iata-i pe toti trei intr-un moment pustiu al vietii lor in care se intreaba:
"Doamne, unde esti?"
 Te gasesti cumva in aceeasi situatie?
Locul cel mai sfant  in care il poti gasi pe Dumnezeu, este in aceasta pustie a vietii tale.
Aici Dumnezeu se arata intr-un mod aparte, aici Dumnezeu ne invata cum sa ne pregatim pentru tot ceea ce va urma sa lucreze in viata noastra.
Insa pentru aceasta trebuie sa acceptam ca drumul spre cer, drumul spre victorie, trece si prin pustiu.

Hrana ta zilnica!

19 Noiembrie
Ezra 5.6-17

În timp ce, sub „ochiul Dumnezeului lor" (v.5; Psalmul 32.8), iudeii au reînceput lucrul, vrăjmaşii, pe de altă parte, îşi reiau planurile rele.
Atât timp cât viaţa noastră creştină se află în declin, cât timp ne căutăm propriile interese, nu-i dăm diavolului nici o bătaie de cap. În mod sigur va avea grijă să nu ne deranjeze din somnul nostru. Îi convine de minune. Dar odată ce Domnul, prin Cuvântul Său, ne trezeşte inima şi zelul pentru El, imediat îl găsim pe Satan din nou în drumul nostru (vezi 1 Corinteni 16.9).
Guvernatorul şi însoţitorii lui folosesc aceleaşi tactici care au reuşit atât de bine în capitolul anterior: ei îi scriu lui Darius, noului împărat, încercând să-1 facă să intervină, dar de data aceasta îşi ascund vrăjmăşia sub o haină a indiferenţei şi chiar a toleranţei. Scrisoarea lor, care cuprinde declaraţiile bătrânilor lui Iuda, constituie în mod involuntar o frumoasă mărturie în favoarea acestora (v. 11 şi următoarele). Aceşti bătrâni nu s-au ruşinat să se numească pe ei înşişi slujitori ai lui Dumnezeu, nici să descopere ce a făcut Domnul pentru ei, chiar dacă aceasta însemna să mărturisească greşelile părinţilor lor.

18 noiembrie 2013

Esti convins ca alegerile tale sunt bune?

Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte.
Prov.14:12

Cand  Lot s-a  despartit de Avraam si a fost pus sa aleaga incotr-o va merge, Lot a  ridicat ochii spre rasarit si a privit campia Iordanului, in loc sa ceara Domnului sa-i arate incotr-o sa mearga...
Campia Iordanului si  toate intinderile pana spre Sodoma, i s-au parut lui Lot cele mai bune căi si cele mai bune alegeri.
Consecintele acestei alegeri ale lui Lot le gasim inca din prima carte a Biblie si le stim cu totii.
Multe căi pot părea bune omului, dar la urmă se văd că duc la moarte...
 Si noi stam  zi de zi in fata unor alegeri, alegeri mici sau mari, nu asta e important, important este ce facem in acest moment de rascruce. 
Uneori ne gandim ca sunt lucruri prea marunte sa Il implicam pe Dumnezeu, insa de-atatea ori s-au vazut ca cele mai mici alegeri au rasturnat situatii mari sau mai trist ca ne duc la faliment.
Ti se ofera un servici mai bun si esti pus in situatia de face aceasta alegere, accepti noul servici si pleci din firma  sau refuzi si ramai in continuare unde esti? 
Ce faci...? Cum  stii ce este mai bun?
Ti-ai gasit un partener, esti hotarat sa te casatoresti, pe ce te bazezi cand ai hotarat sa-i  spui "DA" ?
De unde vei stii ca el sau ea este cel (cea) potrivita pentru tine?
Ti se ofera ocazia unui concediu superb cu costuri minime.
Ce faci inainte de a accepta acest sejur?
Sunt atatea exemple cu care as putea continua, pentru ca zilnic suntem in situatia de a alege  si a lua decizii, dar oare alegerile noastre se bazeaza pe raspunsul lui Dumnezeu sau intr-adevar sunt alegerile noastre?
Daca Lot L-ar fi intrebat pe Domnul si ar fi asteptat raspunsul, oare avea acest destin?
Poate unii se intreaba, " pai, cum stiu care e raspunsul lui Dumnezeu?"
Daca ne-am propus ca in scurta noastra trecere pe acest pamant sa facem voia lui Dumnezeu, oare ne va lasa El fara raspuns?
Cand copilul meu ma va intreba ceva, oare nu-i voi raspunde eu...?
O relatie care este atat de apropiata dintre tata si fiu sau tata si fiica, poate ramane fara raspuns?
Daca Dumnezeu este Tatal meu, niciodata nu voi ramane doar cu intrebari, pentru caci stiu,
 "fiecare Tata isi iubeste copilul si Il va invata ce cale sa urmeze sau ce alegere sa faca!"
 
Daca ai de luat o decizie, aseaza-te in camaruta ta pe genunchi si intreaba-l pe Domnul ce sa faci, iar mai apoi asteapta raspunsul, pentru ca el nu va intarzia sa apara, dar pentru a se putea realiza acest lucru, alege-L pe DUMNEZEU ca TATAL TAU !
 

"Te voi scăpa, şi nu vei cădea..."

Ieremia 39:18
"Te voi scăpa, şi nu vei cădea sub sabie, ci viaţa îţi va fi prada ta de război, pentru că ai avut încredere în Mine, zice Domnul.”

Cred ca nu exista satisfactie mai mare, ca atunci cand te gasesti in cea mai cumplita incurcatura din viata si  nu mai stii ce sa faci, sa auzi pe cineva spunand:"stai linistit...te voi scapa eu din asta ". Asa-i?

Si iata ca de multe ori am auzit aceste cuvinte...
Daca fac apel la memoria mea, si cred ca si dumneavoastra puteti face acest lucru, cu siguranta ne vom aminti de momentele dificile prin care am trecut in viata. Eu una imi amintesc foarte bine...
Dar pe langa problemele prin care am trecut, imi amintesc ca tot de atatea ori am simtit interventia lui Dumnezeu.In cele mai inversunate lupte, in cele mai mari probleme si-n in cele mai groaznice momente, atunci am simtit si am vazut cel mai mult puterea lui Dumnezeu. Niciodata nu  ii va lasa pe copiii Sai  sa ajunga la extrema. Da, accepta sa fim incercati, si chiar inteleptul Solomon ne spune in Proverbe 17:3
Tigaia lămureşte argintul, şi cuptorul lămureşte aurul; dar Cel ce încearcă inimile este Domnul, insa niciodata nu va ridica mainile de pe noi, daca ramanem langa El.
De-aceea cu cat  mai mare este incercarea, cu-atat va fi mai mare aratarea slavei Sale.

Nu stiu care este incercarea prin care vom trece fiecare dintre noi, insa stiu ca am primit o asigurare fiecare:
"Te voi scăpa, şi nu vei cădea sub sabie, ci viaţa îţi va fi prada ta de război, pentru că ai avut încredere în Mine, zice Domnul.”

Hrana ta zilnica!

18 Noiembrie
Ezra 4.17-24; 5.1-5

Ca să oprească lucrarea fiilor lui Iuda, vrăjmaşii lor au folosit, pe rând, şiretenia (v. 2), intimidarea (v. 4-5) şi acuzaţiile (v. 6-16). Acum, când au obţinut de la împărat sprijinul pe care-1 doreau, folosesc o nouă armă: violenţa. Ei se duc în grabă lângă iudei, ca să-i oprească „prin forţă şi cu putere" (v. 23) de la continuarea lucrării. Dar adevăratul motiv ca lucrarea să fie oprită este altul. Profetul Hagai ni-1 face cunoscut în primul său capitol: este însăşi lipsa de credinţă şi neglijenţa poporului. De-a lungul anilor (în jur de cincisprezece) care s-au scurs de la punerea temeliilor, preocuparea pentru casa lui Dumnezeu scăzuse treptat şi fiecare începuse să se ocupe de propria casă. Vai! Nu trecem şi noi astăzi, ca oameni credincioşi, prin asemenea perioade de declin spiritual? Domnul şi Casa Lui (Adunarea) nu ne mai atrag inimile. Şi, proporţional cu lipsa de interes pentru cele ale Domnului, creşte preocuparea noastră cu propriile afaceri. Totuşi, Dumnezeu nu vrea să ne lase în această stare. El ni Se adresează în acelaşi fel în care îi vorbeşte aici lui Iuda. La îndemnul lui Hagai şi al lui Zaharia, poporul se trezeşte, iese din indiferenţă şi reîncepe lucrul

17 noiembrie 2013

O dumineca binecuvantata!

 Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu inseamna nimic, iar fara EL chiar si un fulg ne zdrobeste !
Psalmul 23

Hrana ta zilnica!

17 Noiembrie
Ezra 4.1-16

Situaţia oamenilor lui Iuda n-a scăpat atenţiei naţiunilor din jur. Iată-i cum vin cu o ofertă tentantă: „Să construim cu voi, deoarece căutăm ca şi voi pe Dumnezeul vostru ..." (v. 2). Nu era acesta un gest de prietenie din partea lor? Lucrarea ar înainta mult mai repede. Şi un refuz i-ar jigni cu siguranţă pe aceşti oameni. Dar conducătorii iudeilor nu sunt nicidecum naivi. Ei resping ferm sugestia, spre deosebire de Iosua şi de mai-marii lui Israel care se lăsaseră înşelaţi altădată de un truc asemănător (Iosua 9). Ca să ia parte la o lucrare a lui Dumnezeu, este esenţial ca cei implicaţi în ea să aparţină poporului lui Dumnezeu. Să nu ne temem să menţinem o despărţire categorică faţă de cercurile religioase ale căror principii sunt confuze, chiar dacă aceasta ar intra în contradicţie cu ceea ce ar sugera falsa dragoste sau, simplu, dorinţa de a nu-i leza pe alţii.
Ceea ce urmează aruncă o lumină asupra identităţii acestor ajutoare binevoitoare: vrăjmaşi! Nereuşindu-le înşelăciunea, ei îşi descoperă jocul şi recurg la ameninţări. Apoi, schimbând încă o dată tactica, trimit o scrisoare acuzatoare lui Artaxerxes, noul conducător al imperiului.