Versetul zilei

3 ianuarie 2014

Dezamagiri, neimpliniri, promisiuni....

Daca stam si ne gandim la inceputul anului 2013 si chiar pe parcursul anului, au fost date multe pronsticuri si au fost multe previziuni din partea multora, numai ca nimic din tot ceea ce a fost prezis nu s-a intamplat, si asta nu face altceva decat ne intareste credinta in Cuvantul lui Dumnezeu si ne incurajeaza sa credem in continuare tot ceea ce scrie si ce ne promite Dumnezeu, pentru ca EL ESTE Singurul suveran pe pamant si in cer si toata autoritatea este in Mana Lui. 
Toate Ii sunt supuse NUMAI LUI ! Slava Lui!

S-a incheiat un an! 
Pentru unii poate s-a scurs prea repede, pentru ca nu au reusit sa faca tot ce si-au propus, pentru altii poate a fost un an prea lung, mai ales daca le-a fost dat sa poarte o suferinta in trup, insa indiferent de categorie, sirul zilelor si mersul timpului isi continua ritmul dat de Dumnezeu, fie ca vrem sau nu vrem.
S-a scurs un an in care ne-am propus sa realizam atatea lucruri, un an in care am promis noi atatea lucruri, un an in care  altii ne-au facut noua promisiuni, insa nu stiu cate din toate acestea s-au realizat si s-au implinit.
Sunt convinsa ca nu tot din ceea ce ne-am propus fiecare, am si reusit sa ducem la bun sfarsit, asa cum am convingerea ca nu tot ceea ce am si promis noi altora, am dus la indeplinire, dar tot la fel cred ca si promisiunile altora facute fata de noi, nu au fost respectate. Si iata ca ne-am trezit la final de an in fata unor neimpliniri, fie ele de orice natura si in inima noastra a aparut dezamagirea.
Numai ca  daca ne uitam in Scriptura apare un verset care, facand un calcul la numarul cartilor scrise si numarul versetelor, acest verset este scris EXACT in mijlocul Bibliei:
"Mai bine este să cauţi un adăpost în Domnul, decât să te încrezi în om..."
Psalmi 118:8
 Oare la intamplare a fost scris acest verset? 
Dumnezeu a facut omul si El ne cunoaste pe fiecare. Acest verset a fost scris dupa caderea omului in pacat. Prin caderea in pacat omul si-a pierdut multe din calitatile deosebit de frumoase date de Dumnezeu, printre care si pierderea cuvantului dat. Asa ca nu trebuie sa fim mirati ca ne-au fost facute promisiuni si n-au fost implinite, ca noi am facut promisiuni si nu le-am implinit, pentru ca atat noi cat si cei din jurul nostru SUNTEM OAMENI, urmasi ai lui Adam.
Apare insa ISUS HRISTOS si accepta sa preia aceste pacate asupra Sa, se face pacat pentru noi dandu-si viata la Golgota. Prin aceasta jertfa noi suntem mantuiti si salvati, iar pacatele noastre sunt aruncate in marea uitarii, asa spune Scriptura si eu cred acest lucru. Psalmul 103 (va recomad sa il cititi) ne vorbeste atat de frumos de modul cum se indura Dumnezeu fata de noi, daca ne intoarcem la El si-L acceptam  pe Fiul Sau ca Mantuitor si Salvator al vietii noastre.
"...cât este de departe răsăritul de apus, atât de mult depărtează El fărădelegile noastre de la noi"
spune vers.12, iar in Isaia 43:25 scrie:
"Eu, Eu îţi şterg fărădelegile, pentru Mine, şi nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatele tale"
In Mica 7:19
"El va avea iarăşi milă de noi, va călca în picioare nelegiuirile noastre, şi vei arunca în fundul mării toate păcatele lor"
Prin ISUS HRISTOS noi nu mai suntem urmasi ai lui Adam, ci suntem mostenitori pentru ca suntem Fii de Dumnezeu. Ce minunat!
In Ioan 1:12 scrie,
"Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu"
iar in Romani 8:17 scrie:
"Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori: moştenitori ai lui Dumnezeu şi împreună moştenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El"
Iata  ca acum, ca si si Fii ai lui Dumnezeu nu mai avem acest drept de a fi ca si inainte, pana a-L cunoaste pe Hristos, acum trebuie sa semanam tot mai mult cu Tatal nostru. 
Noi deci, prin botezul în moartea Lui, am fost îngropaţi împreună cu El, pentru ca, după cum Hristos a înviat din morţi, prin slava Tatălui, tot aşa şi noi să trăim o viaţă nouă, spune Pavel in ep. sa din  Romani 6:4, ca atare: "Cine zice că rămâne în El trebuie să trăiască şi el cum a trăit Isus" 
1 Ioan 2:6
Asta ce inseamna....? Noi nu mai putem sa traim ca si inainte! Nu mai trebuie sa facem promisiuni si sa nu le ducem la indeplinire, pentru ca Isus nu face acest lucru. Din contra in multimea de promisiuni neimplinite, exista Cineva care implineste tot ce a zis. Tot ceea ce a promis, El a implinit.
In acest caz, dezamagirea nu isi mai are rostul in viata noastra. Noi traim acum bazati pe promisiunile lui Dumnezeu si stim ca ceea ce El ne-a fagaduit, a si implinit si chiar daca a trecut si anul 2013 si Dumnezeu intarzie si inca nu a implinit ceea ce ne-a promis cu siguranta are motivele LUI.
In urmatorul editorial am sa incerc sa arat cativa oameni care au avut parte de lungi asteptari a implinirii promisiunilor lui Dumnezeu, insa cu toate acestea ei au ramas credinciosi LUI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu