Versetul zilei

8 ianuarie 2014

Goana dupa vant....

Bine a fost acasa...!
Tare greu este sa revin la un program strict, dupa doua saptamani in care am trait ca o pensionara fara griji. Insa  nu am de ales, sa ies la pensie...inca nu pot, sa devin casnica... nu imi permit, asa ca neavand  alternativa nu imi ramane decat sa incerc sa ma adaptez din nou cu "cronometrul".
Si dupa cateva ore de munca...am si uitat cum e sa fii liber, insa viata merge inainte cu acelasi ritm fie ca vrem acest lucru sau nu .Viata merge inainte cu bune, cu rele, cu necaz sau cu bucurii, vesel sau trist, indiferent in ce stare ne gasim.....viata trece.
Si daca stam sa ne gandim bine...trece parca prea repede, cel putin asa zicea azi un coleg...
 Si este adevarat, daca ne gandim bine...imediat e jumatatea lui ianuarie... Va vine sa credeti!!!???
Lasand acum problemele de pe pamant si gandindu-ma cat de repede trece timpul, nu pot sa nu ma gandesc la modul cum ma raportez eu la viata. Ce fac eu in scurtul timp pe care il traiesc? Las in urma mea ceva, sunt de folos cuiva pe acest pamant? Ziua care a trecut, am trait-o doar pentru mine sau am trait-o pentru Domnul? Pentru ca la urma, urmei ceea ce fac pentru Domnul ramane in veci.Mi-a venit in minte acum una din cantarile care de obicei se canta la inmormantari:
 Precum trec stele strălucitoare,
De raza soarelui dimineaţa,
Aşa vei trece de-aici lăsând toate,
Dar, ce lui Isus ai făcut va sta.

Refren:
Asta rămâne, nu veştejeşte,
Ce pentru Isus ai făcut va sta;
Căci tu vei trece de-aici lăsând toate,
Dar ce lui Isus ai făcut va sta.

Cred ca ar trebui sa o auzim cantand mai des, si ar trebui sa o auzim noi cei care am ramas in viata,  pentru ca intr-adevar, NOI trebuie sa luam aminte.
Muncim din zori si pana in noapte si multi, chiar foarte multi isi castiga painea  cu truda, departe de familie, departe de casa in conditii vitrege chiar, si daca stam si ne uitam toate acestea sunt facute cu un singur scop....doar pentru trupul acesta trecator. Facem atatea sacrificii pentru ceva care trece ca iarba, dar nu suntem in stare sa facem sacrificii pentru Dumnezeu care va ramane vesnic. Muncim pe branci sa strangem avutii, sa facem case, dar inspirat a fost poetul cand a scris cantarea aceasta, pntru ca versul urmator spune:
De lucrul tău altul se va bucura,
Pe tine uitarea te v-aştepta,
Chiar de-ai semănat, tu nu vei secera;
Dar, ce lui Isus, ai făcut, va sta.

Oh...si cat este de adevarat!!!
Cred ca fiecare dintre noi cunoastem "n" cazuri care s-au zbatut o viata sa faca, si sa tot faca. Numai ca, atunci cand au zis si ei ca in sfarsit au terminat si de-acuma se vor bucura...au plecat subit din viata aceasta. Nu cunoasteti  asemenea cazuri? Eu am avut chiar alaturi de mine....
Am tot muncit, am tot  facut si iar am facut (atentie nu am facut avutii), si cand a zis...in sfarsit asta este ultima, de-acuma ne putem bucura...in urmatoarea luna...a plecat fara sa aibe timp sa-si ia macar la revedere...
Si-atunci ma intreb....merita toata truda aceasta? Dau dreptate inteleptului Solomon cand spunea:
"totul este desertaciune si goana dupa vant..."
Da, Scriptura spune: "cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce,” insa cred ca e o mare deosebire intre "a munci, ca sa traiesc" sau "traiesc pentru a munci".
 Astazi am muncit pentru trup opt ore la birou plus inca vreo patru-cinci acasa, vreo sapte-opt am sa dorm (ca sa imi refac trupul, bineinteles), imi raman vreo patru, din care una mi-o petrec inspre si dinspre servici, o ora de pregatire inainte de a pleca la birou si aproape o ora inainte de culcare,Bineinteles tot ocupandu-ma de trup, mai raman vreo doua pe care am sa le incerc sa le impart cum pot mai bine intre sot, copil si Dumnezeu...
Oare, doar atat merita Dumnezeu?
 Si la urma, urmei... cat timp oare a mi-a mai ramas pentru Dumnezeu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu