Versetul zilei

4 ianuarie 2014

Inarmati cu rabdare si credinciosie!

Asa cum am promis, voi incerca sa arat cateva exemple de oameni care au avut parte de lungi asteptari a implinirii promisiunilor pe care Dumnezeu le-a facut.

Avraam este unul dintre acesti oameni care a incercat mult timp sa inteleaga de ce Dumnezeu zaboveste in implinirea fagaduintei pe care i-a dat-o. Sa nu uitam ceea ce i-a fagaduit Dumnezeu:
"Domnul zisese lui Avram: „Ieşi din ţara ta, din rudenia ta şi din casa tatălui tău şi vino în ţara pe care ţi-o voi arăta.Voi face din tine un neam mare şi te voi binecuvânta; îţi voi face un nume mare şi vei fi o binecuvântare. Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta şi voi blestema pe cei ce te vor blestema; şi toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine"
Geneza 12:1-3
Cand Dumnezeu i-a facut promisiunea aceasta Avraam avea 75 de ani. Dumnezeu si-a adus aminte de ceea ce i-a fagaduit si la vremea potrivita i-a daruit un fiu. Cati ani avea Avraam cand s-a nascut primul lui fiu...? 100 de ani! 
25 de ani de asteptare....25 de ani in care Avraam s-a chinuit sa inteleaga de ce Dumnezeu zaboveste in implinirea fagaduintei.

Iosif, un alt exemplu care a tot incercat sa inteleaga de ce Dumnezeu a ingaduit sa ajunga in inchisoare nevinovat, dar cel mai mult nu a inteles de ce Dumnezeu l-a tinut atata timp acolo. Cat...? 13 ani Iosif a fost tinut ca rob din care 3 ani in temnita, fiind nevinovat.
Cu mult in urma Iosif avusese un vis, la varsta de 17 ani. Inca de-atunci Dumnezeu i-a descoperit printr-un vis profetic, in care snopii ceilalti s-au aruncat cu fata la pamant in fata snopului sau.
3 ani inchis, nevinovat - si Iosif nu intelegea! Si iata ca dupa 20 de ani (13 ani rob + 7 ani de belsug),visul lui se implineste pana in cele mai mici amanunte.

Moise pana sa scoata poporul din robia Egiptului a petrecut ani multi de singuratate si nu intelegea, de ce.
 ISUS este un alt exemplu care a asteptat in tacere  pana sa implineasca voia Celui care l-a trimis.
Cat timp..? 33 de ani si jumatate de asteptare!

Iata ca nu intotdeauna Dumnezeu raspunde imediat. Deseori ne intrebam, 
"Doamne, de ce mai zabovesti..?"
Avraam nu a incetat sa creada ca Dumnezeu va implini ceea ce a fagaduit. Cred ca nici pentru El nu a fost usoara asteptarea, insa el a ramas credincios.In Romani avem un verset care ne incurajeaza tare mult in acest scop. 
"El nu s-a îndoit de făgăduinţa lui Dumnezeu, prin necredinţă, ci, întărit prin credinţa lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredinţat că El ce făgăduieşte, poate să şi împlinească"
Toate promisiunile Lui se vor implini pentru ca, Cuvantul LUI este plin de putere.
"....prin care El ne-a dat făgăduinţele Lui nespus de mari şi scumpe..."
Chiar daca intarzie in implinirea fagaduintei, nu inceta sa crezi in El, pentru ca ceea ce El ti-a promis va implini. Asigura-te doar ca ai primit din partea Lui o promisiune certa intr-o anumita privinta.
Ceea ce El ne-a promis prin Cuvantul Sau in Scriptura totul se va implini.Insa sunt anumite situatii cand Dumnezeu ne face promisiuni noua personal prin diferite moduri, fie prin proroci, fie prin vise profetice sau vedenii, toate acestea El le va implini, trebuie doar sa avem certitudinea ca sunt din partea lui Dumnezeu prin Cuvantul Sau.
"....şi, fiindcă avem un Mare Preot pus peste casa lui Dumnezeu, să ne apropiem cu o inimă curată, cu credinţă deplină, cu inimile stropite şi curăţate de un cuget rău şi cu trupul spălat cu o apă curată. Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa."
Evrei 10:21-23

Daca sunt fagaduinte din partea lui Dumnezeu inca  neimplinite si atat eu, cat si tu in anul 2013 am asteptat ca  Domnul sa le implineasca si ele nu s-au implinit in viata noastra, rugaciunea mea este ca, Dumnezeu sa ne inarmeze cu rabdare si credinciosie fata de El, pentru ca Dumnezeu totdeauna isi tine Cuvantul.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu