Versetul zilei

5 februarie 2014

O societate falimentara si fara Dumnezeu!

Cred ca motivul pentru care am umpic de timp liber la birou, se datoreaza in mare parte si faptului ca este iarna si frig, nu doar crizei economice in care ne aflam de ceva vreme incoace.
Avand putin timp am m-ai rasfoit presa online si uitandu-ma peste aceste stiri, am observat ca in ultima vreme cap de afis sunt multe nume sonore care tin prima pagina ale ziarelor. Condamnat pentru....cercetat de DNA pentru....retinut 29 de zile pentru.....si care mai de care se intrec sa prezinte aceste vesti. 
Tot la fiecare patru ani(cred) se fac alegeri si  la fiecare alegere s-au tot schimbat partidele, si fiecare partid venit la putere, incerca sa se ocupe in mod special nu de bunul mers al populatiei, ci de cei care au plecat de la guvernare. Fiecare putere a incercat sa faca ceva, cu alte cuvinte a incercat sa arunce praf in ochii....alegatorilor, ca si cum ne spuneau..."vedeti, noi ne facem treaba mai bine decat cei care au fost inainte de noi".
 Numai ca de data asta nu prea mai inteleg cine cu cine voteaza....se fac arestari si condamnari de ambele tabere...Rand pe rand isi pierd averile si daca ne uitam la numarul lor, este din ce in ce mai mare. Se ajuta si isi faciliteaza unii altora tot felul de servicii,  iar mai apoi cand pica unul...cad rand pe rand....
Asta se intampla in randul lumii, in randul celor care si-au pus increderea in oameni, in randul celor care si-au facut propte omenesti.Numai ca prorocul Ieremia ne invata un lucru, 
 „Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul, numai ca cine ia seama...????
Oamenii si-au pus increderea in banii lor, s-au increzut in fortele lor, si-au pus nadejdea unii in altii si mai ales si-au pus increderea in persoanele "sus-puse", si iata ca acum se trezezesc tradati, mintiti si vanduti.Traim intr-o societate falimentara din toate punctele de vedere si asta pentru ca majoritatea oamenilor au uitat lucrul cel mai de baza, au uitat sa isi puna increderea in Dumnezeu. Bine ar fi daca au ajuns si ei sa spuna ceea ce ce spunea Solomon,
"Apoi, când m-am uitat cu băgare de seamă la toate lucrările pe care le făcusem cu mâinile mele şi la truda cu care le făcusem, am văzut că în toate este numai deşertăciune şi goană după vânt, şi că nu este nimic trainic sub soare.
Anii trec, generatiile vin si trec, partidele politice vin si trec, avutiile agonisite vin si trec(mai ales daca sunt adunate fara truda si sudoare), insa Singurul care nu trece, ESTE DOMNUL.
Isus Hristos este Singurul care ramane neschimbat din vesnicie in vesnicie.
 El nu tradeaza, nu minte, nu paraseste, nu fura, El este Acelasi Neschimbat.
Pamantul si cerul vor trece insa EL nu va trece!
Poate ca de multe ori ai vazut in jurul tau cum cei "rai" au propasire si le merge bine, insa aceasta propasire a lor nu este de durata, pentru ca increderea lor nu este in Domnul.
Ferice este de cel care s-a pus la adapost, in Domnul. Daca ti-ai incredintat familia ta, business-ul tau si tot ce ai, in mana Domnului  nu ai de ce sa iti faci griji. Daca iti  faci datoria fata de El, la fel poti sta linistit. Familia ta, averea ta, banii tai sunt la adapost si lucrarea mainilor tale va fi binecuvantata.
In cartea Isaia cap. 33 prorocul spune:
"Cel ce umblă în neprihănire şi vorbeşte fără vicleşug, cel ce nesocoteşte un câştig scos prin stoarcere, cel ce îşi trage mâinile înapoi ca să nu primească mită, cel ce îşi astupă urechea să n-audă cuvinte setoase de sânge şi îşi leagă ochii ca să nu vadă răul, acela va locui în locurile înalte; stânci întărite vor fi locul lui de scăpare; i se va da pâine, şi apa nu-i va lipsi"

Doamne, ce minunat e sa te stii si sa fii in siguranta!
Cititi va rog inca o data psalmul lui David. E un psalm

Nu te mania pe cei rai si nu te uita cu jind la cei ce fac raul; caci sunt cositi iute ca iarba si se vestejesc ca verdeata.
 Increde-te in Domnul si fa binele; locuieste in tara si umbla in credinciosie.Domnul sa-ti fie desfatarea, si El iti va da tot ce-ti doreste inima.
Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El, si El va lucra,
 El va face sa straluceasca dreptatea ta ca lumina, si dreptul tau ca soarele la amiaza.
Taci inaintea Domnului si nadajduieste in El. Nu te mania pe cel ce izbuteste in umbletele lui, pe omul care isi vede implinirea planurilor lui rele.
Lasa mania, paraseste iutimea; nu te supara, caci supararea duce numai la rau. Fiindca cei rai vor fi nimiciti, iar cei ce nadajduiesc in Domnul vor stapani tara.
 Inca putina vreme, si cel rau nu va mai fi; te vei uita la locul unde era, si nu va mai fi.Cei blanzi mostenesc tara si au belsug de pace.
 Cel rau face la planuri impotriva celui neprihanit si scrasneste din dinti impotriva lui. Domnul rade de cel rau, caci vede ca-i vine si lui ziua.
Cei rai trag sabia si isi incordeaza arcul, ca sa doboare pe cel nenorocit si sarac, ca sa injunghie pe cei cu inima neprihanita.
Dar sabia lor intra in insasi inima lor, si li se sfarama arcurile. Mai mult face putinul celui neprihanit decat belsugul multor rai.
 Caci bratele celui rau vor fi zdrobite, dar Domnul sprijina pe cei neprihaniti. Domnul cunoaste zilele oamenilor cinstiti; si mostenirea lor tine pe vecie.
 Ei nu raman de rusine in ziua nenorocirii, ci au de ajuns in zilele de foamete. Dar cei rai pier, si vrajmasii Domnului sunt ca cele mai frumoase pasuni: pier, pier ca fumul.
Cel rau ia cu imprumut, si nu da inapoi; dar cel neprihanit este milos si da.Caci cei binecuvantati de Domnul stapanesc tara, dar cei blestemati de El sunt nimiciti.
 Domnul intareste pasii omului, cand Ii place calea lui; daca se intampla sa cada, nu este doborat de tot, caci Domnul il apuca de mana.
Am fost tanar, si am imbatranit, dar n-am vazut pe cel neprihanit parasit, nici pe urmasii lui cersindu-si painea.
 Ci el intotdeauna este milos si da cu imprumut; si urmasii lui sunt binecuvantati.
 Departeaza-te de rau, fa binele, si vei dainui pe vecie.
 Caci Domnul iubeste dreptatea si nu paraseste pe credinciosii Lui. Totdeauna ei sunt sub paza Lui, dar Cei neprihaniti vor stapani tara si vor locui in ea pe vecie.
 Gura celui neprihanit vesteste intelepciunea, si limba lui trambiteaza dreptatea.Legea Dumnezeului sau este in inima lui; si nu i se clatina pasii. Cel rau pandeste pe cel neprihanit si cauta sa-l omoare.
 Dar Domnul nu-l lasa in mainile lui si nu-l osandeste cand vine la judecata.
 Nadajduieste in Domnul, pazeste calea Lui, si El te va inalta ca sa stapanesti tara: vei vedea pe cei rai nimiciti. Am vazut pe cel rau in toata puterea lui; se intindea ca un copac verde.
Dar, cand am trecut a doua oara, nu mai era acolo; l-am cautat, dar nu l-am mai putut gasi.
 Uita-te bine la cel fara prihana si priveste pe cel fara viclesug; caci omul de pace are parte de mostenitori.
 Dar cei razvratiti sunt nimiciti cu totii, samanta celor rai este prapadita. Scaparea celor neprihaniti vine de la Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului.
Domnul ii ajuta si-i izbaveste; ii izbaveste de cei rai si-i scapa, pentru ca se incred in El.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu