Versetul zilei

7 februarie 2014

Scrisoare deschisă către Consiliul Naţional al Audiovizualului

În atenția membrilor CONSILIULUI NAȚIONAL AL AUDIOVIZUALULUI 
Stimată doamnă președintă Laura Georgescu,
Stimați membri CNA,
Coaliția pentru Familie și Constituție, for civic constituit din organizații nonguvernamentale, ce are ca scop protejarea familiei și a valorilor sale, a primit în aceste zile informații de la unii părinți, conform cărora în timpul serialului ”Good Luck Charlie!”, produs de postul de televiziune pentru copii Disney Channel, într-unul dintre episoadele difuzate recent în SUA, se face propagandă cuplurilor homosexuale, în cazul de față unui cuplu de lesbiene.
Concret, este vorba despre episodul difuzat în SUA în data de 26 ianuarie[1], episod în care părinții Amy și Bob Duncan aranjează o întâlnire pentru fiica lor, de vârstă preșcolară, Charlie, cu una dintre prietenele acesteia, prietenă care are „două mame”. Întregul scenariu durează 7 minute și are rolul de a ilustra faptul că familia naturală este identică celei „homosexuale”, că ambele se confruntă cu aceleași gen de probleme și că amândouă țin de sfera normalității.
Se pare că introducerea acestui scenariu în serialul pentru copiiGood Luck Charlie!”, difuzat în mai multe țări, printre care și România, vine în urma unei campanii prin care Disney Channel și-a propus ca programele pe care le difuzează să fie „relevante pentru copiii și familiile din întreaga lume și să ilustreze teme ca diversitatea și incluziunea”. Potrivit site-ului tvguide.com [2], Disney Channel a anunțat încă din vara anului 2013 că urmează ca într-unul dintre ultimele episoade ale serialului ”Good Luck Charlie!” să introducă un cuplu format din persoane de același sex. Mai mult, potrivit hollywoodlife.com [3], Disney Channel susține că „apariția în serial a unei familii formate din persoane de același sex are rolul de a ilustra realitățile lumii contemporane, în contextul în care mulți dintre cei care vizionează serialul sunt copii care au părinți de același sex”.
Părinții care au contactat asociațiile semnatare sunt îngrijorați din cauza faptului că serialul ”Good Luck Charlie!” este difuzat și în România, sub numele de ”Baftă Charlie!”, existând riscul ca și copiii români să vizioneze acest material care face propagandă ideologiei homosexuale.
Potrivit legislației românești, mai exact Codul Civil, în Art. 258, alin. (1) este prevăzut faptul că „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora, precum și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea și educarea copiilor lor.”, alin. (4) al aceluiași articol specificând faptul că „prin soți se înțelege bărbatul și femeia uniți prin căsătorie”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu