Versetul zilei

10 martie 2014

Cerceteaza-ma Doamne!

Nu demult a fost citit la adunare textul din Geneza care ne arata stricaciunea oamenilor din vremea lui Noe. Oridecate ori ajung sa citesc versetul 5 din cap. 6, stau si ma intreb, oare cu ce au gresit ei mai mult ca poporul nostru din ziua de azi. Cu ce suntem noi, mai buni decat ei...?
Am tot incercat sa caut un motiv "bun" in noi, care sa-L determine pe Dumnezeu sa nu ia aceeasi decizie categorica si in dreptul nostru astazi.
Am tot cautat, insa eu recunosc asemeni lui Pavel, nimic bun nu locuieste in mine.....dar cu siguranta cred ca a gasit in altii. Insa asa cum zicea Avraam, „Să nu Te mânii, Doamne, dacă voi mai vorbi numai de data aceasta. Poate că se vor găsi în ea numai zece oameni buni.” Şi Domnul a zis: „N-o voi nimici, pentru cei zece oameni buni.”
Nici macar zece, Doamne ? Se pare ca nu!
Sodoma a fost nimicita....noi nu!
 Slava Domnului ca printre noi sunt mai mult de zece oameni buni si dovada vie este ca nu suntem nimiciti ca cei din Sodoma, dar mai este inca un motiv pentru care nu suntem nimiciti, este meritul Fiul Sau, Hristos Isus. El mijloceste pentru noi, de-aceea Ii multumesc!
Nu suntem nimiciti desi si gandurile oamenilor din ziua de azi sunt tot la fel de rele ca a celor din vechime. Ma uit la toate actele de violenta  care se petrec printre noi, ma uit la starea multor oameni care se hranesc si traiesc doar din minciuna, ma uit la starea deplorabila in care a ajuns si in care se complace omenirea si din tot ceea ce vad, constat ca toate aceste pacate nu sunt simple ispitiri in care ajung sa cada oamenii, ci sunt pacate infaptuite cu buna stiinta si planuite.
Nu a fost suficient ca l-au vandut fratii pe Iosif, mai apoi s-au gandit cum sa-si ascunda fapta. Dupa ura si violenta de care au dat dovada, iata ca a venit si pacatul minciunii, pentru ca pacatele merg mana in mana. Si iata ca nu a fost doar o cadere, ci a fost un plan bine pus la punct, un plan premeditat.
Unde ne gasim noi oare....?
Nu suntem si noi ca cei din vremea lui Noe? Gandurile noastre sunt oare indreptate spre rau?
Omul socoteşte că toate căile lui sunt fără prihană, dar Cel ce cercetează inimile este Domnul, spune Solomon.
Dumnezeu ne cunoaste inima, ne cunoaste gandurile, ne cunoaste pe deplin, de-aceea in fata Lui nu ne putem ascunde.
Psalmistul David spune in Ps. 139 versetul 23
Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile!
Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei!
 
Doamne cerceteza-ma si pe mine, cerceteaza-ne pe toti, vezi pe ce cale suntem, iar de nu este buna, du-ne Tu pe calea cea buna pe care ai trasat-o pentru noi!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu