Versetul zilei

13 martie 2014

Rabdare, rabdare si indelunga rabdare!

Numeri 21:4
Au plecat de la muntele Hor pe drumul care duce spre Marea Roşie, ca să ocolească ţara Edomului. Poporul şi-a pierdut răbdarea pe drum.
Constat ca RABDAREA...este o problema veche si din pacate nu s-a confruntat doar poporul Israel cu ea, ci si noi ne confruntam cu aceasta problema.Stiu ca rabdarea face parte din roadele Duhului Sfant, si trist este ca prea putini avem aceasta roada, din pacate copacul care face acest rod....ori s-a uscat, ori nu l-am plantat bine.
Citem undeva intr-o carte o mica istorioara legata de lipsa rabdarii.
 
"La un semafor, fiind culoare rosie masinile s-au oprit.La schimbarea culorii verde, o doamna care era la volan a incercat sa repuna masina in miscare, numai ca motorul  s-a oprit si nu mai vroia sa porneasca deloc. Cum nu mai erau multe secunde din culoare verde, cel din spatele ei a inceput sa claxoneze in disperare.
Masina nu pornea si "pace". La un moment dat doamna se da jos din masina "bolnava", si foarte calma se indreapta spre masina celui care astepta dupa ea, de fapt se indrepta spre cel care claxona.
-Buna ziua! Va rog frumos, ma ajutati sa imi reporniti masina, iar eu o sa va inlocuiesc pe dumneavoastra, tinand mana pe claxon!!!"

Cati oare nu ne gasim in ipostaza acelui domn?
Eu sincer....ma lupt cu aceasta problema. 
De zeci de ori am plantat acest copac al rabdarii insa nu stiu ce se intampla, ori nu  pun apa suficienta, ori nu are lumina destula, ori exista o alta cauza, pentru ca roadele  nu sunt pe masura.
Omul in general cauta calea ce mai scurta, cauta solutia cea mai rapida si asta in orice domeniu.Tehnologia in sine ne-a invatat sa traim ca niste roboti care avem totul programat, care vrem sa stim in sec. urmatoare ce facem, unde mergem si totul foarte "precis". Noi ne planificam viata dupa solutiile cele mai rapide si cele mai usoare, chiar daca  nu sunt cele mai bune.Numai ca asta facem noi oamenii, NU DUMNEZEU!
Stau si ma intreb, oare daca Dumnezeu ar avea tot atat rabdare cu mine, asa cum am eu uneori, oare m-ai ingaduia El astazi, 13.03.14 sa scriu aceste cuvinte...?
Oh, Doamne  fa ca acest copac sa aduca roada asa cum Tu doresti de la mine!
2 Tesaloniceni 3:5
Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu şi spre răbdarea lui Hristos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu