Versetul zilei

16 aprilie 2014

Frunze, insa nu si roade!

Ne aflam in cea mai importanta perioada, in Saptamana Mare.
Incepand cu intrarea triumfala din Ierusalim, in care Isus era primit si declarat Rege, iata ca la nici cateva zile lucrurile iau o mare intorsatura.Acolo, in Ierusalim ucenicii au facut tot ce le-a stat in putinta sa-L puna in evidenta si sa-L scoata in prim plan pe Isus, iata ca la nici cateva zile aceeasi ucenici Il parasesc. Multimea care era adunata L-au intampinat cu ramuri de finici si asterneau pe jos hainele de bucurie ca in sfarsit au un Rege.Numai ca se intampla ceva ciudat, aceeasi multime care striga "Osana! Binecuvântat este Cel ce vine în Numele Domnului", striga la doar cateva zile, "Rastigneste-L"
Exista un contrast atat de mare, intre aceste cuvinte:"OSANA" si "RASTIGNESTE-L". De fapt exista un contrast foarte mare intre tot ceea ce se petrece acolo, intre actiunile si vorbele lor.Acelasi pericol de fapt insoteste pe foarte multi crestini si azi.Contrastul este izbitor vizibil intre ceea ce arata duminica la adunare si ceea ce arata in cursul saptamanii. Duminica se canta osanale lui Dumnezeu, iar peste saptamana se da osanale celuilat "dumnezeu".
Interesant este modul cum este prezentata pilda smochinului. Prima data are loc intrarea in Ierusalim, apoi intalneste smochinul, dupa care merge in Templu si in urma a ceea ce vede Isus acolo, mahnit rastoarna mesele celor care faceau comert in Templu.
Smochinul suntem noi, crestinii care din pacate ne asemanam cu acest smochin. La exterior aratam foarte bine, plini de frunze ca si acest smochin, numai ca apropiindu-se de el, Isus a vazut ca nu avea nici un rod.
Frunze avem slava Domnului plin, programe extraordinare in adunare, insa pe Isus nu Il impresioneaza nimic din toate astea, El cauta roade. Dupa cum arata smochinul verde, putem spune ca nu era un copac mort, din contra traia, insa fara nici un rod el nu era de folos. Imi amintesc ca ani de zile am avut pe balcon o floare care de felul ei era o planta frumoasa care facea flori, insa nu si planta mea. Mi-amintesc ca de zeci de ori am pus mana pe ghiveci sa o arunc, insa mi-a tot parut rau, pentru ca nu era moarta, din contra era verde, insa nu facea nici un fel de floare. Asa ca pana la urma, m-am saturat si am aruncat-o. 
Isus a cautat smochinul de roade si nu L-a interesat frunzele lui frumoase, asa ca neavand rod, smochinul a fost blestemat.Nu stiu ce folos ar fi pentru Dumnezeu toata inchinarea noastra, daca nu avem si roade?
Roadele vin in urma unei trairi autentice cu Dumnezeu, si asta nu se intampla doar o zi, ci in fiecare zi.
Fara nici un fel de mila, Isus spune: „În veac să nu mai mănânce nimeni rod din tine!”
Cu ce L-ar fi impiedicat oare  smochinul acela daca ar fi ramas acolo, macar asa ca decor...?!
Iata ca nici macar ca si decor Isus nu il vrea! 
Pilda ne-a fost data noua spre a invata din ea. Crestinul care are frunze si nu este gasit ca face si roade, Isus Il va arunca deoparte.
 La fel este si starea celor din Templu.Locul sfant in care Dumnezeu  trebuia sa coboare cu prezenta si locul care trebuia sa fie umplut cu Slava Sa, iata ca s-a transformat intr-o pestera de talhari. Acest loc care mai degraba se transformase intr-un talcioc, decat in casa de rugaciune. Isus, mahnit pentru ceea ce a vazut, rastoarna mesele si scoate afara pe cei care au intinat acest loc sfant.
Templul este locul in care Dumnezeu coboara cu prezenta Sa, si acest lucru ar trebui sa ne  faca sa tremuram, numai ca din pacate locul acesta si-a pierdut valoarea si semnificatia. Noi trebuie sa fim constienti ca nu este doar o cladire frumoasa sau mai putin frumoasa , ci Templul este locul in care noi ca si madulare a lui Hristos ii dam valoarea pe care Dumnezeu  o doreste. 
1 Corinteni 6:19
Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu?
 
Voi sunteţi trupul lui Hristos, şi fiecare, în parte, mădularele lui.
 2 Corinteni 2 :27
Ca atare, FIINDCA SUNTEM TRUPUL LUI HRISTOS, TREBUIE SA  NE SI COMPORTAM CA SI HRISTOS!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu