Versetul zilei

29 aprilie 2014

Hrana ta zilnica!

29 APRILIE
Isaia 3.16-26; 4.1-6

Versetele 18-23 ne invata că tentaţiile modei nu au apărut odată cu epoca noastră. 
Este oare ceva mai greu de suportat - şi în acelaşi timp mai ridicol (vedeţi sf. v. 16) - decât această preocupare exagerată cu propria persoană, decât această căutare neobosită de a atrage atenţia şi admiraţia altora?
 Dumnezeu subliniază deşertăciunea tuturor acestor podoabe şi mofturi. Înseamnă atunci că o creştină nu trebuie să aibă grijă de „împodobirea" sa? Dimpotrivă, chiar Cuvântul o învaţă şi în ce fel să o facă. „Faptele bune" (1 Timotei 2.9,10) şi „un duh blând şi liniştit”1 (1 Petru 3.2-6) sunt o podoabă morală de mare preţ înaintea lui Dumnezeu, fără a pierde din vedere că felul nostru de a ne comporta şi de a ne îmbrăca nu îi este indiferent.
Intervenţia Domnului în favoarea poporului Său, la finalul istoriei sale, aminteşte de grija cu care i-a însoţit încă de la început (comp. v. 5 cu Exod 13.21,22). 
Este ca şi cum le-ar afirma: nu am încetat să vă am înaintea ochilor Mei!
Aici se încheie prefaţa cărţii Isaia: s-a deschis prezentându-ne ruina morală a lui Iuda şi a Ierusalimului, precum şi judecăţile care se vor abate asupra lor, şi se închide prezentându-ne restaurarea lor şi gloria lui Hristos („Odrasla Domnului", izvorul şi puterea vieţii - v. 2).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu