Versetul zilei

11 aprilie 2014

Ungerea Mariei!

Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare preţ, a uns picioarele lui Isus şi I-a şters picioarele cu părul ei; şi s-a umplut casa de mirosul mirului.
Ioan 12:3

Suntem in preajma unei mari sarbatori, "INTRAREA DOMNULUI ISUS IN IERUSALIM".
Citim si rememoram toate evenimentele in ordine cronologica, asa cum sunt descrise in Scriptura si traim sentimente marete mai ales in preajma Invierii Domnului.Atunci ne amintim de cei dragi, atunci ne amintim ca trebuie sa fim mai buni, atunci renasc in noi sentimente care au murit poate demult, atunci ne amintim de jertfa mareata de la Golgota ....din pacate doar atunci, pentru multi.
M-am intrebat azi, care ar fi gestul meu daca as sti ca peste putin timp nu voi mai avea ocazia sa am langa mine pe cel drag? 
Maria Il iubea foarte mult pe ISUS.De altfel ambele surori, cat si Lazar Il iubea pe Domnul Isus si iubirea era reciproca, Isus considerandu-l prietenul Sau, pe Lazar. Cu toate ca, nu  mult inainte de acest moment, Maria si Marta au alergat sa Il caute pe Domnul Isus, spunandu-I ca Lazar, fratele lor a murit. In Scriptura este de altfel singurul loc unde se spune ca "Isus plangea". Iudeii s-au mirat cat de mult l-a iubit Isus!
Cu toate acestea, atunci cand Maria l-a chemat sa mearga sa se roage pentru Lazar, iata ca Isus mai intarzie inca doua zile. Curios lucru am putea spune....!
Insa, Fiul nu facea nimic fara Tatal!
Asa cum noi asteptam calauzirea Domnului, prin Duhul Sfant, tot asa si Isus astepta calauzirea Tatalui.
Ioan 5:19
„Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; şi tot ce face Tatăl face şi Fiul întocmai.

 Revenind la gestul Mariei, ca de fapt despre acest lucru am vrut sa scriu, acesta a fost un act de un maret sacrificiu. Stim valoarea si pretul unui litru de mir, si cat a fost de criticat gestul ei nobil, chiar de unul din ucenicii Domnului Isus. insa Maria stia ca Isus in curand nu va mai fi printre ei, de-aceea a facut tot ceea ce a simtit ea in acel moment, si a facut-o din dragoste.Prin gestul ei, ea si-a aratat credinciosia, respectul si dragostea fata de Domnul, de-aceea si in ziua de azi este amintit ceea ce a facut ea. 
De fapt acest lucru asteapta Domnul de la noi, de la fiecare. Nu a-I spala picioarele cu mir, ci a-I arata credinciosia si devotamentul nostru pentru El. 
Si cum am putea face acest lucru, daca nu umbland in smerenie, pazind poruncile Sale si facand voia Sa?
Aceasta este gestul maret pe care Il asteapta Domnul de la mine, de la tine...de la noi toti. Pazind poruncile Lui si umbland in dragoste unii fata de altii.
Oare, dragostea noastra este asemanatoare cu cea a Mariei?
Doamne ajuta-ne!



 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu