Versetul zilei

9 mai 2014

Credinta fara fapte&fapte fara credinta?

Citind de dimineata o parte a cartii Iacov, mi-a ramas un verset in minte:
" Fraţii mei, ce-i foloseşte cuiva să spună că are credinţă, dacă n-are fapte? Poate oare credinţa aceasta să-l mântuiască?"Iacov2:14
Cred ca de multe ori ne amagim singuri crezand ca, credinta noastra in Isus si declararea acesteia este suficient si  ne asigura mantuirea.Ori nu este asa! Astazi este chiar la moda (inca) sa declari ca esti crestin, insa mantuirea noastra nu sta in declaratia facuta, daca credinta noastra nu este dovedita prin actiuni.
Daca citim mai jos gasim scris unul din versetele care ar trebui sa ne dea de gandit:
" Tu crezi că Dumnezeu este unul şi bine faci; dar şi dracii cred… şi se înfioară!"Iacov 2: 19
Iata asadar ca a crede ca exista Dumnezeu, a crede ca Isus este Fiul Sau nu ne este de nici un folos, daca aceasta credinta nu aduce roade si nu este insotita de fapte. 
Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana de toate zilele, şi unul dintre voi le zice: „Duceţi-vă în pace, încălziţi-vă şi săturaţi-vă!”, fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?, vers.15,16

De cate ori oare nu am auzit despre frati de ai nostri care trec prin diferite situatii grele? De cate ori oare nu am stat de vorba cu persoane care ne relatau despre situatia grea prin care trec in acel moment?
Nu-i asa ca de cele mai multe ori am spus, "sa stii draga mea (dragul meu) ca ma voi ruga pentru tine". Oare a fost suficient? Rugaciunea mea i-a tinut stomacului de foame sau trupului de frig?
Personal, recunosc ca eu am facut-o de multe ori si nu intotdeauna am dovedit credinta mea prin fapte de acest gen.Poate ca vine de multe ori gandul acesta in noi..."nici eu nu stau bine cu bani, si eu castig putin...l-as ajuta daca as castiga mai mult...".Din ceea ce am citit, Scriptura nu are acest indemn doar pentru bogati, ci pentru toti cei care sunt credinciosi si vor sa mosteneasca Imparatia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu cere sa-l ajutam pe cel in nevoie cu 500 daca noi avem in buzunar 200, este doar un ex.
Biblia spune "din putinul meu sa dau si la altul", mai ales fratilor din aceeasi credinta cu tine.Acum nu cred ca e cazul orice mesaj scris de cineva necunoscut care iti relateaza situatia sa disperata si tu nu o cunosti si nu ai cum s-o verifici sa sari imediat, insa sunt frati cu care dai mana zi de zi, sunt familii cu copii poate cu probleme, sunt cazuri care sunt facute de cunoscut bisericii, eu cred ca aici ne putem implica.
Oh, cati oare nu purtam credinta doar  la nivelul declarativ, insa credinta  noastra fara fapte
 " ESTE ZADARNICA", cum la fel sunt si faptele bune fara credinta. Poti face milostenii cate vrei, daca nu crezi ca Isus este Fiul lui Dumnezeu si nu crezi ca El a inviat din morti...totul este in zadar.
"Tot aşa şi credinţa: dacă n-are fapte, este moartă în ea însăşi",vers.17
Avraam daca ii spunea lui Dumnezeu ca el crede, ca e in stare sa faca orice, insa nu o dovedea prin fapte, oare mai era "neprihanit" si numit "prietenul lui Dumnezeu"? 
Avraam insa  a dovedit si prin faptele sale.Avraam a fost in stare sa-si sacrifice pe singurul sau fiu aducandu-l ca jertfa inaintea Domnului.
Doamne ajuta-ne ca fiecare Cuvant pe care il citim zi de zi sa ne ajute sa ne schimbam viata, sa cautam sfintirea zi de zi si pana ne vei lua la Tine sa implinim tot ceea ce Ne-ai poruncit!


 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu