Versetul zilei

22 mai 2014

Papa Francisc va predica la o reuniune de carismatici la Roma!

Încă o dată Suveranul Pontif ne surprinde prin gestul său de a participa la cea de a 37-a Adunare Naţională a Reînnoirii Carismatice Catolice din Italia.  Este pentru prima dată când un papă va participa la o astfel de întâlnire.
------------------------------------------------

Vizita proaspătului înscăunat la Vatican, papa Bergoglio, în Rio de Janeiro (Brazilia) în luna Iulie 2013 cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Tineretului, se înscrie tot pe această linie. La întoarcere, papa Francisc a oferit în timpul zborului spre Roma, o conferinţă de presă, unde un ziarist i-a pus următoarea întrebare:„Mişcarea Reînnoirii Carismatice Catolice, este una din bazele prin care se evită exodul catolicilor spre bisericile penticostale?”

Iată răspunsul papei:„În urmă cu mai mulţi ani, spre sfârşitul anilor 70, începutul anilor 80, eu nu puteam să-i văd. Odată vorbind cu ei, am rostit această frază: „aceştia confundă o celebrare liturgică cu o şcoală de samba”. Aceasta este ceea ce am zis. Mi-a părut rău. Apoi i-am cunoscut mai bine. Este de asemenea adevărat că mişcarea, cu buni consilieri, a parcurs un drum bun. Şi acum cred că mişcarea în general face mult bine Bisericii.

Citeşte mai mult pe www.stiricrestine.ro Papa Francisc va predica la o reuniune de carismatici în Roma
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu