Versetul zilei

8 mai 2014

Sa zidim altarul...!

"Pleacă urechea, Dumnezeule, şi ascultă! Deschide ochii şi priveşte la dărâmăturile noastre şi la cetatea peste care este chemat Numele Tău! Căci nu pentru neprihănirea noastră Îţi aducem noi cererile noastre, ci pentru îndurările Tale cele mari.scultă, Doamne! Iartă, Doamne! Ia aminte, Doamne! Lucrează şi nu zăbovi, din dragoste pentru Tine, Dumnezeul meu! Căci Numele Tău este chemat peste cetatea Ta şi peste poporul Tău!”
Daniel 9:18-19

In cap. 9 il vedem pe Daniel mijlocind inaintea Domnului cu rugaciune si post, "si mi-am întors faţa spre Domnul Dumnezeu ca să-L caut cu rugăciune şi cereri, postind în sac şi cenuşă."
Stim ca in orice problema, orice legatura, orice boala, atat spirituala dar si trupeasca Dumnezeu este singurul Cel care poate interveni, poate elibera si poate tamadui. Nu cred ca trebuie ne mai indoim, ca vremea pe care-o traim este vremea despre care scrie in Sfanta Scriptura.Pacea mult cautata si mult dorita din intreaga lume pare sa fie un obiectiv greu de atins.De ce...? Pentru ca poporul, creatiunea mainilor Sale zace in pacat si fardelege.Poporul nu Il mai cauta pe Domnul, si-au facut dumnezei straini in fata carora se inchina si lor le aduc slava si cinste.Vrem pace si binecuvantare....?
„Puterea şi groaza sunt ale lui Dumnezeu; El face să împărăţească pacea în ţinuturile Lui înalte.
EL, si numai EL face sa imparateasca PACEA pe pamant.
Dumnezeu spune,"dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu se va smeri, se va ruga şi va căuta faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele – îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara"
Cine mai mijloceste pentru tara? Cine mai mijloceste pentru popor?
Venim cu cererile noastre inaintea Domnului, si multi venim doar atunci cand suntem in mare nevoie si vedem ca Dumnezeu nu ne raspunde, vedem ca facem rugaciuni si nu primim raspuns, si ne intrebam de ce....?
Cati mai au altarele zidite in casele lor?
Pentru ca Domnul sa ia aminte la rugaciunile noastre trebuie ca altarele noastre sa fie in perfecta stare. 
Fiecare dintre noi trebuie sa avem un altar personal cu Dumnezeu, insa trebuie sa avem si un altar al familiei, in care sa venim zi de zi si sa aducem jertfa inaintea Domnului, sa venim cu cereri si multumiri. 
Care este starea altarului tau...? Care este starea altarului meu?
Poate ca undeva in lungul sir al anilor ceva s-a stricat la el. Poate a cazut o caramida si in loc sa luam si sa o punem la loc, am lasat-o jos, si rand pe rand  altarul s-a daramat.
 Poate ca a fost o perioada in care nu ai inceput  si nu ai sfarsit  ziua fara sa ingenunchezi langa sotia ta sau langa sotul tau...langa copiii tai, astazi nu mai ai acest obicei...
E vremea cand trebuie sa ne cercetam fiecare, sa vedem care este starea altarului nostru, iar daca cumva au inceput sa cada caramizi din el, sa incepem sa reconstrim altarul. Numai asa Dumnezeu poate lua aminte la rugaciunile noastre.
Dumnezu nu este112, doar in caz de urgenta, El este un Dumnezeu care doreste sa fie alaturi de noi si la bucurii si la necaz.Avem nevoie de El doar la necaz....? Dar cine ne garanteaza ca in mijlocul bucuriilor nu apare nenorocirea? 
Trebuie sa recunoastem ca uneori am vrea sa Il tinem pe Dumnezeu departe de noi, atunci cand poate picioarele noastre calca acolo unde nu trebuie, vrem mai bine ca El sa nu fie langa noi, atunci cand ochii nostri privesc unde nu trebuie...am dori sa fim singuri. In mijlocul afacerilor, acolo unde nu lucram tocmai in regula, vrem ca Dumnezeu sa-si vada de ale Lui si pe noi sa ne lase sa ne vedem de ale noastre....
Oh, daca Dumnezeu ne-ar lasa din mana Sa, am fi cei mai nenorociti...Numai ca Dumnezeu ne iubeste asa cum suntem si vrea ca prin bunatatea pe care ne-o arata sa ne intoarcem la EL!
"Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă si ma indeamna  la pocăinţă?"
Doamne ajuta-ne sa intelegem acest lucru!



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu