Versetul zilei

30 mai 2014

Tu, cum folosesti DARUL?

Cand vorbeste cineva de daruri, repede ne fuge gandul la ceva pretios, poate o bijuterie scumpa, o haina  frumoasa sau cine stie poate la ceva mult mai valoros, un automobil, o casa, etc.Insa nu stiu care dintre  toate acestea enumerate anterior au o valoare asa inestimabila ca,  DARUL VIETII...?
Fiecare am fost binecuvantati de Dumnezeu cu un dar pretios si acesta este VIATA, insa prea putini apreciaza adevarata valoare, si spun asta pentru ca prea putini stiu sa se ocupe de intrebuintarea acestui DAR, marea majoritate se preocupa cum sa pastreze darul, nicidecum cum sa-l foloseasca.
Oamenii se impart in doua categorii, unii iau viata asa cum vine ea, si cu bune si cu rele, nu fac nimic in acest sens, pur si simplu, iau viata ca atare, iar daca viata le ofera si surprize, atunci cauta cu disperare metoda prin care sa-si pastreze viata cu orice pret, insa este o categorie de oameni care cauta cu orice pret sa fie de folos, cauta sa-si croiasca drum inca din pruncie (pruncie spirituala) sa fie utili altora prin tot ceea ce fac, cu alte cuvinte cauta sa intrebuinteze DARUL pe care l-au primit.
E extraordinar sa stii ca prin ceea ce faci esti util altora. Vorbeam asta seara cu doua surori, prietene dragi sufletului meu si pe care le iubesc foarte mult, si printre altele imi spuneau dorintele lor de viitor, viitor pentru care stau inaintea Domnului sa primeasca un raspuns.Cert este ca amandoua sunt la stadiul de "prunc spiritual", insa au inteles chemarea lui Dumnezeu, iar darul pe care l-au primit vor sa-l puna in slujba Domnului. Nu se gandesc deloc, cum sa faca sa-l pastreze cat mai mult, ci pur si simplu se gandesc cum sa faca sa-l intrebuinteze cat mai mult.
Inca o data  s-a intarit  adevarul din acest verset, Marcu 10:31
"Mulţi din cei dintâi vor fi cei de pe urmă, şi mulţi din cei de pe urmă vor fi cei dintâi.”

 Si eu, si tu am primit acest DAR nemeritat, cautam noi oare sa-l pastram sau cautam sa-L folosim pentru folosul altora???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu