Versetul zilei

22 august 2014

LIBER sau ROB?

Ieri dimineata(joi), dupa ce m-am trezit am avut un timp mai indelungat impreuna cu sotul pentru citirea Cuvantului, fiind inca liberi de la servici. Am citit impreuna un verset care mi-a ramas in minte si mai mult de atat, imi revine mereu.Astazi, dupa ce Domnul mi-a o odihna binecuvantata in trup, m-am trezit pe la ora 4 dimineata si mi-am luat tot arsenalul(Biblia, carti, notite, creioane, pixuri, etc) de pe noptiera mea din dormitor si m-am mutat in bucatarie. Am deschis sa citesc ceva si din nou acest verset revine.
„Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” Ei I-au răspuns: „Noi suntem sămânţa lui Avraam şi n-am fost niciodată robii nimănui; cum zici Tu: „Veţi fi slobozi!”?” „Adevărat, adevărat vă spun”, le-a răspuns Isus, „că oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului.
Ioan 8:31-34

Cuvantul acesta de "rob", nu cred ca place nimanui. I-a spune-i cumva ca este rob, sa vezi ce-i mai sare tandara...Insa Isus ne spune clar:"oricine trăieşte în păcat este rob al păcatului".
Oricat de liberi cred cei din jurul nostru ca sunt, de fapt sunt robi. 
Mi-am amintit de una din discutiile mele la servici cu unul din colegi care imi zicea ca "noi pocaiti" datorita regulilor care sunt in Biblie si pe care trebuie sa le respectam, traim aceasta viata ca niste detinuti in puscarie care trebuie sa respecte programul de acolo, nu ai voie aia, nu cealalta, etc. 
La vremea aceea am incercat prin cuvintele mele sarace sa ii explic ca e doar un punct de vedere al sau, eu nu ma simt ingradit de nimic, tot ceea ce fac nu imi este greu pentru ca o fac din convingere si doar de dragul lui Isus.
Citind acest verset, realizez care de fapt este rob.
Noi, cei care L-am cunoscut pe Isus, Cel care este Calea, Adevarul si Viata si in El avem slobozenie deplina sau cei care sunt inca sub robia pacatului si Satan ii tine legati?
Libertatea pe care Satan o ofera si il face pe om sa creada ca este liber, de fapt nu este libertate.
Nu poti sa te declari liber, atata timp cat esti sub robie. Libertatea pe care crezi ca o ai, de fapt nu este libertate deplina. Pacatul pe care il savarsesti zi de zi si nu te poti lasa de el, te face de fapt rob. Mi-a venit in minte cateva exemplu acum,  tigara, alcoolul sau pornografia si multe alte pacate care robesc pe multi, ii fac sa devina ROBI. Mi-a venit in minte aceste exemple, deoarece sunt printre cele mai raspandite in ziua de azi.
Cum poti spune ca esti liber, cand tu nu poti o zi fara sa fumezi? Cum poti spune ca esti liber cand nu poti o saptamana fara sa pui in gura alcool?...si exemplele pot continua.
Cine este liber?
Raspunsul este dat tot de Scriptura:„Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.”
Daca suntem urmasi ai lui Isus, suntem liberi.
Inca de cand ne nastem, fiecare din noi are o apartenenta, la o anumita familie. Eu apartin familiei mele, tu, familiei tale. Nu am cum sa declar ca fac parte din familia regala(dau un exemplu) daca nu provin din aceea familie. La fel este si in viata spirituala.Pentru ca omul nu este doar trup, ci are si suflet, spiritual fiecare din noi apartinem cuiva. Prin insasi natura noastra ne cautam o identitate, iar atunci cand ne gasim identitatea intram sub aceasta autoritate.Bineinteles, acum depinde sub ce autoritate stam.
Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei, spune Isus.
Atunci cand stii cine este Stapanul tau, cand stii ce beneficii ai, supunerea nu este grea.Dar pentru ca sa stim care ne sunt beneficiile trebuie sa stim in primul rand cine suntem.
Pavel spune in 2 Corinteni 5:17 "Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi"
Cele vechi s-au dus... Ce este vechi in viata mea? Trecutul meu, pacatele mele sunt vechi, ele apartin trecutului si prin ISUS am fost rascumparata, conform Cuvantului din 1 Petru cap.1 "căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri, ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană", ori asta inseamna ca pana la a ma rascumpara Hristos, eu am apartinut altcuiva.
Acum apartin  lui Hristos si in EL am devenit o faptura noua, chiar daca Satan se lupta si vrea sa ma faca sa cred ca nu este asa, eu ma bazez pe promisiunea lui Isus.
Odata rascumparata m-am dezbracat de omul cel vechi conf. Cuvantului din  Coloseni 3:10
"întrucât v-aţi dezbrăcat de omul cel vechi cu faptele lui, şi v-aţi îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoieşte spre cunoştinţă, după chipul Celui ce l-a făcut", si am devenit un om nou, un om liber.
Dar acum pentru ca am aflat acest lucru, sunt interesata sa stiu si ce castig am eu daca ma supun LUI?
Primim VIATA! 
"Căci în El avem viaţa, mişcarea şi fiinţa."Fapte17:28
 Dar cum? Pana atunci nu am avut viata, eram morti?

Da, Cuvantul spune in Efeseni 2: "Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastreîn care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi.Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos"
Primim  IERTARE DE PACATE!
"Oricine crede în El capătă, prin Numele Lui, iertarea păcatelor" Fapte 10:43, iar in Fapte 13:38 scrie, "Să ştiţi, dar, fraţilor, că în El vi se vesteşte iertarea păcatelor."
 Suntem RASCUMPARATI!
"În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său" Efeseni 1:7
Suntem MOSTENITORI!
În El am fost făcuţi şi moştenitori, fiind rânduiţi mai dinainte, după hotărârea Aceluia care face toate după sfatul voii Sale" Efeseni 1:11
Primim  NEPRIHANIREA!
"oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea" Romani 10:4
Suntem  PECETLUITI CU DUHUL SFANT!
"Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit " Efeseni 1:13
Suntem SFINTI!
"În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda slavei harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui" Efeseni 1:4-6
Avem LIBERTATEA DE A NE APROPIA DE TRONUL LUI DUMNEZEU!
"În El avem, prin credinţa în El, slobozenia şi apropierea de Dumnezeu cu încredere"
 Efeseni 3:12
Cine oare poate sa-mi ofere toate aceste?
Cine a cunoscut cu adevarat libertatea?

Deci dacă Fiul vă face slobozi, veţi fi cu adevărat slobozi.
 Ioan 8:36
Ce alegi, LIBER sau ROB?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu