Versetul zilei

1 august 2014

„Uitaţi-vă cu băgare de seamă la căile voastre.V-am lovit cu.... cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine.

Citeam de dimineata cartea prorocului Hagai. Desi este o carte scurta formata doar din doua capitole, este o carte foarte interesanta. Dumnezeu il foloseste pentru o perioada scurta de timp pe Hagai pentru a vorbi poporului, deoarece dupa el a venit Zaharia. 
De patru ori Duhul lui Dumnezeu vorbeste prin Hagai, atat cuvant de mustrare cat si incurajare.
In primul capitol, intalnim de doua ori acest indemn, (vers.5 si 7)
 „Uitaţi-vă cu băgare de seamă la căile voastre!"
Cati dintre noi mai luam seama la caile noastre pe care mergem zi de zi?
Nu ne vorbeste azi Hagai in persoana, insa si astazi Duhul Domnului ne vorbeste prin diferite metode, insasi Cuvantul lui Dumnezeu il avem ca dreptar al invataturilor sanatoase.
 V-am lovit cu rugină în grâu şi cu tăciune, şi cu grindină; am lovit tot lucrul mâinilor voastre.
 Şi cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine, zice Domnul,
 vers.17 din cap.2
Ma uit la ceea ce se intampla in jur. Au fost atatea interviuri luate si am auzit atatea comentarii, si atatea pareri in ceea ce priveste situatia actuala, si aici ma refer la inundatiile care sunt acum in tara. Invinuirile si acuzele sunt aruncate dintr-o "gradina" in alta. Unii acuza guvernul, altul  primarul, unul prefectul, altul ministru si tapii ispasitori pot fi multi, insa n-am auzit pe nimeni spunand:
DA, recunoastem ca mania lui Dumnezeu s-a abatut asupra noastra pentru ca suntem pacatosi...!
 V-am lovit cu......si cu toate acestea, tot nu v-aţi întors la Mine.
De cate ori oare nu am fost loviti de Dumnezeu? Citeam ieri un reportaj, in care se spunea ca anul acesta, localitatea respectiva,(fiind vorba de o laciltate din tara noastra) de trei ori au fost loviti de inundatii. Din martie si pana in iulie...de trei ori! Tot ceea ce omul a facut, Domnul a luat.
Si cu toate acestea oamenii nu cauta ajutorul la Domnul... Nu vreau sa judec pe nimeni, insa bazata pe cuvintele din Scriptura, vad ca oamenii in loc sa se smereasca inaintea lui Dumnezeu si sa vina cu pocainta si cu cainta, mai bine prefera sa alearga la tot felul de oseminte, la "babe", la carti de ghicit si alte lucruri idolatre.
Uitati-va ce spune in vers.6:
"Uitaţi-vă cu băgare de seamă la căile voastre!
Semănaţi mult, şi strângeţi puţin, mâncaţi, şi tot nu vă săturaţi, beţi, şi tot nu vă potoliţi setea, vă îmbrăcaţi, şi tot nu vă este cald; şi cine câştigă o simbrie o pune într-o pungă spartă!”
Oare nu asa se intampla si in ziua de azi...? 
Oare nu am devenit robi ai acestui pamant vremelnic si tot ce avem timp, bani, etc, investim si....intr-o clipita ne trezim "goi" si toata munca "goana dupa vant"?
De ce...?
Pentru ca nu este o munca binecuvantata de DOMNUL! 
Asa cum mesajul pe care l-a adus prorocul Hagai, indemna poporul la o intoarcere cu fata spre Dumnezeu si o stabilire clara a prioritatilor, tot asa si noi suntem indemnati la o intoarcere(reintoarcere) cu toata inima spre Dumnezeu. Trebuie sa recunoastem ca si in privinta aceasta, Cuvantul Domnului ne vorbeste si noua azi.
"Din pricina Casei Mele care stă dărâmată, pe când fiecare din voi aleargă pentru casa lui",
(vers.9, cap.1),
Poate ca nu este daramata Casa Domnului, insa in ceea ce priveste lucrurile si lucrarile spirituale, trebuie sa recunoastem ca ale noastre sunt  prioritatea nr.1.
  Daca am fi sinceri cu noi insine, am recunoaste ca, daca ar fi sa ni se ceara sa investim timp pentru o lucrarea a Domnului, am sta umpic si ne-am face socotelile. Am scoate agenda si am privi cand avem o "fereastra" libera, si abia atunci am da raspunsul daca putem onora sau nu. Oare nu este asa...?
Daca suntem sinceri cu noi insine, am vedea ca de multe ori am fost in aceasta ipostaza si eu recunosc acest lucru, iar daca nu as recunoaste, L-as minti pe Dumnezeu.
Sincer, imi doresc ca Domnul sa trezeasca si in noi duhul, asa cum a trezit in Zorababel, in Iosua si in ramasita poporului Sau.Sa ne facem o ordine in viata si sa ne stabilim prioritatile. Este vremea cand suntem chemati de Domnul sa ne unim fortele, atat in rugaciune, cat si in aruncarea samantei Evangheliei. Stim ca Domnul a fagaduit ca va fi cu noi si va da binecuvantarea celor care isi pun nadejdea in Domnul.
Fii tare şi tu, tot poporul din ţară, zice Domnul, şi lucraţi! 
Căci Eu sunt cu voi, zice Domnul oştirilor.
 Hagai 2:4
De ce...? Pentru ca EL rămâne credincios legământului pe care l-a făcut cu noi!
 Ce cuvant de incurajare!
„Voi clătina cerurile şi pământul; voi răsturna scaunul de domnie al împărăţiilor, voi nimici puterea împărăţiilor neamurilor, voi răsturna şi carele de război, şi pe cei ce se suie în ele; caii şi călăreţii lor vor fi trântiţi la pământ, şi unul va pieri ucis de sabia altuia. 
  În ziua aceea, zice Domnul oştirilor, pe tine, Zorobabel, fiul lui Şealtiel, robul Meu – zice Domnul – te voi lua şi te voi păstra ca pe o pecete; căci Eu te-am ales, zice Domnul oştirilor.”
 
In ziua aceea, iti spune Domnul si tie, si mie:
 " te voi lua şi te voi păstra ca pe o pecete; căci Eu te-am ales!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu