Versetul zilei

7 septembrie 2014

Cardul de sanatate si semnul 666

In urma cu numai cateva zile, am citit o stire privind distribuirea cardurilor de sanatate. S-a tot vehiculat prin mass-media si prin alte mijloace ca se va implementa un nou sistem in ce priveste sanatatea, ca vom avea carduri cu cip, dar totul era la nivel de "discutii", nimic concret. Iata ca aceste discutii s-au concretizat si incepand cu 18 septembrie aceste carduri vor veni prin posta acasa fiecarui cetatean.Bineinteles ca si discutiile pe aceasta tema nu au ezitat sa apara.Unii oameni sunt speriati la auzul acestei vesti, altii refuza sa primeasca, cu alte cuvinte s-a lasat o agitatie peste oameni, ba mai mult citeam adineauri ca circula pe internet o petitie de acest fel:
“Din motive bazate în principal pe libertatea credinţelor religioase, pe libertatea gândirii şi a opiniilor şi pe libertatea conştiinţei (drepturi fundamentale care nu pot fi îngrădite sub nicio formă), precum şi din dorinţa de a mi se respecta dreptul la viaţa intimă şi privată, (toate fiind drepturi fundamentale garantate prin Constituţia României), vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să primesc un card electronic de sănătate, cu cip, ca dovadă de asigurat şi nu doresc să mi se întocmească un dosar electronic, cerând dreptul la alternativă (document non-electronic), pentru a beneficia în continuare de serviciile medicale garantate prin lege. (...) Alternativa pe care o solicit este să pot face dovada plăţii contribuţiei la fond cu adeverinţă eliberată de Casa de Asigurări, ca şi până acum, sau să mi se ofere o variantă în care nici nu-mi este atribuit numelui un număr şi nici nu mi se oferă un document cu cip cu care să mă identific”. 
Cum petitia este online si comentariile au inceput sa apara, unele pro, unele contra.
Dar ce facem noi crestinii?

Biblia ne spune clar despre vremurile sfarsitului si referitor la tot ceea ce ni se pregateste.Nu cardul de sanatate este acel semn 666 despre care ne vorbeste Scriptura, ci cardul de sanatate este doar un preambul, pe langa multe altele care au fost deja , la ceea ce va urma.
Nu trebuie sa fii savant sau mare filozof ca sa iti dai seama ca ceva  nu merge bine in lumea aceasta, iar daca urmaresti cu regularitate stirile cotidiene toate acestea le poti observa.
Intreaga lume este bulversata, razboaie, boli, eruptii vulcanice, cutremure, inundatii, epidemii de tot felul, iar daca ne uitam putin si la starea omenirii la care s-a ajuns, ne ingrozim si ne intrebam adesea...."Doamne cata rabdare mai ai?"
Noi, oamenii care nu suntem fara de pacat am ajuns sa privim cu scarba la ceea ce se intampla in jurul nostru, si atunci ma intreb oare cum mai poate Dumnezeu sa priveasca spre omenire?
 El care este sfant si ochii Lui nu pot sa priveasca raul?
Dar, iata ca in ciuda starii  depravate in care a ajuns omul, in ciuda nelegiurilor in care se complace omul, Dumnezeu inca  ne iubeste si inca mai are rabdare cu noi.
Cei care citim Biblia stim ca in ea se vorbeste mult despre lucrurile care vor predomina in vremurile din urma.
Pavel ii vorbeste  lui Timotei  despre vremurile  din urma, " Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă",ii vorbeste  despre zilele din urma, " să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele",  Daniel ne vorbeste in cartea sa despre sfarsitul zilelor,  "iar tu, du-te, până va veni sfârşitul; tu te vei odihni şi te vei scula iarăşi odată în partea ta de moştenire, la sfârşitul zilelor”,  si mai direct  Matei in cartea sa ne vorbeste chiar de sfarsitul veacului, "El a şezut jos pe Muntele Măslinilor. Şi ucenicii Lui au venit la El la o parte şi I-au zis: „Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Şi care va fi semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului acestuia?”
Deci suntem avertizati asupra acestor vremuri de sfarsit si nu putem spune ca ne-a luat prin surprindere. Chiar tehnica zilelor noastre a avansat atat de mult, incat suntem uimiti zi de zi sa descoperim lucruri pe care alta data nici macar nu visam la ele.
Versetul din 2 Timotei caracterizeaza generatia zilei de azi:
Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea.
De-aceea Dumnezeu a hotarat o vreme de stramtorare peste locuitorii pamantului, iar in aceasta vreme ingrozitoare isi va face aparitia asa zisul salvator al omenirii"anticristul" sau "fiara" cum mai este numit, care va incerca la inceput sa arate multa grija si intelegere pentru umanitate, insa nu dupa multa vreme va cere ca toti sa i se inchine, dandu-se drept dumnezeu.El va avea o putere deosebita  facand multe semne si minuni.
Semnul fiarei va fi 666.
Scriptura insa ne avertizeaza asupra acestui lucru:
Apoi am văzut ridicându-se din pământ o altă fiară, care avea două coarne ca ale unui miel şi vorbea ca un balaur.Ea lucra cu toată puterea fiarei dintâi înaintea ei şi făcea ca pământul şi locuitorii lui să se închine Săvârşea semne mari, până acolo că făcea chiar să se coboare foc din cer pe pământ în faţa oamenilor.Şi amăgea pe locuitorii pământului prin semnele pe care i se dăduse să le facă în faţa fiarei. Ea a zis locuitorilor pământului să facă o icoană fiarei care avea rana de sabie, şi trăia. I s-a dat putere să dea suflare icoanei fiarei, ca icoana fiarei să vorbească şi să facă să fie omorâţi toţi cei ce nu se vor închina icoanei fiarei. Şi a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, si nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei. Aici e înţelepciunea. 
Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu