Versetul zilei

6 septembrie 2014

Esti un suflet viu sau un mort care traieste?

M-am intrebat de multe ori, cum ar fi fost astazi omenirea daca Adam si Eva nu alegeau sa incalce porunca lui Dumnezeu?
Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu. (Geneza 2:7)
Daca exista viata astazi in noi, este datorita lui Dumnezeu. El a pus suflare in noi, insa din pacate nu toti suntem in viata. Unii sunt morti, desi traiesc, cu alte cuvinte "MORTI CARE TRAIESC"
Stiu ca suna destul de suparator pentru unul sa-i spui ca este mort, desi el sta in fata ta, insa bazata pe Cuvantul lui Dumnezeu afirm acest lucru.
Cand Adam si Eva au pacatuit, inca de-atunci creatia lui Dumnezeu, cea in care a pus suflare de viata, a murit, "şi omul s-a făcut astfel un suflet viu", deci nu se vorbeste de un trup viu, ci de un suflet.
Un trup care are suflet, si nu un suflet care are trup!
Dar iata ce a spus Dumnezeu celor doi:
Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină;
dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit.” (v.16,17)
Ce a facut Eva si Adam? Au mancat! Ori din aceea zi ei au murit. Sufletul care capatase viata si care era sursa vietii lor, a murit, chiar daca biologic au continuat sa traiasca, de fapt traia un trup, insa fara viata. Ori nu acesta a fost scopul si planul lui Dumnezeu, sa creeze un om care la o anumita varsta, fie ea mai lunga, fie mai scurta, sa-si incheie activitatea.Daca ar fi fost asa, mi s-ar fi parut fara sens.
Insa neascultarea de Dumnezeu i-a adus in aceasta stare.
Pavel le spunea Efesenilor:
"Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi). El ne-a înviat împreună şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus..."
Cum ar fi fost astazi viata mea sau viata ta daca nu pacatuiau Adam si Eva?
Cu siguranta alta, insa pentru ca au savarsit un pacat care ei nu-l mai pot repara, noi urmasii lor am avut de suferit de pe urma aceasta. Vestea buna este ca Dumnezeu ne-a dat o sansa sa nu ramanem morti ci sa inviem si sa capatam viata, prin Isus Hristos. 
Cata indurare fata de creatia Lui, desi omul nu L-a ascultat!
Trist este insa ca pe langa faptul ca mostenim aceasta fire pacatoasa inca de la nastere, noi alegem de buna voie sa pacatuim in continuare. O data pacatosi in urma pacatului parintilor nostri, iar a doua oara, pacatosi in urma alegerii noastre.
Deci....pacatosi de doua ori, ca si cum nu era suficient o data.
 Intrebarea este: "care este starea ta astazi?"
Esti un  mort care traieste sau suflet viu?
Daca esti doar un mort care traieste, atunci sfarsitul tau este aproape.Indiferent cati ani vei trai biologic, vine o zi despre care vorbeste cartea Apocalipsei:
" Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.”
iar acest final il vor avea toti cei care continua si aleg in continuare sa traiesc in pacat.
Deci fie ca o faci constient sau nu, finalul este acelasi!
Dar exista si aceasta categorie de oameni, cei drept, o categorie mult mai mica care au ales sa recapete viata prin Isus Hristos.
Aceasta mostenire pacatoasa pe care am primit-o de la Adam si Eva, am ingropat-o in Isus.
Pacatele pe care le-am facut au fost iertate prin credinta si impreuna cu El, am fost inviati in El.
Coloseni 2:11-15
În El aţi fost tăiaţi împrejur, nu cu o tăiere împrejur făcută de mână, ci cu tăierea împrejur a lui Hristos, în dezbrăcarea de trupul poftelor firii noastre pământeşti fiind îngropaţi împreună cu El, prin botez, şi înviaţi în El şi împreună cu El, prin credinţa în puterea lui Dumnezeu care L-a înviat din morţi.
Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile. A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce. A dezbrăcat domniile şi stăpânirile şi le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce. 
Deci traiesc! Traiesc cu EL si In EL !
Inchei cu cel mai frumos verset din Scriptura:
Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu