Versetul zilei

12 octombrie 2014

Dumnezeu priveste dincolo de aparente!

Isus a văzut pe Natanael venind la El şi a zis despre el: „Iată cu adevărat un israelit în care nu este vicleşug.” „De unde mă cunoşti?”, I-a zis Natanael. Drept răspuns, Isus i-a zis: „Te-am văzut mai înainte ca să te cheme Filip, când erai sub smochin.” Natanael I-a răspuns: „Rabi, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, Tu eşti Împăratul lui Israel!” Drept răspuns, Isus i-a zis: „Pentru că ţi-am spus că te-am văzut sub smochin, crezi? Lucruri mai mari decât acestea vei vedea.”
Ioan 1:47-50

Natanael, omul pe care il vede Dumnezeu as putea spune.
Sunt convinsa ca prietenii lui Natanael nu aveau aceeasi impresie despre el, asa cum o avea Isus, poate nici macar el insusi nu stia despre el lucrurile acestea despre care spunea Isus, insa Dumnezeu a vazut in el ceea ce altii n-au vazut.
Deseori "scanam" pe cel de langa noi si avem obiceiul a-l pune intr-o anumita categorie sau a-l eticheta intr-un anume fel.
Ne-am gandit vreodata ca imaginea pe care o avem despre o anume persoana, nu este aceeasi cu cea pe care o are Dumnezeu? Chiar noi ne catalogam uneori, si din pacate unii chiar se subestimeaza, altii se supraestimeaza, insa parerea lui Dumnezeu este tot ce conteaza.
Natanael era privit de cei de langa el intr-un anume fel, el insusi se cunostea intr-un anume fel pe el, insa doar Dumnezeu a vazut ceea ce este el cu adevarat, doar El l-a cunoscut asa cum era.
 Oare, spre ce era orientata gandirea lui Natanael, spre ceea ce vedeau oamenii, sau ceea ce vedea Isus?
Sa stiti ca mare impact poate avea asupra noastra acest lucru. Daca ne concentram la ceea ce vad oamenii in noi, devenim robul lor, si tot timpul cautam sa le facem lucrurile in asa fel incat sa fim pe placul lor, insa daca ne concentram atentia a ceea ce vede Domnul in  noi si gasim ca bune toate aceste lucruri pe care le facem, atunci atentia noastra creste in acest sens si tot timpul vom cauta ca inainte de toate lucrurile, sa-i fim plac LUI.
Colegii poate vad ce am fost noi in trecut, prietenii de-asemenea, insa Domnul se uita la ceea ce putem fi noi in viitor. 
Priveste la tine insuti si incearca sa vezi in tine ceea ce vede Isus, si-atunci cu siguranta vei si deveni aceasta persoana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu