Versetul zilei

25 octombrie 2014

Noi suntem soferii propriului nostru destin!

De aceea, cu atât mai mult, trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit, ca să nu fim depărtaţi de ele.
Evrei 2:1
Nu exista versete in Scriptura  care sa nu fie demne de luat  in seama, dar iata ca in vremurile in care traim astazi, trebuie sa luam aminte mai mult ca oricand la Cuvantul lui Dumnezeu.Citeam acest verset din Evrei care se refera la noi, cei care am cunoscut mantuirea si nasterea din nou. Este atat de important sa ramanem la cele ce am primit si sa umblam sub calauzirea Duhului Sfant.Iata ca din nou ajung la acest cuvant, "veghere".
Atunci cand veghezi asupra cararii tale, asupra faptelor tale, asupra a tot ceea ce faci, este imposibil sa aluneci de pe cale. Este asemanator cu mersul pe o sosea. Fiind si eu participant la trafic stiu ce inseamna sa fiu atenta la  traseu sau nu. Daca plec intr-o calatorie si sunt atenta la toate indicatoarele de pe traseu, este imposibil sa ma abat de la drum sau sa platesc amenda, ori daca nu sunt atenta la indicatoare, daca nu sunt atenta cu ce viteza am dreptul sa merg pe acel drum, am toate sansele sa ma ratacesc sau sa platesc bani frumosi pentru neatentia si nevegherea mea.
Imi amintesc de o experienta pe care am avut-o la scurt timp dupa ce sotul meu a murit.Pana atunci la  orice drum lung, el era soferul si eu pasagerul, si ca orice pasager nu esti atat de atent la semne sau la traseu. Dar fiindca nu aveam de ales trebuia sa imi iau rolul de sofer in serios, asa ca la scurt timp am facut un drum mai lung, pana la nasii din Baia Mare(nefiind intoarsa la Domnul, copilul are nasi si mentionez acest lucru, pentru ca la crestini cuvantul "nasi" nu exista, desi iata ca si in acest domeniu s-au cam incalcat invataturile primite). Bineinteles ca spre Baia Mare am fost foarte atenta, dar la intoarcere capatasem curaj si am fost poate umpic cam sigura pe mine.Avand niste nasi extraordinari de grijulii si pot spune ca sunt niste oameni extraordinari cum rar mi-a fost dat sa intalnesc, pe tot traseul m-au sunat sa vada daca suntem in regula, in masina fiind eu si micutul  de 6 anisori, care la vremea aceea era pasagerul meu, undeva la intrare in Sacuieni ne-au sunat sa vada pe unde suntem. Bineinteles ca fiind atenta la convorbire, povestindu-i de cel mic, am ajuns intr-un mic sens si fara sa fiu atenta, am luat-o pe prima iesire la dreapta si m-am tot dus, si vreau sa va spun ca atat de mult m-am dus, incat m-am trezit ca ma apropi de granita cu Ungaria. E amuzanta poate experienta mea, dar in urma acestei experiente am invatat un lucru, "la orice calatorie, trebuie sa fiu atenta la traseu si la indicatoarele de pe acest traseu". V-am povestit aceasta experienta nu pentru altceva ci doar cu scopul de a va arata cat de mult este necesar sa veghem, pentru ca neglijenta mea din traseu este asemanatoare cu neglijenta  si indiferenta noastra  in viata spirituala.
Noi am pornit intr-o calatorie cu o destinatie precisa, si fiecare suntem soferul propriului nostru destin. Noi nu suntem pasageri intr-o caruta, nici intr-o masina, ci de noi depinde daca ajungem sau nu la destinatie, insa daca nu privim la indicatoare si daca nu suntem vegheatori asupra Cuvantului si invataturilor lasate de Hristos, avem toate sansele sa ne ratacim si sa nu ajungem la destinatie sau fi-vom ca fecioarele neintelepte, ajungem cand usa s-a inchis.
....trebuie să ne ţinem de lucrurile pe care le-am auzit!
Astazi multi neglijeaza Cuvantul lui Dumnezeu si din acesta cauza cuvintele Domnului Isus se implinesc:
"Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu"
Apar tot felul de invataturi si tot felul de invatatori, insa daca cunoastem invataturile Domnului Isus este cu neputinta sa ne lasam atrasi de aceste curente. Noi avem Scriptura ca si calauza pe drumul nostru si in Ps. 119 cuvantul spune: "Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea".
Stim ca o candela are lumina, ori Cuvantul  Sau este o candela care ne lumineaza cararea. Dar cum e luminata cararea noastra daca noi nu cunoastem Cuvantul?
Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după cuvântul Tău.
Ori ca eu sa ma indrept trebuie sa cunosc Cuvantul!
 Nimeni nu-L poate inlocui pe Dumnezeu si nimeni nu poate sa ne calauzeasca asa bine cum o face El. Psalmul 48 incheie asa frumos:
Iată, Dumnezeul acesta este Dumnezeul nostru în veci de veci;
 El va fi călăuza noastră până la moarte. 

"Doamne nu ne lasa sa ne abatem nici la stanga, nici la dreapta si mai mult nu lasa ca privirea noastra sa se dezlipeasca de Tine. Tine-ne ochii atintiti spre Tine, iar daca cumva ne-am pierdut sau ne-am abatut de la traseul Tau, arata-ne, cerceteaza-ne si du-ne pe calea vesniciei" 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu