Versetul zilei

25 octombrie 2014

Toamna se numara bobocii!

sursa foto-http://imaginidesktop.blogspot.ro/

Nu stiu cat de mult realizam ca si viata noastra este formata tot din  anotimpuri?!
Daca anotimpurile naturii revin an de an, viata noastra aici pe pamant nu este asa. Fiecare din noi am trecut din etapa in etapa, din anotimp in alt anotimp. 
Intrebarea este - in ce anotimp al vietii te situezi?
Copil fiind esti in primavara vietii tale, iar daca esti un tanar proaspat casatorit te gasesti in cel mai frumos anotimp - vara. Anii insa nu stau pe loc si poate ca multi dintre noi ne vedem copiii mari, ne vedem nepotii crescand frumos si asemeni copacilor din imagine, frunzele vietii noastre incep sa prinda o culoare ruginie. Este frumos si acest anotimp, insa trebuie sa stim ca aceste frunze ruginii incep sa cada rand, pe rand, iar mai apoi vine frigul, vine gerul, vine viscolul care aduce mantia zapezii acoperindu-ne anii vietii.
Nu stiu daca este momentul sa fim melancolici sau nu, insa trebuie sa fim realisti cu noi insine. Mai mult de atat stiu ca Copiii lui Dumnezeu nu sunt speriati de nici un anotimp, cu-atat mai mult de anotimpul iernii.
Noi nu suntem creati doar pentru viata aceasta scurta si trecatoare, noi am fost creati sa avem o viata vesnica alaturi de Hristos, insa ca sa mostenim aceasta vesnicie, trebuie sa calcam pe urmele pasilor Sai.
Trebuie sa pazim poruncile Lui, trebuie sa credem in fagaduintele Sale si numai asa vom avea parte de promisiunea vietii vesnice.
Nu stiu in ce anotimp al vietii te gasesti dragul meu cititor, insa trebuie sa stii un lucru: 
"oamenilor le este randuit sa moara o singura data"
Poti muri fie ca esti in cel mai timpuriu anotimp, poti muri in cel frumos anotimp, poti muri si daca nu ti-au ingalbenit toate frunzele sau ti-au cazut frunzele pe jos, poti muri oricand, pentru ca nu noi suntem stapani pe viata noastra. Si imparatii si robi sunt datori cu o moarte, dar nici imparatul si nici robul nu cunoaste ziua mortii.
Insa trebuie sa te intrebi: " faci tu tot cat iti sta in putinta, sa implinesti si sa pazesti poruncile lui Dumnezeu"?
 Gresim toti in multe feluri, si multe din pacate le facem poate fara sa ne dam seama, insa stradaniile noastre Dumnezeu le vede si mai mult cunoaste inima noastra. Nu trebuie sa ne uitam la cel de langa noi, fiecaruia i se cere atat cat i s-a dat. Celui caruia Dumnezeu i-a dat mult, ii cere mult, cui i s-a dat putin i se cere putin. 
Nu stiu cat ti-a dat Dumnezeu tie, nici intelepciune, nici bogatie, nici cati talanti ai primit, insa stiu un singur lucru, si eu si tu vom da socoteala pentru fiecare investitie pe care Dumnezeu a facut-o in noi.
Talantii pe care i-am primit, i-am ingropat sau la randul nostru i-am pus in negot?
Este un proverb "toamna se numara bobocii".
Daca tot suntem in acest anotimp cred ca este bine sa ne facem o analiza a vietii noastre, a faptelor noastre, a tot ceea ce facem si cum traim, insa inaintea de a ne face aceasta analiza trebuie sa ne cercetam in lumina Cuvantului Sau. 
Numai asa vom putea sa vedem starea noastra reala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu