Versetul zilei

20 noiembrie 2014

Care-i prima?

Unul din cărturari, care-i auzise vorbind, fiindcă ştia că Isus răspunsese bine saducheilor, a venit la El şi L-a întrebat: „Care este cea dintâi dintre toate poruncile?”
Isus i-a răspuns: „Cea dintâi este aceasta: „Ascultă Israele! Domnul Dumnezeul nostru este un singur Domn”;
şi: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta”; iată porunca dintâi.
Iar a doua este următoarea: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” 
Marcu 12:28-31
 
Nu stiu daca s-a vorbit vreodata mai mult despre altceva, decat despre aceste doua  porunci,
"
Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta" si, 
"Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi"
In cartea Exod sunt scrise cele zece porunci si pe parcursul intregii Scripturi le mai intalnim in anumite situatii, insa porunca aceasta referitoare la dragoste o gasim in Noul Testament de nenumarate ori.
Sa iubesti pe Dumnezeu si  pe aproapele tau!
Cred ca aici avem o mare problema multi. Iubim pe Dumnezeu din toata inima, insa treaba cu aproapele...."mai ramane de vazut". Citind atenta acest pasaj constat ca de fapt avem o mare problema aici.Mintim atunci cand spunem ca iubim pe Dumnezeu cu tot sufletul, cu tot cugetul si cu toata puterea. 
Sa iubesti pe Dumnezeu si  pe aproapele tau, de fapt este o singura porunca. Amandoua merg mana in mana si nu se poate una fara alta.
Nu putem spune ca iubim pe Dumnezeu, dar pe aproapele nostru nu.Uitati-va la continuarea vers. 31. Am putea spune ca este un dezacord intre cele doua cuvinte din fraza urmatoare:
" Nu este altă poruncă mai mare decât acestea.” 
"porunca"-singular
"acestea"-plural
Credeti ca este o greseala de traducere? Nicidecum !
Este o porunca care merge impreuna, una cu cealalata, ESTE INIMA INCHINARII!
Mai mult, nu pot sa nu imi amintesc de versetul din 1 Ioan 4:20, "Dacă zice cineva: „Eu iubesc pe Dumnezeu”, şi urăşte pe fratele său, este un mincinos; căci, cine nu iubeşte pe fratele său, pe care-l vede, cum poate să iubească pe Dumnezeu, pe care nu-L vede?"
Cu alte cuvinte, daca am ales sa-l iubesc pe Dumnezeu, TREBUIE sa iubesc si pe cel care poate- "ma enerveaza"
Iubiti-va mult!
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu