Versetul zilei

18 noiembrie 2014

Cuvantul potrivit, la momentul potrivit!

S-au terminat si alegerile, vorba presedintelui Iohannis -"de-acum, la treaba".
Daca, pana acum mi-a rapit o mare parte din timp politica, astazi i-am lasat in pace pe politicieni sa se apuce de treaba lor si eu mi-am vazut de treaba mea, adica sa aud soapta Duhului, si intr-adevar atunci cand ceri ca Domnul sa iti vorbeasca, El iti vorbeste.
Inteleptul Solomon spunea:
Un cuvânt spus la vremea potrivită este ca nişte mere de aur într-un coşuleţ de argint.
Doamne, ce valoare mare are un cuvant spus la momentul potrivit!
 In general cuvantul are mare putere, poti ridica pe cineva sau poti ucide.
Mere de aur intr-un cosulet de argint!
Comparatia este de-a dreptul uimitoare. Care nu ar vrea sa primeasca un cosulet de argint plin cu mere de aur? Asta inseamna o adevarata valoare, avand in vedere valoarea aurului si a argintului, ori nu degeaba s-a facut aceasta comparatie.
Un cuvant "bun"spus la momentul potrivit, poate salva o viata sau poate schimba o decizie. Citeam mai demult intr-o carte despre o tanara care se indrepta spre un pod, isi pusese in gand sa se sinucida. In drumul ei, cineva a oprit-o si i-a dat un pliant dupa care i-a spus, "Dumnezeu te iubeste". Tanara aceasta a inmarmurit, ori tocmai acesta era motivul  pentru care ea a ales sa recurga la acest gest, "nimeni nu o iubea", ori dintr-o data, cineva iti iese inainte si iti spune, "Dumnezeu te iubeste", chiar intr-un moment in care tu esti convins ca nimeni nu te iubeste. Bineinteles acel gand rau a parasit-o si mintea ei de-acum se concentra sa-L  gaseasca, sa-L intalneasca pe Acela care o iubeste.
Iata, un singur cuvant, a salvat o viata!
In urma cu 2-3 ani in biserica era o marturie a unei surori(de-acum), care spunea cum un singur cuvant spus la vremea respectiva, a facut-o sa-si schimbe decizia pe care tocmai o luase in privinta copilului pe care il purta in pantece, bineinteles la aceea vreme nu-l cunostea pe Domnul.
Un singur cuvant, doar un cuvant si decizia a fost anulata, dar mai mult o viata a fost salvata, desi putem spune doua.Una de la moartea fizica si una de la moartea vesnica.
Dar sa nu uitam ca in aceeasi masura, un singur cuvant  "rau" spus poate, chiar intr-un moment cheie, poate aduce dezastrul.
Ce fel de purtatori de cuvant suntem fiecare?
Cuvantul noastru ridica sau coboara? Incurajeaza sau darama?  Da viata sau omoara?
Cel care da intelepciune este Dumnezeu, pentru ca El  este intelepciune. Solomon a cerut intelepciune si Dumnezeu i-a data-o si nu oricum, ci o intelepciune de intrecea pe toti imparatii pamantului, vers.23 din  1 Imparati, cap.10, "Împăratul Solomon a întrecut pe toţi împăraţii pământului în bogăţii şi înţelepciune"
 Multi oameni sunt intelepti cu intelepciunea lumii, insa nu toti au intelepciune duhovniceasca.
A spune un cuvant la momentul potrivit, valoreaza enorm. A stii cand sa vorbesti si ce sa vorbesti, aceasta este un dar de la Dumnezeu.
1 Corinteni 1:5
Căci în El aţi fost îmbogăţiţi în toate privinţele, cu orice vorbire şi cu orice cunoştinţă.
Unde am fost imbogatiti? In El, adica in Hristos Isus!
De-aceea pentru ca fiecare cuvant spus sa aibe valoare, trebuie sa Il cunoastem pe El, trebuie sa ramanem in El, si El in noi, si-atunci vom vedea cum prin cuvantul noastru putem contribui la salvarea multor suflete, atunci vom vedea cum cuvantul nostru are valoare unui mar de aur asezat intr-un cosulet de argint.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu