Versetul zilei

23 noiembrie 2014

Intalnirea cu Hristos a schimbat ceva in viata ta?

„Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?”
„Cine eşti Tu, Doamne?”, a răspuns el.
 Şi Domnul a zis: „Eu sunt Isus pe care-L prigoneşti. Ţi-ar fi greu să arunci înapoi cu piciorul într-un ţepuş.”
Tremurând şi plin de frică, el a zis: „Doamne, ce vrei să fac?”
 Fapte 9:4-6
Stim ca inaintea de intalnirea aceasta care i-a schimbat viata, Saul era cel mai mare prigonitor al tuturor crestinilor. Avea, si arata o asa mare ura fata de crestini, incat chiar el se invoise sa participe la uciderea lui Stefan.Mergea din casa in casa si lua cu sila fie barbati, fie femei si ii arunca in temnita si facea prapad in biserici. L-as putea numi "teroristul crestinilor",din aceea vreme.
Insa Dumnezeu a avut un plan cu Saul si in drumul lui spre Damasc, Dumnezeu ii iese inainte. Din acel moment incepe convertirea lui Saul.
Pentru ca Saul asculta toate instructiunile date de Isus, aceasta  intalnire aduce schimbare in viata lui.
De fapt orice intalnire cu Isus, transforma si schimba!
Ce schimbare a adus intalnirea cu Isus in viata ta?
Cei din jurul tau vad vreo schimbare sau esti acelasi?
Este posibil ca sa fi avut ocazia sa-L intalnesti pe Isus, si sa ramai acelasi, pentru faptul ca nu ai ascultat.
Saul a fost schimbat, insa Saul s-a pus la dispozitia Lui?

Intalnirea cu Isus schimba umblarea  noastra !
Asa cum Saul s-a gandit ca  teologia si religia sunt suficiente, si astazi multi se amagesc crezand ca, cunoasterea Scripturii sau mersul regulat la biserica este suficient. Daca nu exista diferente intre umblarea dinainte si umblarea dupa intalnirea cu Hristos, inseamna ca am lasat sa treaca pe langa noi aceea ocazie nestiind sa o fructificam, datorita fatului ca nu am ascultat si nu ne-am pus la dispozitia Lui. 
Prima intrebare pe care a pus-o Pavel a fost: „Cine eşti Tu, Doamne?”
Cati oare  nu merg ani de zile la biserica, dar nu si-au pus intrebarea niciodata: „Cine eşti Tu, Doamne?”
Cine esti si ce vrei sa fac?
Sigurul scop a lui Saul, care de-acum este Pavel dupa intalnirea cu Isus este:
"Şi să-L cunosc pe El şi puterea învierii Lui, şi părtăşia suferinţelor Lui, şi să mă fac asemenea cu moartea Lui"
Care-i scopul nostru, acum ca L-am intalnit pe Isus?
Intalnirea cu Hristos schimba slujirea noastra!
Saul avea o functie si de pe pozitia pe care o avea era greu sa priveasca in jos, din momentul in care Dumnezeu l-a smerit,  privind de jos, Pavel de-acum vedea lucrurile diferit, sa nu uitam ca Saul a ramas orb trei zile, "Saul s-a sculat de la pământ; şi, măcar că ochii îi erau deschişi, nu vedea nimic. L-au luat de mâini şi l-au dus în Damasc. Trei zile n-a văzut şi n-a mâncat, nici n-a băut nimic 
 "Ce vrei sa fac?", a intrebat Pavel.
Dintr-o inima curata nu poate izvorî decat o dorinta de slujire curata, dar pentru a intelege acest lucru si pentru a junge la o asemenea dorinta, s-ar putea ca uneori Dumnezeu sa fie nevoit sa ne tranteasca si sa ne smereasca. El nu face improvizatii, nu face lucruri pe jumatate, El nu incepe fara sa duca la bun sfarsit.
El darama, dar mai apoi  reconstruieste ceva maret!
Intalnirea cu Hristos schimba vederea!
Saul provenea dintr-o familie de evrei cu o stare materiala foarte buna. Acolo in Tars erau scoli renumite pe care Saul le-a urmat, ori omeneste vorbind a fost un om citi, un om cult, un om destept, dar cu toate acestea Saul era orb.
Dupa intalnirea cu Isus ochii fizici ai lui Saul au fost inchisi, insa s-au deschis ochii spirituali.
Astazi avem de-a face de multe ori cu oameni care am putea spune ca au o vedere excelenta, o vedere larg deschisa, insa constatam ca de fapt, "sunt orbi".
De-altfel sunt oameni si cu siguranta si dumneavoastra cunoasteti, oameni cu handicap sau probleme fizice, insa din punct de vedere spiritual, privind cu ochii spirituali ei sunt foarte binecuvantati.
 Pavel a inteles chemarea Lui Isus, a ascultat, a hotarat sa-i fie un bun slujitor si un martor credincios care a mers la Neamuri sa duca Evanghelia, fiind un om consacrat rugaciunii.
Pavel a mai inteles un lucru, ceea ce fiecare dintre noi trebuie sa-l intelegem.
 Intalnirea cu Isus nu a fost doar o chemare la mantuire, ci a fost si o chemare la suferinta.
Prin suferinta a trecut chiar Fiul lui Dumnezeu, de-aceea ca urmasi ai Lui suntem chemati sa suferim pentru Numele Lui.
"Dispreţuit şi părăsit de oameni, Om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit, că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă.
  Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.
Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, şi prin rănile Lui suntem tămăduiţi"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu