Versetul zilei

1 martie 2014

Mama, sora si sotie, toate cuprinse in cuvantul FEMEIE!

Cele mai frumoase ganduri si urari alaturi de toata dragostea mea, le-am facut buchet si le-am asezat aici pentru tine, pentru mine, pentru noi "FEMEILE"


Ce făptură minunată ai creat Părinte Sfânt
Să ne fie mângâiere şi-ndrumare pe pământ,
Câtă dragoste sublimă şi ce blândă bunătate,
În firava ei făptură, Doamne, Tu le-ai pus pe toate.

Mama stă în rugăciune mijlocind necontenit
Pentru-ai săi micuţi pe care Tatăl Sfânt i-a dăruit.
Zi şi noapte ea veghează, le vorbeşte cu mult dor
Despre marea Lui iubire,despre Fiul Salvator.

Domnul a făcut femeia ca tovaraşă de viaţă
şi soţie credincioasă- aşa biblia ne-nvaţă-
Când bărbatul se-osteneşte pentru pâinea cea de azi
Ea să-i fie mângâiere şi lumină în necaz.

Simţi cum greul te apasă şi nu vezi nici o scăpare,
Valurile te frământă şi durerea e prea mare,
Cauţi o sora în credinţă şi te rogi şi tu cu ea
Iar povara de pe umeri nu mai este-aşa de grea!

Ce făptură minunată ai creat Părinte Scump:
Mamă ,soră şi soţie toate prinse într-un cuvânt.
Pentru ea, pentru "Femeia" înaintea TA venim
Şi cu multă reverenţă Ţie, Doamne-Ţi mulţumim!  
                                                 Autor Maria Luca

".... căci vântul le era împotrivă"

".... căci vântul le era împotrivă...."

Oricat de mult isi doreau, oricat de mult se sileau sa vasleasca spre malul celalalt, nu reuseau pentru ca,  vantul le era impotriva!

Cred ca si eu ma gasesc in starea in care erau ucenicii odinioara, si cred cu tarie ca in starea ucenicilor ne aflam multi dintre noi, sau mai bine zis...majoritatea crestinilor.Ne straduim, ne zbatem ne dorim.....insa vantul care bate dinspre apus si rasarit aduce val dupa val, problema dupa problema.
Ce facem in aceasta situatie...? Naufragiem sau ramanem pe mare luptand cu valurile pana la capat...?
Vrajmasul  sufletelor noastre este diavolul, si batalia este foarte puternica.
Purtam un razboi spiritual unde lupta este crancena si miza este foarte "mare"...."sufletele oamenilor" 
Din momentul in care  Lucifer a fost aruncat din cer, ducem aceasta lupta continua. El nu s-a multumit sa ia doar o parte din ingeri cu el, ci de-atunci el cauta mereu, si mereu, noi suflete.
Biruinta nu este un rezultat usor de obtinut, este un act de vointa impletit cu suferinta, imi spunea azi o prietena, si intr-adevar ii dau dreptate. Uneori vin valuri peste noi si in mijlocul lor, in loc sa ne plangem de mila, in loc sa ne speriem de inaltimea valului, mai bine am cobora din barca si am incepe sa umblam prin credinta asemeni lui Petru.
Petru a pornit pe mare "prin credinta", privind doar la Hristos, insa in momentul in care si-a luat privirea de la Hristos si a inceput sa priveasca  la mare, Petru se scufunda.
Sunt valuri, sunt probleme, este suferinta, este boala, sunt neajunsuri, toate in jur parca ne sunt impotriva, insa suntem binecuvantati ca inaintea noastra este HRISTOS.
Privirea noastra sa fie doar la EL.
Daca ne lasam speriati de multimea si de puterea acestor probleme....suntem pierduti, pentru ca vrajmasul abia asteapta sa mai inghita un suflet.
Nu stiu care este problema din viata ta, nu stiu cat este de valul de furios, le stiu doar pe ale mele, insa vreau sa iti spun un lucru,
 prin credinta poti merge pe apa ca si pe uscat!
Priveste la ISUS !



Hrana ta zilnica!

1 MARTIE
Psalmul 16

Aşa cum arată şi cartea Faptele Apostolilor, citând în ea din Psalmul 16 (Fapte 2.25 şi 13.35), acest psalm se aplică direct Omului Hristos Isus. De altfel, cine altul decât El ar îndrăzni să declare: „Am pus întotdeauna pe Domnul înaintea Mea" (v. 8)? Îl contemplăm aici nu ca pe Mântuitorul (aceasta va fi în Psalmul 22), ci ca pe Modelul; nu ca pe Fiul lui Dumnezeu, ci ca pe Omul credinţei. In calitate de Fiu, El nu ar avea nevoie să fie păzit (v. 1), iar bunătatea Lui s-ar contopi cu cea a lui Dumnezeu însuşi (v. 2; vezi Marcu 10.18). însă încrederea, dependenţa, răbdarea, credinţa - pe scurt, toate sentimentele pe care le vedem în Psalmul 16 strălucind în acest Dumnezeu cunoscut şi onorat- sunt sentimente umane.
Pentru a le manifesta în perfecţiune, Hristos a venit să locuiască pe pământ (şi în ce condiţii!), trăind viaţa unui om (însă a unui om fără păcat!). El ni S-a prezentat supus lui Dumnezeu, Domnul (v. 2: „Tu eşti Domnul Meu"); găsindu-Şi plăcerea în cei credincioşi (v. 3), în partea pe care Tatăl i-a rezervat-o (v. 5 şi Evrei 12.2), în Domnul însuşi (v. 8, 9 şi 11); iar v. 10 ne ajută să-L privim încrezător până şi la moarte.
 Ce drum minunat, care L-a încântat pe Dumnezeul Său!
 Este drumul pe care ni l-a deschis şi nouă, ca să mergem pe el, păşind pe urmele Sale! (1 Petru 2.21).

28 februarie 2014

Hrana ta zilnica!

28 Februarie
Psalmii 14 şi 15


Cu adevărat nebun este cel care, în faţa tuturor mărturiilor pe care Dumnezeu i le dă cu privire la puterea şi dragostea Lui, îşi închide ochii, îşi împietreşte inima şi declară: „Nu este Dumnezeu" (14.1; Psalmul 10.4; Ieremia 5.12); şi chiar dacă nu toţi oamenii sunt atei, tuturor, fără excepţie, le lipseşte adevărata pricepere: pentru că niciunul nu-L caută pe acest Dumnezeu (a Cărui existenţă totuşi I-o recunosc), până nu lucrează El la inimă.
Ce îngrozitor este acest tablou al umanităţii, aşa cum îl poate contempla Dumnezeu din ceruri! Dar să nu uităm că această rasă rebelă şi coruptă prin natura ei este cea din care facem parte şi noi, tu şi eu.
După trista constatare din Psalmul 14, „nu este niciunul care să facă binele", Psalmul 15 poate să pună întrebarea: „Cine va locui în cortul Tău...?" Romani 3, care citează v. 1-3 din Psalmul 14, descoperă gloriosul adevăr care ne priveşte şi pe noi: dintre aceşti oameni - dovediţi păcătoşi - Dumnezeu îi îndreptăţeşte pe gratis, fără plată, pe cei care cred (Romani 3.10-12, 22-26).
Trăsăturile israelitului credincios sunt şi cele pe care harul trebuie să le producă într-un creştin: dreptate şi adevăr, în umblare, în fapte şi-n cuvinte; bunăvoinţă faţă de aproapele nostru; aprecierea binelui şi a răului potrivit măsurii divine (citiţi Isaia 33.15,16).

27 februarie 2014

El n-a promis doar cer senin.....

Sunt momente in viata cand vin peste noi vine val dupa val. Mi-amintesc de cantarea fratelui Groza
"Cand aproape-am fost de mal, a mai venit un val din larg,
 Ce m-a dus in departari prin alte incercari mai mari..."
Astazi pe langa toata multimea de probleme care parca nu se mai termina de ceva vreme incoace, a venit peste mine cea mai cumplita veste. Initial mi-a scris o prietena pe skype, parca pregatindu-ma pentru ceea ce urma sa aflu.
Nu trebuie sa cunosti persoanele ani de zile ca sa simti pentru ele dragoste, e suficient sa le vezi o data si sa-ti ramana in suflet pentru totdeauna. Cam asa s-a intamplat si la mine.Am cunoscut in vara o frumoasa si tanara doamna  care era insotita de fiica si ginerele ei. Ne-am intalnit, am povestit, am impartasit lucruri si am vorbit despre Dumnezeu impreuna. Doamna a plecat, insa gratie tehnicii din ziua de azi, am m-ai luat legatura una cu alta.
Nu la mult timp dupa, am primit trista veste - CANCER. Parca mi-a cazut cerul.....
Insa m-am trezit repede din soc si am inceput sa ma rog lui Dumnezeu pentru ea, stiind ca totul si toate sunt in mana Lui.
Au urmat cateva operatii, toate la intervale scurte de timp, iar dupa cea de-a treia operatie facuta in urma cu doua saptamani, urmeaza noi analize si crudul verdict-CANCER METASTAZA.
Nu ne asteptam nimeni la asemenea veste, cu-atat mai putin noua mea prietena.Astazi am vorbit din nou cu ea, si in ciuda verdictului dat, ea continua sa ramana ancorata in Domnul.
A revenit acasa dupa operatie, medicii sugerandu-i sa mearga intr-o vacanta frumoasa....:((
....................................................
Ne punem intrebarea , "de ce"...
Uneori  intrebarile noastre raman fara raspuns. 
 
Stiu ca si medicii sunt oameni si din cate cunosc eu, stiu ca NU oamenii sunt cei care au ultimul cuvant, ci  DUMNEZEU este Cel care spune ultimul verdict, de-aceea eu continui sa ma incred in El pana la capat.
Mi-a venit in minte credinta lui Daniel, a lui Iov, si imi amintesc ce tarie au avut pana la capat.
Iov spunea in cap.19 vers.26
Chiar dacă mi se va nimici pielea şi chiar dacă nu voi mai avea carne,
 voi vedea totuşi pe Dumnezeu.
Daniel urma sa fie aruncat in groapa cu lei, si iata ce ii spunea imparatului,
Şi chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”
 
Am sa continui sa ma rog si daca simtiti impreuna cu cei care trec prin aceasta suferinta rugati-va impreuna cu noi, pentru ca vrem la final sa putem continua cantarea fratelui Groza,
Înspre Domnul am strigat, din val m-a ridicat chiar El,
Valul mării furios Domnul l-a liniştit pe loc ;
Câte zile voi avea în toate îl voi lăuda pe El ;
El m-a scos cu mâna Sa din încercarea grea.

Fiti binecuvantati!


Hrana ta zilnica!

27 Februarie
Psalmul 13

Despre necazul pe care-1 va traversa rămăşiţa lui Iuda în timpurile apocaliptice, Domnul Isus declară că nu a mai fost altul asemenea lui de la începutul creaţiei... şi nici nu va mai fi vreodată. Putem deci înţelege acest strigăt al neliniştii: „Până când?", repetat de patru ori la începutul acestui psalm şi de asemenea, în mulţi alţii. Ca răspuns, Domnul va face o scurtare a acelor zile pe pământ (acţiunea va avea loc în grabă: Marcu 13.20; Romani 9.28).
Deşi niciodată nu poate cunoaşte vreun asemenea necaz, potrivit promisiunii Domnului (Apocalipsa 3.10), un creştin s-ar putea afla pentru un timp, mai lung sau mai scurt, în descurajare şi s-ar putea gândi că Dumnezeu 1-a uitat sau că îşi ascunde intenţionat faţa de el (v. 1). Aceasta ni se poate întâmpla şi nouă.
 Cum să ieşim atunci dintr-un astfel de tunel întunecos? 
Mai întâi, să încetăm să ne mai frământăm şi să ne mai consultăm cu mâhnire propria inimă (v. 2), pentru că acesta nu ne va aduce niciun răspuns, ci doar oboseală şi în linişte (1 Samuel 27.1). Mai curând să ne amintim de acest strigat de biruinţă: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necaz, sau strâmtorare, sau persecuţie...?" (Romani 8.35...). Amintirea de bunătatea şi de mântuirea Sa, iată secretul pentru a ne recăpăta încrederea şi bucuria (v. 5)!

26 februarie 2014

Cor Elim Timisoara - Drept la cer conduce

                      

Fie ca da, fie ca nu, ISUS REVINE!

"Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi."
       Ioan 14:1-3

E promisiunea in care stau ancorata, astept aceasta promisiune sa se implineasca, si sunt ferm convinsa ca se va implini, asa cum fiecare cuvant  rostit de Dumnezeu s-a implinit pana acum.
Intr-adevar  indemnul acesta "sa nu vi se tulbure inima" a fost o imbarbatare pentru ucenicii Domnului. Urmau o serie de evenimente si Isus stia clar ca inima lor va fi tulburata cand vor vedea atatea lucruri intamplandu-se. Sa  nu uitam ca Isus urma sa fie vandut de catre  unul din ucenici.
Cum sa nu te tulburi cand afli asa ceva....?
 Isus stia ce va urma, de-aceea i-a si pregatit in acest sens cerandu-le sa aibe credinta si sa-L creada pe cuvant.
Uneori se strecoara in mintea noastra ganduri care nu fac altceva decat contribuie si mai mult la necredinta noastra . Cautam uneori o justificare si o motivatie pentru necredinta pe care o avem. Poate ca daca vedeam si noi minunile lui Isus cu ochii nostri, era altceva.....spunem adeseori, insa asa cum le-a cerut lor, acelasi lucru ne cere si noua azi, sa-L credem pe cuvant si mai mult suntem indemnati
  "să nu ni se tulbure inima"
Traim intr-o lume care alearga cu pasi repezi spre "ceva", insa  pe cat suntem de grabiti, pe atat suntem de nesiguri. Suntem nesiguri in primul rand pe ziua de "maine". CAre oare poate spune ca nu s-a intrebat macar o data, "oare ce fi-va maine"
Nu odata mi-am pus acesta intrebare, si trebuie sa recunosc ca nu a fost cea mai buna intrebare pe care mi-am pus-o, in primul rand pentru ca nu este treaba mea ce hotarare a luat Dumnezeu cu privire la ziua de maine. Important este ca ziua pe care o traiesc, ca e azi, ca e maine, ca e urmatoarea dupa "maine", sa fiu sigura ca mi-am incredintat-o in Mana Creatorului meu. Inima noastra, a oamenilor in general este o inima sensibila care la anumite vesti sau anumite situatii ea se tulbura, ori atunci cand suntem cu Hristos, tulburarea noastra dispare.

Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine.

Pentru acele momente in care suntem tulburati  Domnul Isus ne indeamna sa ne incredem pe deplin in El, sa-L credem pe cuvant. A mintit El oare pe cineva? Ce motiv am avea sa nu Il credem?
Aveti credinta ! 
Atatea probleme avem din cauza necredintei noastre...
Lipsa credintei din inima noastra aduce numaidecat ingrijorare. Si nu este boala mai grea decat ingrijorarea. Daca a apucat sa-si faca cuib in viata ta cauta de scapa de ea, pentru ca aduce  o multime de probleme, produce insomnii, aduce cu sine frica si evident boala in trup.
Asa cum am certitudinea ca Isus a murit si a inviat, aceeasi siguranta  am ca El va reveni sa ma ia la vremea hotarata. Va veni sa ii ia pe toti cei care au pazit poruncile Lui, pe toti cei care au crezut promisiunile Lui.
Eu Mă duc să vă pregătesc un loc, ori acest lucru imi intareste credinta mea si imi confirma ca dupa moarte trupul meu va fi supus putrezirii, iar eu voi primi un trup nou.

Ştim, în adevăr, că, dacă se desface casa pământească a cortului nostru trupesc, avem o clădire în cer, de la Dumnezeu, o casă care nu este făcută de mână, ci este veşnică. Şi gemem în cortul acesta, plini de dorinţa să ne îmbrăcăm peste el cu locaşul nostru ceresc,  negreşit, dacă atunci când vom fi îmbrăcaţi nu vom fi găsiţi dezbrăcaţi de el. Chiar în cortul acesta deci gemem apăsaţi; nu că dorim să fim dezbrăcaţi de trupul acesta, ci să fim îmbrăcaţi cu trupul celălalt peste acesta, pentru ca ce este muritor în noi să fie înghiţit de viaţă
2 Tes.5:1-4
Dupa aceste cuvinte, iata ca urmeaza cea mai mare promisiune si cea mai mareata:
"Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine"
Iata motivul pentru care trebuie sa luptam si sa biruim toate incercarile, toate ispitele si tot ceea ce ne arunca in cale cel rau. Trebuie sa fim biruitori pana la capat.
Aceasta este speranta tuturor crestinilor, ca ISUS va reveni !
Esti tu pregatit pentru acest mare eveniment?
Fie ca da, fie ca nu, ISUS REVINE!


Hrana ta zilnica!

26 Februarie
Psalmul 11

Psalmul 12 redă suferinţa unui suflet copleşit de sentimentul nedreptăţii care-1 împresoară. David, cel care 1-a compus, a avut nenumărate ocazii să o probeze personal. Duplicitatea şi ura geloziei lui Saul (1 Samuel 18.17...), intenţiile laşe ale locuitorilor Cheilei (1 Samuel 23.12), dubla trădare a zifiţilor (1 Samuel 23.19; 26.1), precum şi cea a lui Doeg edomitul (22.9,10), cea mai mârşavă dintre ele, dispreţuitoarea nerecunoştinţa a lui Nabal (1 Samuel 25.10,11), toate acestea nu-1 puteau lăsa pe David indiferent.
 Cu siguranţă, de fiecare dată a putut experimenta şi preţiosul răspuns divin: „voi pune în siguranţă pe cel împotriva căruia se suflă" (v. 5; comp. Psalmul 10.5).
Insă, în timp ce propria măsură de adevăr, în ce-1 privea pe David, nu era deloc perfectă (vezi 1 Samuel 20.6; 21.2), sfinţenia Domnului Isus Ii conferea în totalitate abilitatea de a percepe viclenia şi falsitatea vrăjmaşilor Săi (despre care Luca 20.20 ne dă un exemplu).
Cu cât un creştin va sta mai drept în lumină, cu atât va simţi mai mult atmosfera coruptă a acestei lumi. Tot aşa se va întâmpla şi la contactul cu limba mincinoasă, ipocrită şi orgolioasă a oamenilor (v. 2,3), iar aceasta îl va ajuta să aprecieze mai bine curăţia şi valoarea practică a cuvintelor Dumnezeului său (v. 6): „Cuvântul Tău este adevărul" (Ioan 17.17; Psalmul 119.140).

25 februarie 2014

Cor Elim Timisoara - Alfa si Omega

                         

Hrana ta zilnica!

25 Februarie
Psalmul 11

Dumnezeu susţine astăzi în lume autorităţile: guverne, magistraţi, poliţie...; ele sunt responsabile să asigure ordinea, dreptatea şi pacea. Dar, în timpul necazului celui mare, tot ceea ce contribuie la protecţia omenirii va fi răsturnat („sunt distruse temeliile"). Întrebarea din v. 3 îi va pune atunci pe cei drepţi la încercare. 
Vor ceda ei ispitei de a fugi, precum îşi ia zborul o pasăre pentru a scăpa de pericol? Nu!
 Încrederea lor nu este într-un adăpost pământesc (munţii), ci în Cel Neschimbabil, care îşi are tronul în ceruri (v. 4). Prieteni, în cine este ancorată credinţa noastră"? Dacă Domnul ar trebui să ne ia principalele puncte de sprijin de aici, de jos: familie, prieteni, sănătate, bunuri materiale, s-ar putea vedea în cine ne-am încrezut? Iar când ne gândim la temeliile adevărului, constatăm că acestea sunt clătinate din toate părţile în creştinătate... Ce trebuie să facă cel drept? Să se despartă de tot ce atacă şi caută să distrugă stâlpii adevărului divin!
Privirea lui Dumnezeu îi cercetează pe fiii oamenilor (v. 5; l'salmul 7.9; vezi de expl. Luca 7.39,40; 11.17; 22.61). Gând neliniştitor şi insuportabil pentru cel rău! 
Sentiment de fericire pentru „cel drept"! Este pentru binele lui că este cercetat astfel (Psalmul 139.23,24).

24 februarie 2014

Pentru toate Doamne, Tie-ti multumesc!

                Luca 18:17 
 Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş,
 cu niciun chip nu va intra în ea           

O saptamana binecuvantata de Tatal nostru !

Trecand pe strada, un credincios a vazut o batranica la un colt. S-a apropiat de ea si a intrebat-o :
-Cunoaste-ti cumva rugaciunea "Tatal nostru"?
-Da, cunosc dar mai mult de atat o cred.
-De unde o cunoasteti, sunteti credincioasa?
-Da, am 80 de ani si aceasta rugaciune a functionat zi de zi in viata mea. Niciodata nu m-a lasat fara paine, Tatal meu!
-Dar astazi, aveti paine?
-Nu am, raspunse cu sfiala batranica!
-Doriti sa va dau eu una?
Da, vreau raspunse cu bucurie batrana care zi de zi a experimentat rugaciunea "Tatal nostru"


Dragul meu, Tu cunosti aceasta rugaciune?
 Sti doar sa o rostesti sau o crezi din toata inima?
Eu cred cu tarie ca Tatal nostru se va ingriji de painea cea de toate zilele si cred ca nicioadat nu va lasa pe Copiii Sai sa-si cerseasca painea.
"Tatăl nostru care eşt în ceruri! Sfinţească-se Numele Tău; vie Împărăţia Ta; facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe pământ. Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă în fiecare zi;şi ne iartă nouă păcatele noastre, fiindcă şi noi iertăm oricui ne este dator; şi nu ne duce în ispită, ci izbăveşte-ne de cel rău.”
                   Amin!

                      Si pentru ca este un nou inceput de saptamana, doresc tuturor cititorilor acestui blog,
 sanatate in primul rand, ca-i mai buna decat toate, 
pace in suflet si in  familiile voastre, dragoste unii fata de altii si compasiune pentru cei din jur.
O saptamana binecuvantata!

Hrana ta zilnica!

24 Februarie
Psalmul 10

„Timpurile de necaz" descrise în Psalmii 9 şi 10 (9.9; 10.1) vor fi înspăimântătoare. Pofte, mândrie, necredinţă, făţărnicie, violenţă..., aceste tendinţe ale firii care există în lumea de acum vor atinge măsura lor maximă în zilele când „Cel care opreşte" (Duhul Sfânt) va fi departe: În zilele lui Antihrist, al cărui sinistru portret ni-1 fac versetele acestui psalm (vezi şi 2 Tesaloniceni 2.7,8).
Contrar gândurilor celui rău, care consideră că Dumnezeu nu Se informează de nimic („nu cercetează" - v. 4,13), tot ce el face în taină, cu viclenie şi răutate, este dat pe faţă. 
Şi totce el spune „în inima lui" (v. 6,11,13) este făcut public de către Cel care „cercetează inimile" (Luca 12.3).
„Nu voi fi clătinat": aici este limbajul nebuniei (v. 6); dar poate fi şi cel al credinţei (Psalmul 62.6). Gândul că Dumnezeu vede totul îl încurajează pe credinciosul aflat în încercare. Cel nenorocit poate să se abandoneze în El (v. 14). Versetul 2 cuprinde un alt adevăr liniştitor: cel rău se va încurca întotdeauna în propriile lui curse (comp. Psalmul 7.15; Psalmul 9.16).
Psalmul 9 se încheia cu meditaţia că naţiunile „nu sunt decât oameni"; Psalmul 10 se termină numindu-1 pe asupritor: „omul care este din ţărână". Credincioşi, să nu uităm niciodată că suntem ai cerului şi deci ne aflăm în afara atingerilor lumii şi ale prinţului ei.

23 februarie 2014

Psalmul 100

             Strigaţi de bucurie către Domnul,toţi locuitorii pământului! Slujiţi Domnului cu bucurie,veniţi cu veselie înaintea Lui.Să ştiţi că Domnul este Dumnezeu!
El ne-a făcut, ai Lui suntem: noi suntem poporul Lui şi turma păşunii Lui.
Intraţi cu laude pe porţile Lui, intraţi cu cântări în curţile Lui!
Lăudaţi-L şi binecuvântaţi-I Numele.
Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ţine în veci,şi credincioşia Lui, din neam în neam.   
                             

Ucraina: Un baptist a devenit președinte interimar.

Nu putem decat spune: SLAVA DOMNULUI!
Oleksandr_Turchynov 
Oleksandr Turchinov, presedintele Parlamentului ucrainean, cunoscut drept mâna dreaptă a fostului premier Iulia Timoşenko a fost votat pentru interimat în funcția de președinte, decizia luată cu 314 de voturi pentru din cei 329 de deputaţi prezenţi, conform Hotnews.ro
Turchinov este predicator baptist, fiind în același timp cel mai important politician de credință Baptista din Ucraina. S-a născut în anul 1964 și a devenit deputat în 1998.  A fost prim vicepriministru în cabinetul Iuliei Timoshenko și pentru o săptămâna a fost premierul Ucrainei.
A fost primul civil in funcția de șef al Securității statului Ucraina. În anul 2004 a scris cartea “Iluzia fricii”.
Rugați-vă pentru această țară!

NU IERI, NU MAINE CI AZI !

La o anumita varsta devenim responsabili pentru tot ceea ce facem si peste tot ceea ce ni s-a incredintat. Cu siguranta ne-am propus sa facem multe lucruri, sa realizam multe proiecte, insa iata ca anii trec si am ajuns fiecare dintre noi la o anumita varsta, am ajuns la un anume nivel, insa nu stiu daca toate aceste dorinte le-am putut realiza si nu stiu daca aceste realizari ne-au adus satisfactii pe deplin. 
In  toate  promisiunile facute si toate dorintele noastre cat la suta oare a fost dorinta de a face pe deplin voia Domnului?
 Cat la suta au fost proiecte in care am dorit ca Domnul Isus sa fie  Coordonatorul acestor realizari?
Cate din toate aceste dorinte le-am dus la indeplinire?

Nu stiu cat de mult constientizam , dar pentru a realiza aceste proiecte nu exista decat o singura zi  prielnica pe an, iar doua zile pe an sunt total neprielnice pentru a realiza ceva pentru Domnul.

Cele doua zile neprielnice in care  nu putem face nimic sunt 
 ZIUA DE IERI  si  ZIUA DE MAINE.
 Ziua de ieri s-a dus  si daca nu am facut nimic din ce ne-am propus, daca nu am implinit nimic din ceea ce am vrut sa  facem  pentru Domnul, iata ca nu mai avem acesta posibilitate, pentru ca ziua de ieri s-a dus si nu se mai intoarce niciodata.
O alta zi in care poate ne-am propus sa realizam lucruri marete  atat pentru noi, cat si pentru Domnul este ziua de maine.Maine nu stim care dintre noi va mai fi in viata, poate la noapte unul din noi este chemat acasa.

Singura zi in care putem sa ne achitam de fiecare responsabilitate cat mai bine, singura zi in care putem sa facem toate lucrurile asa cum am dori, singura zi in care putem face toate lucrurile ca si pentru Domnul, singura zi in care putem implini toate promisiunile facute lui Dumnezeu
este ASTAZI.

Daca citesti aceste randuri, bucura-te caci esti unul dintre cei mai binecuvantati oameni pe care ii iubeste Dumnezeu.
Nu uita:
NU IERI, NU MAINE CI AZI !

Hrana ta zilnica!

23 Februarie
Psalmul 9

Sub aspect profetic, Psalmii 9 şi 10 sunt strâns legaţi unul de altul. Psalmul 9 îl pune în scenă pe vrăjmaşul din afară: naţiunile coalizate împotriva lui Israel; Psalmul 10 introduce vrăjmaşul dinăuntru: asupritorii necredincioşi persecutând rămăşiţa credincioasă. Uneltirile celor răi nu sunt decât pentru un timp limitat. Numele lor va fi şters pentru totdeauna („în vecii vecilor" - v. 5); distrugerile lor se vor sfârşi pentru totdeauna (v. 6) „şi speranţa celor întristaţi" (aşteptarea celor blânzi) nu va pieri pentru totdeauna. în adevăr, tot pentru totdeauna, Domnul S-a aşezat („şade") pe tron; „Şi-a pregătit tronul Său pentru judecată" (v. 7; Psalmul 58.11). Atunci El va cere socoteală pentru sângele şi lacrimile celor credincioşi vărsate sub toate dispensaţiile. Îi va răzbuna pe cei asupriţi (v. 9), pe nenorociţii ale căror strigăte nu le-a uitat (v. 12). Dar principalul motiv de acuzare adus împotriva umanităţii este cel sugerat de titlul Psalmului, omorârea Fiului lui Dumnezeu (Mut-laben: - notă - Moartea Fiului): insulta adusă lui Dumnezeu din partea lumii prin crucificarea Preaiubitului Său.
 O pedeapsă înfiorătoare stă să cadă asupra rasei de ucigaşi.
În parabola oilor şi a caprelor (Matei 25.31), Domnul Isus descrie judecata naţiunilor în zorii împărăţiei Sale şi anunţă că fiecare va fi judecat după ceea ce îi va fi făcut Lui însuşi.