Versetul zilei

26 aprilie 2014

"TATA ITI MULTUMESC"

Pe fondul unei sonerii de telefon sarim din pat grabiti,  punem expresso sa facem o cafea, mergem la baie sa ne invioram cu un dush, sorbim cateva inghitituri de cafea, aruncam pe paine o felie de sunca si un cascaval, le spunem celor dragi care raman in urma noastra "ca ii iubim" si cu haina aruncata pe mana, geanta pe umar si un sendvici in cealalta, ne incepem ziua  o mare parte din noi, gandindu-ne ca la intoarcere o sa avem mai mult timp. Insa nu stiu cati dintre noi ne gandim ca plecam de acasa, dar nu stim daca ne mai intoarcem.
Plecam grabiti azi, plecam grabiti maine, plecam grabiti in fiecare zi. Pentru toate ne facem timp, macar asa in graba, insa pentru a sta de vorba cu Isus nu ne facem.
Uitam sa Ii multmim pentru ziua pe care ne-a daruit-o, uitam sa ii multumim pentru somnul linistit pe care l-am avut, pentru sanatatea din trup si pentru faptul ca nu avem dureri de nici un fel, uitam sa Ii multumim ca suntem acasa langa sot(sotie), copii si nu suntem pe un pat de spital. Uitam sa-I multumim pentru fiecare raza de soare care patrunde prin geamul  camerei noastre, uitam sa-I multumim pentru  apa care o bem, uitam sa-i multumim pentru faptul ca traim si ne bucuram de viata.
Uitam sa-I multumim tocmai Aceluia care ni le daruieste. 
Din mana Lui primim in fiecare zi binecuvantarea!
La cuvantul Lui luna apune si soarele rasare, la cuvantul Lui norii se ridica si ceata se imprastie, la cuvantul Lui  mai adauga o zi vietii noastre si prin harul Sau inca suntem in viata si azi.

Cine a măsurat apele cu mâna lui? Cine a măsurat cerurile cu palma şi a strâns ţărâna pământului într-o treime de măsură? Cine a cântărit munţii cu cântarul, şi dealurile, cu cumpăna?
Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!
Căci iată că El a întocmit munţii, a făcut vântul şi spune omului până şi gândurile lui. El preface zorile în întuneric şi umblă pe înălţimile pământului: Domnul Dumnezeul oştirilor este numele Lui 
 Se opreşte şi măsoară pământul cu ochiul; priveşte şi face pe neamuri să tremure; munţii cei veşnici se sfărâmă, dealurile cele vechi se pleacă; El umblă pe cărări veşnice.
La vederea Ta se cutremură munţii; se năpustesc râuri de apă; adâncul îşi ridică glasul şi îşi înalţă valurile în sus.
El priveşte pământul, şi pământul se cutremură; atinge munţii, şi ei fumegă.
Sub El se topesc munţii, văile crapă ca ceara înaintea focului, ca apa care curge prin râpe.
Se clatină munţii înaintea Lui, şi dealurile se topesc; se cutremură pământul înaintea Lui, lumea şi toţi locuitorii ei.
In Numele lui Isus, să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ, şi orice limbă să mărturisească, spre slava lui Dumnezeu Tatăl, că Isus Hristos este Domnul.
 
In Numele lui Isus vin si eu si-I multumesc pentru tot ceea ce mi-a daruit, 
in Numele lui Isus vin si eu sa-I multumesc pentru ceea ce sunt, in Numele lui Isus vin si eu sa Ii multumesc pentru ca exist. 
Inaintea Lui imi plec genunchii si imi ridic mainile si spun inca o data:
"TATA ITI MULTUMESC"

Cor Elim Timisoara - E-a Treia Zi

                     

Cine are urechi de auzit sa auda...

    Traim parca tot mai des dezamagiri spirituale. Biblia insa ne avertizeaza ca vom trai astfel de vremuri, asa ca acestea nu trebuie sa ne dezamageasca ci din contra trebuie sa ne intareasca credinta. Pilda cu neghina si graul ne-a fost data tocmai pentru a intelege mai bine aceste lucruri.
Cine are urechi de auzit sa auda...
Cunoastem acest lucru!
Si pilda si neghina cresc impreuna pana la venirea seceratorului, si crestinii autentici si cei falsi, impostorii sau imitatorii slujesc impreuna si vor continua sa fie... pana cand "mesagerii Domnului ii va desparti", pe cei falsi de cei adevarati.
 Apocalipsa 14:14-20
Apoi m-am uitat şi iată un nor alb; şi pe nor şedea Cineva care semăna cu un fiu al omului; pe cap avea o cunună de aur, iar în mână, o seceră ascuţită. Şi un alt înger a ieşit din Templu şi striga cu glas tare Celui ce şedea pe nor: „Pune secera Ta şi seceră, pentru că a venit ceasul să seceri, şi secerişul pământului este copt.” Atunci Cel ce şedea pe nor Şi-a aruncat secera pe pământ. Şi pământul a fost secerat. Şi din Templul care este în cer a ieşit un alt înger care avea şi el un cosor ascuţit. Şi un alt înger, care avea stăpânire asupra focului, a ieşit din altar şi a strigat cu glas tare către cel ce avea cosorul cel ascuţit: „Pune cosorul tău cel ascuţit şi culege strugurii viei pământului, căci strugurii ei sunt copţi.” Şi îngerul şi-a aruncat cosorul pe pământ, a cules via pământului şi a aruncat strugurii în teascul cel mare al mâniei lui Dumnezeu. Şi teascul a fost călcat în picioare afară din cetate; şi din teasc a ieşit sânge, până la zăbalele cailor, pe o întindere de o mie şase sute de stadii.
  MA ROG DOMNULUI SA NE DEA PUTERE DE BIRUINTA SI SA NU AJUNGEM NICIUNUL DIN NOI SA CADEM CI SA FACEM ASA CUM A FACUT NEEMIA

Neemia 4:9
Ne-am rugat Dumnezeului nostru şi am pus o strajă zi şi noapte ca să ne apere împotriva loviturilor lor.

Hrana ta zilnica!

26 APRILIE
Isaia 1.18-31

Iată aici întreg harul divin strălucind asupra mizerabilului popor (ca, de altfel, asupra oricărui păcătos care se recunoaşte pierdut). Ieri l-am lăsat acoperit de plăgi şi de răni deschise, asemeni omului din parabolă căzut în mâinile tâlharilor (Luca 10.30). Astăzi, Domnul invită poporul să-şi apere cauza în instanţă în faţa Lui. Să şi-o apere?! La ce bun? Ce-ar putea spune în apărarea sa? Vinovatul are gura închisă, nu poate vorbi; însă, în loc să-şi audă condamnarea, el poate auzi, pronunţată de însuşi Judecătorul Său, promisiunea fără seamăn din v. 18. Este făgăduinţa care a adus pace în inimi fără număr: „Dacă vor fi păcatele voastre cum este carmăzul, se vor face albe ca zăpada..." Curăţirea aceasta se poate face numai prin sângele lui Isus Hristos (1 loan 1.7)! Dar peste toţi cei care refuză graţierea oferită se va abate pedeapsa executorie.
Versetul 21 şi următoarele descriu ce a devenit Ierusalimul, „cetatea credincioasă": un bârlog de ucigaşi. Domnul va trebui să-1 cureţe. Dar aceasta nu se va face, din nefericire, prin sângele răscumpărător, pentru că Ierusalimul nu 1-a dorit, ci prin judecata care se va abate asupra călcătorilor de lege, după toată îndelunga-răbdare de care Dumnezeu a dat dovadă faţă de un popor răzvrătit.

25 aprilie 2014

Nu mintii!

Pastorul unei biserici s-a ridicat intr-o duminica dimineata  si a spus audientei:
"Dumnica viitoare voi predica despre minciuna. Ca pregatire pentru predica mea, as vrea sa cititi capitolul 17 din Evanghelia dupa Marcu"
Duminica urmatoare, pastorul s-a ridicat in picioare si a spus :
"Toti cei care ati citit capitolul 17, va rog sa ridicati o mana"
Atunci aproape fiecare mana din a
cea adunare a fost ridicata. Apoi predicatorul a spus:
"Foarte bine, VOI sunteti carora doresc sa le vorbesc astazi. Nu exista capitolul 17 in cartea lui Marcu"

In general crestini se feresc sa fac pacate "mai mari" (daca se mai feresc), insa minciuna  a fost considerata tot timpul  unul dintre pacatele mici.
Eh,  e doar o gluma la urma, urmei!
Numai ca in Apocalipsa 22:15 spune clar:
Afară sunt câinii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună!
Iata asadar ca minciuna nu este asa cum credem noi.
Imi amintesc ca in urma cu ceva timp ii tineam morala micutului meu in aceasta privinta. Bineinteles, l-am prins cu mata in sac si incerca sa "ma tromboneasca" ca sa folosesc o expresie care nu pare asa mare pacat, numai ca orice am folosi, minciuna ramane tot minciuna si este pacat. Asa ca dupa o discutie in care incercam sa il fac sa inteleaga ca minciuna este un pacat foarte grav, foarte mirat imi spunea;
"pai nu se poate, pana la 18 ani e imposibil sa nu mint", ca si cum minciuna este acceptata pana la o anumita varsta...!
Problema aceasta a minciunii nu este doar la copii, ci si la oamenii de orice varsta. Odata prinsi de acest duh foarte greu mai poti sa te dezlegi.
Firea omului este indreptata numai inspre rau.
Psalmi 52:3
Tu iubeşti mai degrabă răul decât binele, mai degrabă minciuna decât adevărul.
Minciuna este un pacat care ne aduce in aceea stare incat ne pierdem viata vesnica.
Pe paginile Sfintei Scripturi avem atatea exemple care s-au folosit de minciuna ca sa scape din anumite situatii, insa la fel de bine am vazut si sfarsitul lor.
Daca citim pasajul din 2 Imparati cap. 5 o sa vedem minciuna, care de fapt a adus cu ea alta minciuna si Dumnezeu stie cate au mai fost. Biblia nu ne relateaza pe indelete, insa sunt convinsa, daca pe drumul sau Ghehazi s-ar fi intalnit cu cineva cunoscut si l-ar fi intrebat unde merge, cu siguranta ar fi impovizat el un raspuns, doar nu era sa spuna adevarul...pentru ca pacatul minciunii, aduce cu ea minciuna dupa minciuna.
Ghehazi, slujitorul lui Elisei, omul lui Dumnezeu, a zis în sine: „Iată că stăpânul meu a cruţat pe sirianul acela, Naaman, şi n-a primit din mâna lui ce adusese. Viu este Domnul, că voi alerga după el şi voi căpăta ceva de la el.” 
 Şi Ghehazi a alergat după Naaman. Naaman, când l-a văzut alergând după el, s-a dat jos din car ca să-i iasă înainte şi a zis: „Este bine totul?” El a răspuns: „Totul este bine. Stăpânul meu mă trimite să-ţi spun: „Iată că au venit la mine doi tineri din muntele lui Efraim, dintre fiii prorocilor; dă-mi pentru ei, te rog, un talant de argint şi două haine de schimb.”
Stăpânul meu mă trimite să-ţi spun - prima minciuna

După aceea s-a dus şi s-a înfăţişat înaintea stăpânului său. Elisei i-a zis: „De unde vii, Ghehazi?” El a răspuns: „Robul tău nu s-a dus nicăieri.”
„Robul tău nu s-a dus nicăieri.” - a doua minciuna
 Rezultatul minciunii: Ghehazi iese de la Naaman plin de lepra.
Daca mergem in Noul Testament ne amintim de Anania si Safira.
Ce i-a costat pe ei? Viata!
Traim intr-o lume in care a spune adevarul este de-a dreptul ceva anormal. Minciuna isi are locul de cinste, atat printre necredinciosi cat si pentre crestini.
Nimic intinat nu va intra in Imparatia lui Dumnezeu!
Credem noi oare ca si minciuna face parte din aceste pacate care ne impiedica sa intram  in Imparatia Sa?

Tare mult as vrea sa ne cercetam fiecare si sa vedem daca nu cumva inca sunt situatii in viata noastra in care folosim anumite modalitati pentru a scapa basma curata in anumite imprejurari? Modalitati care nu ii plac lui Dumnezeu?
Daca da, Domnul sa ne scape de acest duh, si Duhul Adevarului sa locuiasca in noi!
 

Hrana ta zilnica!

25 APRILIE
Asa cum spuneam ieri, continuarea Proverbelor o sa o facem in ultimul an de studiu.Intram in cea mai interesanta carte a prorocului  Isaia

Isaia 1.1-17

După cum putem învăţa din înseşi cuvintele Domnului Isus (prezentate în Luca 24.44 şi 24.27), Vechiul Testament poate fi împărţit în trei părţi importante: legea lui Moise (Pentateuhul), profeţiile (care includ şi cărţile istorice) şi psalmii (cuprinzând şi cărţile poetice). Odată cu cartea lui Isaia începem una dintre aceste părţi importante ale Bibliei, profeţiile, parte adesea neglijată, din cauza dificultăţilor pe care le prezintă. Să-I cerem Domnului să ne ajute să putem descoperi şi aici „cele despre El" (Luca 24.27).
Profetul este pentru poporul său un purtător de cuvânt al Domnului, un trimis cu misiunea de a mustra, de a avertiza, de a îndrepta sau de a mângâia. Ca o introducere a acestei noi materii, în cap. 1 îl vedem pe Isaia în cea dintâi misiune a sa, aceea a unui medic ce trebuie să se prezinte în faţa unui bolnav fară speranţă. Versetele 5 şi 6 prezintă diagnosticul îngrozitor pe care trebuie să-1 anunţe, valabil în aceeaşi măsură pentru omul zilelor noastre, ca şi pentru israelitul din acea vreme: „tot capul este bolnav şi toată inima slăbită". Inteligenţa (simbolizată de cap) a fost total pervertită prin abaterea de la Dumnezeu (Romani 1.21). Afecţiunea faţă de El (simbolizată de inimă) a dispărut cu desăvârşire; totul, din cap până-n tălpi (ilustrând umblarea), este rău. Nimic nu este sănătos! Într-o astfel de condiţie, participarea la ceremoniile religioase exterioare nu este decât ipocrizie şi „o urâciune" (v. 13; comp. cu Proverbe 21.27).

24 aprilie 2014

Hrana ta zilnica!

24 APRILIE
Proverbe 15.16-33

Din v. 16 şi 17 învăţăm care sunt valorile autentice aici, jos: teama de Dumnezeu, însoţită de dragostea care vine de la El. „Evlavia cu mulţumire este mare câştig" - confirmă apostolul - „... având hrană şi îmbrăcăminte, vom fi mulţumiţi" (1 Timotei 6.6-8).
Subliniem într-un mod cu totul deosebit v. 23: „Ce bun este un cuvânt la timpul său" De câte ori nu rămânem tăcuţi când ar trebui să spunem un cuvânt... şi aceasta, în general, pentru că ne lipseşte curajul sau dependenţa de Duhul Sfânt (Matei 10.19,20)!
Când însă, cu ajutorul Domnului, nu lăsăm să ne scape ocaziile de a vorbi despre El, experimentăm şi cea dintâi parte a acestui verset: bucuria ne umple inimile.
Capitolul 15 se încheie cu proverbul atât de des exemplificat de Domnul Isus: „înaintea onoarei merge smerenia” (Matei 18.4; 19.30; 20.27,28; 23.11,12...), proverb pe care nu 1-a prezentat numai în cuvinte. Căci cine oare s-a smerit vreodată ca El?
Tot astfel, nimeni niciodată nu va fi înălţat mai mult ca Domnul nostru.
Capitolele 16-31, ca şi Eclesiastul şi Cântarea Cântărilor, ne vor sta în atenţie în volumul 5 (acest an parcurgem vol. 3).

23 aprilie 2014

Mai poate supravietui crestinismul?

           O provocare pe care trebuie sa o luam fiecare in dreptul nostru.
De ce nu vrem sa fim asa cum ne cere Dumnezeu?

                       

Cor Elim Timisoara - Dimineata La Mormant

                       

Naturistele leacuri babesti !

Urzicile contin minerale (calciul, magneziu, potasiu, sulf, zinc, siliciu si o importanta cantitate de fier), vitamine (mai ales B2, B5, B9, K, C si provitamina A), oligoelemente si o importanta cantitate de clorofila.

Iata la ce poti folosi urzicile:

1. Urzici pentru ten gras
Urzica este benefica pentru tenul gras, cu imperfectiuni si acneee.
Fierbe frunze prospete de urzica. Stoarce-le si lasa-le sa se raceasca. Toaca-le si aplica cataplasme pe fata de doua ori pe saptamana.
Bea o ceasca de infuzie de urzica de trei ori pe zi (infuzeaza o lingura de frunze de urzuca intr-un litru de apa fierbinte).
 
2. Urzici pentru osteoporoza Urzica este o planta puternic remineralizanta, deoarece contine siliciu si bor. Ea este recomandata pentru a preveni osteoporoza, o demineralizare osoasa frecventa dupa 50 de ani.
Infuzeaza 3 linguri de frunze uscate de urzica in 500 ml de apa fierbinte in jur de 10 minute. Bea in jur de un litru de infuzie de urzici zilnic.

3. Cataplasme cu urzici pentru reumatism
Una dintre cele mai importante calitati ale urzicii este calmarea durerilor reumatice. Aplica frunze proapspete de urzica pe locurile dureroase timp de 30 de secunde, in fiecare zi. Senzatia nu este placuta, dar ajuta la calmarea durerilor.
Daca vrei sa nu ti se irite mainile, poarta manusi. Daca te-ai urzicat si senzatia este insuportabila, poti calma mancarimile cu suc de papadie, frunze de patlagina sau otet alb.

4. Urzici pentru oboseala
Daca ai o stare de oboseala generalizata, consuma urzici. Bogate in vitamina C si in fier, urzicile sunt recomndate in caz de oboseala fizica sau intelectuala.
Infuzeaza 3 linguri de urzici uscate in 500 ml de apa si bea 4-6 cani pe zi.
Sucul de urzici, comparat adesea cu cel de spanac datorita continutului ridicat de fier este recomandat mai ales in caz de anemie si oboseala. Este suficient sa mixezi frunzele proaspete, sa strecori si sa bei 150 ml, de trei ori pe saptamana. Pentru ca fierul sa se asimileze mai bine, iar sucul de urzici sa aiba un gust mai bun, poti pune si cateva picaturi de zeama de lamaie.

5. Urzica pentru alergia la polen
De indata ce vine primavara, vine si neplacuta alergie la polen. Pentru a preveni sau a calma alergia, incearca ceaiul de urzici.
Mai multe pe http://sfatulparintilor.ro/

Luptator in rugaciune!

Un "luptator in rugaciune"  este o persoana convinsa ca Dumnezeu are puterea sa faca totul, sa schimbe pe oricine si sa intervina in orice imprejurare.
Esti tu un luptator ?
Problema pe care o aduci inaintea Domnului esti convins ca are putere sa si implineasca?
Sunt momente in viata fiecarui crestin cand se afla la rascruce, in impas sau sa folosesc un cuvant actual "in criza", si se pare ca in ultima vreme tot mai multi traversam aceste perioade .
Domnul Isus spune, "veniti la Mine toti cei truditi si impovarati". A stiut ca vom ajunge si in asemenea momente, impovarati de poveri si truditi de atatea grijuri, numai ca ne-a dat si solutia pentru aceste momente, "veniti la Mine".
"Veniti si Eu va voi da...", ce invitatie frumoasa ne face! Insa nu este doar o invitatie, este si o promisiune, "va voi da".
Ce ne va da? Tot ceea ce nu ne poate oferi lumea.Viata vesnica, pace, binecuvantare, protectie, sprijin, adapost, tot ceea e de fapt avem nevoie. Cand erau ingrijorati ucenicii si se gandeau  cu ce vor satura 5000 de suflete, Isus a avut solutie, crezi tu oare ca nu are solutie pentru problema ta?
Prin credinta si rugaciune te vei putea bucura din abundenta de interventia Domnului Isus in viata ta in fiecare zi, si in mod special in acele momente de criza prin care treci.
Nu inceta sa te rogi, pentru ca nu exista rugaciune pe care El sa nu o asculte daca e facuta cu sinceritate si cu credinta!



Alfa Si Omega

              Tinerii bisericii Elim, in Parcul Rozelor, la Marsul Invierii !
                            

Fiti vegheatori, Domnul nu primeste daruri!

M-am trezit cu acest gand: "FITI VEGHEATORI".
2 Cronici 19:7
"Acum, frica Domnului să fie peste voi; vegheaţi asupra faptelor voastre, căci la Domnul Dumnezeul nostru nu este nicio nelegiuire, nici nu se are în vedere faţa oamenilor, nici nu se primesc daruri.”
 
Nu exista situatie pe care omul sa nu o poata rezolva, ma refer aici pe pamant.Acolo unde se spune "nu se poate", gasim o portita si aratam ca se poate, acolo unde se spune "nu este", facem noi cumva si gasim, acolo unde primim raspunsul "nu mai este loc", noi rezolvam si gasim unul, si exemplele pot continua.La noi in Romania, nu stiu in alte parti, la noi totul se rezolva. Cum...? Nu conteaza, ne descurcam.Numai ca locul in Imparatia lui Dumnezeu nu ni-l putem rezolva, nici cu vorbe, nici cu  interventii, nici cu ochi frumosi si nici cu daruri.
Scriptura spune atat de clar, Dumnezeu nu cauta la fata omului, acolo nu se primesc daruri.
Daca aici reusim sa transformam orice "NU" in "DA", si invers, iata ca la Domnul nu merge asa.La Dumnezeu nu poate interveni nimeni pentru noi si nici noi nu putem pune o vorba buna pentru altcineva.
Fiecare va  raspunde personal!
Ca sa ajungem in Imparatia Lui trebuie sa fim vegheatori asupra umbletelor noastre, asupra gandurilor noastre, asupra vorbelor, asupra faptelor, asupra oricarui lucru pe care il facem, pentru ca intr-o zi vom da socoteala.
Daca astazi ne-am trezit in viata sanatosi si pe picioarele noastre, Dumnezeu ne iubeste si ne-a lasat inca o zi in care sa ne bucuram de tot ceea ce ne-a daruit, insa ne-a lasat si cu scopul de a ne pune viata in randuiala.Putem cere sa ne dea intelepciune in acest sens si putem sa-I cerem un lucru:
"Doamne, te rog lasa peste mine un duh de veghere in permanenta"
Fiti binecuvantati in aceasta zi!

Hrana ta zilnica!

23 APRILIE
Proverbe 15.1-15

Despre mijloacele de a ne înfrâna propria mânie am învăţat: acestea sunt răbdarea şi rugăciunea. Acum ne stă în atenţie un remediu pentru a stăvili mânia altora şi acest balsam incomparabil se numeşte „un răspuns blând" (v. 1). Răspunsul umil şi paşnic al lui Ghedeon dat oamenilor din Efraim (Judecători 8.1-3) a fost cel mai în măsură să înăbuşe mânia lor; iar biruinţa câştigată atunci de acel om al credinţei nu a fost nicidecum una neînsemnată, câtă vreme Ghedeon era numit ofensativ „Ierub-Baal" (Apere-se Baal), deoarece el însuşi dăduse prilej la aceasta. La polul opus, „un cuvânt aspru" (ofensator) provoacă răni (ofense) greu de vindecat.
Să ne oprim şi asupra v. 5,10 şi 12 (precum şi v. 31,32): tema lor centrală este mustrarea şi corectarea, ca mijloace de avertizare, puse în calea noastră tocmai pentru ca, ţinând cont de ele, să evităm să începem din nou să facem răul. Chiar dacă aparenţele nu sprijină aceeaşi idee, cap. 13.24 afirmă că părinţii îşi manifestă dragostea faţă de copiii lor prin chiar faptul că îşi disciplinează copiii. Acelaşi adevăr îl prezintă şi Evrei 12.6, în care rolul de părinte îl are însuşi Dumnezeu. Secretul pentru a accepta mustrarea constă în a înţelege că ea izvorăşte dintr-o dragoste autentică şi că are în vedere „binele nostru". Să nu fim ca batjocoritorul căruia „nu-i place să fie mustrat"(v. 12).
In v. 8 citim: „rugăciunea celor drepţi este desfătarea Sa". Cine sunt aceşti drepţi, a căror rugăciune primeşte şi garanţia că va fi ascultată (1 Ioan 5.14,15)? Cei în care nu-şi găseşte loc voinţa proprie, ci doar voia lui Dumnezeu, căreia ei i se supun în întregime.

22 aprilie 2014

Bucuros in suferinta!

Bucuros in suferinta!
Nu stiu caruia dintre noi ii  face placere sa treaca prin incercari!?
"Preaiubiţilor, nu vă miraţi de încercarea de foc din mijlocul vostru, care a venit peste voi ca să vă încerce, ca de ceva ciudat care a dat peste voi..."
1 Petru 4:12

Desi incercarile fac parte din "toate lucrurile lucreaza spre binele celor ce se incred in Domnul",  asa spune versetul.Ori in momentul cuptorului prin care ne trece uneori Dumnezeu, nu stiu cati dintre noi ne gandim sau mai bine zis cati acceptam cu bucurie stiind ca acestea ne duc inspre "un bine" al nostru.
DA asa ar trebui sa gandim, dar fiind oameni, tare greu ne este sa facem acest lucru.
Necazul pe noi ne surprinde, insa pe Dumnezeu"niciodata".
Multi crestini sunt, insa nu pe toti Ii alege Dumnezeu sa ii foloseasca, si asta nu ca nu ar fi alesi de Domnul, ci nu sunt alesi datorita faptului ca nu se pun la dispozitia Lui de a-i folosi. De fapt, Dumnezeu nu ne ia cu forta si ne pune sa facem ceva pentru El, ci noi de buna voie dorim si cerem acest lucru,"Doamne, ma pun la dispozitia Ta, foloseste-ma dupa voia Ta si ajuta-ma sa-ti fiu de folos", ori cand cerem acest lucru Dumnezeu se implica. Numai ca atunci cand cerem sa fim folositi, trebuie sa parcurgem anumite etape. Suntem asemeni unei farfurii sau a unei cani pe care vrem sa o folosim pentru a pune ceva in ea, insa inainte de asta ne asiguram ca este curatata si nu are nici un fel de impuritati pe ea. Asemenea suntem si noi, daca cerem sa fim folositi, atunci trebuie sa fim foarte constienti ca inainte de asta Dumnezeu ne trece prin acest proces de curatare, ori asta inseamna "incercarile".
Iata de ce anumiti crestini, trec prin incercari si  parca trec din una si intra in alta.
In 2 Corinteni 6:4-10, ap. Pavel descrie viata de crestin:
"....prin multă răbdare, în necazuri, în nevoi, în strâmtorări, în bătăi, în temniţe, în răscoale, în osteneli, în vegheri, în posturi; prin curăţie, prin înţelepciune, prin îndelungă răbdare, prin bunătate, prin Duhul Sfânt, printr-o dragoste neprefăcută, prin cuvântul adevărului, prin puterea lui Dumnezeu, prin armele de lovire şi de apărare pe care le dă neprihănirea; în slavă şi în ocară, în vorbire de rău şi în vorbire de bine. Suntem priviţi ca nişte înşelători, măcar că spunem adevărul; ca nişte necunoscuţi, măcar că suntem bine cunoscuţi; ca unii care murim, şi iată că trăim; ca nişte pedepsiţi, măcar că nu suntem omorâţi; ca nişte întristaţi, şi totdeauna suntem veseli; ca nişte săraci, şi totuşi îmbogăţim pe mulţi; ca neavând nimic, şi totuşi stăpânind toate lucrurile"
Ar fi atat de frumos sa calcam doar pe trandafiri, insa Dumnezeu nu ne-a promis asa ceva. Nici pe departe, din contra ne spune, " In Imparatia Mea veti intra prin multe necazuri...", insa ne-a fagaduit un lucru ca va fi alaturi de noi, "cu nici un chip nu te voi lasa...".
Poate ca astazi esti in incercare sau daca nu esti, cu siguranta vei fi, nu uita insa un lucru, aceste perioade de fapt sunt momentele in care Dumnezeu vrea sa te curateasca, vrea sa te sfinteasca si mai mult decat atat aceste perioade sunt cele mai prielnice momente de a creste spiritual, pentru ca atunci invatam sa fim dependenti de EL.
 Cand credinta noastra este incercata, atunci este atrasa puterea lui Dumnezeu peste noi si El va aduce harul Sau peste situatia respectiva.
Daca citim in Evrei 5:8 vom vedea ca Insasi Domnul Isus a suferit, numai ca in aceste suferinte El a invatat sa fie ascultator. 
Daca in acest moment suferi, bucura-te!
Dumnezeu a ales sa te foloseasca, iar daca intelegi acest lucru cu siguranta nu vei pierde, ci vei castiga!
 
 

Cor Elim Timisoara - Mormantu-i gol

                    

Hrana ta zilnica!

22 APRILIE
Proverbe 14.17-35

„Cel iute la mânie se poartă cu nebunie" (v. 17; comp. cu Eclesiastul 7.9), dar „(în cel) încet la mânie este mare pricepere..." (v. 29; vezi şi Iacov 1.19). Încet la mânie" este o trăsătură pe care o găsim deseori pe paginile Scripturii, însă atribuită lui Dumnezeu (Exod 34.6; Numeri 14.18 etc). În ce ne priveşte, câte fapte nu facem la mânie şi câte cuvinte nu rostim în astfel de momente, pe care apoi le regretăm amarnic...! 
În loc să dăm la iveală „un duh nerăbdător", mai bine această „mare pricepere", ca, înainte de a permite mâniei să explodeze din fiinţa noastră, să facem loc unei clipe de cugetare sau, şi mai bine, de rugăciune. Vom constata o dată în plus că nu avem niciun motiv întemeiat să ne mâniem; iar când suntem în acord cu voia lui Dumnezeu, vom fi în stare să aşteptăm cu răbdare intervenţia Lui (comp. 1 Împăraţi 22.24,25).
„Ferice de cine se îndură de cei întristaţi" (v. 21). Sub pretext că faptele bune nu au nicio valoare în împlinirea mântuirii noastre, tindem să neglijăm aspectul lucrărilor, însă nu trebuie să pierdem din vedere că invitaţi „să fie cei dintâi în fapte bune" (Tit 3.14) sunt chiar copiii lui Dumnezeu - şi toate acestea fără a ignora faptul că problema sufletului contează mai mult decât cele materiale.
Versetul 25 ne reaminteşte de Martorul desăvârşit şi totodată de ceea ce trebuie să caracterizeze orice mărturie autentică: să le arate sufletelor calea eliberării: „un martor adevărat scapă suflete".

21 aprilie 2014

Poze-Marsul Invierii

Iata ca Dumnezeu a facut ca si timpul sa fie minunat, asa incat programul s-a putut desfasura fara nici un fel de probleme. Am reusit sa fac cateva poze din locul unde ma aflam si cateva din fata catedralei pentru cei care cunosc Timisoara si am sa le postez.

MARSUL INVIERII!

Iata ca sarbatoarea invierii se apropie de final, dar nu inainte de a aduce tuturor mesajul Evangheliei si vestea ca ISUS A INVIAT.
In acest sens, bisericile evanghelice din Timisoara au organizat, ca in fiecare an un mars al Invierii care se afla la a XXIII-a editie.In urma cu 23 de ani marsul a fost initiat de pastorul baptist Petrica Dugulescu. Dansul a plecat la cele vesnice in urma cu 6 ani, insa acest proiect a prins tot mai mult contur si Dumnezeu ne-a ajutat sa continuam proiectul.
Incepand cu ora 15, se va pleca din fata catedralei mitropolitane si se va opri in Parcul Rozelor. Acolo se va rosti o rugăciune, iar apoi se va deplasa pe traseul Primărie – Consiliul Judeţean Timiş. La fiecare instituţie se vor face opriri şi se va citi un text biblic, iar unul dintre liderii bisericilor creştine din Timişoara va înălţa o rugăciune de mulţumire şi binecuvântare. La final vor fi cantari aduse spre slava Domnului inaltate de corul copiilor, corul mare si fanfara bisericii ELIM-Timisoara.
Ne rugam ca Domnul sa binecuvinteze aceasta intalnire, dar si pe fratele BENIAMIN POPLACEAN, care va aduce un mesaj din partea Domnului.
Transmisia va fi facuta live accesand site-ul bisericii Elim, http://www.elim.ro/
Fiti binecuvantati!

Sarbatoarea copiilor!

Ca in fiecare an, a doua zi de Inviere, copiii bisericii au un program special dedicat acestei sarbatori.
Desi o parte sunt plecati pe la bunici fiind si vacanta, iata ca cei care au ramas ne-au oferit aceasta bucurie noua, dar in primul rand Domnului si stim ca jertfa le-a fost primita, datorita faptului ca inima lor este sincera si fara viclesug. 
Scriptura spune:
"Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea!”
 De-aceea sa ne silim sa avem inima ca si acesti copilasi.
Vocile lor au rasunat astazi spunandu-ne inca o data prin aceasta cantare,
DA!
 "HRISTOS A INVIAT"

Hrana ta zilnica!

21 APRILIE
Proverbe 14.1-9

Înţelepciunea femeilor" este privită vizavi de casa lor (v. 1). In secolul nostru, când femeia căsătorită îşi caută un rol important în mai toate domeniile, mai puţin în propriul ei cămin, este important de subliniat ce învăţătură ne dă Biblia şi în această privinţă (Tit 2.5). Oare să fie nevoie de mai puţină înţelepciune divină când este vorba de educarea copiilor noştri?! 
Chiar dacă obligaţiile zilnice din gospodărie le par unora prea umilitoare şi prea monotone, ele au mare preţ înaintea Domnului.
Mai multe versete redau, în continuare, modul în care este văzută nebunia în ochii lui Dumnezeu. Felul Său de a o privi nu are nimic comun cu criteriile lumii (1 Corinteni 1.19,20). Una dintre caracteristicile nebunului este că îşi bate joc de păcat (v. 9), iar aceasta echivalează cu dispreţuirea crucii prin care s-a plătit înlăturarea păcatului. Şi nu există insultă mai mare la adresa lui Dumnezeu decât dispreţuirea crucii!
Versetul 13 defineşte, prin contrast, bucuria celui necredincios şi a celui credincios. Creştinul are speranţă şi aceasta îi menţine bucuria în inimă chiar şi când trece prin necazuri; el poate fi uneori întristat, dar întotdeauna se bucură (2 Corinteni 6.10). Pentru cel din lume însă, „chiar când râde, inima este plină de durere" (v. 13). Ce sărmană şi sinistră bucurie, care nu face altceva decât să mascheze, pentru o clipă, perspectiva înspăimântătoarei judecăţi care va veni!

20 aprilie 2014

Ce sarbatorim...?

An de an comemoram moartea si invierea Domnului Isus. 
Insa, se pare ca si astazi inca mai sunt persoane care sunt total straini de acest mare eveniment. 
Daca am intreba, pe cei care ne sunt alaturi in viata de zi, colegi, prieteni sau persoane diferite, dar cu care intram in contact, ce semnificatie are aceasta sarbatoare, probabil ca am ramane stupefiati de raspunsurile lor, sau poate ca nu....!?
Iata ca inca sunt persoane care nu stiu ce sarbatorim si probabil nici nu sunt interesati sa afle.
Este trist acest lucru si este chiar de plans. 
Si acum, s-a nascut o intrebare in mintea mea,
"oare noi cei care L-am cunoscut pe Domnul si mergem ca sa-i evanghelizam  si pe altii, este oare nevoie sa mergem la mii de km, cand langa noi sunt care nu-l cunosc pe Dumnezeu?
Iata aici este un reportaj filmat chiar in aceste zile, (clik pe link)

La multi ani, iubita mea!

Aseara la cina, fiul meu cel mare ma intreba,
-Mama, stii ca maine sarbatorim...?,
Cu gandul la sfintele sarbatori ale invierii, am raspuns afirmativ.
Numai ca, nu gandeam  amandoi la aceeasi sarbatoare, el referindu-se la ziua de nastere a surorii lui.
Mi-a venit sa zambesc atunci cand mi-a zis,
-Doamne ce multi ani face, Daiana...? 25 de ani!
.... pentru el sunt multi ani!
Da, astazi implineste varsta aceasta frumoasa de 25 de ani!
Atat de multe lucruri doresc sa le vad implinite in viata ei, dar in primul rand, cea mai mare dorinta pe care o am pentru ea si familia ei este ca,
 Dumnezeu sa-i mantuiasca pe toti.
Nu stiu ce altceva este mai important in viata ei, decat sa stiu ca sufletul ii este asigurat. 
Ii doresc sanatate multa, insa daca stau si ma gandesc, la un moment indiferent ca suntem sanatosi sau nu, vine o vreme cand trebuie sa parasim aceasta  lume, ori daca problema sufletului nu am rezolvat-o, nu stiu la ce ne-ar mai folosi sanatatea.
Ii doresc sa aibe o viata binecuvantata financiar si sa nu duca lipsa de nimic, insa viata m-a invatat ca indiferent cati bani am, daca nu Il am pe Domnul, totul este fara valoare, asa ca inaintea banilor doresc ca mai intai sa-L cunoasca  pe Cel care ii poate aduce aceste binecuvantari.
Doresc ca pacea sa fie in casa ei mereu, insa la fel stiu ca oricat de mult as dori sa aibe parte de asa ceva, stiu ca numai daca-L va cunoaste pe Domnul Isus cu adevarat, va avea parte de pace, pentru ca El este pacea noastra.
Doresc ca-n viata sa aibe parte de bucurii si fericire, insa  stiu ca  numai prin ISUS va gasi fericire si va avea parte de bucurii. 
Asa ca inainte de a aduce  toate aceste dorinte inaintea Domnului, vin si aduc cea mai mare dorinta a sufletului meu,
"Doamne mantuieste-mi fiica!"

La multi ani binecuvantati de Domnul!

A Inviat Domnul !

  A-nviat Domnul, nu e in mormant,
Femeile afara, privesc si plang;
O gradinare, unde L-ai pus ?
Noi vrem sa-L vedem, ni-e drag Isus.

Dar gradinarul era chiar Isus,
Femeile se bucurau nespus;
O,o Marie nu Ma tinea
Caci trebuie sa merg in tara Mea.

In Galileea mergi neaparat,
La fratii Mei spune, c-am inviat;
Invins-am in lupta, ale mortii dureri,
Spuneti-i lui Petru sa vina si el.

Pe toti ca o mama, El ne-a mangaiat,
Si-n inima franta, El pace ne-a dat;
Ce bucurie, ce har minunat,
Isus traieste,  EL a inviat!
                      

HRISTOS A INVIAT!

Nu stiu cat sunt de ocupate retelele de telefonie in zilele obisnuite, insa in mod special seara aceasta, sms-urile incalzesc bateria telefoanelor.
Nu-i rau acest lucru, insa citind urarile care imi vin pe telefon, din diverse locuri si de la diferite persoane, vad cat de multi oameni traiesc departe de adevar, cati oameni sarbatoresc doar traditii si obiceiuri, nicidecum pe Isus.
 Ne facem urari sofisticate copiate de pe net, sau redirectionam mesajele rimate, primite de la altii, uram lumina din belsug si cozonaci pe masa, insa habar nu avem adevarata valoare a sarbatorii.
Este trist ca dorim doar mese pline si imbelsugate, dorim ca lumina invierii sa ne aduca pace si multe bucurii, insa nu stim ca pace si bucuriile  le-a adus Hristos prin jertfa  Sa la Golgota.
Astazi nu ne bucuram de cozonaci si oua, astazi nu ne facem cadou "lumina",
noi astazi Il sarbatorim pe Isus Cel inviat!

El a fost omorat in trup, dar a inviat in Duh, si iata ca este viu in vecii vecilor.

Azi,vin sa-ti multumesc caci..."m-ai ales inca de la intemeierea lumii"
"În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui,  ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale, spre lauda slavei harului Său pe care ni l-a dat în Preaiubitul Lui. În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor....."
Efeseni 1:4-7
Ajuta-ma sa traiesc  si sa urmez voia Ta si mai ales nu ma lasa sa uit niciodata ca la "implinirea vremii", m-ai rascumparat.
Doresc ca, niciunul din noi sa nu uitam sacrificiul facut de Dumnezeu pentru noi. L-a dat pe Unicul Sau Fiu sa moara pentru pacatele noastre. Prin jertfa Sa astazi suntem liberi si iertati de  orisice pacat.

HRISTOS A INVIAT!

Hrana ta zilnica!

20 APRILIE
Proverbe 13.7-25

„Lumina celor drepţi se bucură" („arde voioasă" - v. 9; comp. cu Psalmul 97.11). În adevăr, bucuria, dacă este în conformitate cu gândul lui Dumnezeu, face parte integrantă din mărturia pe care sunt chemaţi s-o dea copiii luminii. Un creştin trist este adesea un creştin posomorât, iar chipul îmbufnat este ca un ecran care ascunde strălucirea pe care trebuie s-o redea cel credincios.
„Dar lampa celor răi se va stinge" (v. 9; 24.20). Lipseşte uleiul!
 La fel li s-a întâmplat şi fecioarelor nechibzuite din parabolă (Matei 25.8): le lipsea viaţa din Duhul, necesară pentru întreţinerea luminii.
„Din mândrie vine numai ceartă" (v. 10). Când este vorba să ne explicăm disputele în care suntem prinşi, de obicei ne folosim de cu totul alte motive decât de cel al mândriei; cel mult, discernem orgoliul la adversarul nostru. Acest verset vine să ne trezească la realitate: Cearta trădează propriul meu orgoliu: vreau să am dreptate şi m-ar umili să cedez, când, de fapt, ar fi suficient doar să manifest Duhul lui Hristos, şi conflictul ar înceta îndată, iar victoria... ar fi repurtată (Matei 5.39,40; Geneza 13.8,9).
Învăţătura înţeleptului este un izvor de viaţă" (v. 14). Suntem chemaţi să ne deschidem urechea spre aceia la care recunoaştem uşor înţelepciunea care vine de sus! Însă şi mai câştigaţi am fi dacă am merge cu ei (v. 20). Cât despre inima noastră, cu ce fel de legături este prinsă ea?