Versetul zilei

12 iulie 2014

Thou Oh Lord

                         

Hrana ta zilnica!

12 IULIE
Matei 7.1-14

Versetele 1-6 şi 12 aşază înaintea noastră principiile care trebuie să reglementeze relaţiile noastre cu oamenii, cu fraţii noştri. Încercând să găsească soluţie la această problemă, marii gânditori ai tuturor civilizaţiilor au umplut biblioteci întregi cu doctrinele lor sociale, politice, morale sau religioase; Domnului însă îi este de ajuns un mic verset pentru a exprima şi a cuprinde soluţia Sa de înţelepciune divină, desăvârşită şi definitivă: „Toate deci câte doriţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel" (v. 12; comp. cu Romani 13.10). 
Ce regulă de aur este aceasta, pentru care fiecare zi este încă un prilej de a o pune în practică! Să învăţăm să ne punem întotdeauna în locul acelora cu care avem de-a face.
Versetele 13 şi 14 ne aduc aminte că, dacă sunt doi stăpâni, sunt şi două căi şi două porţi. 
Calea largă este a celor mulţi, şi aceasta în ciuda unui indicator care înfioară: „Spre pieire" (v. 13)! în schimb, puţini găsesc (pentru că puţini sunt cei care caută - vezi v. 7) „calea care duce la Viaţă". „Strâmtă este poarta": pe ea nu se poate intra fără a lăsa bagajele „eu-lui şi ale propriei îndreptăţiri, precum şi poverile cu care vieţile noastre sunt deseori încărcate.

11 iulie 2014

Comunicare si ascultare!

Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi binecuvântaţii Tatălui Meu de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii. Căci am fost flămând, şi Mi-aţi dat de mâncat; Mi-a fost sete, şi Mi-aţi dat de băut; am fost străin, şi M-aţi primit; am fost gol, şi M-aţi îmbrăcat; am fost bolnav, şi aţi venit să Mă vedeţi; am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine.” Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne, când Te-am văzut noi flămând şi Ţi-am dat să mănânci? Sau fiindu-Ţi sete şi Ţi-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin şi Te-am primit? Sau gol şi Te-am îmbrăcat?Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.”
Matei 25: 34-40

De-atatea ori am citit acest text si oridecate ori l-am citit si am dat de aceste cuvinte am avut o serie de intrebari.Insa mult mai multe intrebari au fost cand citeam si continuarea textului si ma cuprindea si o stare de teama.
„Doamne, când Te-am văzut noi flămând, sau fiindu-Ţi sete, sau străin, sau gol, sau bolnav, sau în temniţă, şi nu Ţi-am slujit?”
 
„Adevărat vă spun că, ori de câte ori n-aţi făcut aceste lucruri unuia dintre aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie nu Mi le-aţi făcut.”

Cred ca fiecare din noi am primit o chemare din partea lui Dumnezeu. 
Fie ca ai o chemare pentru a mijloci in rugaciune pentru altii, fie ca ai o chemare de a predica Evanghelia, fie ai un dar de a-L lauda pe Domnul prin cantare sau poezie, iar prin aceasta le vorbesti oamenilor despre Isus, fie ca ai darul compasiunii pentru semeni, fie alte daruri pe care Dumnezeu le aseaza in fiecare, important este ca fiecare sa-si descopere chemarea si mai mult de-atat, sa o faca cu bagare de seama, asa spune Cuvantul.
Uneori ne multumim cu starea in care suntem si traim atat de linistiti fiind asigurati cumva de numele "pocait" pe care il purtam.
Dar oare ce inseamna pocainta?
Mersul in fiecare duminica la biserica cat si in celelalte zile oare, nu sunt suficiente? Prezenta mea la fiecare slujba religioasa, oare nu imi garanteaza nimic?
Pocainta inseamna mult mai mult decat o prezenta la biserica. Pocainta implica actiune, daca vrei sa te implici in lucrare nu poti sta.
Mi-aţi dat de băut, M-aţi primit, M-aţi îmbrăcat, aţi venit să Mă vedeţi, aţi venit pe la Mine..toate acestea sunt niste actiuni, sunt atitudini pe care le luam in acele momente pe care Dumnezeu ni le scoate in cale, tocmai pentru a ne testa.
Dar luam singuri decizii in ce ne implicam si cand ne implicam? Iata, il avem pe Filip in fata:
Un înger al Domnului a vorbit lui Filip şi i-a zis: „Scoală-te şi du-te spre miazăzi, pe drumul care coboară spre Ierusalim la Gaza şi care este pustiu.” Fapte 8:26
Dumnezeu are modul lui prin care ne vorbeste, problema este sa pastram firul de legatura cu El. Comunicarea, rugaciunea este primordiala in relatia noastra cu Dumnezeu.Dar oare este suficient...?
Lui Filip i-a vorbit, insa Filip a mai facut ceva: Filip s-a sculat şi a plecat.(Fapte 8:27)
Filip a ascultat! Atunci cand Domnul ne vorbeste, trebuie sa si actionam.
Si din nou ne intoarcem la comunicare: ii spunem Domnului ce avem pe suflet, insa trebuie sa si asteptam raspunsul lui Dumnezeu.
Doua lucruri extrem de importante: comunicarea si ascultarea!
 

Hrana ta zilnica!

11 IULIE
Matei 6.19-34

Ochiul simplu este acela care nu se îndreaptă decât spre un singur obiect. Pentru credincios, acest obiect este „comoara" lui: Domnul Hristos. 
Noi II contemplăm „cu faţa descoperită" in Cuvânt şi această viziune ne luminează tot lăuntrul nostru (citiţi 2 Corinteni 3.18 şi 4.6,7). Inima noastră nu poate fi în acelaşi timp şi în cer şi pe pământ. A îndrăgi o comoară cerească şi, în acelaşi timp, a aduna bunuri pentru pământ sunt, prin urmare, două ocupaţii absolut incompatibile. Tot astfel, este imposibil să slujim mai mult decât unui singur stăpân (v. 24); dacă vom încerca, vom constata că poruncile primite sunt adesea contradictorii. 
Renunţând însă la Mamona (la „bogăţii" - vezi Luca 16.13), nu cumva ne expunem privaţiu-nilor, riscând să fim lipsiţi de ceea ce ne este necesar în clipa tic faţă?
 Domnul ne avertizează cu privire la această scuză rea. "De aceea, vă spun: Nu vă îngrijoraţi..." (v. 25). Să deschidem ochii, după cum ne invită Domnul Isus, şi să observăm în creaţie mărturiile nenumărate cu privire la grija plină de afecţiune şi de bunătate a Tatălui ceresc îndreptată spre cele mărunte: flori, păsări... (comp. cu Psalmul 147.9).
Nu, Dumnezeu nu va rămâne niciodată dator faţă de cei care vor pune interesele Sale pe primul plan în viaţa lor, faţă de cei care-L vor alege pe El (Luca 10.42). Dar trebuie să începem cu aceasta.

10 iulie 2014

Hrana ta zilnica!

10 IULIE
Matei 6.1-18

Milosteniile (v. 1-4), rugăciunile (v. 5-15) şi posturile (v. 16-18) sunt trei manifestări principale prin care oamenii cred că se achită de „îndatoririle lor religioase". Când acestea sunt făcute într-un mod care atrage atenţia altora, aprecierea pe care o primesc ţine deja loc de răsplată (Ioan 5.44). 
Vai, cât de vicleană este inima omului şi cum se foloseşte ea şi de lucrurile cele mai bune pentru a se îngâmfa! 
Darurile cele mai generoase, când sunt făcute la vedere, pot fi însoţite de cel mai crunt egoism; pe chipul nostru afişăm mâhnirea (regretul, căinţa), ... iar în adâncul inimii ascundem mulţumirea de sine.
Domnul ne învaţă cum să ne rugăm. Rugăciunea nu este nicidecum un act merituos, ci o umilă prezentare a nevoilor noastre înaintea Tatălui ceresc, în taina cămăruţei noastre. Nu devin oare prea adesea rugăciunile noastre fraze negândite şi repetări obositoare? (vezi Eclesiastul 5.2). Până şi această frumoasă rugăciune pe care Domnul le-a dat-o ca învăţătură ucenicilor Săi (v. 9-13), atât de bine adaptată necesităţilor momentului, a devenit pentru mulţi o repetiţie zadarnică. Copilul lui Dumnezeu are privilegii pe care israelitul nu le avea: poate să se apropie în orice vreme, prin Duhul, de tronul harului, în Numele Domnului Isus. Folosim noi din plin acest privilegiu?

9 iulie 2014

Revenirea Domnului Isus Hristos

             Merita sa luam aminte la aceste cuvinte!
                        

IUBESTE SI IARTA!

Şi aruncau cu pietre în Ştefan, care se ruga şi zicea: „Doamne Isuse, primeşte duhul meu!”  Apoi a îngenuncheat şi a strigat cu glas tare: „Doamne, nu le ţine în seamă păcatul acesta!” Şi, după aceste vorbe, a adormit.
Sunt doua versete extraordinare, din textul care ne vorbeste despre uciderea lui Stefan.
Desigur, Stefan nu este singurul martir care si-a data viata din dragoste pentru Isus Hristos, insa este singura moarte a unui ucenic descrisa cu lux de amanunte pe paginile Noului Testament, dar mai ales fiind scrise ultimele cuvinte pe care Stefan le-a rostit inainte de a adormi.
O moarte triumfala, am  putea spune, desi nu cred ca modul in care murim este atat de important, ci mai degraba modul in care ne traim viata pana ajungem in clipa mortii.Insa moartea lui Stefan a fost o moarte linistita, o moarte despre care cuvantul spune ca "a adormit", dar aceasta moarte s-a datorat modului in care Stefan si-a trait viata pana atunci.
Tineti minte ce somn linistit si dulce am avut in copilarie atunci cand adormeam pe bratul tatalui sau a mamei?
Stefan a adormit pe bratulul Tatalui, si mai mult de-atat si-a predat duhul in mainile Sale.Nu a fost speriat nici de furia celor din popor, nici de pietrele care stateau pregatite spre a fi aruncate in el, nu l-a speriat nimic.
Stefan inainte de a-si da duhul, i-a mustrat pentru tot ceea ce faceau.
…Oameni tari la cerbice, netăiaţi împrejur cu inima şi cu urechile! Voi totdeauna vă împotriviţi Duhului Sfânt. Cum au făcut părinţii voştri, aşa faceţi şi voi.
Pe care din proroci nu i-au prigonit părinţii voştri? Au omorât pe cei ce vesteau mai dinainte venirea Celui Neprihănit, pe care L-aţi vândut acum şi L-aţi omorât.
Voi, care aţi primit Legea dată prin îngeri, şi n-aţi păzit-o!…
Oare Stefan nu stia ce il asteapta? 
Ba da, insa lui Stefan nu i-a pasat si in cap. 7 este descrisa toata cuvantarea lui Stefan.
Privind cu ochii pamantesti am putea spune ca a avut parte de o moarte umilitoare, insa  moartea lui Stefan a fost una dintre cele mai triumfatoare.Ceea ce este extraordinar si ceea ce m-a impresionat, este starea inimii  lui Stefan in acel moment. O inima fara pic de resentimente fata de cei care se pregatea sa-l omoare, o inima plina de compasiune si mila, o inima plina de dragoste pentru cei care aruncau pietre spre el,
  „Doamne, nu le ţine în seamă păcatul acesta!”
  
Nu suntem niciunul din noi martirizati pentru Domnul, dar cu toate acestea cati avem o inima ca a lui Stefan?
Cati dintre noi inaltam rugaciuni fierbinti pentru cei care ne doresc raul?
Fiecare dintre noi avem si prieteni, si dusmani sau cel putin asa credem despre unii, ca ne sunt dusmani. O vreme cautam sa evit si sa ma gandesc la asa zisi "prieteni", daramite sa ma rog pentru ei. Pana intr-o zi cand mi-a vorbit Domnul, abia atunci am inteles. 
Abia atunci am inteles ca voi fi libera cu adevarat cand ii voi ierta, cand ma voi putea ruga si cand voi putea sa rostesc binecuvantari pentru ei.A fost un proces destul de lung si pot spune chiar greoi, pentru ca aveam o problema mare cu "firea", insa cu ajutorul Domnului, si numai cu cu ajutorul Lui, am reusit.
Astazi, ii port in rugaciunile mele pe toti acei care poate nu ma "iubesc" si nu mai am nici un fel de teama sa ma gandesc sau sa le pronunt numele, din contra rostesc binecuvantari in dreptul lor si inalt rugaciuni ca, Domnul sa nu le tina in seama  mania, rautatea, vorbirea de rau sau orice alt pacat care il intristeaza pe Domnul, dar si orice pacat care le-ar putea afecta vesnicia lor.
Trebuie sa invatam sa-i iertam si sa-i iubim, insa aparand adevarul si mai presus de orice
 ADEVARUL LUI DUMNEZEU!
 


Increde-te in Domnul!

   Psalmi 57:1
Ai milă de mine, Dumnezeule, ai milă de mine! Căci în Tine mi se încrede sufletul; la umbra aripilor Tale caut un loc de scăpare, până vor trece nenorocirile.
 
Psalmi 37:5
Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El, şi El va lucra!
 
                         

Hrana ta zilnica!

9 IULIE
Matei 5.31-48

Cel care vorbeşte aici - să nu uităm - este Mesia, împăratul lui Israel. 
Învăţătura Lui a fost numită Carta sau Constituţia împărăţiei, pentru că ea enunţă condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească supuşii.
 Câtă deosebire între aceasta şi constituţiile naţiunilor de pe pământ! 
În timp ce codurile de legi ale oamenilor au la bază apărarea drepturilor persoanei şi regula egoistă: „Fiecare pentru el!", învăţătura Domnului Isus stabileşte nu numai principiile non-violenţei, ci pune bazele iubirii, ale smereniei şi ale renunţării, principii total străine de spiritul acestei lumi! Mulţi cred că asemenea principii pot fi aplicate pe pământul pe care trăim. 
Oare creştinii care le respectă ad-litteram vor fi ei victimele fară apărare ale abuzurilor de tot felul? 
Să fim siguri că Dumnezeu va şti să-i protejeze. In plus, un asemenea comportament va putea fi o mărturie puternică pentru cei care vor dori să-i facă rău credinciosului, reuşind chiar să-1 motiveze să se întoarcă la Dumnezeu.
Versetele 38-48 ne umilesc şi totodată ne mustră. Cât de departe suntem noi de Cel despre care ne vorbesc I Petru 2.22,23; lacov 5.6 şi atâtea alte pasaje...!
 Ceea ce-i conferea autoritate învăţăturii Domnului era tocmai faptul că El făcea ceea ce îi învăţa pe alţii (7.29).

8 iulie 2014

Dupa doar doua zile...cantam!

Oridecate ori ascult aceasta cantare, stiu ca nu exista pe lumea aceasta necaz pe care Dumnezeu sa nu-l poata alina.
Cu aproape cinci ani si jumatate in urma, intr-o zi de vineri 10 aprilie 2009, imi inmormantam sotul, dupa o moarte subita.
Ce poate fi mai dureros ???
Urma ziua de duminica, am plecat la adunare.Unde as fi putut sa-mi gasesc pacea? Unde as fi putut sa gasesc mangaiere mai bine decat la Domnul?
Mi-amintesc ca, desi franta in suflet de durere, inima cauta sa Il laude pe Domnul chiar si in necaz.
M-am ridicat si am cantat aceasta cantare cu toata fiinta mea, cu tot sufletul meu. Am primit curajul si puterea necesara sa duc cantarea pana la capat.Stiu ca numai El m-a intarit atunci si numai El m-a intarit si de-atunci in continuare, de-aceea Ii voi canta toata viata mea.
Vreau sa-ti spun un lucru dragul meu, oricare ar fi necazul prin care treci astazi, nu uita:
Domnul merge inaintea ta si face suferinta mai usoara!

  Când pe marea vieţii eu, trecut-am grele încercări
Când necazul s-a ivit, Domnul, El m-a smerit mai mult
În singurătatea grea, plângea inima mea de dor
După harul Domnului să-mi vină în ajutor.

Când în largul mării am fost, malul eu l-am dorit mereu
Dar furtuna s-a ivit, Domnul, El m-a smerit mai mult
Când aproape-am fost de mal, a mai venit un val din larg
Ce m-a dus în depărtări prin alte încercări mai mari

Dar în tot necazul meu, Domnul m-a ocrotit mereu;
El m-a scos cu Mâna Sa din încercarea grea, chiar El!
Braţul Său mântuitor m-a ridicat din valul greu,
Sufletul El l-a salvat din marea de păcat.

Înspre Domnul am strigat, din val m-a ridicat chiar El,
Valul mării furios Domnul l-a liniştit pe loc ;
Câte zile voi avea în toate îl voi lăuda pe El ;
El m-a scos cu mâna Sa din încercarea grea.
Braţul Său mântuitor m-a ridicat din valul greu
Sufletul El l-a salvat din marea de păcat.
                       

Construim sau demolam?

Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni.
Matei 5:13 
Dupa ce rosteste Isus cuvantarea de pe munte in care le spune ucenilor ce anume ii vor face fericiti, vine imediat si spune , "voi sunteti sarea pamantului si lumina lumii".
Pornind de la aceste calitati pe care trebuie sa le aibe un crestin autentic, bland, milostiv, inima curata, impaciuitor, insetat dupa neprihanire, iata ca vine Isus cu o alta calitate care trebuie sa ne caracterizeze pe fiecare, sa fim sare.  
Nu stiu cum este sa mananci mancare fara sare. Nu am fost la un regim asa sever niciodata si nu stiu cum este. Imi amintesc doar ca, in ziua in care sotul a facut acel accident vascular si am mers la spital, mancarea pe care  a primit-o acolo era de un regim extraordinar de sever.Am gustat din curiozitate pentru ca am vrut sa vad  ce are, de nu o poate manca. Concluzia mea: oribila sau groaznica, nu avea nici un gust.... 
Macar de puneau cateva bobite... Cred ca, daca fiecare din noi am incerca sa mancam o mancare fara sare, am realiza ce importanta are sarea.
Voi sunteţi sarea pământului !
Isus nu lasa acest indemn optional, daca vrem sau daca putem. Nu spune..."stiti dragii mei, ar fi bine sa fiti sare si lumina pentru cei din jurul vostru". 
NU! El spune "VOI SUNTETI"! 
Cum altfel am putea sa fim, decat, ca ceva deosebit? 
"Sare" care da gust si "lumina" in intuneric! 
 Sarea da un gust bun iar lumina aprinsa in intuneric este ceva extrordinar.
Lumina pe scara blocului unde locuiesc, lumina in biroul care imi petrec mai mult din jumatate de viata, lumina in lumea intunecata si orbita de pacat!
Oare daca lumina noastra este vie, credeti ca cei din jur nu ar avea sansa sa-si descopere starea lor pacatoasa?
Fratele Valentin Popovici a scris o poezie deosebita:
Zece creștini "mititei" se-mpărțeau în două,
Unul nu ținea cu ei, și-au rămas doar nouă!

Nouă creștini s-au gândit că e timpul copt
Să-ngrijească de săraci, și-au rămas doar opt.

Opt creștini au observat anumite fapte,
S-au pornit pe criticat, și-au rămas doar șapte.

Șapte creștini erau "buni", însă unul trase
Niște halbe la măsea, și-au rămas doar șase.

Șase credincioși "de rang", nu de la opinci,
Unul a fost ofensat, și-au rămas doar cinci.

Cinci creștini "evlavioși" se distrau la teatru,
Unul nu s-a mai întors, și-au rămas doar patru.

Patru sfinți filozofau zilnic între ei,
Unul a vorbit prea mult, și-au rămas doar tre
i.

Trei creștini se tot gândeau care-i mai de soi,
Să-l aleagă predicator, și-au rămas doar doi.

Doi creștini...iar cel mai mic cam iubea tutunul,
A plecat nepocăit, și-a rămas doar unul.


...Un creștin, doar un creștin..., unul ca și noi,
A vorbit despre Isus, și-atunci au fost doi.

Doi creștini când s-au rugat, Domnul le-a dat rouă,
Harul lui a fost bogat, și-au ajuns la nouă.

Nouă creștini s-au unit pentru mărturie,
Și-au crescut, s-au înmulțit, și-s acum o mie...

Înțelege, frate, azi, că nu-ți spun povești,
Că din soiul acestora poate și tu ești.

Ori ești martor, martor viu, și iubești lucrarea,
Ori ești cu echipa rea..., cea cu demolarea!
 

Ce fel de lumina suntem noi? 
In ce echipa lucram? 
Construim sau demolam?
 

Cerceteaza-ma Doamne!

Gata, am terminat cu munca mai grea la birou! 
Am incercat sa pun hartiile cap la cap si sa termin cu luna iunie. Cumva, cumva am reusit. Drept e ca nici macar cafeaua nu am reusit sa o beau, insa acum am timp si de cafea, dar in mod special de blog. Am timp sa citesc, am timp sa si scriu cateva cuvinte pe blog, asta daca ma vor lasa clientii, dar dupa cum se anunta afara 33-34 de grade...s-ar putea sa am timp sa citesc tot Noul Testament. Dar inainte de a citi mi-am verficat mesageria. Pentru inceput am sa va binecuvintez cu un psalm minunat cu care si eu am fost binecuvantata inca din zori, prin email, Psalmul 139.

Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti, ştii când stau jos şi când mă scol, şi de departe îmi pătrunzi gândul. Ştii când umblu şi când mă culc, şi cunoşti toate căile mele. Căci nu-mi ajunge cuvântul pe limbă, şi Tu, Doamne, îl şi cunoşti în totul. Tu mă înconjori pe dinapoi şi pe dinainte şi-Ţi pui mâna peste mine.
O ştiinţă atât de minunată este mai presus de puterile mele: este prea înaltă ca s-o pot prinde.
Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de faţa Ta?
 Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo; dacă voi lua aripile zorilor şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. Dacă voi zice: „Cel puţin întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!” Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul, ca lumina. Tu mi-ai întocmit rinichii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele:
Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
Trupul meu nu era ascuns de Tine, când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. 
 Cât de nepătrunse mi se par gândurile Tale, Dumnezeule, şi cât de mare este numărul lor!
Dacă le număr, sunt mai multe decât boabele de nisip. Când mă trezesc, sunt tot cu Tine. 
 O, Dumnezeule, de ai ucide pe cel rău! Depărtaţi-vă de la mine, oameni setoşi de sânge!   Ei vorbesc despre Tine în chip nelegiuit, Îţi iau Numele ca să mintă, ei, vrăjmaşii Tăi!  
  Să nu urăsc eu, Doamne, pe cei ce Te urăsc şi să nu-mi fie scârbă de cei ce se ridică împotriva Ta?
Da, îi urăsc cu o ură desăvârşită; îi privesc ca pe vrăjmaşi ai mei.
Cercetează-mă, Dumnezeule, şi cunoaşte-mi inima! Încearcă-mă şi cunoaşte-mi gândurile!
Vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei!
 
Ce altceva mai ne ramane de facut, decat sa ne lasam cercetati de cuvantul lui Dumnezeu?
Doamne cerceteaza-ne pe fiecare in parte acolo unde suntem, deschide-ne ochii spirituali de a ne vedea fiecare, asa cum Tu ne vezi, si la randul nostru sa vedem pe cei din jurul nostru prin ochii Tai nepartinitori.
Stiu ca de multe ori avem si aici ma judec singura, am obiceiul de a privi  la ceea ce izbeste ochiul, am tendinta de a judeca ceea ce privesc cu ochii, insa Dumnezeu vreau ca  sa privesc la fiecare, prin ochii Lui si nu prin ochii mei, de-aceea Il rog sa ma ajute sa fac acest lucru.
Cerceteaza-ma Doamne, vezi dacă sunt pe o cale rea, şi du-mă pe calea veşniciei!

Hrana ta zilnica!

8 IULIE
Matei 5.17-30

Nu putem citi v. 17 şi următoarele fără să nu ne cuprindă teama: Domnul declară aici nu numai că n-a venit să desfiinţeze înspăimântătoarea lege a lui Dumnezeu care ne condamna pe toţi, ci, în plus, El dă o interpretare şi mai severă a voii divine.
 Până în acel moment, un israelit scrupulos ar fi putut spera să merite viaţa eternă dacă, într-o oarecare măsură, ar fi „păzit toate acele lucruri din tinereţea lui" (vezi Marcu 10.20). Acum însă, cuvintele lui Isus nu-i mai lasă nicio speranţă. Iar dacă astfel sunt cerinţele sfinţeniei lui Dumnezeu, atunci cine mai poate fi mântuit? Da, în acel OM fără seamăn era prezentă întreaga plinătate a dreptăţii divine, însă aceeaşi Persoană care a venit să facă cunoscut dreptatea a venit şi pentru a o împlini în locul nostru (v. 17; Psalmul 40.8-10).
În iudaismul din vechime nu conta ce gândea Dumnezeu nici despre mânie, nici despre privirile păcătoase: condamnate erau numai extremele acestora, crima şi adulterul. Poruncile Domnului ţintesc, în schimb, spre sursa acestor fapte culpabile şi ne conştientizează că sediul lor este în inima noastră, care este capabilă de aceleaşi urâciuni (15.19).
Domnul are grijă ca, mai înainte să auzim vorbindu-se despre har, noi să putem înţelege în ce măsură avem nevoie de acest har.

7 iulie 2014

Ierusalim, cetatea mea

Ierusalim, cetatea mea
tot sufletu-mi suspină:
când oare, când te voi vedea,
când oare-n tine voi intra
să cânt în mântuirea ta
pe marea cristalină?

Ierusalim, sfânt dor nestins
ce dulce va fi-n tine
când lungul zbucium va fi-nvins
când Țelul drag va fi atins
iar plânsul șters, uitat și stins
și zările senine.

O, Rai cu ziduri de topaz
iubirea mea te cheamă
cu rugăciunile-n extaz,
cu râu de lacrimi pe obraz,
cu dorul să te vadă az'
strigându-ți: ia-mă, ia-mă!

O, pân-atunci, Ierusalim,
trimite-ne din tine
arvuna harului sublim
pe care-l cerem și dorim
biruitori să moștenim
comorile-ți divine.
 
                                           Traian Dorz 

Ce zi mareta va fi, cand Il voi intalni...!

Iată, ce plăcut şi ce dulce este să locuiască fraţii împreună!  
Este ca untdelemnul de preţ, care, turnat pe capul lui, se coboară pe barbă, pe barba lui Aaron, se coboară pe marginea veşmintelor lui. Este ca roua Hermonului care se coboară pe munţii Sionului, căci acolo dă Domnul binecuvântarea, viaţa, pentru veşnicie.
Psalmii 133
E luni... insa nici o zi nu se compara cu ziua in care ma gasesc in Casa Domnului.Nu o spun din mandrie, nu o spun din dorinta de a parea eu, mai altfel de cum sunt, ci o spun din tot sufletul, 
"bine este in Casa Domnului!"
Acolo nu mai simt durere, acolo nu mai simt foame, acolo nu mai am griji, acolo lucrurile de pe pamant nu mai au nici un fel de valoare si toate acestea palesc in fata maretiei lui Dumnezeu. 
Acolo CERUL este deschis si binecuvantarile Domnului se revarsa. Acolo Duhul Sfant imi umple inima, acolo pot sa-L ating, sa-L simt, acolo Ii simt magaierea.
Dar, oare daca aici este atat de bine, cum o fi in Ierusalimul cel Nou?
Cetatea in care temeliile zidului sunt impodobite cu tot felul de pietre scumpe, cu smarald, safir, sardonix, topaz, ametist si multe alte pietre pretioase pe care ochiul meu nu le-a vazut?
Cum va fi cand piciorul meu va pasi pe portile de margaritar, larg deschise? 
Piciorul imi va tremura cand voi pasi pe strazile de aur, aur curat ca sticla stravezie.
Acolo nu mai am nevoie de lumina, nici de soare, nici de luna, pentru ca slava lui Dumnezeu va lumina Cetatea.
Acolo voi canta in cor. Voi canta in cor cu miile de ingerii. Voi canta o cantare noua!
 Acolo voi da slava inaintea Celui Vesnic si Cel Sfant.
Acolo imi voi putea intalni Iubitul inimii mele!
Acolo Il voi putea privi fata in fata pe Cel drag. Acolo Il voi putea atinge, acolo o sa-I pot saruta mainile. Acolo Ii voi putea mangaia ranile din palme, palmele LUI care au fost strapunse pentru pacatele mele, ca eu sa pot ajunge aceea zi.
Doamne ce minunat va fi! Ce sarbatoare! Ce zi mareata! Ce splendori!

 

Hrana ta zilnica!

7 IULIE
Matei 5.1-16

A-L urma pe Isus înseamnă, în primul rând, a-L asculta (Ioan 12.26), iar abia după aceasta, în noi se pot manifesta aceleaşi trăsături de caracter ca ale Lui. Aceste trăsături sunt tocmai cele pe care Domnul le explică acum ucenicilor Săi.
Ferice de cei care au o credinţă simplă (curată) şi care nu pun preţ pe propria lor înţelepciune; ferice de cei care sunt mâhniţi de răutatea lumii, fără să înceteze însă a arăta în acelaşi fel bunătatea şi mila; ferice de cei care suferă pentru Numele Domnului tot felul de nedreptăţi şi de persecuţii... 
Acesta nu este genul de fericire pe care şi-o doresc majoritatea oamenilor, departe de aşa ceva, însă pentru ca cei credincioşi să fie fericiţi este suficient ca ei să aibă aprobarea Domnului. Bucuriile împărăţiei lor le sunt rezervate.
In v. 13 şi 14 este prezentată poziţia lor actuală. Ţinân-du-se separat de rău, creştinul îndeplineşte pe pământ rolul sării, care împiedică stricăciunea. În acelaşi timp, el este şi lumina, având responsabilitatea de a face să strălucească trăsăturile morale ale lui Dumnezeu înaintea oamenilor şi, în primul rând, „pentru toţi cei care sunt în casă", adică pentru familia lui. Obrocul, recipient folosit pentru a măsura, este un simbol al activităţii, iar patul (Luca 8.16), al leneviei, ambele extreme putând întuneca strălucirea pe care trebuie s-o aibă un copil al lui Dumnezeu.

6 iulie 2014

Artificii de ziua Americii!

               Cu numai cateva zile in urma, AMERICA a fost in sarbatoare.
Iata o fimare facuta cu o drona in  West Palm Beach, Florida
Pe langa spectacolul care incanta ochiul, eu ma rog ca Domnul sa binecuvinteze aceasta tara si fie ca poporul american sa nu uite adevaratele valori.
                      

Hrana ta zilnica!

6 IULIE
Matei 4.12-25

Citatul din Isaia 9.1,2 este preluat în capitolul nostru (la v. 16) cu o uşoară modificare: astfel, dacă în timpul profetului poporul încă „umbla în întuneric", aici el ,stă (în întuneric)", avându-şi locuinţa departe de lumina lui Dumnezeu, fiind lipsit de orice curaj, fără nicio speranţă. Este exact momentul când Dumnezeu poate interveni. Cel care este Lumina poate să aducă eliberarea. El trece. La chemarea Lui, atraşi de dragostea Sa, câţiva ucenici se alipesc de El şi II urmează: doi de aici, doi de colo: Simon şi Andrei; Iacov şi Ioan. Pentru aceşti oameni sosise clipa decisivă, care le va schimba viaţa dintr-o dată şi pe care n-o vor uita niciodată (19.27). Da, ei îşi părăsesc îndată tatăl, corăbiile, mrejele, pentru că au găsit un Stăpân ca nimeni altul, şi promisiunea unei noi slujbe: vor deveni pescari de oameni.
La timpul potrivit, Domnul îi va face pe aceştia evanghelişti şi apostoli.
Nu toţi creştinii sunt chemaţi să-şi lase îndeletnicirea cu care-şi câştigă pâinea sau să renunţe la bucuria legăturilor de familie, dar fiecare creştin a auzit într-o zi sau alta în inima lui glasul cunoscut care-i spunea: „Urmează-Mă" (8.22). Aţi răspuns voi acestei chemări?
Versetele 23 şi 24 rezumă într-un mod admirabil întreaga lucrare a dragostei Domnului Isus.