Versetul zilei

26 iulie 2014

Hrana ta zilnica!

26 IULIE
Matei 13.18-30

Între cei care aud Cuvântul, Domnul, Cel care cunoaşte perfect inima omenească, distinge patru categorii de persoane.
Prima este comparată cu pământul bătătorit al drumului, devenit tare pentru că este călcat de toată lumea. Nu cumva inima noastră seamănă cu acest drum pe care lumea tot trece, din moment ce Cuvântul nu poate pătrunde în ea?
Alţii, asemeni acestor Jocuri stâncoase", sunt cei cu duhuri superficiale, în a căror conştiinţă nu s-a imprimat profund convingerea stării de păcat. In felul acesta, emoţia trecătoare simţită la auzirea Evangheliei este doar o credinţă aparentă.
Dacă credinţa autentică are în mod necesar rădăcini (nevăzute), cel care o face cunoscut este însă rodul (şi acesta este văzut). Credinţa fără fapte este moartă, sufocată, precum să-mânţa căzută „între spini"
 (lacov 2.17).
Sămânţa cade însă şi în ,pămănt bun", în care spicul, la vremea lui, va putea rodi (se va putea maturiza).
Parabola neghinei ne învaţă că vrăjmaşul nu s-a mărginit numai să fure sămânţa bună, de fiecare dată când a putut (v. 19), ci a şi semănat sămânţă rea, „pe când dormeau oamenii". Pentru că somnul spiritual ne lasă în voia influenţelor rele, suntem îndemnaţi cu stăruinţă să fim vigilenţi (Marcu 13.37; 1 Petru 5.8 etc).

25 iulie 2014

Scoala de vara Areopagus - 2014

Mandela Day at Areopagus!
67 minutes with HE Thenjiwe Mtintso
Unii copii abia asteapta sa vina vacanta, mezinul meu m-ai vroia scoala.
Asa ca zis si facut.
 Dupa terminarea scolii, l-am inscris inca o luna la o scoala de vara intr-un centru crestin.
Pesemne ca i-a placut mult, pentruca nu a vrut nici macar o zi sa lipseasca.
Au avut un timp minunat impreuna mai ales ca au sarbatorit alaturi de ambasadoarea  Africii de Sud.
In curtea centrului au plantat impreuna un copac

Au avut loc concursuri  si diferite jocuri specifice varstei lor.
Cateodata e bine sa fii copil!

Emisiunea Calea Adevarul si Viata in direct cu prof. Iosif Ton

                    

Departe de fata Domnului!

De fiecare data cand citesc, ma rog Domnului sa ma ajute sa si inteleg ceea ce citesc, iar ceea ce Dumnezeu imi descopera doresc sa impartasesc si altora.
Isus a spus: mergeti si duceti Evanghelia pana la marginile pamantului.
E frumos sa  calatoresti si sa fi implicat direct in aceasta slujire, si mie sincer mi-ar placea sa fac acest lucru, numai ca nu toti putem face asta si nu de fiecare data. Toate la timpul lor si fiecare in slujirea la care l-a chemat Domnul. Nu cred ca trebuie sa ai neaparat studii de teologie ca le spui oamenilor ceea ce a facut Dumnezeu in viata ta, insa cred ca fiecare putem vorbi si altora despre minunile Domnului Isus, cred ca fiecare putem gasi o modalitate prin care sa fim aceea voce pe care doreste Domnul sa fim. Nu ca ar avea nevoie Dumnezeu de serviciile noastre, El este Suveran, insa  Domnul vrea ca sa fim acele voci care sa-I  marturiseasca minunile. Astazi, cand cu ajutorul internetului si cu un singur clik, poti accesa orice, tot la fel consider ca poti fi de folos Domnului aruncand si tu, si eu o samanta in ogorul Evangheliei. 
De-aceea fac, ceea ce fac, de-aceea asez fiecare gand, aici pe acest blog, si toate le fac doar de dragul lui Dumnezeu, de dragul Fiului Sau si de bucuria pe care o am in El, stiind ca mi-a salvat sufletul de la moarte.

De ceva vreme am inceput sa citesc prorocii mici. Astazi am citit cartea Iona. Imi place tare mult aceasta carte si de fiecare data cand o citesc mai descoper inca ceva. Imi amintesc ca in urma cu un an, sau poate chiar mai bine, am scris din nou despre Iona.Nu stiu ce am scris atunci, si nici macar nu merg in arhiva sa vad ce am scris, cu siguranta am scris ceea ce mi-a dat Domnul intelegere la vremea-aceea, insa astazi din nou mi-a ramas gandul la Iona.

Citind toata cartea Iona, am stat si m-am gandit, "ce o fi fost in mintea lui Iona, atunci cand incerca sa se ascunda de Domnul?"
Domnul ii spune: „Scoală-te, du-te la Ninive..." (v.2)
Iona aude chemarea Domnului, insa face altceva (v.3), "Iona s-a sculat să fugă la Tars, departe de faţa Domnului"
Locul in care se gaseste Iona in momentul in care  Dumnezeu ii vorbeste este la o distanta de aproximativ 400 de km de cetatea Ninive. Interesant este ca Iona alege sa plece sau mai bine zis sa fuga de fata Domnului la Tars, iar distanta este de aproximativ  4000 de km, adica de zece ori mai mare.
Oare nu stia Iona ca Dumnezeu este pretutindeni si de fata Lui nu te poti ascunde, nici macar la 4000 de km?

Dar noi? 
 Oare nu facem ca si Iona? Domnul ne vorbeste, si ne spune mergi acolo sau fa cutare lucru, iar noi facem altfel decat ne-a vorbit sau mai mult, ignoram vocea LUI? 

 Vers.5: " Corăbierii s-au temut, au strigat...", iar bietul Iona ce a a facut? "Iona s-a coborât în fundul corăbiei, s-a culcat şi a adormit dus"
Corabierii au strigat-Iona s-a culcat!
Sunt convinsa ca era mare zarva pe corabie, ma intreb: "cum a putut sa se lipeasca somnul de Iona?"

Dar noi? 
Ma uit la vremurile in care traim, sunt vremuri in care multi au iesit pe campul Evangheliei sa arunce samanta, este mare zarva, semanatorii seamana, recolta este gata de strans, sunt asteptati seceratorii, si..."EU" sau poate ""TU", am plecat sa mai dormim?

Vers. 13:"Oamenii aceştia vâsleau ca să ajungă la uscat, dar nu puteau, pentru că marea se întărâta tot mai mult împotriva lor"
A plecat cu gandul sa se ascunda de Domnul, dar iata ca se izbeste de valurile furioase care impiedica fuga lui. Ma intreb, oare nu a stiut Iona ca Dumnezeu este Stapanul marilor? Sunt convinsa ca, DA!
Numai ca Iona a incercat, poate ca Domnul o fi inchis ochii sau s-o fi gandit ca ochii Domnului nu patrund pana pe fundul corabiei?

Dar noi?
Cate furtuni sau cate valuri a lasat Dumnezeu peste noi incercand sa ne opreasca din calatoria noastra, calatorie care nu Ii place Domnului? Oare nu stim ca Dumnezeu este Suveran si Stapan peste toate?

Vers.15."Apoi au luat pe Iona şi l-au aruncat în mare"
Ma gandeam la bietul Iona. Ce simtea Iona in acel moment?
M-am gandit, in ce loc a ajuns Iona! Nu stiu ce fel de peste o fi fost, Biblia nu ne scrie acest lucru, o fi fost balena sau altceva, cert este ca era un peste mare. Ori ce poate fi in pantecele unui peste mare? Cu siguranta sunt tot felul de resturi inghitite, iar Iona a trebuit sa stea in acel loc, trei zile si trei nopti.
 Nici nu ma mir de rugaciunea pe care o face din pantecele pestelui...!   

Dar noi?
Nu cumva stim ca toate valurile si incercarile din viata noastra sau din jurul nostru se datoreaza faptului ca incercam sa ne ascundem de Domnul?
De ce oare asteptam sa fim aruncati si noi ca Iona, pe fundul marii?
Fundul marii, poate fi o boala, un deces in familie, poate fi o criza puternica financiara, poate fi un esec, o dezamagire sau multe alte modalitati pe care Dumnezeu le poate aplica in dreptul fiecaruia.

Cap.2, vers 2: „În strâmtorarea mea am chemat pe Domnul, şi m-a ascultat"
Iona era in stramtorare si la propriu si la figurat. Indiferent cat de mare o fi fost pestele, ma gandesc ca bietul Iona statea chitic, din lipsa de spatiu, dar si spiritual vorbind, Iona era la mare stramtorare. S-a pus sa-si masoare fortele cu Domnul...!
Ioan, Iona...oare nu stiai cat este de puternic este Dumnezeu?

Dar noi? 
 Nu stim oare ca nu putem sa ne punem cu Dumnezeu?
Ce am putea face in stramtorarea noastra mai bine, decat ceea ce a facut Iona?
 „În strâmtorarea mea am chemat pe Domnul, şi m-a ascultat"

Nu stiu daca fugi si tu ca Iona, nu stiu daca valurile sunt pornite impotriva ta, nu stiu daca nu cumva esti pe fundul marii, nu stiu in ce stramtorare te afli, dar tot ceea ce stiu este ca, altceva mai bun de facut nu ai nci tu si nici eu, decat sa-L chemam pe Domnul. 
Dar, în strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi am strigat către Dumnezeul meu: din locaşul Lui, El mi-a auzit glasul, şi strigătul meu a ajuns până la El, până la urechile Lui. 
 Ps. 18:6
Atunci cand Il strigam, El aude si ne raspunde!
Când strigă un nenorocit, Domnul aude şi-l scapă din toate necazurile lui.
Ps.34:6 
 

Hrana ta zilnica!

25 IULIE
Matei 13.1-17

Inima poporului se împietrise şi, de bunăvoie, îşi închiseseră ochii şi îşi astupaseră urechile (v. 15). 
De acum, Isus le va vorbi prin parabole, într-un mod ascuns, rezervând învăţăturile Sale numai pentru ucenici. Versetele 18,36 şi 37 arată că Domnul este întotdeauna gata să le explice alor Săi ceea ce ei doresc să înţeleagă. Biblia cuprinde multe lucruri greu de înţeles şi neclare pentru inteligenţa noastră naturală limitată (Deuteronom 29.29), dar explicaţia o vom primi, la momentul potrivit, dacă o dorim cu adevărat (vezi Proverbe 28.5). Să nu ne lăsăm deci descurajaţi de pasajele sau de expresiile pe care nu le înţelegem imediat. Să-I cerem Domnului să ne explice Cuvântul Său.
Respingerea lui Mesia de către Israel a avut şi o altă consecinţă: negăsind să strângă roade în mijlocul poporului Său, Domnul va începe de acum să semene în lume Cuvântul Evangheliei. Acesta este numit în alt loc „Cuvântul sădit", care are putere să salveze sufletele (Iacov 1.21). Cu toate că nu este decât un singur soi de sămânţă, nici vorbă ca toţi să primească în acelaşi fel Cuvântul. Întrebarea este: voi cum l-aţi primit?

24 iulie 2014

Alin Oros-10000 motive

      Alin Oros este un tanar deosebit de talentat si face parte din Biserica Elim. 
Dumnezeu a pus in el un talant si un dar deosebit.
Ne bucuram de fiecare data sa-l ascultam cantand spre slava Domnului. Sincer mi-a fost dor sa-l aud, mai ales ca in ultima vreme ne-a incantat sufletul mai rar, fiind plecat la munca in Germania, insa atunci cand vine ne bucura tare mult. Asa a fost si duminica seara. 
 A inaltat Domnului un cantec minunat care spune asa:

1. E o noua zi soarele răsare
E timp să cânt spre Slava Ta
Orice'ar veni ce în faţa mi'ar apare
Eu vreau să cânt şi seara laude!

Ref.
 /: Cântă suflet al meu
Pentru Dumnezeu, Cel binecuvântat
A Lui Nume e Sfânt ,cântă acum
Cum nu ai mai cântat ! :/

2 .Încet Tu esti, Doamne la mânie,
În dragoste eşti bogat şi-eşti bun!
Găsesc că am 10.000 motive,
Ca să te laud şi tuturor să spun!

3. Iar când sfârşitul îmi va fi aproape,
Puterile când îmi vor slăbi ,
Al meu suflet va cânta continuu ,
Ori 10.000 mii de ani şi în veşnicii !

              Multumim Domnului pentru toti talanti pe care i-a impartit printre tinerii din adunare.

                    

MULTI ANI FERICITI, scumpul meu!

Daca ar fi sa fie toti cei din familie si nascuti in luna iulie alaturi de mine, as fi incurcat-o rau de tot, pentru ca nu mi-ar ajunge salariul pe luna cate cadouri ar trebui sa fac, insa scap ieftin ca multi sunt la distanta.
Desi in acesta poza sunt amandoi copii, doar unul din ei este sarbatoritul, feciorul meu cel mare.
 Iata ca a mai trecut un an si in viata lui, un an cu incercari, cu binecuvantari, un an in care Mana lui Dumnezeu a fost intinsa peste el, chiar daca el nu vede intotdeauna acest lucru. De fapt, nici unul din cei doi copii nu vor sa vada acest lucru.
Imi amintesc, ca in urma cu ceva vreme, anul trecut, vorbeam cu el despre mantuirea lui.Ii spuneam ca Isus a murit si pentru el, insa asa mai in gluma, mai in serios, mi-a spus, ca stie acest lucru, se va pocai de pacatele sale, insa putin mai tarziu, pentru ca este inca tanar.L-am intrebat cat de sigur este pe acest "MAI TARZIU"?
Ziua de maine nu este a noastra, de unde stie el daca apuca acest "mai tarziu"?
Mi-a dat un raspuns negandit as putea spune:
"ei mami, lasa-ma ca doar n-oi muri maine, sunt inca tanar"
La doar doua saptamani, fiind tura de noapte, undeva spre sfarsitul turei, avea o cursa in afara localitatii. La intoarcerea spre Timisoara avea in masina doua doamne care mergeau la servici in Timisoara. Intr-o fractiune de secunda s-a trezit cu o masina in fata lui, venind pe contrasens.Era o decizie care trebuia luata intr-o secunda...
A tras cat a putut de volan sa-l fereasca, si in acelasi timp sa nu se izbeasca frontal, insa pe marginea soselei era un canal, s-a rostogolit de cateva ori cu masina si a ramas rasturnata masina cu rotile in sus. Cel vinovat, un medic din Lugoj, atipise la volan.
Speriat pentru ca stia ca masina este pe gaz, a spart geamul a iesit repede afara dupa care a  incercat sa scoata si pasagerii din spate. A scos prima femeie, fiind ranita si cu coaste rupte, a intrat sa o scoata si pe cealalta doamna, doamna fiind o tanara in jur de 30 de ani, numai ca....din pacate murise.
A fugit de langa masina socat si privea la doamna ranita, se uita la doamna decedata si privea la el uimit vazand ca nici macar un fir de par nu era atins.
Nu stiu daca si-a amintit in acel moment ceva, insa la prima noastra discutie, i-am amintit ca nimeni nu este nici prea batran, dar nici prea tanar pentru a se infatisa inaintea Celui care ne-a creat.

Anul trecut in timp ce ii  faceam urari, si ce poate sa-i ureze o mama copilului ei, decat sanatate si tot ce este bine...stiu ca i-am facut si urmatoarea urare, "anul viitor sa nu mai fie singur", pentru ca are deja o varsta.
Intr-adevar singur nu este, si sper ca relatia sa se si oficializeze, insa ma rog Domnului ca El sa lucreze in toate privintele in viata lui, asa cum este mai bine. Sa-i daruiasca tot ce este mai bun pe plan pamantesc, dar ma rog sa-i daruiasca cel mai de pret lucru,
MANTUIREA, atat lui cat si celor din jurul lui.
Ma rog ca indurarea lui Dumnezeu sa fie peste el, si inca un lucru, "sa-i dea intelepciune sa inteleaga care este Voia lui Dumnezeu cu privire la viata lui", pentru ca de un lucru sunt sigura,
"Dumnezeu il are in planul sau de mantuire"

La multi ani, scumpul meu!

Hrana ta zilnica!

24 IULIE
Matei 12.38-50

Odată cu cap. 12 se încheie prima parte a acestei evanghelii. Pentru că fusese respins ca Mesia de către cei care ar fi trebuit să fie cei dintâi care să-L primească, Isus începe acum să vorbească despre moartea şi despre învierea Sa. Era marea minune care mai rămăsese de împlinit şi despre care iudeii aveau deja o imagine prin istoria lui Iona cel înghiţit de peşte şi redat cu viaţă de către acesta.
 In acelaşi timp, Domnul le arată acestor cărturari şi farisei zdrobitoarea lor responsabilitate, cu atât mai mare cu cât ei erau mult mai instruiţi decât fuseseră odinioară cetăţenii din Ninive sau decât împărăteasa din Seba, iar El era cu mult deasupra lui Iona sau a lui Solomon!
El venise să locuiască în această casă, a lui Israel, alungând demonii şi înlăturând idolatria (comp. cap. 8.31 cu 21.12,13), dar ei nu L-au primit, de aceea casa a rămas goală, ... gata să adăpostească o putere a răului şi mai grozavă decât cea dinainte: aceasta se va întâmpla cu Israel sub domnia lui Antihrist.
Versetele 46-50 arată că Domnul Isus nu le mai poate recunoaşte nici chiar pe rudele Sale. El rupe de acum relaţiile pământeşti şi naturale cu poporul Lui şi va explica prin parabolele din cap. 13 ce este Impărăţia cerurilor şi cine poate fi primit în ea.

23 iulie 2014

Ce faci cand nu stii ce sa faci? Dar ce faci atunci cand stii ce sa faci?

             Mesajul fratelui Luigi Mitoi din Biserica Penticostala Elim Timisoara

                       

O zi binecuvantata, in umblarea cu Domnul!

 Zilnic citesc fel de fel de marturii cutremuratoare a celor prigoniti din multe tari, in special din tarile musulmane.Pe de o parte ma ingrozesc cand vad cata cruzime este din partea celor care au puterea in mana, pe de alta parte ma bucur sa vad biruinta a celor ce se incred in Domnul pana la capat. Domnul Isus spunea:
Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeţi-vă mai degrabă de Cel ce poate să piardă şi sufletul şi trupul în gheenă.(Matei 10:28)
Chiar daca trupul le este ucis, sufletul nu-l vor putea ucide si nici credinta in Hristos.Atunci cand te increzi in Domnul, nu-ti este frica de nimic, nici de amenintarile pe care le primesti ca vei fi data afara, nici de diagnosticul crunt al medicului care iti spune raspicat..."nici o sansa", nici de faptul ca ai ramas singur si parasit de toti prietenii care ti-au intors spatele, dar nici de arma care este indreptata spre tine.
 
 Un creştin necunoscut a fost adus înaintea lui Pliniu.
 Pliniu a fost guvernatorul Romei în Asia Mică al celui de-al doilea secol după Hristos. Acesta a început să-l ameniţe pe acest crestin, spunându-i:
"Te voi exila!"
"Nu poţi s-o faci" a venit răspunsul, "căci toată lumea este Casa Tatălui meu!"
"Atunci, te voi omorî!"
"Nu poţi s-o faci", a răspuns creştinul, "fiindcă viaţa mea este ascunsă împreună cu Hristos în Dumnezeu"
"O să-ţi confisc averea!" a strigat Pliniu
"Nu poţi s-o faci fiindcă averea mea este în ceruri!"
"O să te alung dintre oameni şi nu o să mai ai nici un prieten!" a venit o ultimă ameninţare.
Şi încă odată răspunsul calm a fost,
"Nu poţi s-o faci fiindcă am un prieten nevăzut de care tu nu poţi să mă desparţi!" 

Acest raspuns l-a socat pana si pe marele Pliniu!
Sa ne amintim de Iov. Cat de incercat a fost Iov?
Nu stiu cati am fi rezistat in fata incercarilor care au navalit peste Iov...? S-a dezlantuit toata armata demonilor asupra bietului si credinciosului Iov, insa in tot necazul ingaduit de Domnul, Iov lauda si I se inchina Stapanului Sau. Domnul a ingaduit sa fie zdrobit si incercat, dar Iov nu a fost omorat, ba din contra, datorita neprihanirii si statorniciei sale, Iov a fost binecuvantat asa cum nu mai fusese, pentru ca Dumnezeu rasplateste credinciosia noastra fata de El
Poate si noi trecem sau vom trece prin incercari de acest fel, insa daca ramanem biruitori pana la capat, Domnul ne va binecuvanta si ne va rasplati.
Stiu ca uneori suntem cuprinsi si noi de teama, insa sa spunem si noi ce spunea David:
Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine. Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu cuvântul Lui. Mă încred în Dumnezeu şi nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă nişte oameni?
Mandria, aroganta, intimidarea si nici chiar puterea lor nu vor putea sa ne afecteze cu nimic, pentru ca de partea noastra este Domnul. 

Vrăjmaşii mei dau înapoi în ziua când Te strig: ştiu că Dumnezeu este de partea mea.
  Eu mă voi lăuda cu Dumnezeu, cu cuvântul Lui, da, mă voi lăuda cu Domnul, cu cuvântul Lui

O zi binecuvanta, in umblarea cu Domnul!

Hrana ta zilnica!

23 IULIE
Matei 10.22-37

Invidioşi pe puterea şi pe autoritatea Domnului Isus, fariseii îl urăsc pe învăţătorul şi, pentru că nu-I pot contesta minunile, atunci îi contestă originea puterii Sale. Cum au mai făcut deja (cap. 9.34; 10.25), ei atribuie domnului demonilor puterea Duhului Sfânt, cea pe care Dumnezeu o dăduse Preaiubitului Său (v. 18; comp. cu Marcu 3.29,30): aceasta era o hulă împotriva Duhului Sfânt, un păcat ce nu putea fi iertat. Lucrarea Domnului, dimpotrivă, era dovada triumfului Său asupra lui Satan, „omul cel tare": Îl „ legase" în pustiu prin Cuvânt (4.3-10), iar acum îi elibera pe captivii săi (Isaia 49.24,25). Apoi Isus le arată acestor farisei că ei înşişi erau sub stăpânirea lui Satan, asemeni unor pomi răi care fac roade rele.
„Din prisosul inimii vorbeşte gura" (v. 34). Dacă inima noastră este plină de Domnul Hristos, ne va fi imposibil să nu vorbim despre El: „Inima mea clocoteşte... - scriau fiii lui Core în Psalmul 45 - ... spun ce am compus despre împăratul". Dar, dacă inima nu ne este plină de Domnul Hristos, gândurile rele ascunse în străfundurile noastre vor ieşi, mai devreme sau mai târziu, pe buze, iar pentru „orice cuvânt nefolositor" (v. 36), fiecare va da socoteală într-o zi.

22 iulie 2014

Verset de memorat!

Citisem in urma cu cateva zile un verset care mi-a ramas in minte:
"Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie", spune in ep. lui Iacov.
Sunt cateva caracteristici ale omului duhovnicesc si totodata sunt cateva sfaturi date de ap. Iacov, pe care trebuie sa le ia in seama orice crestin:
-grabnic la ascultare
 -încet la vorbire
 -zăbavnic la mânie

Din pacate astazi, multi "crestini" au cam inversat ordinea:
-grabnic la vorbire si la mânie
 -încet  si zăbavnic la ascultare
 
Cred ca ar fi bine sa memoram acest verset si avandu-l intiparit in minte, cu siguranta nu vom putea incurca ordinea:
"Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie"

80 de ani binecuvantati!

Incepusem sa numar din zece in zece. Daca e in 34, atunci continuam 44, 54, 64, 74, 84, 94, 2004, 2014, si uite asa am ajuns la 80.
Psalmistul David spunea:
Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani; şi lucrul cu care se mândreşte omul în timpul lor nu este decât trudă şi durere, căci trece iute, şi noi zburăm.
Iata ca pot fi mandra ca am un tata care face parte din categoria oamenilor tari.
Astazi implineste 80 de ani!
Sunt fericita ca i-a dat Dumnezeu atatia ani si mai ales, ani plini de sanatate. Si acum, la varsta aceasta e plin de viata, munceste din zori si pana in noapte, chiar daca randamentul nu mai este ca in urma cu 10-15 ani, insa greu il poate tine cineva in casa.
Am o vorba si colegii mei rad la birou cand le povestesc. De regula, cocosul da oamenilor desteptarea, numai ca la tata acasa, e invers. Tata le da desteptarea lor, si credeti-ma ca nu exagerez cu nimic cand spun acest lucru.
Incercasem sa caut o poza cat mai recenta, insa mi-am amintit ca, nu cu mult timp in urma, nepotului meu i s-a nascut un fecior. Asa ca am cautat poza cu cele patru generatii, tata, fiul, nepotul si stranepotul.
Dumnezeu l-a binecuvantat cu cinci copiii, carora le-a pus cinci nume frumoase din Biblie,
 Debora, Timotei, Corneliu, Tabita si Beniamin. Au urmat alte binecuvantari, unsprezece nepoti de la cei cinci copii, iar pentru ca Domnul inca l-a tinut in viata si i-a dat sanatate, i-a dat harul sa-si vada si stranepotii. Asa ca numarul stranepotilor a ajuns la cifra 10, ultimul venind pe lume in urma cu 7 zile.
Ce mare har!
Ce as putea sa ii urez...? Fiindca Dumnezeu le stie pe toate, El le da copiilor Sai tot ce are mai bun, noi nu putem decat sa Ii multumim, iar in acest moment asta vreau sa fac.

"Tata, pentru ca Tu ne cunosti, ne stii pe fiecare in parte, vreau sa vin si sa Iti multumesc pentru ca ne-ai daruit o familie, un tata, o mama, carora le-ai dat bucurii fara numar si sanatate din belsug. Ne-ai binecuvantat asa cum n-am meritat nici unul dintre noi, dar totusi Tu ai facut-o, si nu pentru meritul nostru, ci pentru meritul Fiului Tau, Isus Hristos in care noi ne-am pus increderea, si pe care-L iubim.In continuare te rog sa imi  binecuvintezi parintii cate zile mai au de trait, mana Ta sa ii protejeze de orice rau, si Duhul Tau sa ii calauzeasca in toate. Da-le sanatate, da-le o minte inteleapta pana la capat, iar in ziua cand ne vei chema pe toti ACASA, fa ca niciunul dintre noi sa nu lipseasca de la Marea Sarbatoare"
LA MULTI ANI, tati meu!

Hrana ta zilnica!

22 IULIE
Matei 12.1-21

După ce a oferit adevărata odihnă a sufletului (11.28,29), Domnul Isus lămureşte că odihna reglementată prin sabat nu-şi mai avea rostul. 
Referitor la problemele legate de sabat, fariseii căutau să-i prindă întâi pe ucenici (v. 2), apoi pe însuşi Stăpânul lor (v. 10). Dar El S-a folosit de aceste ocazii pentru a le explica - citându-le pentru a doua oară versetul din Osea 6.6 (v. 7; vezi cap. 9.13 şi Mica 6.6-8) - faptul că tot sistemul bazat pe legea jertfelor fusese pus deoparte (desfiinţat) prin venirea Lui în har. La ce ar fi folosit respectarea celei de-a patra porunci a Legii, când toate celelalte erau călcate? Mila avea şi ea cerinţele ei.
 Şi ce aroganţă să-I impui să respecte sabatul tocmai Aceluia care 1-a instituit! 
De fapt, cât timp domnea păcatul, nimeni nu se putea odihni, nici omul, împovărat cu el, nici Dumnezeu (Tatăl şi Fiul lucrând împreună pentru a înlătura în acelaşi timp răul şi consecinţele lui: Ioan 5.16,17).
Fără să Se lase întrerupt de sfaturile celor răi, Slujitorul desăvârşit îşi continuă slujirea, lucrând cu un duh de umilinţă, de har şi de blândeţe, care, conform cu Isaia 42.1-4, ar fi trebuit să-i facă să-L recunoască.
 Cât de nepreţuit este pentru inima lui Dumnezeu acest duh al Slujitorului desăvârşit!
 (comp. cu 1 Petru 3.4).

21 iulie 2014

cine mai vrea semne şi minuni azi?

 Am citit un editorial foarte interesant.

"De aceea, şi voi fiţi gata; căci Fiul omului va veni în ceasul în care nu vă gândiţi. 
are este deci robul credincios şi înţelept pe care l-a pus stăpânul său peste ceata slugilor sale, ca să le dea hrana la vremea hotărâtă? 
Ferice de robul acela pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând aşa! 
Adevărat vă spun că îl va pune peste toate averile sale.
 Dar dacă este un rob rău, care zice în inima lui:
 „Stăpânul meu zăboveşte să vină!” 
Dacă va începe să bată pe tovarăşii lui de slujbă şi să mănânce şi să bea cu beţivii, stăpânul robului aceluia va veni în ziua în care el nu se aşteaptă şi în ceasul pe care nu-l ştie,îl va tăia în două, şi soarta lui va fi soarta făţarnicilor; acolo va fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor."

Citeste mai mult pe monyabiel.blogspot.ro/

In asteptarea vestii...

Zilele trecute am preluat o stire care ne spunea despre Adi Mutu ca s-a intors la Dumnezeu, stire preluata din ziarul http://www.libertatea.ro/
Am spus si atunci si ma repet, mi-as dori ca ceea ce s-a scris sa fie adevarat, dar pana la confirmarea acestei vesti, ne rugam Domnului ca El sa lucreze!

Mesaj Elim- Luigi Mitoi!

As vrea sa va descriu bucuria din Casa Domnului, din ziua de ieri, insa cuvintele mele sunt sarace.
Tot ceea ce va pot spune este ca Domnul ne-a binecuvantat intr-un mod minunat, slavit sa-I fie Numele. 
De-aceea va recomand sa ascultati mesajul fr. LUIGI MITOI, mesaj pe care il veti gasi in arhiva video a Bisericii Elim.
 Momentan inca nu a fost adugat la arhiva, dar cu siguranta in cursul zilei de azi, baietii de la media, care se ocupa cu aceasta slujire, il vor aduga. 
Dumnezeu a vorbit tuturor, si celor nemantuiti, si celor mantuiti. 
Cine este nemantuit, sa se pocaiasca, cine este pocait, sa se mai pocaiasca, pentru ca loc de pocainta este la toti.
Multumim Domnului pentru ospatul bogat si Domnul sa-l binecuvinteze pe fratele Luigi si sa-i rasplateasca pentru slujirea adusa, iar pe noi cei care l-am ascultat, Dumnezeu sa intipareasca aceste invataturi in mintea noastra ca le putem aplica in viata de zi cu zi.

O saptamana plina de HAR!

E luni! 
O noua saptamana ne sta in fata, poate fi o saptamana plina de griji, plina de framantari, o saptamana plina de bucurii sau necazuri, o saptamana in care Dumnezeu va revarsa binecuvantari pamantesti sau spirituale, nu stim cum va fi.Stim insa, ca Domnul merge inaintea noastra si ne va netezi cararea, insa  tot la fel ne putem astepta sa avem si piedici, incercari si ispite.Vom intampina multe, pentru ca si  diavolul se va lupta pentru sufletul nostru, dar nu uitati: "Domnul se va lupta pentru Copiii Sai"
In cartea Deuteronom cap.4 este scris: "căci Domnul Dumnezeul tău este un Dumnezeu plin de îndurare, care nu te va părăsi şi nu te va nimici; El nu va uita legământul pe care l-a încheiat prin jurământ cu părinţii tăi". E minunat sa stim ca indurarea Domnului este revarsata peste noi si nu ne va parasi, insa de aceasta indurare vom avea parte cu o conditie, si este scrisa la doar cateva randuri mai jos in aceeasi carte:
"Vom avea parte de îndurarea Lui, dacă vom împlini cu scumpătate toate aceste porunci înaintea Domnului, Dumnezeului nostru, cum ne-a poruncit El.”
Care porunci?

sursa foto:https://grupecopii.wordpress.com/category/versete-scrise-lucru-manual-jocuri-cu-versete/

De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea; cu înfrânarea, răbdarea; cu răbdarea, evlavia;  cu evlavia, dragostea de fraţi; cu dragostea de fraţi, iubirea de oameni. 
Căci, dacă aveţi din belşug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să fiţi nici leneşi, nici neroditori în ce priveşte deplina cunoştinţă a Domnului nostru Isus Hristos.
2 Petru 1:5-8


O zi plina de HAR!

Hrana ta zilnica!

21 IULIE
Matei 11.20-30

In cetăţile Galileii, Domnul Isus a făcut cele mai multe dintre minunile Sale, însă, aşa cum profeţise Isaia, inimile au rămas închise: „Cine a crezut în ceea ce ni se vestise şi cui i s-a descoperit braţul Domnului?" (Isaia 53.1). Domnul Isus dă totuşi un răspuns la această întrebare, lăudându-L, „în timpul acela", pe Tatăl: „Tu ai ascuns acestea de cei înţelepţi şi pricepuţi şi le-ai descoperit pruncilor" (v. 25). Apoi, întorcându-Se spre oameni, i-a chemat: „Veniţi la Mine!" «Veniţi cu această încredere de copil; nimeni altul în afară de Mine nu vi-L poate descoperi pe Tatăl. Şi învăţaţi nu numai din cuvintele Mele, ci „de la Mine", din propriul Meu exemplu, „pentru că Eu sunt blând şi smerit cu inima"» (v. 28,29; Efeseni 4.20,21).
Lângă Domnul Isus vom găsi două lucruri în aparenţă contradictorii: odihna şi jugul. Jugul este acea piesă grea, de lemn, folosită pentru a înhăma boii şi simbolizează ascultarea şi lucrarea. Jugul Domnului este însă uşor. Pentru Domnul, jugul era reprezentat de voia Tatălui Său, iar împlinirea acestei voi Ii umplea fiinţa de desfătare. în acelaşi fel, cel răscumpărat schimbă oboseala şi povara păcatului (v. 28) cu sacrificiul de bunăvoie al dragostei (2 Corinteni 8.3-5). „Ferice de cei blânzi", anunţase Domnul Isus în cap. 5.5; nu au ei privilegiul să-I fie Lui alături

20 iulie 2014

Hrana ta zilnica!

20 IULIE
Matei 11.1-19

Domnul nu S-a mulţumit numai să trimită ucenici: El Şi-a continuat şi propria Sa lucrare, în timp ce Ioan Botezătorul, încă din cap. 4.12, şi-o sfârşise pe a sa, în închisoarea lui Irod. Întrebarea pe care ucenicii lui Ioan vin să I-o pună Domnului Isus din partea acestuia trădează descurajarea şi nedumerirea lui Ioan: «...Acela Căruia îi fusese marele premergător nu îşi lua împărăţia şi nu făcea nimic pentru a-1 elibera... Nu era El Mesia cel promis?» Domnul îi trimite lui Ioan un răspuns prin care îi pune, cu blândeţe, degetul pe rană (v. 6), însă înaintea mulţimilor dă o mărturie despre Ioan incomparabil mai măreaţă decât despre oricare alt profet (v. 7-15).
Când este vorba de intrarea în împărăţie, violenţa (năvala) devine o calitate, şi chiar o calitate indispensabilă (v. 12). Dumnezeu ne deschide toate comorile Lui, dar se cere din partea noastră să dorim fierbinte să avem tot ceea ce El ne oferă, zelul sfânt al credinţei care-şi însuşeşte cu curaj toate promisiunile divine. 
Vai, câţi tineri şi tinere au rămas la uşă din lipsă de hotărâre şi de forţă, de teama luptelor şi a renunţărilor. Să nu uităm că fricoşii vor fi alături de cei necredincioşi, de ucigaşi şi de toţi ceilalţi păcătoşi care nu s-au pocăit (Apocalipsa 21.8).