Versetul zilei

30 august 2014

Aici, doar turist! Tara mea este sus!

Cu putin timp am fost si mi-am vizitat parinti.
Nu mica mi-a fost mirarea sa vad biblioteca mamei cu tot ceea ce citeste, cu tot ce asculta. Stiam ca ii place sa citeasca, stiam ca-i place sa cante, stiam ca-i place sa scrie, dar parca acum m-a uimit mai mult ca niciodata. Pot spune ca s-a nascut intr-o familie de crestini, deoarece varsta era foarte frageda cand parintii ei(adica bunicii mei) s-au intors la Dumnezeu. A fost crescuta in acest spirit crestin inca de la varsta de 5 ani. 
Dar trecand peste aceste amanunte, spuneam ca am ramas uimita data fiind si varsta pe care o are, 72 de ani, insa nici macar acest amanunt nu e o piedica in calea ei.
Daca nu am pretentie la nimic dupa ce pleaca de pe acest pamant, la aceste lucruri am pretentia, bineinteles daca nu plec eu inaintea ei.
Imi doresc intreaga ei biblioteca cu literatura crestina, imi doresc toate caietele scrise inca din anii 60 incoace. Spun asta, pentru ca la fiecare cantare sau poezie scrisa, jos in coltul paginii este scrisa data sau, si mai mult de atat, este scrisa si locatia unde a fost compusa poezia. 
Da, am gasit si un caiet cu poezii compuse de ea. Am ramas mirata...!
Sunt poezioare de copii pe care imi amintesc ca le recitam rand pe rand, atat eu cat si fratii mei, insa niciodata nu am stiut ca unele dintre aceste poezii erau scrise de ea, ba pe un pat de spital, ba in timpul ce copiii erau la scoala sau diferite conjuncturi. Apoi sunt poezii pe care am inceput sa le recit cand eram adolescenta, dar cine a stiut ca aceste randuri erau sentimente pe care ea le-a trait?
Daca nu am intrat pe deplin in posesia acestor comori deosebite, iata ca am reusit macar cateva din ele sa le obtin. Un caiet cu poezii, dar si un carnetel de notite scrise de ea in diferite momente. Fie ca citea o carte deosebita si a insemnat"ceva", fie ca asculta un mesaj la radio sau tv si atunci isi nota diverse idei.
Dar in aceasta privinta cred ca am mostenit-o, si spun asta pentru ca sunt pe urmele ei. Port o agenda cu mine in poseta, si oriunde merg, fie ca sunt la birou, fie ca sunt pe masina, imi place sa-mi notez. Mi-amintesc ca intr-o dimineata mergeam inspre birou, si in fiecare zi de la ora 8 dimineata la radio Vocea Evangheliei, este o emisiune in cadrul careia sunt invitati diferiti pastori sau prezbiteri de la bisericile noastre locale, ori atat de mult mi-a placut ideea de la care pornise acel interviu, incat am tras pe dreapta, am scos agenda si mi-am notat. In urmatoarele ore Domnul mi-a descoperit atatea lucruri din acel verset sau gand care a fost spus, incat tot ceea ce am primit, am asezat si eu aici pe blog.
Asa se face ca si acuma seara am rasfoit "comoara mostenita" de la mama si am citit o istorioara. Nu stiu unde a auzit-o, nu stiu cine a spus-o, nu cunosc autorul insa am sa v-o impartasesc.

"Un turist american a fost in vizita la unul dintre cei mai vestiti rabini. Acest rabin traia intr-o singura camera saracacioasa unde era inconjurat de o multime de carti de jur imprejur, un pat iar in mijlocul camerei era asezat un scaun si o masa. 
Mirat turistul american l-a intrebat la un moment dat:
-Rabine, dar unde iti este mobila?
Zambitor rabinul il intreba:
-Dar a ta? Unde este a ta?
-Bine...eu sunt turist!
-Si eu, raspunse rabinul. Si eu sunt turist aici, TARA MEA ESTE SUS!"

Doamne fa-ne constienti ca aici suntem doar niste bieti turisti, insa TARA NOASTRA este acolo sus.
Doamne ajuta-ne sa ajungem acolo!

Lucruri pentru care omul este declarat: INCAPABIL!

 Prin înţelepciune se înalţă o casă, şi prin pricepere se întăreşte, spune inteleptul Solomon in Proverbe 24:3.

Dar cine ne da aceasta intelepciune?
Legea Domnului este desăvârşită şi înviorează sufletul; mărturia Domnului este adevărată şi dă înţelepciune celui neştiutor.
Psalmi 19:7
Noi ne socotim intelepti de multe ori si multi cred ca i se datoreaza acest merit, insa Scriptura ne arata ca Dumnezeu este Acela care ne da intelepciune. Cu toate aceasta intelepciune, omul nu este capabil sa faca sau sa opreasca cateva lucruri.
-Omul nu poate incepe nici una din zilele sale!
-Nu poate sa opreasca ridurile care incep sa-i bradeze fata !
-Nu poate tine la distanta si nici nu poate opri MOARTEA!
Dar mai exista un lucru extrem de important pe care nu-l poate face nici un om de pe pamant, fie el preot sau orice altceva:
-nu poate sterge nici un fel de pacat si nu poate da iertarea nimanui.
Exista Unul singur care poate face acest lucru:
ISUS HRISTOS!
...şi sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţă de orice păcat.
 (1 Ioan 1:7)
...în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.
 (Coloseni 1:14)

Ce fel de relatie ai tu cu Acest ISUS?
Ai auzit de El? Il cunosti?
Daca da, "Ferice de cei ce păzesc poruncile Lui, care-L caută din toată inima lor", spune David in Psalmi 119:2, daca nu, spune cuvantul:
Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L câtă vreme este aproape.



 

Asculta Israele! Ps.81

Cântaţi cu veselie lui Dumnezeu, care este tăria noastră!
Înălţaţi strigăte de bucurie Dumnezeului lui Iacov!
Cântaţi o cântare, sunaţi din tobă,din harpa cea plăcută şi din lăută!Sunaţi din trâmbiţă la luna nouă,la luna plină, în ziua sărbătorii noastre! Căci aceasta este o Lege pentru Israel, o poruncă a Dumnezeului lui Iacov.El a rânduit sărbătoarea aceasta pentru Iosif,când a mers împotriva ţării Egiptului…
Atunci am auzit un glas pe care nu l-am cunoscut: –
„I-am descărcat povara de pe umăr,şi mâinile lui nu mai ţin coşul. Ai strigat în necaz, şi te-am izbăvit; ţi-am răspuns în locul tainic al tunetului şi te-am încercat la apele Meriba. Ascultă, poporul Meu, şi te voi sfătui;
Israele, de M-ai asculta!
 

Niciun dumnezeu străin să nu fie în mijlocul tău şi să nu te închini înaintea dumnezeilor străini! Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care te-am scos din ţara Egiptului; deschide-ţi gura larg, şi ţi-o voi umple!” Dar poporul Meu n-a ascultat glasul Meu, Israel nu M-a ascultat. Atunci i-am lăsat în voia pornirilor inimii lor, şi au urmat sfaturile lor. 
O! de M-ar asculta poporul Meu, de ar umbla Israel în căile Mele!  
Într-o clipă aş înfrunta pe vrăjmaşii lor, Mi-aş întoarce mâna împotriva potrivnicilor lor; cei ce urăsc pe Domnul L-ar linguşi, şi fericirea lui Israel ar dăinui în veci. L-aş hrăni cu cel mai bun grâu şi l-aş sătura cu miere din stâncă.

Dis de dimineata

Dis de dimineaţa Doamne îmi inalţ,
Inima spre tine şi aştept
Dis de dimineaţa sufletul-mi înalţ
Pacea Ta o Doamne o simt în piept
-------------------------- 
Incă o zi mai am o Doamne de la tine
Mi-ai dat înca o zi, o zi să mă întorc la Tine
Doamne încearcă-mă vezi dacă sunt pe drumul Tău
Du-mă pe calea veşniciei umplemă cu duhul Tău

Cateva preocupari in fiecare dimineata!

Cati dintre noi nu avem acelasi obicei?
Nici nu am deschis ochii bine, pe bajbaite mergem la bucatarie, punem aparatul de cafea in functie si dupa cateva minute cu ochii pe jumatate inchisi, pe jumatate deschisi, sorbim primele inghitituri.
Am gresit cu ceva? Cred ca nu cu mult!

 Astazi in schimb am gasit cateva preocupari care ar trebui sa fie pe agenda noastra in fiecare dimineata.
Cum nu lasam sa treaca nici o zi fara cafea, poate doar in zilele de jertfa, tot asa nu trebuie sa lasam sa treaca nici o zi, fara sa facem aceste lucruri.

 1. RUGACIUNEA
Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa!
Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. (Ps.5:3)

2.LAUDA 
Dar eu voi cânta puterea Ta; dis-de-dimineaţă voi lăuda bunătatea Ta.
Căci Tu eşti un turn de scăpare pentru mine,un loc de adăpost în ziua necazului meu.
(Ps.59:16) 
  Frumos este să lăudăm pe Domnul
şi să mărim Numele Tău, Preaînalte,
să vestim dimineaţa bunătatea Ta, şi noaptea, credincioşia Ta.
(Ps.92:1-2)

 3.MARTURISIREA LUI HRISTOS 
„Domnul Dumnezeu Mi-a dat o limbă iscusită, ca să ştiu să înviorez cu vorba pe cel doborât de întristare. El Îmi trezeşte în fiecare dimineaţă, El Îmi trezeşte urechea să ascult cum ascultă nişte ucenici.(Isaia 50:4) 

4.MUNCA IN OGORUL DOMNULUI
Dimineaţa seamănă-ţi sămânţa, şi până seara nu lăsa mâna să ţi se odihnească, fiindcă nu ştii ce va izbuti, aceasta sau aceea, sau dacă amândouă sunt deopotrivă de bune.(Eclesiastul 11:6)

Nici o zi fara HRISTOS, si succesul este garantat!
 





Hrana ta zilnica!

30 AUGUST
Matei 27.19-31

Pilat rămâne foarte dezorientat în faţa acuzaţiilor pe care i le aduc şefii iudeilor. Niciodată nu avusese înaintea lui un OM ca Acesta. O dublă mărturie, cea a soţiei lui (v. 19) şi cea a propriei conştiinţe (v. 24) îi dau convingerea că are de-a face cu un drept. În plus, cunoştea perversitatea celor care îl dăduseră, din pizmă, în mâinile lui (v. 18). Ce să facă?
 Dacă L-ar fi condamnat, ar fi comis cu siguranţă o nedreptate; dacă L-ar elibera, în mod sigur i-ar scădea popularitatea. Spălându-şi în chip simbolic mâinile (nu însă şi conştiinţa), aruncă responsabilitatea în seama poporului, care o acceptă cu ochii închişi. Dincolo de această mulţime mânată de cele mai josnice porniri şi de şefii care o aţâţă, Satan îşi împlinea lucrarea de a cultiva ura. 
Dar şi Dumnezeu îşi continua lucrarea Sa, în întregime de har şi de mântuire.
Isus încape pe mâinile soldaţilor brutali, care îl îmbracă cu o imitaţie de veşmânt împărătesc, pentru a-şi bate joc de El, înainte de a-L conduce la tortură. Într-o zi însă, în faţa tuturor privirilor, Domnul va apărea în toată gloria Sa de împărat al împăraţilor, iar mâna Sa puternică, care în acest moment ţine o trestie, se va ridica pentru a-i judeca pe vrăjmaşii Săi (comp. v. 29 cu Psalmul 21.3,5,8).

29 august 2014

La multi ani, prietena mea!

Vi s-a intamplat sa nu fi ruda cu o persoana si totusi sa simti atat de mult  pentru ea?
Mie..da!
Astazi este ziua de nastere a celei mai bune prietene si a celei mai bune surori.
 Ne-am cunoscut virtual prin intermediul acestui blog, apoi am ajuns sa ne cunoastem si personal, am ajuns sa ne si vizitam una pe cealalta, apoi am ajuns sa devenim si cele mai bune prietene si surori in Domnul. Oridecate ori avem ocazia de a vorbi,  in centrul discutiei noastre este Isus Hristos, si este minunat!
Mi-as fi dorit sa fiu astazi langa ea, sa pot sa o imbratisez, sa-i spun cat de mult o apreciez si sa-i spun cat de mult inseamna pentru mine. Din pacate toate acestea nu pot sa le fac decat prin intermediul online, fie ca este vorba de skype, fie prin alta modalitate, deoarece distanta nu ne permite si Padova nu este chiar la indemana mea, acum.
Scumpa mea prietena, am ales si pe acesta cale sa-ti scriu cateva randuri si sa-ti ofer o floare in dar.
Doresc ca Domnul Isus sa iti daruiasca tot ceea ce are mai bun, El sa-ti asculte rugaciunile si sa-ti implineasca dorintele inimii tale, dorinte care stiu ca sunt dupa voia lui Dumnezeu.
El sa te binecuvinteze cu sanatate  in trup, cat si sanatate spirituala. Ma bucur de modul in care Dumnezeu a lucrat in viata ta, in viata fiicei tale, si-I multumesc tare mult pentru aceasta.
  Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă.
Să te binecuvânteze Domnul din Sion, să vezi fericirea Ierusalimului, în toate zilele vieţii tale, şi să vezi pe copiii copiilor tăi!
„Binecuvântarea Domnului să fie peste voi!”
 „Vă binecuvântăm în Numele Domnului!”
Chiar daca nu sunt cu tine, sunt alaturi de tine.
Dumnezeu sa te binecuvinteze, Mia draga!

Rugati-va pentru cele doua popoare!

Biblia ne indeamna sa ne rugam unii pentru alti.
Ai epuizat lista de rugaciune?
Consideri ca nu mai ai pentru cine sa te rogi?
 Iata o sa iti dau un motiv de rugaciune!
Mi-au ramas in minte cateva imagini pe care nu le pot uita.
As fi vrut sa pun cateva, dar....pe care oare?
Cred ca mult mai simplu este ca sa accesati google, tastati gaza war si dati cautare imagini.
Imaginile va vor spune totul.
Rugati-va pentru aceste doua popoare, poporul Israel si poporul Palestinian.
 Domnul ii iubeste si pe unii, si pe alti


Hrana ta zilnica!

29 AUGUST
Matei 27.1-18

Sosesc zorii unei zile fără pereche în istoria lumii şi a eternităţii. Primele raze ale dimineţii îi găsesc pe marii preoţi şi pe bătrâni plănuind executarea sentinţei pe care o pronunţaseră. 
Dar iată că vine cineva la ei; îl cunoşteau bine: era trădătorul cu ajutorul căruia şi-au atins scopul. 
Ce voia el? Iuda afirmă nevinovăţia învăţătorului său, dă înapoi banii şi îşi exprimă remuşcările.
„Te priveşte", răspund ceilalţi (v. 4) fără pic de milă. Atunci nenorocitul merge să se spânzure, pierzându-şi odată cu viaţa şi sufletul, ca să nu mai pomenim de banii pentru care Î1 vânduse. Cât despre preoţi, care fuseseră fără scrupule când să plătească pentru sângele nevinovat, se tem când este vorba să pună preţul sângelui în vistieria Templului.
Isus a fost dus înaintea lui Pilat, guvernatorul. I-ar fi fost uşor să găsească la acest magistrat roman un sprijin împotriva urii poporului Său (iudeu).
 El însă tace, cu excepţia momentului când îşi recunoaşte titlul de împărat al iudeilor. „O oaie mută înaintea celor ce o tund... n-a deschis gura" (Isaia 53.7; comp. cu v. 12 şi 14 şi cu 26.63).

28 august 2014

Inima mea tinjeste!

Inima mea tânjeşte după curţile tale
Sufletul meu suspină după-al Tău locaş
Mi se topesc oasele de dor după Tine
Iar ochii-mi plâng neîncetat

Privesc spre Locul Sfânt
Ca să-Ţi văd puterea şi slava
Chem bunătatea Ta peste viaţa mea
Aştept în tăcere răspunsul Tau, Doamne
Vino, nu-ntârzia!

Te voi binecuvânta dar toată viaţa mea
Şi în numele Tău voi ridica mâinile
Lauda Ta va fi mereu în gura mea
Te iubesc, o, Domnul meu.

M-am uitat cu jind la prezentul lor, dar n-am privit si viitorul lor!

De dimineata citeam un psalm, Psalmul 73 scris de Asaf.
Asa frumos psalm! Parca nu-l mai citisem niciodata, desi cartea psalmilor cred ca este cea mai citita carte din toata Biblia.
Da, bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei cu inima curată.
Totuşi, era să mi se îndoaie piciorul şi era să-mi alunece paşii!
Căci mă uitam cu jind la cei nesocotiţi, când vedeam fericirea celor răi.
Cati oare nu am fost in aceeasi situatie ca Asaf?
 Cati nu am cunoscut sentimentul acesta de invidie?
Ma uitam cu jind...spune Asaf, pentru ca la urma urmei...a privi cu jind inseamna a dori ceva ce este greu de obtinut, iar daca nu reusesc sa obtin si eu, atunci apare invidia pentru cel care are.
Dar ...cred ca mai bine este sa fac doua portrete ale oamenilor despre care vorbeste Asaf.

Ma uit la vecinul meu si vad ca ii merge bine! 
Are timp de relaxare, are timp de distractii, petrece concediul in Dubai, face tot felul de afaceri murdare, dar castiga o multime de bani, este egoist, batjocoritor, priveste cu dispret pe cei mai saraci decat el, trece semet cu mercedes-ul pe langa mine si priveste cu mandrie pe un sarman, are o sanatate de fier si nu a avut parte de doctori niciodata, mai face o donatie din cand in cand, si-atunci trebuie neaparat sa-i fie amintita fapta pe toate canalele de televiziune si-n toate ziarele. Copiii lui frecventeaza cele mai inalte scoli, chiar daca nu excceleaza la invatatura, vin la scoala cu Q7, iar atunci cand isi baga mana in buzunar scot sute de bancnote verzi, insa nu celebrul leu romanesc, ci sutele de euro.

   Eu  ma duc in fiecare duminica la biserica, ma duc chiar si peste saptamana, muncesc cinstit si accept(desi ar trebui sa fiu multumitor) cu banutii care ii primesc, ba mai mult din putinul acela ma gandesc sa dau si la un amarat care tocmai si-a pierdut locul de munca si...parca nu imi merge asa bine cum ii merge vecinului.Nu am timp de relaxare, nu am timp de distractii, ba mai mult trec printr-o suferinta de ani de zile, poate merg chiar rezemandu-ma de un baston, copiii mei se uita cu parere de rau la copiii vecinului si vad atatea lucruri sofisticate la care tanjesc si ei, dar nu-mi pot permite sa le cumpar. Stau in statii si astept tramvaiul, fie iarna fie vara, astept reducerile de sezon sa pot sa-mi innoiesc garderoba si petrec concediul pe malul raului care strabate orasul.

Doua portrete diferite, insa doar in inima unuia este starnita invidia.
Ma uitam cu jind...spune Asaf, era să mi se îndoaie piciorul şi era să-mi alunece paşii, cand priveam la ei, iar daca citim tot psalmul Asaf face un portret al omului la care privea cu jind.
Într-adevăr, nimic nu-i tulbură până la moarte, şi trupul le este încărcat de grăsime.
N-au parte de suferinţele omeneşti şi nu sunt loviţi ca ceilalţi oameni.
 De aceea mândria le slujeşte ca salbă, şi asuprirea este haina care-i înveleşte.
Li se bulbucă ochii de grăsime, şi au mai mult decât le-ar dori inima.
  Râd şi vorbesc cu răutate de asuprire: vorbesc de sus,
  îşi înalţă gura până la ceruri, şi limba le cutreieră pământul....
Aşa sunt cei răi: totdeauna fericiţi, şi îşi măresc bogăţiile. 
Din tot ceea ce vedem in jurul nostru, si vecinul si eu (cele doua portrete prezentate), insa tot la fel de bine poate fi si vecinul tau, si tu, au acelasi destin aici pe pamant.
Asaf recunoaste si spune era să mi se îndoaie piciorul şi era să-mi alunece paşii,  era cat pe ce, ca pacatul invidiei sa imi amarasca inima, era cat pe ce....dar pana intr-o zi. Pana in ziua cand a intrat in Sfantul Locas, iar acolo Dumnezeu i-a deschis ochii si i-a aratat sfarsitul acestor oameni. 
Da, Tu-i pui în locuri alunecoase şi-i arunci în prăpăd.
Cum sunt nimiciţi într-o clipă! Sunt pierduţi, prăpădiţi printr-un sfârşit năprasnic.
Ca un vis la deşteptare, aşa le lepezi chipul, Doamne, la deşteptarea Ta!
----------------- 
 Căci iată că cei ce se depărtează de Tine pier; Tu nimiceşti pe toţi cei ce-Ţi sunt necredincioşi.
S-a terminat cu invidia, nu mai priveste cu jind, recunoaste ca a fost neintelept cand a gandit asa.
Când mi se amăra inima şi mă simţeam străpuns în măruntaie, eram prost şi fără judecată, eram ca un dobitoc înaintea Ta. (vers.21-22)
 
Doamne, de-atatea ori am trecut si noi poate pe drumul asta, de-atatea ori am fost atat de neintelepti si am privind cu jind la bogatiile celor de langa noi. Am privit cat de bine le merge cu toate ca nu erau pe calea Ta, ba mai mult poate chiar Te-au parasit...si totusi le mergea foarte bine.
Cat de neintelepti am fost!
Am privit doar la prezentul din viata lor, insa nu am privit si la viitorul lor!
Venim si noi ca Asaf si  recunoastem:
Însă eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mâna dreaptă;
  mă vei călăuzi cu sfatul Tău, apoi mă vei primi în slavă.
  Pe cine altul am eu în cer în afară de Tine? Şi pe pământ nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decât în Tine. Carnea şi inima pot să mi se prăpădească: fiindcă Dumnezeu va fi pururi stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.

------------------
 Cât pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.

Doamne fereste-ma de invidie!

Hrana ta zilnica!

28 AUGUST
Matei 26.59-75

Mai-marii poporului îl au pe Domnul Isus în mâinile lor. Le lipseşte însă un motiv care să le permită să-L condamne, pentru că Omul desăvârşit nu le dăduse niciun prilej pentru a-L acuza. Sunt nevoiţi pentru aceasta să folosească împotriva Lui „unele mărturii mincinoase" (Psalmul 27.12; 35.11,12).
 Dar chiar şi acestea sunt greu de găsit, pentru că trebuia totuşi să aibă măcar o aparenţă de realitate. În sfârşit, se înfăţişează doi martori falşi care prezintă un cuvânt sucit (v. 61; Ioan 2.19). Ceea ce le serveşte însă ca pretext pentru condamnarea lui Isus este declaraţia Sa solemnă că El este Fiul lui Dumnezeu, gata să vină cu putere şi cu glorie. Se pronunţă pedeapsa cu moartea şi imediat oamenii dau frâu liber brutalităţii şi laşităţii lor (v. 67,68). 
Astfel se împlineşte prima parte din ceea ce Mântuitorul le vestise alor Săi (16.21; 17.22; 20.18,19).
Şi pentru Petru a fost un ceas trist, însă pentru un cu totul alt motiv: Satan, cel care nu L-a putut clătina pe învăţătorul, îl face pe ucenic să se poticnească. Sărmanul Petru, de trei ori se leapădă de Cel pentru care declarase că este gata să moară! Merge până acolo încât foloseşte cuvinte grele pentru a induce în eroare, însă, fără ca el să-şi fi dat seama, felul său de a vorbi {„vorbirea sa" - v. 73) îl face să fie recunoscut ca ucenic al lui Isus.

27 august 2014

"Doamne arata-mi slava TA!

Moise a zis: „Arată-mi slava Ta!”
Domnul a răspuns: „Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumuseţea Mea şi voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu Mă îndur de cine vreau să Mă îndur şi am milă de cine vreau să am milă!”
Domnul a zis: „Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!”
Domnul a zis: „Iată un loc lângă Mine; vei sta pe stâncă.
Exod 33:18-21 
 
Ce cerere din partea lui Moise? Cat curaj... Arată-mi slava Ta!
Si ce cuvinte marete rostite de Domnul!
„Voi face să treacă pe dinaintea ta toată frumuseţea Mea şi voi chema Numele Domnului înaintea ta; Eu Mă îndur de cine vreau să Mă îndur şi am milă de cine vreau să am milă!
Cati dintre noi ne dorim sa vedem slava lui Dumnezeu?
Cati am cerut Domnului: "Doamne arata-mi slava TA! 
 
 Se spune despre Moise ca:
 
-a fost copilul unei sclave, dar si fiul unui Imparat
-s-a nascut intr-o coliba si a locuit intr-un palat
-a mostenit saracia si s-a bucurat de bogatie
-a condus armate, dar a fost si cioban la turma de oi
-a fost un soldat puternic, dar a fost si un om bland printre oameni
-a fost educat la curtea lui Faron, dar a locuit prin desert
-avea toata intelepciunea Egiptului, dar avea credinta unui copil
 -a fost balbait la vorba, dar a avut harul sa stea de vorba cu Dumnezeu
-niciun om nu a participat la inmormantarea lui si totusi  a fost inmormantat de Dumnezeu
-buzele lui nu se mai misca, dar vocea lui se mai aude. 
 
Doamne pune in noi aceeasi dorinta, dorinta de a vedea slava TA! 

Am devenit sportiva, cam tarziu...dar niciodata nu-i tarziu.

Nu demult mi-am cumparat o bicicleta.
Initial am zis ca doar pentru plimbarea de seara(atat cat am timp), insa incet, incet am capatat experienta. Si daca la inceput mi-am propus doar pentru o plimbare seara pe pista special amenajata, nicidecum printre masini, iata ca incet am prins curaj.
Asa ca m-am scotocit prin buzunare si cu banutii gasiti mi-am cumparat o bicicleta doar eu,  ca deh si bicicletele au pret, insa ce folos...sa ma plimb singura nu prea aveam indrazneala, sa ies impreuna cu sotul...nu prea aveam cum, numai daca, unul din noi alerga pe langa....asa ca am tinut-o "bibelou".
Dar am facut o investitie si nu puteam accepta ca bicicleta sa fie doar pentru decor. Asa ca am mai bagat inca o data mana prin buzunar si am cautat sa vad daca mi-a mai ramas ceva banuti....si am mai cumparat una.
Eh, acum parca e altceva...si Domnul zice ca-i mai bine-n doi.
Numai ca nici de data asta lucrurile nu au iesit bine..."my little baby"...ce fac cu el?
Noi pe bicicleta, dar el?
Asa ca am adus toate pusculitele, le-am intors invers si am plecat sa-i luam si lui.Numai ca mic, mic dar cu pretentii, vrea bicicleta in figuri, cu tot felul de chestii in fata si-n spate, de parca ar cara in spinare toti prietenii.
Dar nah...m-am lasat corupta.
Acuma, odata motorizati toti trei am plecat la plimbare. Am iesit o seara, am iesit a doua, apoi am prins gustul, a venit si curajul, si-apoi m-am trezit luni dimineata ca merg la birou cu noua mea masina pe doua roti. Bineinteles asta dupa ce duminica seara am cautat sa citesc regulamentul biciclistului.Sa nu credeti ca e mica gluma...sunt cateva pagini de citit, dar m-am documentat, m-am echipat cu tot ceea ce cere legea si am pornit.
 Prima zi...cam timida, a doua(adica azi), am prins curaj. Daca ieri ma dadeam jos la fiecare intersectie(pana la urma am constatat ca am mers mai mult pe jos decat pe bicicleta), azi am avansat si chiar m-am descurcat foarte bine. Am luat semnele de circulatie in serios si daca aveam drum cu prioritate, m-am dus glont....
Pana la urma ....si eu sunt participant in trafic, mi-am zis eu, asa ca trebuie sa imi dea prioritate, si se pare ca n-au avut de ales cu mine...vad ca m-au lasat sa trec.
Acum am o mica suparare...vine toamna, vine vremea rea si eu tocmai am prins gustul de a pedala. 
Chiar trebuie sa pun in garaj masina mea cu doua roti...?

P.S. Am uitat sa va spun de ce mi-au dat prioritate...eram pe contrasens, toata lumea venea...numai eu ma duceam!

Hrana ta zilnica!

27 AUGUST
Matei 26.47-58

Un ucenic nu adormise ca şi ceilalţi. Acesta era Iuda. Iată-1 că vine în fruntea unei mulţimi ameninţătoare pentru a pune mâna pe Isus.
 Şi ce mijloc îşi alesese nenorocitul pentru a-L arăta pe învăţătorul lui?
 O sărutare ipocrită! „Prietene, pentru ce ai venit?" (v. 50), îi spune Mântuitorul. Este cea din urmă întrebare, pusă tocmai pentru a cerceta sufletul nenorocitului Iuda. De acum este însă prea târziu pentru „fiul pierzării" (Ioan 17.12). Aceste săgeţi care ţinteau conştiinţa (vezi şi v. 55) sunt singura apărare a Celui care S-a predat de bunăvoie. Cei doisprezece îl părăsesc, dar, în acelaşi moment, mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri sunt «cu arma la picior», gata să intervină la cererea Sa către Tatăl. Toată puterea lui Dumnezeu este la dispoziţia Lui, dacă ar fi dorit s-o folosească. Soseşte însă ceasul Său. Departe de a Se ascunde sau de a Se apăra, El opreşte braţul ucenicului prea impulsiv, care, cu o clipă mai târziu, îşi arată măsura „curajului", fugind ca şi ceilalţi tovarăşi ai lui.
In palatul marelui preot însă, cărturarii şi bătrânii sunt deja strânşi în plină noapte, pentru a înfăptui cea mai mare nedreptate (Psalmul 94.21).

26 august 2014

Hrana ta zilnica!

26 AUGUST
Matei 26.31-46

Plin de încredere în sine însuşi, Petru se declară gata să moară împreună cu Domnul, dar, cum vom vedea, nu va merge prea departe.
Apoi Isus, după ce i-a îndemnat pe ucenici să vegheze şi să se roage împreună cu El, merge singur în grădina unde trebuia să dea dovada supremă a devotamentului Său în împlinirea voii Tatălui. Această voinţă, care n-a încetat să fie plăcerea Fiului, implică acum două lucruri grozave: El să fie părăsit de Dumnezeu, lucru nespus de trist pentru inima Preaiubitului Său, şi, de asemeni, să poarte povara păcatelor, suferind moartea ca plată pentru aceasta, lucru care-L tulbura profund pe Omul desăvârşit. Astfel, sufletul îi este cuprins de tristeţe şi de nelinişte (v. 37). El realizează tot ceea ce reprezintă acest drum al crucii, de la care Satan încearcă să-L abată în acest ceas, angajându-şi pentru aceasta toate eforturile.
 Dar El primeşte paharul din mâna Tatălui Său: „Facă-se voia Ta!" (v. 42).
În harul Său, Dumnezeu ne-a permis să asistăm la această luptă a Mântuitorului din Ghetsimani şi să auzim rugăciunea Lui spontană şi dureroasă. Să ne păzească Domnul să avem, precum cei trei ucenici (care totuşi erau cei mai apropiaţi de El), inimi aţipite şi indiferente la suferinţa Lui! 
Gândind la această suferinţă, El să ne deschidă inimile, umplându-le de recunoştinţă şi de adorare!

25 august 2014

Dumnezeu există !

Din cate mi-amintesc, cu ceva timp in urma am scris aceasta relatare.
Astazi am dat peste acest video AICI
Poate ne gasim si noi de multe ori in situatii in care nu avem raspuns sau nu stim sa raspundem celor care ne provoaca la discutii. Ma rog ca Duhul lui Dumnezeu sa ne inspire si sa ne dea cuvant potrivit de fiecare data.

Domnul ne vorbeste! Sa luam aminte!

Nu stiu ce poate fi mai placut, mai util si chiar necesar intr-o zi in care ai o dupa-amiaza libera asa cum am avut eu azi, de fapt cred ca doar luni  si uneori vineri sau sambata sunt libera, in rest fiecare zi are programul ei. Insa profitand ca azi am avut timp, am ascultat doua mesaje pe care vi le recomand cu tot dragul sa le ascultati.

Congresul satanei!

Hrana ta zilnica!

25 AUGUST
Matei 26.17-30

Ne putem oare imagina care au fost sentimentele Domnului în timp ce mânca acest Paşte cu ucenicii Săi...? Pastele acela era un simbol a ceea ce avea să fie El însuşi în realitate. Încă câteva momente şi Mielul Sfânt de Paşte va fi sacrificat (1 Corinteni 5.7). 
Dar mai înainte El trebuia să le dea ucenicilor o dovadă deosebită a dragostei Sale. În fiecare an de la măreaţa noapte a exodului, Pastele prefigura o lucrare ce avea să fie înfăptuită (în viitor). 
Din acea zi, cina îi aminteşte celui credincios, în prima zi a fiecărei săptămâni, că lucrarea este împlinită.
 Ori de câte ori o celebrăm, noi „vestim moartea Domnului, până vine El" (1 Corinteni 11.26).
După ce le-a împărţit pâinea, Isus le-a dat alor Săi paharul, spunându-le: „Beţi toţi din el" (v. 27). Dorea ca fiecare dintre ei să participe cu El la această masă a dragostei (afară de Iuda care ieşise - Ioan 13.30).
 Sunt ei demni de aceasta? Petru avea să se lepede de El, iar toţi ceilalţi să-L părăsească şi să fugă. Cu toate acestea, Isus le spune - cum le vorbeşte şi celor răscumpăraţi ai Săi: „Beţi toţi". Apoi le explică valoarea inestimabilă a sângelui Său care va fi vărsat „pentru mulţi, spre iertarea păcatelor".
 Iubit cititor, te numeri tu printre aceşti „mulţi"?
 Dacă da, cum vei răspunde la dorinţa pe care Şi-a exprimat-o Domnul Isus? (comp. cu Psalmul 116.12-14).

24 august 2014

Evanghelizare la Toflea!

Scriptura spune:
"Tot aşa, cei din urmă vor fi cei dintâi, şi cei dintâi vor fi cei din urmă; pentru că mulţi sunt chemaţi, dar puţini sunt aleşi.”
Saptamana care a trecut, a fost o saptamana binecuvantata pentru fratii nostri romi de la Toflea. Trebuie spus ca fiecare popor are cultura lui si modul  de a-si exprima bucuria.
Lăudaţi pe Domnul, toate neamurile, lăudaţi-L, toate popoarele!
Căci mare este bunătatea Lui faţă de noi, şi credincioşia Lui ţine în veci. Lăudaţi pe Domnul!
Iata cateva inregistrari din aceste seri pline de har.

Seara de 19.08.2014-Gabi Zagrean
Seara de 20.08.2014- Viorel Candrianu
Seara de 21.08.2014-Virgil Neagu
Seara de 22.08.2014- Mircea Demian 
Seara de 23.08.2014-Eugen Sebesi,Mihai Dumitrascu si Florin Ianovici
Seara de 24.08.2014-Florin Ianovici, Liviu Axinte si Vasile Hozan
Astazi evanghelizare s-a incheiat cu un botez Nou-Testamental

Si eu, si tu putem contribui cu ceva!

Asa cum de fiecare data cand intru pe blog intru sa citesc si ce scriu fratii mei dragi, iata ca asa am facut si azi. Citeam ceea ce scria sora mea, Rodica Botan si tare mult mi-a placut cum a descris esenta acestui studiu la care a participat, "darurile".
Nici ca se putea mai bine, desi ceea ce a scris ea a fost cu doua zile in urma, iata ca si mesajul de la adunare a  fost inspre aceeasi directie. Citisem cu atentie povestioara scrisa de Russell Kelfer si tradusa de Rodica pe care o gasiti AICI, arata cele sapte daruri pe care le aveau acesti frati de credinta.

Intr-adevar fiecare din noi a fost inzestrat de Dumnezeu cu diferite daruri spirituale si cand vorbesc de daruri nu ma gandesc neaparat la darurile Duhului Sfant, ci daruri cu care am fost inzestrati de Domnul inca din momentul in care a avut loc aceea transformare a launtrului nostru, aceea transformare cand L-am cunoscut pe Hristos.
Problema nu este ca nu avem daruri, ci ca nu ne cunoastem darul si nu cunoastem pentru ca nu cerem Domnului sa ni-l descopere.
Sa luam nu mai departe, decat exemplul de la locul nostru de munca.Fiecare avem un anumit domeniu de activitate.Nu lucrez intr-o firma mare, si nu ma pricep atat de bine in alte domenii de activitate, insa cei care lucreaza in acest domeniu pot confirma ca este asa. Daca lucrezi la o fabrica de confectii, spre exemplu, pana  iese un articol de pe poarta fabricii spre magazinul de vanzare trebuie sa treaca prin diferite etape.Unul croieste, altul coase, unul calca, altul coase emblema, altul aseaza pe umeras sau mai stiu eu prin ce faze mai trece produsul, cert este ca fiecare isi cunoaste domeniul lui, si nimeni nu se baga peste celalalt. La mine la jobs, eu stiu ce am de facut si nu ma bag in treaba colegului meu, ori la fel este si in domeniul spiritual.
Campul pe care muncim este ogorul lui Hristos si Dumnezeu ne-a dat sarcina fiecaruia ce sa facem si cu ce sa ne ocupam.
Unul are darul de a incuraja, altul darul rugaciunii, altul are darul de canta, altul are alt dar, al milosteniei sau al compasiunii, insa cu siguranta ca fiecare am fost dotati intr-o anume directie mai mult.
In general, incercarile din viata noastra dar si a celor apropiati de noi, au menirea sa ne descopere aceste daruri pe care Dumnezeu le-a pus in noi. Fiecare din noi am fost intr-un moment al vietii intr-o criza sau cunostem pe cei care se afla acum intr-o criza.Insa indiferent ca sunt altii in criza, indiferent ca suntem noi, Dumnezeu a dat un scop acestui moment. Daca nu suntem noi, poate e cel de langa noi, dar sa tinem cont ca prin acest moment avem sansa si oportunitatea de a face "ceva" pentru aceea persoana. Poate ca nu putem face mare lucru, insa daca fiecare din noi ne aducem aportul cu ceva, aceea persoana se va simti mult mai bine.
Poate ca  exista un bolnav pe care il cunoastem in biserica la noi, fie ca este in familia noastra sau fie ca am ajuns sa il cunoastem in alta conjunctura, insa nu cred ca nu putem face chiar nimic. Poate ca nu avem bani sa-l putem sprijini financiar, insa avem darul rugaciunii, atunci sa ne rugam. Poate ca nu avem darul rugacinii, dar avem darul de a vorbi frumos, atunci sa folosim acest dar si sa-l incurajam. Poate ca avem acest dar al milosteniei, atunci sa cautam sa facem bine, asa cum putem, poate ca ne place curatenia si cel bolnav nu poate face asta, atunci sa facem noi, poate ca ne place mersul la cumparaturi si cel in suferinta n-o poate face, atunci s-o facem noi, poate ca altuia Domnul i-a dat putere financiara, atunci acela sa-si aduca si el contributia. Fiecare avem dat de la Dumnezeu "ceva" mai mult si in mod special, atunci sa folosim acest dar capatat. 
Iata asadar, cum fiecare ne putem aduce contributia cu ceva si Dumnezeu ne poate folosi pe fiecare  in parte cu darul pe care ni l-a dat, insa fiecare daca facem "ceva" atunci toate aspectele necesare din viata celui aflat in criza ii vor fi acoperite.
Sa nu uitam ca azi este cel de langa noi in criza, maine s-ar putea sa fim noi.
Roata vietii este intr-o continua miscare, azi este sus, maine este jos, si mi-amintesc o vorba a mamei mele, "fiecare urcus, are si coboras", si daca cineva nu a trecut pe-aici, eu sigur va pot confirma acest lucru din propria experienta.
Doamne ajuta-ne sa descoperim darul pe care L-ai pus in noi si acest dar sa-l folosim pentru a fi de folos si altora!
A fi un simplu crestin dar fara sa aducem roada, este ca si cum am fi un copac intr-o livada, dar fara fructe. Este oare folositor la ceva?

Hrana ta zilnica!

24 AUGUST
Matei 26.1-16

Domnul Şi-a încheiat învăţăturile. Acum urmează să se împlinească cele din urmă evenimente. În timp ce la Ierusalim se ţine „sfatul celor răi" (v. 3-5), o scenă cu totul diferită se desfăşoară în Betania. Respins şi urât de mai-marii poporului Său, Isus găseşte printre credincioşii umili acceptare, iubire, dragoste şi, am putea spune, adorarea care I se cuvine. Negăsindu-Şi loc în Templu, a fost primit în casa lui Simon leprosul. I-a fost refuzată împărăţia, însă un parfum de mare preţ îi este turnat pe cap, simbol al ungerii imperiale: această femeie îl recunoaşte şi îl onorează ca Mesia al lui Israel. „în timp ce împăratul este la masa lui, nardul meu îşi răspândeşte mirosul" (Cântarea Cântărilor 1.12). Domnul a fost singurul care a înţeles şi a apreciat fapta ei. Dar ce contează? Din moment ce El găseşte plăcere în aceasta, nimeni nu are dreptul să o necăjească pe această femeie.
Odată cu v. 14 trecem din nou la o scenă a întunericului. Trădătorul Iuda, cel care respirase şi el mirosul parfumului, îşi împlineşte dispoziţia şi îşi primeşte plata: treizeci de arginţi, preţul unui rob. Dar profetul Zaharia îl numeşte, nu fără ironie, preţ scump, pentru că era cel cu care trebuia să fie estimat Fiul lui Dumnezeu (Zaharia 11.13).