Versetul zilei

14 ianuarie 2015

Da, am incredere 100%, pentru ca este pocait!

Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară şi călcată în picioare de oameni. Matei 5:13
Cu ceva vreme in urma mi s-a intamplat un lucru. Gateam si fiindca eram in zi de jertfa nu puteam sa gust mancarea.M-am straduit sa pun sare si toate celelalte condimente "dupa ochi", insa din paacte nu mi-a prea  iesit. Am facut o mancare mai mult pentru "oameni bolnavi", dar este bine ca sare se poate adauga. Atunci mi-a venit in minte versetul din Matei care spune, "VOI sunteti sarea pamantului". Intr-adevar sarea nu este de nici un folos daca nu mai are caracteristicile sale. 
Tot in versetele urmatoare Domnul Isus spune, "VOI sunteti lumina lumii".
Sare si lumina!
Aseara  povestea cineva  despre un prieten de-al lui care si-a achizitionat  o masina, bineinteles la mana a doua. Intrebat fiind acel prieten, "cati km are", acesta a dat raspunsul, are "X"km. Bineinteles ca a urmat intrebarea, "si esti convins ca sunt km reali?". Raspunsul acelui domn a fost asa:
"sunt convins 100% ca sunt km reali, pentru ca de la cine am cumparat-o, este pocait"
Frumos raspuns si frumoasa marturie!
Tot aseara, discutand cu o alta persoana, imi povestea o discutie care a avut loc la o inmormntarea unei crestine, si care a facut-o sa-si plece capul. Cum se intampla la priveghi, mai ales la sate, vin cei din sat, vin rude, cunostinte din toate partile iar acolo se poarta tot felul de discutii. Printre multele discutii si intrebari, cineva a spus ca indiferent de religie toti avem acelasi Dumnezeu, insa nu inteleg de ce unii pocaitii vor sa faca pe sfintii mai mult. Eu, spunea acel domn, cunosc si chiar am prieteni pocaiti, care sunt asa de treaba si ma inteleg foarte bine cu ei. Ei niciodata nu refuza sa bea un pahar, fumeaza si nu cred ca facand acest lucru savarsesc un pacat.
Si-aici este vorba tot de o marturie a unui alt crestin.

Nu este o noutate ca sant si " altfel de pocaiti".
Noi purtam Numele Domnului. In Ieremia 15:16 este scris:
Când am primit cuvintele Tale, le-am înghiţit; cuvintele Tale au fost bucuria şi veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne Dumnezeul oştirilor!
Fiecare crestin prin comportamentul sau, prin vorbirea sa, in umblarea sa este o marturie pentru cei din jur. Insa asa de trist este ca uneori nu ne dam seama ca tot ceea ce facem poate aduce onoare sau poate aduce ocara Numelui Sau.
Fiecare ne cunoastem viata, defectele si calitatile pe care le avem.
Cunoastem umblarea, ne cunoastem faptele din ascuns, cunoastem totul, dar mai presus de noi este Unul care ne cunoaste si gandurile ascunse.
Vorbele noastre-l pot impresiona pe cel de langa noi, insa mai presus de vorbe il va impresiona MARTURIA NOASTRA.
De multe ori credem ca "micile noastre scapari sau greseli", nu sunt luate in seama.
Ne inselam amarnic. Nimeni nu este atat de monitorizat in ceea ce face ca si un crestin, si va spun din propria mea experienta de la locul de munca. De fiecare data, in anumite situatii cand s-a impus un alt comportament pentru un crestin, ochii au fost pe mine sa vada ce voi face. Stiti, "lumea" stie foarte bine cum ar trebui sa fie un crestin adevarat, cunosc fiecare detaliu, stiu ce este  si ce nu este ingaduit la un crestin, doar ca ne lasa sa vada ce pozitie luam, si in acele momente niciodata nu vom fi criticati, din contra vom fi batuti pe spinare ca suntem " baieti de gasca", insa ceea ce facem ramane marturie pentru ei.
Ce fel de marturie esti tu pentru cei din jurul tau?
Ce fel de marturie sunt eu pentru cei din jur?
Poate esti un intreprinzator si ai un numar de angajati, ce spun angajatii despre tine?
Oamenii au incredere 100% ca esti un om cinstit si corect, pentru ca esti pocait?
....sau marturia ta face de rusine Numele lui Isus Hristos?
Cred ca este o provocare la care trebuie sa cautam sa ne raspundem fiecare. 
Daca  am adus onoare, Dumnezeu sa ne binecuvinteze, daca am adus ocara, Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute sa devenim marturii vii.
 
 


 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu