Versetul zilei

8 februarie 2015

Are si pentru tine un mesaj?



Orice intalnire  cu Dumnezeu, transforma!
Daca ne uitam pe paginile Sfintei Scripturi, gasim oameni care au fost transformati atunci cand s-au intalnit cu Isus Hristos. La fiecare intalnire, pentru fiecare persoana in parte, Isus a avut un mesaj si are si astazi.
Il vedem pe Nicodim, femeia Samariteanca, tanarul bogat, sutasul si multi altii, pentru fiecare Dumnezeu a avut un mesaj.
 Cand a venit  Nicodim noaptea pe ascuns la Domnul Isus, mesajul lui Isus a fost despre nasterea din nou, "„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.”(Ioan 3:3)
Cand s-a intalnit cu femeia Samariteanca, i-a vorbit despre apa care da viata, "Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, în veac nu-i va fi sete; ba încă, apa pe care i-o voi da Eu se va preface în el într-un izvor de apă care va ţâşni în viaţa veşnică.”(Ioan 4:14)
Atunci cand s-a intalnit cu un ucenic "nehotarat" i-a zis ...„Lasă morţii să-şi îngroape morţii, şi tu du-te de vesteşte Împărăţia lui Dumnezeu.”(Matei 8:22)
 Ma uit la intalnirea dintre Isus si tanarul bogat, si pentru acesta a avut un mesaj ..."Îţi mai lipseşte un lucru: vinde tot ce ai, împarte la săraci, şi vei avea o comoară în ceruri. Apoi, vino şi urmează-Mă.”(Luca 18:22),
A venit un sutas sa-l caute pe Isus, si Domnul Isus are un mesaj si pentru acesta..."Du-te, şi facă-ţi-se după credinţa ta.”( Matei8:13)
Isus n-a cautat niciodata la fata oamenilor si oricine IL cauta cu credinta, Isus rasplatea.
 Ma uit la bietul slabanog, chiar daca era slabanog la trup, credinta insa nu ii era slaba si  Isus are un cuvant si pentru el, "Îndrăzneşte, fiule! Păcatele îţi sunt iertate!”(Matei 9:2)
Pentru multi oameni Isus a avut un mesaj, femeia cu scurgere de sange, "Îndrăzneşte, fiică! Credinţa ta te-a tămăduit”, si exemplele pot continua.
Care a fost mesajul lui Isus atunci cand ne-am intalnit cu El?
Sunt convinsa ca in  dreptul fiecaruia a avut un mesaj si inca are, iar acesta este conform Planului  Sau pe care il are pentru fiecare dintre noi, iar planul Sau nu Il va schimba.
Toate rugaciunile noastre nu pot schimba planul  Lui, insa El vrea ca noi sa avem atitudinea corespunzatoare si sa acceptam planul facut de El, sa acceptam ca TOTUL este orchestrat de EL.Totusi EL ne spune: "Ma voi lasa induplecat"(Ezechiel 36:37) CAND...? Atunci cand vom fi schimbati...cand vom avea o inima noua....cand vom fi curatiti.
Cateva versete mai sus in acelasi capitol, vers. 25-27  descrie  cum trebuie sa fim.
Vă voi stropi cu apă curată, şi veţi fi curăţaţi; vă voi curăţa de toate spurcăciunile voastre şi de toţi idolii voştri. Vă voi da o inimă nouă şi voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră şi vă voi da o inimă de carne.  Practic teoria o stim cu totii si cred ca cunoastem multi aceste cuvinte, insa  APLICATIA ......se lasa asteptata.....
Spun ca se lasa asteptata pentru ca  oridecate ori nu acceptam ce a randuit Domnul pentru noi, mediul, circumstantele, chiar persoanele de langa noi, uneori nu acceptam timpul hotarat de el....inseamna ca ceea ce stim, nu punem in aplicare.
Nici o situatie nu poate depasi competenta Lui...insa sunt anumite conditii ...ale schimbarii noastre  si desigur mijloacele  Lui de a le implini, nu sunt negociabile (dragostea, bunatatea, adevarul, iertarea, etc).
Daca am cauta lumina mai mult, daca ne-am preda pe deplin si total in mana Lui, am avea un singur rezultat, binecuvantarile pe care le asteptam cu totii.....
Noi trebuie sa stim ca nu mai putem fi cum am fost...odata ce cunoastem mesajul Lui, dorintele Lui si planul Lui!!!
Suntem dispusi sa acceptam planul LUI?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu