Versetul zilei

26 martie 2015

Esti responsabil in slujire?

Acum, fiilor, nu mai staţi nepăsători; căci voi aţi fost aleşi de Domnul ca să staţi în slujbă înaintea Lui, să fiţi slujitorii Lui şi să-I aduceţi tămâie.”
2 Cronici 29:11

Nu stiu cat de mult constientizam ca fiecare dintre noi suntem slujitori ai Domnului. Cand spunem "slujitori" avem tendinta de a ne gandi la pastorii sau prezbiterii bisericii, cu alte cuvinte la termenul "lucrator sau conducator", insa slujirea nu a fost incredintata doar liderului din biserica, ci fiecarui crestin care calca pe urmele Domnului.
Conform Cuvantului din Scriptura, toti suntem lucratori in via lui Dumnezeu.
Căci noi suntem împreună-lucrători cu Dumnezeu. Voi sunteţi ogorul lui Dumnezeu, clădirea lui Dumnezeu. (1 Corinteni 3:9)
 Intrebarea se pune, "cum facem aceasta lucrare?"
Cati constientizam ca tot ceea ce facem in aceasta lucrare la care am fost chemati, nu facem doar un simplu act de prestari servicii, nu facem ceva din lipsa de ocupatie, ci facem o slujire pentru Dumnezeu, de-aceea este atat de important ca implicarea noastra intr-o lucrare sa fie o chemare a lui Dumnezeu.
Este asemanator ca si o activitate pe care o facem pe acest pamant, pentru viata trupeasca. Daca mergi la un job doar din obligatie, ca musai si nu din placere atunci si munca depusa este pe masura dorintei. Mergi la munca si astepti sa treaca orele dar nu te intereseaza prea mult ce lasi in urma ta, incerci sa faci strict ce ti s-a incredintat(daca faci) si asta fara prea mare responsabilitate, iar daca seful nu-i de fata...."Dumnezeu cu mila", ori daca ceea ce faci iti face placere si constientizezi ca ai fost ales sa faci o lucrare, atunci pui suflet, esti cat se poate de responsabil si fie ca esti vazut de sef sau nu, tu iti faci lucrarea cat poti mai bine.
Ni s-a incredintat o lucrare in via Domnului, dar cum o facem? Cu bagare de seama sau iresponsabili?
In primul rand trebuie sa stim ca lucrarea lui Dumnezeu, TREBUIE sa fie facuta dupa voia lui Dumnezeu, iar in aceasta lucrare se cere multa ascultare si smerenie, iar daca nu suntem gasiti vrednici si responsabili pentru lucrarea incredintata, Dumnezeu isi va cauta altii lucratori, pentru ca lucrarea Lui TREBUIE sa se faca si nu sta intr-un om.
Mi-a venit in minte cuvintele din pilda vierilor,
...vă spun că Împărăţia lui Dumnezeu va fi luată de la voi şi va fi dată unui neam care va aduce roadele cuvenite.
Unde te-a asezat Dumnezeu, aduci roada? Esti constient ce responsabilitate ai primit?
 Dai dovada de seriozitate in ceea ce faci?
Poate ca ti se pare nesemnificativa lucrarea care ti-a fost incredintata, dar sa nu uitam ca daca nu vom fi gasiti vrednici si seriosi in lucrurile marunte, cum ni se va putea incredinta o lucrare mai mare? 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu