Versetul zilei

31 martie 2015

Iata tot ce a ramas de pe urma razboiului...


La trei ani de la izbucnirea războiului din Siria, ALEP, cel mai mare oraş din Siria, situat la nici 50 de kilometri de graniţa cu Turcia, continuă să fie locul în care se dau cele mai sângeroase lupte dintre forțele președintelui Bashar al-Assad și insurgenți. Istoria acestui oraș, care datează din secolul VI Î. Hr. a fost pur și simplu distrusă de bombardamente și atacuri zilnice, iar puținii locuitori care au supraviețuit sau nu au luat calea exilului trăiesc acum printre maldăre de ruine și moloz.
A fost una dintre cele mai mari și importante așezări în timpul Imperiului Otoman, cu o arhitectură și cultură impresionante și diverse. Centrul vechi, cu clădirile, moscheile și aleile sale medievale, intrat în patrimoniul UNESCO în 1986, a devenit încet-încet o amintire. Amintire a devenit și Marea Moschee din Alep, monument UNESCO, distrusă complet de bombardamente.

citeste mai multe pe http://activenews.ro/

Tara noastra a fost scutita pana in prezent de razboi, de calamitati mari, dar cu toate acestea de multe ori uitam sa-I multumim Domnului pentru aceste binecuvantari nemeritate.
Cred ca este momenetul sa venim inaintea Lui si sa-I multumim cu sinceritate, dar in acelasi timp sa ne rugam si pentru poporul sirian.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu