Versetul zilei

16 martie 2015

Noi precizari in legatura cu cardul de sanatate!

Incepand cu data de 1 mai 2015, cardul national de sanatate va deveni unicul instrument de decontare si validare a serviciilor medicale, avertizeaza Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS). Potrivit unui comunicat de luni al Casei, pana in prezent, circa 13,5 milioane de asigurati au intrat in posesia cardului de sanatate si au fost activate in sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.
CNAS ii asteapta pe cei peste 500.000 de asigurati care nu au primit cardul de sanatate la sediile caselor de asigurari sau la medicii de familie pentru a-si ridica acest card, arata documentul citat.

Asiguratii care nu doresc sa utilizeze cardul de sanatate din motive religioase si de constiinta, au ca alternative adeverinta de inlocuire a cardului de sanatate eliberata la cerere de catre casele de asigurari de sanatate. Aceasta adeverinta are valabilitate 3 luni.

Cardurile refuzate raman la sediile caselor de asigurari, astfel incat sa poata fi predate acelor asigurati care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Asiguratii care pana la data de 1 mai 2015 nu au intrat in posesia cardului de sanatate, vor beneficia de servicii medicale in baza unei adeverinte de asigurat, eliberata de casa de asigurari, mai explica CNAS.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu