Versetul zilei

17 martie 2015

Zi de zi in atelierul de slefuire a lui Dumnezeu!

Pentru ce nu mai contenește suferința mea? Pentru ce mă ustură rana și nu vrea să se vindece?” – întreabă Ieremia (15:18). Suferința este deosebit de activă în viața celui ce își dorește sfințirea, Voia lui Dumnezeu..
Ne lăsăm pătrunși de Lumina lui Dumnezeu. „Aduceti-va aminte de zilele de la inceput, cand, dupa ce ati fost luminati, ati dus o mare lupta de suferinte” (Evrei 10:32), scrie http://abielbeula.blogspot.ro/2015/03/cine-lovesc-cel-mai-tare.html . 
De ceva vreme incoace ma confrunt si eu cu aceste intrebari. Citeam aceste cuvinte scrise pe blogul dat, si mi-am dat seama ca atunci cand vrei sa-L cunosti pe El si sa fii partas suferintei Lui, atunci trebuie sa stii ca ai de suferit si trebuie sa accepti, pentru ca suferinta face parte din planul lui Dumnezeu.
Oridecate ori trec prin necaz sau suferinta imi aduc aminte de acest verset, "In Imparatia Mea veti ajunge prin multe necazuri", si-atunci dau slava Domnului ca sunt pe drumul cel bun care ma duce in Imparatia Lui. Mai mult decat atat, am observat ca la fiecare suferinta si incercare in care am fost lasata si ingaduita de Domnul sa trec, nu m-a lasat mai mult decat am putut eu duce. Cand am fost la capat de drum...atunci m-a scos si m-a izbavit! Oare nu este minunat acest lucru?
Multi dintre "ai nostri", privesc uneori cu ochi judecatori si cu scepticism prin ceea ce treci si spun, "cu siguranta a pacatuit, de-asta trece pe aici", si poate nu ai cum sa le demonstrezi ca nu este asa, insa tu cel care esti in cauza, stiind ca in realitate tu ai urcat pe o treapta mai sus pe scara credintei si pe drumul sfinteniei, stii ca toate acestea nu sunt altceva decat confirmari ca apropierea ta de Dumnezeu este una reala.
Trecand de o perioada buna prin multe si multe incercari si nu este momentul si nici locul potrivit unde as putea sa-mi impartasesc experientele prin care trec, cert este ca tot parcursul calatoriei mele pe acest pamant este asemeni unei calatorii pe un teren minat. Scot piciorul dintr-o incercare, si calc cu celalalt in alta, dar la fiecare capat vad interventia lui Dumnezeu, si credeti-ma sunt minunate aceste experiente. Nu spun ca sunt usoare, uneori chiar incep sa tremur, dar este Unul care imi da curaj de fiecare data, slava LUI.
Intotdeauna cand sunt la final imi pun intrebarea, "....maine ce-o mai fi?", si credeti-ma ca sunt, si sunt in fiecare zi. 
Cineva spunea ca diavolul nu este in concediu si asa este, n-are odihna nici o clipa, lucreaza non-stop, 24/24, zi lumina. Insa nu are treaba cu toata lumea, are el cativa cu care are de lucru. Si daca esti un Copil a lui Dumnezeu cu adevarat, si nu doar povesti, atunci te numeri printre acei "iubiti " sau "preferati" de el.
  Dragul meu ca un sfat, daca toate lucrurile "iti merg ca pe sarma", vorba romanului, fa-ti o analiza, esti pe drumul cel bun?
Crede-ma ca nu ai cum! Intr-o vreme ca aceasta in care cel rau si-a ascutit sabia impotriva Copiilor lui Dumnezeu, nu ai cum sa fii scutit de incercari, cel putin acesta este punctul meu de vedere
Daca esti in cuptorul incins, nu dispera, si cei trei prieteni ai lui Daniel au fost in mijlocul cuptorului si iata ca nici macar nu le mirosea hainele a fum.
Crezi ca Dumnezeu nu poate sa-ti vina si tie in ajutor?
Eu cred din tot sufletul ca DA, si de fiecare data El m-a scos la loc larg. 
Nu pot decat sa-I multumesc ca m-a ales sa ma treaca si sa ma slefuiasca zi de zi prin atelierul LUI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu