Versetul zilei

7 aprilie 2015

A ramas doar clopotul in multe biserici....

Stim ca Venetia, pe langa faptul ca este un oras minunat si romantic vizitat de foarte multi turisti, in special de cuplurile indragostite, este si un oras  in care sunt foarte multi porumbei, in special in jurul bisericii din San Marco.Oridecate ori la amiaza suna clopotul cel mare al bisericii, porumbeii se strang din toate colturile orasului si se adapostesc in turlele catedralei.
Unii turisti mirati admira acest ritual  al porumbeilor care par a fi ca niste crestini evlaviosi care se strang la adunare atunci cand bat clopotele. Insa pe langa sunetul clopotului care-i aduna de peste tot, un alt motiv este ca la aceea ora a pranzului ei primesc hrana.

Cat de inteligenti sunt porumbeii?
Astazi clopotele inca suna, dar din pacate tot mai putini oameni aud acest sunet al clopotului.
Nu este un secret in a spune ca tot mai multe biserici care odata au fost pline, astazi au ramas doar bancile goale.
Ne intrebam de multe ori de ce....?
Unde e dragostea care ne aduna laolalta? Unde sunt acei crestini care urmeaza exemplul "primilor crestini" ?
Trebuie sa stim ca potopul care a venit din partea Domnului  si a ucis pe toti in afara de familia lui Noe, nu l-a ucis si pe Satan, de-aceea si astazi tot mai multi cad in cursa lui si cad in pacat. Dar oare numai acesta este singurul motiv?
Tare ma tem ca pe langa acest motiv, este inca unul care a adus aceste consecinte grave in multe biserici. In multe biserici a ramas doar sunetul clopotului, insa  hrana duhovniceasca, hrana adevarata lipseste. Lipseste pentru ca, cei care au avut chemarea din partea lui Dumnezeu sa fie "pescari de oameni", acum au alte preocupari.
Avem din ce in ce mai multe biserici impunatoare cu multe spectacole si programe, dar fara prezenta Duhului Sfant.Lipseste aceea hrana duhovniceasca care ma face sa ne fie foame, foame de Domnul si de Cuvantul Sau.
Oare cei care sunt pusi sa dea hrana poporului, nu isi pun un semn de intrebare, de ce sunt atatea scaune goale, si asta nu doar intr-o anumita confesiune, nu o anumita biserica are probleme, ci  toate.
...oare cat depinde de mine ca slujitor am facut tot ce mi-a stat in putinta? 
„Fiul omului, proroceşte împotriva păstorilor sufleteşti ai lui Israel! Proroceşte şi spune-le lor, păstorilor: „Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: „Vai de păstorii lui Israel, care se pasc pe ei înşişi! Nu trebuie păstorii să pască turma?
Ezechiel 34:2
Citeam adineauri un editorial  care m-a pus pe ganduri.Editorialul dezvaluie mult, mai multe informatii insa am sa subliniez una:
 Arhiepiscopia Bucureștilor este asociată la Cooperativa Agricolă “Via Domnului”
 (ce denumire), care se ocupă de “cultivarea strugurilor” și care a avut, potrivit datelor Ministerului Finanțelor Publice, profituri de aproximativ 240.800 de lei în perioada 2011- 2013. Biserica Ortodoxă Română chiar a făcut demersuri pentru înregistrarea vinului la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Mai precis, în toamna lui 2013, Cooperativa Agricolă “Via Domnului” a depus o cerere pentru înregistrarea mărcii „Via Domnului” pentru băuturi alcoolice. (sursa:http://dezvaluitorul.ro/afacerile-bisericii-ortodoxe-romane/)
Preotii fac demersuri.... 
Demersuri sa promoveze ce...? Bautura alcoolica....uluitor!!!
Vai de cei ce dis-de-dimineaţă aleargă după băuturi ameţitoare şi şed până târziu noaptea, şi se înfierbântă de vin! Harpa şi lăuta, timpanul, flautul şi vinul le înveselesc ospeţele; dar nu iau seama la lucrarea Domnului şi nu văd lucrul mâinilor Lui. (Isaia 5:11-12)-asa scrie in Biblia mea.
 Doamne ce vremuri traim....!
Imi doresc sa fie tot mai multi pastori care sa pazeasca turma si nu sa o imprastie. Imi doresc sa vorbeasca din partea Domnului si calauziti de Duhul, imi doresc sa aibe curaj in marturisirea Adevarului, sa spuna pacatului ca este pacat si nu sa-mi gadile urechea, spunandu-mi ca Isus este doar iubitor, indurator si iertator. Imi doresc sa-mi spuna ca Dumnezeu este si sfant, si drept si ca nimic intinat nu va intra in Imparatia Lui.
Doamne  ai mila de noi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu