Versetul zilei

10 aprilie 2015

Hrana ta zilnica!

10 APRILIE
Ezechiel 39.1-29

Gog, aliaţii lui, supuşii lui şi nenumăratele lor cete, toţi aceştia vor fi nimiciţi „pe munţii lui Israel" (v. 2). Pentru a ne da o idee despre amploarea greu de imaginat a acestui atac final, versetul 9 afirmă că materialele de luptă abandonate vor furniza locuitorilor atât de mult combustibil, încât se vor putea încălzi cu el timp de şapte ani, iar versetul 14 adaugă faptul că vor fi necesare şapte luni pentru a îngropa morţii lor. în felul acesta, ţara pe care Gog voia s-o stăpânească va deveni propriul său mormânt. In plus, Dumnezeu va trimite judecată în propria ţară a agresorului, în Magog.
Toate lucrurile care privesc această nimicire a Asirianului şi a armatelor lui sunt consemnate de peste douăzeci de secole în Cartea lui Dumnezeu (comp. cu cap. 38.17). Dar aceasta nu va împiedica mulţimile orbite de Satan să dea năvală spre locul desemnat pentru însăşi măcelărirea lor. în acelaşi fel, de două mii de ani, evanghelia declară unde duce calea largă (Matei 7.13) şi, cu toate acestea, cât de mulţi sunt cei care o urmează, fără ezitare, spre pierzarea lor!
La fel se vor desfăşura şi evenimentele care vor preceda împărăţia lui Hristos. După aceea, Israel va locui în pace; nu va mai avea pe nimeni care să-1 înspăimânte, iar multe naţiuni vor învăţa să se teamă de Domnul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu