Versetul zilei

3 iulie 2015

Familia- institutia cea mai atacata la momentul actual!

Cu cateva saptamani in urma stateam de vorba cu cineva care a fost prezent intr-o sala de judecata. Nu era intr-un proces, nu era citat ca martor, ci pur si simplu a fost prezent deoarece o cunostinta avea proces in ziua respectiva.
Printre discutiile pe care le-am avut, mi-a spus un lucru care m-a pus pe ganduri. Sedinta a inceput la ora 9 si s-a terminat seara la 6 cu o mica pauza la pranz. Au fost peste 70 de procese, dintre care  peste 45% au fost doar divorturi si o buna parte din aceste procese, erau intre "crestini".
E trist....? E normal...? Depinde cum privim!
Am folosit ghilimele de rigoare pentru cuvantul crestini, pentru ca doar denumirea a ramas la acesti oameni.
Triam vremuri din ce in ce mai tulburi si nu exista  lovituri mai puternici, decat in aceasta directie, unde diavolul loveste cu atata putere. A imbolnavit mintea multora  si credeti-ma ca este "mare lucru" intr-o lume atat de stricata, tu sa ramai curat. 
Pentru multi "dragostea este dragoste" si nu conteaza pe cine iubesti, nu conteaza ca iubirea este manifestata catre o persoana de acelasi sex, chiar daca asta este impotriva a ceea ce Dumnezeu a lasat porunca. Pentru altii insa diavolul are alta metoda. Nu conteaza ca Dumnezeu a lasat porunca, "ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta", ei totusi o fac. 
De ce...? Diferenta  de caracter sau nepotrivire sau mai simplu.....nu mai vreau sa raman sub legamantul pe care l-am facut, "voi fi cu tine pana cand moartea ne va desparti". Si uite asa, zeci de crestini ajung prin salile tribunalului sub diverse motive, insa indiferent de motivatie, "Numele Domnului este terfelit din cauza acestor "crestini".
Am intrebat daca e trist...?
DA, e trist, chiar printre cei care sunt cu Cartea Legii in mana se intampla astfel de lucruri.
E normal...?
Normal nu este, insa daca privim in viata acestor oameni, este normal.
Este normal sa ajunga la divort, daca bazele casniciei nu au fost puse pe ceea ce trebuie.
In Psalmul 127 sta scris:
"Daca nu zideste Domnul o casa, degeaba lucreaza cei ce o zidesc...."
Bazele unei casnicii durabile trebuie puse pe stanca cea mai tare, adica pe HRISTOS!
Doua lucruri fac casnicia sa fie durabila si sa reziste in fata intemperiilor vietii:
"relatia corecta cu Hristos si relatia corecta dintre soti"
Corecta si sincera!
Datorita atitudinii incorecte in primul rand  fata de Domnul si-apoi fata de celalalt sot, casnicia esueaza si se ajunge la faliment.
Astazi lupta este pe viata si pe moarte in aceasta directie, de-aceea este necesar sa veghem in permanenta. 
DRAGOSTEA este una din componentele de baza ale casniciei durabile.
Daca exista dragoste fata de Dumnezeu si dragoste fata de partener, atunci roadele nu vor inceta sa apara.In primul rand caminul nostru va fi sfintit, vom aduce onoare la adresa lui Dumnezeu si evident vom fi o marturie vie pentru cei de langa noi si cei din lume.
Dragostea uneste, dragostea jertfeste si dragostea daruieste!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu