Versetul zilei

2 iulie 2015

Marturisirea de credinta....infractiune?

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul David Cameron, a propus o lege prin care mărturisirea credinţei creştine ar putea fi infracţiune. Proiectul de lege intitulat "Instrucțiuni de oprire a terorismului" a fost iniţiat de secretarul de stat Theresa May. Aceasta a justificat nevoia de această lege folosindu-se atrocităţile comise de ISIS şi Boko Haram.
 
Mike Ovey, important teolog anglican, fost avocat și acum director  la Universitatea de Teologie din Londra, spune că proiectul de lege este un dezastru pentru creștinii britanici. A spune că Iisus este Fiul lui Dumnezeu ar putea părea ofensator pentru alte religii, și, prin urmare, contrar "valorilor britanice”, explică acesta conform portalului Ştiri pentru viaţă. Ar fi ușor, de asemenea, să se facă o legătura incorectă între învățătura creștină cu privire la avort și acțiunile violente ale anumitor activiști pro-viață. Rezultatul ar fi o interdicție privind orice opoziție la avort, chiar dacă discursul ar fi pașnic și legal. "Aș spune sincer că experiența ne arată că ultimul lucru de făcut este să ai încredere într-un guvern în privința libertăților civile.

Pericolul vine de la caracterul vag al legii, deoarece nimeni nu știe ce se înțelege prin "valorile britanice” pe care urmărește să le apere. Legile existente permit deja persecutarea celor care îndrăznesc să proclame cu voce tare Adevărul.
 
În acest sens este dat ca exemplu cazul lui Damon Kelly, un călugăr catolic de 53 de ani, care a fost arestat de cel puțin zece ori deoarece distribuie pliante împotriva avortului sau homosexualității. El nu a fost judecat, și nimic nu a putut fi folosit împotriva sa din pliantele distribuite. Motivul este simplu: călugărul arată întotdeauna păcatul, nu păcătoșii, conform învățăturii bisericii.

Acesta a lăsat un pliant în cutia poștală a două femei americane, care s-au descris ca fiind "vrăjitoare lesbiene” și a discutat cu acestea. După câteva săptămâni, voind să le informeze despre pericolele vrăjitoriei, a lăsat în cutie un al doilea pliant. Ceea ce l-a transformat  imediat într-un potențial hărțuitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu