Versetul zilei

21 august 2015

Bucura-te si nu te ingrijora!

Daca am scoate numaratoarea versetelor din cartea Filipeni, am putea spune ca citim o scrisoare tocmai primita. De fapt ea este o scrisoare a lui Pavel adresata celor din Filipe. Ieri dimineata am avut calauzirea sa citesc iarasi aceasta carte si imi place tare mult. Pavel tintuit in lanturi scrie o scrisoare fratilor sai din Filipe, frati pe care nu inceta sa-i poarte in rugacinile sale, de-altfel si cei din Filipe il purtau in gandul lor, iubindu-l pe Pavel. Pe de alta parte cei din biserica din Filipe, au fost singurii care s-au ingrijit de nevoile lui Pavel dupa ce a plecat din Macedonia.Vers. 15 spune,
Ştiţi voi înşivă, filipenilor, că, la începutul Evangheliei, când am plecat din Macedonia, nicio Biserică n-a avut legătură cu mine în ceea ce priveşte „darea” şi „primirea” afară de voi”.

Desi planul lui Pavel a fost sa mearga sa vesteasca Evanghelia, iata ca ajunge in lanturi, tocmai  pentru Evanghelie.Cu toate ca erau impotrivitori multi care nu vroiau ca Isus sa fie propavaduit, iata ca tocmai aceasta experienta a lui Pavel, il face pe Isus mai cunoscut. Ma gandeam ca si astazi sunt multi care impiedica ca Isus sa fie propavaduit si pentru aceasta  pun tot felul de piedici, pun tot felul de interdictii, insa tocmai acest lucru, face ca Isus sa fie cunoscut si mediatizat de la un capat pana la celalalt capat al pamantului.
 Si in vremea aceea, Pavel vorbea de un neam ticalos, in mijlocul caruia noi crestinii, in speta cei din Filipe, trebuie sa fim lumina.Ceea ce este demn de luat aminte, este bucuria lui Pavel despre care vorbeste. M-am tot uitat, si-aproape in toata  scrisoarea sa le spunea filipenilor sa se bucure.
”Bucurati-va si iar bucurati-va..., totdeauna bucurati-va in Domnul”. 
Aproape in fiecare capitol Pavel vorbeste despre aceasta bucurie. El se bucura chiar si in lanturi! Astazi nu mai stim sa ne bucuram nici chiar de momentele care ar trebuie sa ne bucure. Lumea este trista si impovarata, iar acest lucru se vede  pe chipul peste care adesea se pune o masca. Si in lanturi Pavel era cu Domnul, ori atunci cand esti cu Domnul, indiferent de circumstantele in care te gasesti...te bucuri.
Uitati-va la milionarii si miliardarii planetei, au de toate, au bani, nu le lipseste nimic si ei sunt in depresie, iau medicamente cu pumnul, altii zac in puscarii, altii se sinucid si cu toata bogatia lor nu au parte de bucurie. Multi oameni cred ca ingredientul principal al bucuriei este banul. Iata ca nu-i asa!
Banul iti poate oferi un confort mai bun, insa nu bucurie. Bucuria adevarata vine doar din Dumnezeu, ori tocmai acest lucru le lipseste, le lipseste DUMNEZEU.
Pare uimitor sa fii in lanturi legat, fara sa stii daca scapi sau nu...si totusi tu sa te bucuri.
Bucuria era in Domnul, iar nadejdea lui era tot in El.
Un alt lucru despre care vorbeste si sfatuieste Pavel, atat pe filipeni cat si pe noi, este ingrijorarea. 
Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.(cap. 4 vers.6)
 Daca citim in Matei 6 versetele care ne vorbesc despre ingrijorare, intr-adevar ar trebui sa ne ingrijoram, dar nu de problemele vietii, ci de faptul ca traim zilnic cu povara acestui pacat, chiar persistam fara sa constientizam sau nu vrem sa constientizam, ca este pacat. Astazi tot mai multi traiesc  cu povara acestui pacat...ori a trai impovarat, nu duce la altceva decat la moarte.
Pe de alta parte ingrijorarile nu fac altceva decat mistuie maruntatiele, te lasa fara putere si aduce tulburare. Ps.38:7-8
Ce putem face noi...?
Pavel spunea, ”aduce-ti cererile inaintea Domnului...”(Filpeni 4:6), ca  Domnul sa se poata ocupa de ele (1 Petru 5:7), ” El se va ingriji de voi...”
Lucrul acesta il doreste Domnul de la fiecare, si de la mine si de la tine, de-aceea sa invatam sa facem acest lucru.
Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, si El va lucra!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu