Versetul zilei

1 octombrie 2015

Hrana ta zilnica!

1 OCTOMBRIE
Fapte 20.1-16

Manifestarea ostilă de la Efes îl conduce pe Pavel la a părăsi această cetate (comp. cu Matei 10.23). După ce s-a dus în Grecia, trecând prin Macedonia, se întoarce pe acelaşi drum şi ajunge la Troa. Istorisirea care urmează (v. 7-12) confirmă că cina se celebra, ca şi astăzi, în ziua întâi a săptămânii. Suntem şocaţi de somnul lui Eutih din timpul predicării apostolului. Dar oare nu ne vorbeşte Pavel şi nouă atunci când citim epistolele lui? Câtă atenţie acordăm noi acestora? Accidentul grav care se produce ne arată, din punct de vedere moral, unde poate conduce indiferenţa faţă de Cuvânt: la cădere şi la o stare de moarte. Harul lui Dumnezeu însă face aici o minune care oferă mângâiere.
Privind această scenă, ne putem gândi prin analogie la istoria Bisericii responsabile. Somnul ei, căderea ei şi moartea ei aparentă sunt rezultatul neglijării învăţăturii apostolilor. 
Totuşi, Domnul a îngăduit o trezire, urmată de hrănire și de mângâierea alor Săi, în aşteptarea zorilor marii plecări (v. 11).
Pavel părăseşte Troa, mergând „pe jos". Se alătură prietenilor săi la Asos, de unde reia calea mării spre Ierusalim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu