Versetul zilei

3 octombrie 2015

Hrana ta zilnica!

3 OCTOMBRIE
Fapte 21.1-14

Dragostea frăţească se manifestă pe tot parcursul acestei călătorii (v. 1,6,12...). La Tir, ca şi la Milet, Pavel se desparte de fraţii săi după ce s-au rugat împreună în genunchi pe mal (v. 5; cap. 20.36,37). Duhul subliniază aici prezenţa copiilor, atât de dorită în adunări!
La Cezareea, Pavel este găzduit la Filip, care se stabilise acolo după ce predicase în toate cetăţile începând cu Azot (între care, fără îndoială, Lida şi Iope: cap. 8.40; 9.32,36).
Fiicele lui făceau o lucrare bună pentru Domnul, pe care totodată nu o exercitau în adunare 
(1 Corinteni 14.3,34).
Ceea ce-1 conduce pe apostol în această călătorie sunt afecţiunile lui, întotdeauna la fel de înflăcărate pentru cei din poporul său. El era purtătorul darurilor de la adunările din Macedonia şi Ahaia şi se bucura să le ducă el personal la Ierusalim (Romani 15.25...). Dar el nu tine cont nici de avertismentele Duhului (v. 4), nici de cele ale profetului Agab (v. 11; vezi cap. 11.28), nici de rugăminţile fraţilor (v. 12). Nu ne putem permite să-1 judecăm. Această istorisire însă ne este lăsată ca să ne înveţe că, neascultând decât de sentimentele sale, chiar dacă acestea sunt bune, până şi un apostol poate să se abată de la calea dependenţei. Este o lecţie serioasă pentru fiecare dintre noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu