Versetul zilei

29 decembrie 2015

Hrana ta zilnica!

29 DECEMBRIE
2 Corinteni 12.1-10

„Un om în Hristos" (v. 2) este acela pentru care carnea şi-a pierdut drepturile (Romani 8.1,2); „este o creaţie nouă" (cap. 5.17). Poziţia sa înaintea lui Dumnezeu este cea a lui Hristos însuşi şi el o ocupă deja, prin credinţă, în cer. El, Pavel, s-a aflat acolo realmente, răpit într-un moment de neuitat. Şi ce a putut vedea el în paradis? Pe Hristos înviat şi glorios. Ce a putut auzi el acolo? Limbajul cerului, care nu poate fi tradus în limbile omeneşti (v. 4). Ce favoare cu adevărat extraordinară!
 Însă această experienţă unică prezenta apoi un pericol cert pentru apostol. Pentru a-1 păzi să nu se îngâmfe, i-a fost dat un „ţepuş în carne" (v. 7): poate o infirmitate jenantă, tinzând să-i aducă dispreţ în predicările sale (cap. 10.1,10; Galateni 4.14). «Doamne, debarasează-mă de asta - II imploră apostolul - slujba mea va avea de suferit...»
„Harul Meu îţi este de ajuns" (v. 9) este răspunsul Domnului. Contrar aparenţelor, ţepuşul era un efect tocmai al acestui har. Nu servea el în Pavel la a-i înăbuşi carnea, acest însoţitor supărător în lucrarea sa? Într-adevăr, ce preţioase sunt pentru creştin inifirmităţile şi încercările! Ele contribuie la slăbirea omului, pentru a permite puterii lui Dumnezeu să se manifeste (v. 9,10; cap. 4.7...).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu