Versetul zilei

13 decembrie 2015

Hrana ta zilnica!

13 DECEMBRIE
1 Corinteni 16.10-24
Aceste versete cuprind: ultimele recomandări ale apostolului, câteva ştiri pe care le aduce, precum şi saluturile pe care le adresează iubiţilor lui corinteni. Printre aceştia, el se bucură să recunoască fraţi devotaţi şi demni de respect: Ştefana, Fortunat, Ahaic, pe care îi citează ca exemple (comp. cu 1 Timotei 3.13).
Acestor credincioşi din Corint, care nu se preocupau decât cu efectele exterioare şi spectaculoase ale creştinismului, Pavel le-a subliniat succesiv ce motive trebuia să-i determine pe ei să acţioneze:
„Faceţi toate pentru gloria lui Dumnezeu" (cap. 10.31);
„Toate să fie făcute spre zidire" (cap. 14.26);
„Toate să se facă aşa cum se cuvine şi cu ordine" (cap. 14.40);
Iar aici: „Toate faptele voastre să se facă în dragoste" (v. 14).
Cu acest cuvânt, „dragoste", încheie Pavel o epistolă de altfel atât de severă (comp. cu 2 Corinteni 7.8). Fără să ţină cont de partidele care existau la Corint, el afirmă: „Dragostea mea este cu voi toţi, în Hristos Isus" (v. 24). Totuşi, fiind date aceste ultime condiţii, dacă ar mai fi fost acolo unii care nu-L iubeau pe Domnul, aceia se excludeau singuri de la acest salut, iar venirea Sa lua pentru ei un caracter solemn. „Maranata!" Domnul vine! Să putem să-L aşteptăm cu bucurie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu