Versetul zilei

29 decembrie 2015

Am obosit vaslind?

”Isus a silit pe ucenicii Sai sa intre in corabie”(Marcu 6:45)

Poate un verset neobisnuit pentru aceste zile de sarbatoare, insa foarte potrivit cu vremea si intunericul din jurul nostru, in care omul vede aceasta lume tot mai stralucitoare  si tot mai putin intunericul care sta sa ne inghita....si inca Cel ce a venit in aceasta lume ne impinge de la spate. 
Multi calatoresc numai cu vantul in spate si desigur ca intrebarea este:sunt ei cu adevarat pe calea Celui care a venit sa Le dea aceasta directie?
Calatoria noastra continua si nu ar trebui sa fim atat de siguri pe noi incat sa ne inchipuim ca soarta noastra este deja hotarata, pentru ca ”inainte ca si corabia sa intre in port este supusa schimbarilor si pericolelor”.
Faptul ca ne aflam in aceasta calatorie este motiv de bucurie, insa de cum ”vaslim” si rezultatul final ramane un subiect deschis...
Vantul acestei lumi este impotriva noastra si nu de putine ori ne intoarcem la locul de unde am pornit, dar a merge inainte cere efort iar intr-o lume tot mai intunecata a compromisului intervine lipsa elanului si...suntem obositi.
Pentru ca vanturile sunt puternice azi si sunt atat de contrare, am invatat noi oare sa ne impotrivim?
Singura cea care ne mai poate constrange si care ne poate da putere sa ramanem fermi este dragostea!!!
Si daca Hristos ca Lumina a lumii a venit si a parasit aceasta lume...tot El va reveni ca  Luceafarul de dimineata si Soarele, iar perioada aceasta de la venire si pana la revenire  a fost: ”o noapte aproape a trecut” (Romani 13:12).
Intelegem timpul acesta de pregatire spre o alta dimensiune?
Apogeul lucrarii lui Dumnezeu nu se incheie pe pamant...cunoastem noi acest adevar si il credem cu adevarat, in asa fel incat sa iertam, sa iubim si sa acceptam cu bucurie TOTUL?  
Daca nu, cum vom putea vasli in haine vechi ....spre malul ceresc?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu