Versetul zilei

28 decembrie 2015

Ti-ai asigurat locul?

Am asteptat un an intreg sa ne bucuram iarasi de aceste zile ale nasterii Domnului si s-au dus....
Dar oare la atat se rezuma acest eveniment mult asteptat?
Asteptat a fost de multi, pentru ca venirea Sa in lume a fost profetita cu sute de ani inainte prin profetul Mica.
”Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.”
Cine ar fi putut stii toate aceste lucruri daca nu, Dumnezeu?
Mai pot spune unii oameni ca Biblia este o cartea depasita? Ce dovezi mai trebuie aduse ca omenirea sa creada ca ISUS este FIUL lui DUMNZEU?
Multe profetii facute cu sute de ani inainte de venirea lui Hristos in lume s-au implinit. Nasterea a fost vestita inainte, dar si moartea. Sunt evenimente care au fost prevestite, s-au implinit si ele nu pot fi contestate de nimeni. Umila sa nastere a fost vestita cu 736 i. H prin profetul Mica, durata vietii lui Isus a fost vestita de profeti, El mi-a frânt puterea în drum şi mi-a scurtat zilele.
  Eu zic: „Dumnezeule, nu mă lua la jumătatea zilelor mele, Tu, ai cărui ani ţin veşnic!” Ps.102, pana si tradarea lui Iuda a fost profetita, Chiar şi acela cu care trăiam în pace, în care îmi puneam încrederea şi care mânca din pâinea mea, ridică şi el călcâiul împotriva mea” (Ps.41:9)
dar si umilinta sa in fata mortii a fost anuntata tot cu 740 inainte de prorocul Isaia. 
  Isaia de-altfel vorbeste despre moartea Lui.
 Dispreţuit şi părăsit de oameni, om al durerii şi obişnuit cu suferinţa, era aşa de dispreţuit că îţi întorceai faţa de la El, şi noi nu L-am băgat în seamă. Totuşi El suferinţele noastre le-a purtat şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu şi smerit.  
 Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa, care ne dă pacea, a căzut peste El şi, prin rănile Lui, suntem tămăduiţi. (Isaia 53:3-5)
 
Sunt dovezi puternice care nu pot fi contestate si aceste lucruri nu fac decat sa confirme ca tot ce scrie in Sfanta Scriptura este adevarat si se va implini.
Acum, una din cele mai frumoase profetii pe care o asteptam sa se implineasca este aceasta: Şi după ce Mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca , acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. (Ioan 14:3)
 Crezi tu, stimate cititor aceste cuvinte?
DA, DOMNUL ISUS va reveni a doua oara pe pamant. Daca prima Sa venire a fost in umilinta, cea de-a doua venire va fi in mare glorie si plin de slava. El va veni ca sa ne ia si sa ne duca in locul pe care ni l-a pregatit.
Ti-ai asigurat locul?
Poate ca ai convingerea ca da, dar vreau sa-ti spun cateva lucruri:
-faptul ca te numesti ”CRESTIN”, nu-ti da aceasta asigurare
-faptul ca esti trecut intr-un catastif al bisericii pe care o frecventezi, nu-ti asigura un loc in vesnicie
-nici faptul ca ti-ai rupt opincile pe drumul catre biserica ani de zile, nu este o garantie
-faptul ca esti un bun platnic al zeciuielii si nici darnicia ta nu te ajuta prea mult,
-nu te ajuta prea mult nici fata pioasa pe care o afisezi atunci cand esti pe o banca in biserica sau in preajma fratilor tai de credinta
De-atfel Scriptura spune, ”credinta fara fapte este zadarnica, dar si faptele fara de credinta  este acelasi lucru”
Si atunci ce trebuie sa fac?
”Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mântuit” Romani 10:9 
Oh, dar e simplu vei spune....insa mai trebuie sa facem un lucru.
 ”Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele”  Ioan 14:15
 
Pazim noi oare toate poruncile Lui, in orice circumstanta?
Doamne ajuta-ne!
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu