Versetul zilei

31 ianuarie 2015

Hrana ta zilnica!

31 IANUARIE
Psalmii 68.24-35

Versetele cu care se încheie acest psalm ne prezintă o altă latură a întemeierii împărăţiei. „ Umblarea" lui Dumnezei împreună cu poporul Său, care începuse în pustiu (v. 7), ia sfârşit odată cu intrarea în „locaşul sfânt", simbol al unei odihne glorioase (v. 24; comp. cu 2 Samuel 6.17 şi 7.6) Seminţiile lui Israel, strânse laolaltă, au, în sfârşit, parte de această odihnă. Versetul 27 îl menţionează pe Iuda reunit acum cu Zabulon şi cu Neftali, dar şi cu „Beniamin, cel mic" Această seminţie (Beniamin) a fost odinioară aproape în totalitate nimicită prin judecată (Judecători 21), devenind astfel o imagine a poporului Israel întregit care urmează să treacă prin necaz. In prezent însă, seminţia lui Beniamin este cea care stăpâneşte, pentru că „Dumnezeul tău a poruncit puterea ta" (v. 28). Şi o lume întreagă i se supune: împăraţii (v. 29), cei mari (v. 31), împărăţiile (v. 32), toţi sunt chemaţi să recunoască puterea şi măreţia lui Dumnezeu care sunt arătate în Israel.
„Ei au văzut umbletele Tale, Dumnezeule!" (v. 24). Acest verset ne îndreaptă gândurile spre ce au făcut ucenicii lui loan Botezătorul: privind la umbletele lui Isus (loan 1.36: „privind la Isus care umbla"), ei L-au urmat pe Isus. Citind Cuvântul, să medităm şi noi la această umblare perfectă a Domnului în pustiul acestei lumi, aşteptând clipa când II vom putea contempla faţă-n faţă, în odihnă şi în glorie.

30 ianuarie 2015

Decat sofer, mai bine biciclist!

Pentru ca toti soferii suntem directi interesati de noul cod rutier, m-am gandit ca e bine sa-l postez si aici pe blog ca si cititorii mei sa fie "informati".
Dupa ce l-am citit, am o singura dorinta:
"sa vina caldura si voi reveni la dragostea mea....bicicleta"
COD RUTIER 2015: Normele de aplicare pentru modificările propuse de către Direcția Rutieră, în luna septembrie a anului trecut, referitoare la scaunele pentru copii și portul centurii de siguranță, au trecut, joi de Executiv. Noile prevederi referitoare la transportul minorilor vor intra în vigoare în 30 de zile de la momentul publicării lor în Monitorul Oficial, adică începând cu data de 6 februarie 2015.

Luna februarie vine cu o serie de noi amenzi pentru participanții la trafic. Copiii mai înalţi de 135 de centimetri pot sta pe orice scaun din spate, dacă poartă centura de siguranţă a maşinii.

Şoferul este obligat, însă, să le pună în vedere pasagerilor că trebuie să îşi prindă centurile când se află în autovehicul.
Nerespectarea acestor reguli introduse recent va fi sancţionată cu până la cinci puncte de amendă. Asta înseamnă, în bani, că amenda ar putea ajunge la 450 de lei - cam cât ar costa, de fapt, un scaun pentru bebeluş.
Potrivit noilor reguli, este obligatoriu ca dispozitivele de fixare în scaun să fie omologate şi adecvate pentru caracteristicile fizice ale copiilor. Obligaţiile privind dispozitivele de fixare nu se aplică atunci când este vorba de maşini destinate transportului public de persoane sau de taxiuri. Totuşi, este obligatorie supravegherea copilului de către o altă persoană în afară de şofer.
De asemenea, obligaţia folosirii dispozitivului de fixare sau a centurii de siguranţă nu se aplică dacă minorul este scutit de un medic de la purtarea sistemelor de siguranţă. Copiii pot fi transportaţi în această situaţie doar pe scaunele din spate şi dacă au mai puţin de trei ani, trebuie supravegheaţi de o altă persoană în afara de şofer.
COD RUTIER 2015: Noi amenzi rutiere de la 1 ianuarie 2015

Codul rutier stabileşte că un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, astfel că o creştere a acestuia duce automat la o creştere a amenzilor pentru contravenţiile rutiere.

Salariul minim urmează să crească în două etape în anul 2015, conform unei hotărîri recente a Guvernului. Prima creştere va fi făcută de la 1 ianuarie 2015, de la 900 la 975 de lei, iar cea de-a două creştere va fi făcută de la 1 iulie 2015, de la 975 la 1050 de lei.

Concret, de la 1 ianuarie, un punct-amendă va reprezenta 97,5 lei, iar de la 1 iulie - 105 lei. 2015 va fi al cincilea an consecutiv în care salariul minim brut pe economie va fi mărit, după ce acelaşi lucru s-a întîmplat în 2011 (de la 600 la 670 de lei), 2012 (de la 670 la 700 de lei), 2013 (de la 700 la 800 de lei) şi 2014 (de la 800 la 900 de lei). Înainte de cea din 2011, ultima creştere a salariului minim fusese în 2009 (de la 540 la 600 de lei).

Ce cuantum vor avea amenzile de la 1 ianuarie

Sancţiunile prevăzute în Codul rutier sînt stabilite pe clase, în funcţie de gravitatea faptelor şi de pericolul social pe care acestea îl prezintă. Amenzile din clasele I-IV de sancţiuni se aplică persoanelor fizice, în timp ce amenzile din clasa a V-a de sancţiuni se aplică doar persoanelor juridice.

Potrivit actului normativ, clasele de sancţiuni sunt următoarele: clasa I: 2 sau 3 puncte-amendă; clasa a ÎI-a: 4 sau 5 puncte-amendă; clasa a III-a: de la 6 la 8 puncte-amendă; clasa a IV-a: de la 9 la 20 puncte-amendă; clasa a V-a: de la 21 la 100 puncte-amendă.

Astfel, amenzile care se vor aplică de la 1 ianuarie vor fi următoarele:clasa I: 195 sau 292,5 lei; clasa a ÎI-a: 390 sau 487,5 lei; clasa a III-a: de la 585 la 780 de lei; clasa a IV-a: de la 877,5 la 1950 de lei. clasa a V-a: de la 2047,5 la 9750 de lei.

Printre faptele care se sancţionează cu amenzi din clasa I se numără manevrele de schimbare a direcţiei de mers făcute fără respectarea obligaţiei de semnalizare, conducerea unui vehicul avariat peste termenul de 30 de zile de la momentul eliberării documentului prin care s-a constatat avaria sau lăsarea liberă a volanului, ghidonului ori manetei de comandă a vehiculului în timpul conducerii. De asemenea, cu 195 sau 292,5 lei se mai amendează şi nerespectarea semnificaţiei culorii galbene a semaforului.

Amenzile din clasa a II-a de sancţiuni sînt date, printre altele, pentru nerespectarea semnificaţiei indicatoarelor şi marcajelor de obligare,nerespectarea regulilor de utilizare a mijloacelor de avertizare sonoră sau conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni/caracteristici decît cele trecute în certificatul de înmatriculare/înregistrare ori care sunt uzate peste limita admisă.

Totodată, în anumite situaţii, pe lîngă amenzile de 390 sau 487,5 lei, şoferilor li se mai poate suspendă dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Printre aceste cazuri se numără: depăşirea coloanelor de vehicule oprite la semafor (la culoarea roşie) sau la trecerile la nivel cu calea ferată; neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care traversează drumul în mod regulamentar; neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care au acest drept; nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului; nerespectarea regulilor privind depăşirea.

Printre faptele pentru care se dau amenzi din clasa a III-a de sancţiuni se numără conducerea unui autovehicul cu un permis auto expirat, nepastrarea distanţei laterale suficiente faţă de vehiculele care circulă din sensul opus sau circulaţia cu un autovehicul care are defecţiuni la sistemul de iluminare/avertizare sonoră ori cînd acestea lipsesc.

De asemenea, în anumite cazuri, pe lângă amendă cuprinsă între 585 şi 780 de lei, şoferii riscă şi suspendarea permisului pentru 60 de zile. Printre aceste situaţii se numără: nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, atunci cînd în acest fel s-a produs un accident din care au rezultat avarii la un vehicul sau alte pagube materiale; nerespectarea interdicţiei temporare de circulaţie pe un anumit segment de drum public; circulaţia pe sensul opus.

În ceea ce priveşte amenzile din clasa a IV-a de sancţiuni -- cele mai mari pentru persoanele fizice --, acestea se aplică, printre alte situaţii, atunci cînd se circulă cu vehicule al căror termen de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice este expirat, atunci când şoferii nu-şi fac verificarea medicală periodică sau atunci cînd aceştia fac gesturi obscene, înjură, adresează expresii jignitoare/vulgare la adresa participanţilor la trafic. La fel se sancţionează şi conducerea, fără anvelope de iarnă, a autovehiculelor pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Codul rutier mai stabileşte că, pe lîngă amenzile între 877,5 şi 1950 de lei, şoferilor li se poate suspendă permisul timp de 90 de zile în cazuri precum: conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice; conducerea vehiculului cu defecţiuni grave la sistemul de frînare/mecanismul de direcţie; depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe un sector de drum şi pentru categoria autovehiculului condus.

sursa:http://www.goldfmromania.ro/

Hrana ta zilnica!

30 IANUARIE
Psalmul 68.15-23

Va veni un moment când toate pretenţiile oamenilor puternici (ale acestor munţi cu multe piscuri din v. 16) vor trebui să cedeze, făcând loc unei singure puteri, puterea divină. Aceasta şi-a dat proba cea mai măreaţă nu prin victoriile câştigate asupra vrăjmaşilor lui Israel, ci prin biruinţa lui Hristos obţinută asupra lui Satan (asupra omului puternic care ne ţinea în robie) şi prin învierea Sa triumfătoare (v. 18; Romani 1.4). înălţat „mai presus de toate cerurile", El este Cel care aici, în Psalmul 68, primeşte daruri „în om" (în calitate de om, ca om), în timp ce, în citatul din Efeseni 4.8-10, El va fi Cel care va împărţi daruri. Biserica Lui are astăzi la dispoziţie pentru zidirea Sa aceste daruri împărţite prin Duhul Sfânt (Fapte 2.33). Astfel că, în toate privinţele, noi putem spune împreună cu versetul 19: „Binecuvântat fie Domnul, care zilnic ne copleşeşte cu darurile Sale, Dumnezeu, mântuirea noastră". Intr-adevăr, Dumnezeul nostru este un Dumnezeu al salvării. Lui Ii revine atât să salveze din moarte (deşi v. 20 se aplică în primul rând învierii naţionale a lui Israel), cât şi să dea celor care au fost reţinuţi prin puterea ei o parte cerească şi eternă împreună cu Intâiul-născut dintre cei morţi, cu Omul înviat.

29 ianuarie 2015

Nu risipi timpul petrecandu-l, ci investindu-l!

Pe multe lucruri punem pret in lumea aceasta, insa ceea ce merita sa pretuim cel mai mult, cu siguranta nu ocupa un loc prioritar pe lista noastra si ma refer la "timp".
Punem pret pe banii, pe cariera, pe prieteni, investim in proiecte si mai apoi punem mare pret pe ele, insa in toate aceste  lucruri daca cumva dam gres , mai avem o sansa de a reabilita situatia.Din punct de vedere financiar orice investitie proasta poate fi corectata. Poate nu avem sansa sa recuperam banii, dar avem sansa sa facem altii, (bineinteles muncind), prietenii, daca i-am pierdut  ne putem face altii, in cariera  daca am dat gres ne putem reprofila, dar singurul lucru pe care nu-l putem  recupera niciodata este timpul.
Timpul este unul dintre cele mai mari valori, insa din pacate este atat de nepretuit de oameni si este trist ca risipim ceva ce nu se mai poate recupera niciodata.
Fiecare minut si secunda risipita are valoare ei. Daca astazi ai pierdut doua ore facand...nu stiu, poate "facand nimic", aceste doua ore nu le vei mai recupera niciodata. Poate spui, maine  le voi recupera, insa cele de maine sunt orele  de maine si nu cele de azi. Daca azi te culci la 12 noaptea si te trezesti la 6, ai dormit doar 6 ore de somn desi poate trebuia 8 ore, si spui, "maine incerc sa recuperez", chiar daca dormi cu doua ore mai mult, trebuie sa stii, tu nu ai recuperat orele de ieri, tu ai dormit cu doua ore mai mult din orele zilei de azi. Cele de ieri s-au dus....
Trebuie sa recunoastem ca nimic nu se cheltuieste in mod mai nesocotit ca "timpul", dar acest lucru il realizam mai spre....apusul vietii. Spun asta, deoarece pe masura ce timpul din viata noastra se scurge ne trezim undeva trecuti de jumatatea vietii, si atunci  percepem "altfel" fiecare minut.
Sunt doua moduri in care putem folosi timpul, putem petrece timpul sau il putem intrebuinta, si nu este acelasi lucru.
Din pacate de multe ori cautam doar sa petrecem timpul. Petrecem ore bune din timpul nostru pe facebook, petrecem ore bune privind la televizor, petrecem ore bune cu lucruri inutile, insa de prea putine ori cautam sa investim timpul.
Seneca spunea:
Iti petreci cea mai mare parte a vietii facand ce nu trebuie, iar o parte a ei, nefacand nimic, toata viata te-ai preocupat de cu totul altceva decat ceea ce ar fi trebuit.
Daca ne-am face fiecare o analiza a zilei, oare nu am constata ca ceea ce spunea Seneca este valabil si in viata noastra uneori? Sau poate... nu uneori, ci de cele mai multe ori!
Personal si o spun spre rusinea mea, am zile cand seara dupa ce ma asez in pat si imi fac o analiza a zilei, vad cum mi-am irosit timpul fara de folos. Chiar daca sunt la servici se intampla si acest lucru, si am sa va spun de ce. Munca pe care o am este de asa natura incat am si "timp liber", poate si datorita faptului ca situatia economica este asa cum este la noi in tara, dar asta este o alta problema.Insa de nenumarate ori m-am trezit ca in timpul acela liber pe care il am, in loc sa citesc din Biblie sau in loc sa dau un telefon si sa incurajez pe cineva cu un verset din Scriptura, cascam ochii pe stiri politice, stiri externe, stiri interne si dupa ce terminam de citit o luam de la capat si iar citeam, trezindu-ma ca mi-am irosit timpul de fapt, facand..."NIMIC".
Tot la fel de bine poate facem uneori si acasa, nu neaparat citind ziarele, insa poate ne ocupam timpul cu alte lucruri care nu ne aduc nici un fel de beneficii sau satisfactii.
Dar in ce putem investii? Putem investi in copiii nostri, poate in copiii altora, putem investi timpul facand un batran fericit, putem investi timpul in partenerul de viata, putem investi in fericirea altora si in tot ceea ce ce ne va aduce o rasplatire din partea lui Dumnezeu.
Cred ca si in aceasta privinta avem nevoie de a cere Domnului intelepciune pentru a stii sa nu rispim, ci sa investim!

Hrana ta zilnica!

29 IANUARIE
Psalmul 68.1-14

Dumnezeul cel înfricoşător în judecăţile Sale când este vorba să le aplice împotriva celor necredincioşi Se arată atât de plin de duioşie faţă de cei care-I aparţin şi pe care-i numeşte „cei drepți'' (v. 3). El însuşi îşi ia frumosul nume de „Tatăl orfanilor” şi de apărătorul văduvelor" (v. 5; Psalmul 146.9; Ieremia 49.11), arătând astfel că Se ocupă într-un mod cu totul special de aceia care şi-au pierdut sprijinul natural. Şi cei însinguraţi se bucură de o grijă deosebită din partea Lui: „Dumnezeu îi face pe cei singuri să locuiască într-o familie'' (v. 6). Şi cât de mulţi sunt aceia care au făcut această preţioasă experienţă! Odată cu întoarcerea lor la Dumnezeu, porţile li s-au închis: anumiţi membri ai familiei lor n-au mai vrut să-i primească. Din dragoste pentru Domnul, ei au trebuit să părăsească „casă sau fraţi
sau surori...". „Tatăl orfanilor" însă i-a strâns în propria Lui familie, unde au găsit alţi fraţi şi alte surori (citiţi Marcu 10.29,30).
Până la versetul 14 inclusiv ne este reamintită grija lui Dumnezeu îndreptată spre poporul Său, în timpul drumului prin pustie (comp. v. 1 şi 7 cu Numeri 10.33-36), şi El n-a încetat să vegheze asupra „turmei" Sale, Israel (v. 10). Dar astăzi Domnul are „alte oi, care nu sunt din staulul acesta" iudeu (loan 10.16). Suntem noi una dintre acestea? Puteţi noi să vorbim despre dragostea acestui bun Păstor?

28 ianuarie 2015

Invitatie, evanghelizare ELIM!


Ceceteaza, si iar cerceteaza!

Cat traieste omul pe acest pamant este dornic de a stii, de a cunoaste si de a cerceta. Citim in fiecare zi despre  noi si noi descoperiri pe care le fac oamenii de stiinta, ori toate acestea au fost facute in urma unor cercetari minutioase in domeniile respective. Noi, oamenii de rand atunci cand auzim anumite vesti ne punem si cercetam ca sa fim siguri daca este asa, si nu-i nimic rau pentru in asta, pentru ca nu este bine sa fim in necunostinta de cauza sau surprinsi de evenimente. De-aceea si Biblia si ne invata sa facem cercetari. Cercetari atat in fiecare domeniu al vietii noastre dar si cercetarea Scripturii pentru a nu fi surprinsi de  evenimentele care vor veni.
 Pentru ca stim ca Dumnezeu doreste sa avem o inima curata si neprihanita, trebuie sa-L rugam ca prin Duhul Sau sa ne cerceteze si inima noastra.
Sunt multe referinte in Scriptura in care suntem indemnati  spre a face cercetari.In Plang. lui Ieremia Cuvantul  spune sa cercetam umblarea noastra,
"Să luăm seama la umbletele noastre, să le cercetăm şi să ne întoarcem la Domnul"
In Galateni 6 suntem indemnati sa ne cercetam fiecare fapta, "Fiecare să-şi cerceteze fapta lui...", iar in 1 Corinteni suntemn indemnati sa ne cercetam pe noi insine si nu pe altii.
"Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi....".
Dar cum am putea sa ne cercetam mai bine daca nu in lumina Cuvantului. Doar citind poruncile lui Dumnezeu vom putea vedea daca suntem pe calea trasata de EL sau pe langa cale, de-aceea suntem indemnati sa cercetam:

 -sa cercetam Scripturile, (Ioan 5:39)"Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine",  
-sa cercetam toate lucrurile, (1 Tesaloniceni 5:21) "Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun"
-sa cercetam tot ce este placut inaintea Domnului, (Efeseni 5 :10) "Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului"
 

Cat de fericita este acum Silvia Tarniceriu!


Hrana ta zilnica!

28 IANUARIE
Psalmul 67

Israel cere pentru el să fie binecuvântat, pentru ca, în felul acesta, voia lui Dumnezeu şi mântuirea Lui să fie cunoscute de tot pământul (v. 1,2). Nu suntem oare şi noi, în mod obişnuit, preocupaţi prea mult cu noi înşine în rugăciunile noastre? Să cerem însă ca harul, căruia noi îi suntem obiecte, şi binecuvântările, de care noi ne bucurăm atât de mult, să poată fi cele remarcate de aceia din jurul nostru, astfel ca ei să fie atraşi spre Domnul Isus.
Epistola către Romani (capitolele 9-11) ne explică cum Israel a fost dat deoparte, astfel încât Dumnezeu să-Şi poată extinde de atunci harul Său şi asupra naţiunilor. Aceste capitole ne mai arată cum trebuia această participare a naţiunilor la promisiunile făcute lui Avraam să-i stârnească pe iudei la gelozie (citiţi Romani 11.11,12). Sub autoritatea absolută a lui Mesia însă, îşi vor găsi loc şi unii şi alţii (Psalmul 22.27). Toate naţiunile lumii vor fi binecuvântate împreună cu poporul evreu. Atunci nu va mai fi problema geloziei, nici a orgoliului naţional; Israel nu va avea decât o dorinţă: să vadă toate popoarele bucurându-se în Dumnezeu şi celebrând Numele Său (v. 3,5). Atunci Mielul va fi proslăvit în ceruri şi pe pământ, aşa cum I se cuvine. „Ai răscumpărat pentru Dumnezeu, cu sângele Tău, oameni din orice seminţie şi limbă şi popor şi naţiune ..." (Apocalipsa 5.9).

27 ianuarie 2015

Hrana ta zilnica!

27 IANUARIE
Psalmul 66

In timpurile fericite despre care vorbeşte Psalmul 65, lui Israel îi va reveni misiunea de a invita naţiunile la a se bucura şi la a-L lăuda pe Dumnezeu, întâi pentru lucrările Lui înfricoşătoare (v. 3,5), apoi pentru bunătatea Sa îndreptată spre poporul Său. Ieşirea din Egipt şi intrarea în Canaan (v. 6) sunt cele dintâi acte ale măreţiei puterii şi ele trebuie întotdeauna preamărite. Creştini, să nu încetăm niciodată să celebrăm crucea Domnului nostru Isus Hristos! El ne-a eliberat de sub jugul prinţului acestei lumi (Egiptul) şi ne-a făcut să intrăm în binecuvântările cereşti.
Sunt apoi reamintite lungile suferinţe ale lui Israel (v. 10-12). Iudeii au fost (şi sunt încă) încercaţi în toate felurile, asupriţi şi călcaţi în picioare de naţiunile în mijlocul cărora au fost risipiţi. In curând însă îl vor putea binecuvânta pe Dumnezeul care le-a scăpat sufletul şi care i-a curăţit în cuptorul încercării. În ce ne priveşte, noi suntem cu mult mai responsabili dacă vom uita vreodată acest obiectiv divin atât de preţios! Versetul 18 ne reaminteşte un adevăr deosebit de important: Dumnezeu nu poate asculta rugăciunile noastre atât timp cât avem pe conştiinţă un păcat nejudecat; de aceea, să ne grăbim să I-1 mărturisim, pentru a ne putea bucura din nou de comuniunea cu El (Isaia 1.15; Psalmul 32.5,6)!

26 ianuarie 2015

Cred ca mai avem ceva de rezolvat...

Fiecare crestin ar trebui sa cunoasca importanta rugaciunii, iar daca cumva nu stie din propria experienta, atunci cred ca stie macar din textele care sunt scrise in Scriptura.
Daca ne uitam pe paginile sfintei Scripturi vedem interventia lui Dumnezeu incepand de pe primele pagini ale Scripturii.Vedem ce mare putere  are o rugaciune facuta cu credinta.Personal am experimentat de-atatea ori acest lucru si in atat de multe situatii Dumnezeu mi-a dat degraba raspuns la cererile mele. Uneori am primit raspunsul mai repede decat ma asteptam, altadata ma lasa pana la "marginea prapastiei", ca sa folosesc un termen mai pe intelesul tuturor, dar mi-a raspuns, insa sunt si rugaciuni la care si astazi astept raspunsul din partea Lui si sunt in asteptare continuua, dar sunt si probleme care au trecut, si-au gasit in final o rezolvare desi nu am primit raspunsul pe care l-am asteptat eu, dar privind in urma nu pot decat sa-I multumesc ca la aceea vreme nu m-a ascultat.
Dar cred ca asa cum eu sunt in asteptarea unui raspuns, fiecare mai are poate macar o rugaciune fara raspuns.Daca ne rugam de mult pentru o cauza si nu am primit raspunsul, inseamna ca este ceva de rezolvat "la noi", noi trebui sa ne punem in randuiala toate lucrurile. Dar ce anume?
Astazi am dat de un verset care m-a pus pe ganduri:
Şi, când staţi în picioare de vă rugaţi, să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre.
Cand va rugati, sa iertati orice..., orice...adica TOTUL.
Doamne ai mila de mine, ai mila de noi...
De-atatea ori venim inaintea Lui, ziua seara, dimineata, oricand si la orice ora din zi, aducem cererile noastre inaintea Lui spre rezolvare, convinsi fiind ca ne rezolva problemele pentru ca suntem ai Lui, insa nu stiu daca atunci cand am venit inaintea Lui in rugaciune ne-a preocupat tot asa de mult si problema iertarii pacatelor noastre ca si rezolvarea problemei pe care am adus-o spre rezolvare?
 Faptul ca am primit rezolvare la unele cereri pe care le-am adus inaintea Lui nu este nimic altceva decat mila si indurarea Sa, insa cred ca atunci cand ne plecam in rugaciune, inainte de toate trebuie sa ne preocupe problema " iertarii pacatelor noastre".
 "....să iertaţi orice aveţi împotriva cuiva, pentru ca şi Tatăl vostru care este în ceruri să vă ierte greşelile voastre"
Sa iertati, este o porunca, si nu o optiune. N-a lasat la alegerea noastra acest gest extraordinar (desi multi am fi vrut), ci ne-a poruncit sa facem acest lucru. Dar cu toate acestea, desi este o porunca data, totusi...ea ramane la alegerea noastra daca o implinim sau nu. Primim iertarea fara probleme, insa "sa iertati, pentru ca si voi sa fiti iertati". Daca nu vrei sa fi iertat...nu ai decat sa nu ierti.
Acum este foarte simpla alegerea, iertam sau nu?
Poate ca ne vin in minte o multime de ganduri, si are grija "firea" sa ne aduca aminte, "cum as putea sa-l iert cand mi-a facut...asta, sau asta, etc...", insa daca ascultam soapta Duhului si ea ne spune un cuvant, 
"iarta, daca vrei sa fi iertat".
E alegerea noastra cui dam ascultare, firii sau Duhului.
Doamne  deschide-ne urechea sa ascultam doar soapta Duhului Tau!

Hrana ta zilnica!

26 IANUARIE
Psalmul 65

Înainte ca lauda să devină universală, în zorii zilei mileniale (Psalmul 66), ea este pregătită în linişte în inima celor răscumpăraţi. Trebuie să ne fie familiară această adorare care se înalţă în tăcere spre Dumnezeu într-un mod cu atât mai real, cu cât cuvintele nu pot s-o exprime. Să experimentăm această închinare şi când suntem pe drum, şi în timpul pauzelor la lucru, şi în patul nostru în „vegherile nopţii"... (Psalmul 63.6). Ea va fi întotdeauna ascultată şi înţeleasă de Cel care ascultă rugăciunea (v. 2).
După ce, în versetul 3, a conştientizat iertarea păcatelor, Israel (şi în aceeaşi măsură creştinul) se va putea bucura de prezenţa lui Dumnezeu (v. 4).
Psalmul se încheie printr-un măreţ tablou al viitoarelor binecuvântări pământeşti, imagini ale bogăţiilor spirituale pe care credinciosul le-a luat în posesie încă de acum. Dacă aici tânjeşte „într-un pământ sec şi uscat, fără apă" (Psalmul 63.1), el trebuie să-şi amintească de faptul că „râul lui Dumnezeu este plin de apă” (v. 9). Dragi prieteni, nu este atunci vina noastră, dacă uneori sufletul nostru suferă de uscăciune? (vezi loan 4.14,15).
„Tu faci să cânte de bucurie venirea dimineţii şi a serii", spune din nou versetul 8. Fie ca şi zilele noastre să înceapă, să se desfăşoare şi să se încheie printr-un cânt al fericirii şi al dragostei.

25 ianuarie 2015

Hristosul pierdut!

Si daca tot am inceput azi cu fratele Pustan, voi si incheia seara tot cu unul din mesajele sale.
Stiu ca-i este interzis sa predice in "bisericile penticostale", dar o fi interzis sa si ascultam?
Daca da, atunci eu voi incalca "regula"...;)

Întoarcerea duhului risipitor!


Viata de datornic!


Hrana ta zilnica!

25 IANUARIE
Psalmul 64

Credinciosul nu suferă numai din pricina uscăciunii unei lumi in care nu-şi poate potoli setea sufletului, ca în Psalmul 63, ci el resimte şi vrăjmăşia oamenilor. Aceştia îşi ascut limba împotriva lui ca o sabie (comp. cu Psalmii 55.21 ft 17.4). Credinţa a stârnit întotdeauna antipatia din partea necredincioşilor, iar acest lucru nu trebuie să ne mire, ci să ne determine să veghem ca purtarea noastră să nu le dea niciodată ocazia unor acuzaţii îndreptăţite. Impotriva acestei săbii şi a acestor săgeţi să îmbrăcăm, platoşa neprihănirii (adică o comportare ireproşabilă - Efeseni 6.14; citiţi şi 1 Petru 2.12) și să opunem tuturor acestor manifestări ale răutăţii „blăndețea înţelepciunii" (Iacov 3.13). 
Atunci Dumnezeu va lua în mîinile Sale cauza noastră (Romani 12.17-19).
„Cine va vedea?" se întrebau vrăjmaşii celui drept (v. 5; vezi şi Psalmii 10.11 şi 59.7). Ei bine, Dumnezeu îi vede! Privirea Lui discerne în cele mai mari profunzimi ale inimii răutatea şi uneltirile acesteia (v. 6). Şi, ca răspuns la săgeata ţintită şi lansată pe neaşteptate (acest cuvânt „amar") împotriva omului integru (v. 4), El pregăteşte propria Lui săgeată, care-l va scăpa pe răscumpăratul Său într-un mod la fel de neaşteptat, când va veni momentul potrivit (v. 7).