Versetul zilei

7 februarie 2015

Ascultare si calauzire!

Sunt mai libera....desi este sambata.
Nu mai conteaza de ce, important este ca pot citi azi mai mult si imi doresc sa nu risipesc timpul si sa rascumpar vremea. 
Citeam despre poporul Israel si ma fascineaza istoria lor.
Asa mare har au avut, incat toata calatoria lor Dumnezeu i-a insotit in permanenta, ziua era intr-un stalp de nor, iar noaptea intr-un stalp de foc. Asa cum pe ei nu i-a parasit niciodata, bazati pe Cuvantul Sau, "„Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi.”(Evrei 13:5) nici pe noi nu ne va lasa, insa important este sa ramanem in ascultare si sub calauzire.
De foarte multe ori ne aflam in viata in anumite situatii in care trebuie sa luam poate decizii urgente si importante, nu stim ce sa facem si atunci parca in mod exceptional cerem calauzirea Lui, ne rugam noi, solicitam ajutor si din partea altora sa ne sustina( si nu este rau), insa ascultarea si calauzirea sunt necesare in fiecare zi si-n fiecare moment. Sa stau sub calauzirea Lui si acasa, si la servici si pe strada, oriunde, si indiferent in ce moment ma aflu si ce alegeri am de facut, daca sunt in ascultare si sub calauzire nu am cum sa falimentez.
Ma uitam la aceste versete:
În ziua când a fost aşezat Cortul, norul a acoperit locaşul Cortului întâlnirii; şi, de seara până dimineaţa, deasupra Cortului era ca înfăţişarea unui foc.
Întotdeauna era aşa: ziua, norul acoperea Cortul, iar noaptea, avea înfăţişarea unui foc.
Când se ridica norul de pe Cort, porneau şi copiii lui Israel; şi acolo unde se oprea norul, tăbărau şi copiii lui Israel.
Copiii lui Israel porneau după porunca Domnului şi tăbărau după porunca Domnului; tăbărau atâta vreme cât rămânea norul deasupra Cortului. Când norul rămânea mai multă vreme deasupra Cortului, copiii lui Israel ascultau de porunca Domnului şi nu porneau.
Numeri 9:15-19 
 
Cand norul se ridica-porneau si ei, cand norul se oprea-se opreau si ei.
Este important sa auzim vocea Lui si o vom auzi cu siguranta daca dorim acest lucru.
Conditiile Lui sunt aceleasi  si atunci, si acum iar ele raman neschimbate pentru noi.

Hrana ta zilnica!

7 FEBRUARIE
Psalmul 73.1-3

Cea de-a treia carte a Psalmilor se deschide cu o succesiune de 11 psalmi ai lui Asaf - ai aceluia care, pe vremea lui David, dirija cântarea şi o acompania cu chimvale (1 Cronici 16.5). Psalmul 73 ne relatează aspra lui experienţă. Comparându-şi soarta cu cea a oamenilor păcătoşi, Asaf cade pradă descurajării. I se părea că Dumnezeu rezervă dureri şi chinuri (sub forma disciplinei) celor care se tem de El, în timp ce îi cruţă pe cei aroganţi şi răi, al căror portret odios îl găsim schiţat în versetul 3 şi în următoarele. Dezgustat şi chinuit (v. 21), cel credincios nu este departe de a-L acuza pe Dumnezeu de nedreptate şi de indiferenţă. Dacă aşa stau lucrurile - gândeşte el - atunci pentru ce să-mi curăţ inima?
Intr-o manieră generală, fiecare dintre noi am ajuns în punctul acesta, să purtăm invidie faţă de cei care se pot bucura de tot ce oferă existenţa, fără să se lase opriţi de teama de Dumnezeu. Tinerii creştini care sunt la studii cunosc cu toţii colegi cu mulţi bani care au principii vicioase. Acestora le spunem să nu uite niciodată bogăţiile de care dispun ei, bogăţii care nu se pot măsura după scara valorilor omeneşti. Ei trebuie să-şi amintească de faptul că speranţa lor face din ei nu cei mai nenorociţi, ci cei mai privilegiaţi dintre toţi oamenii (1 Corinteni 15.19).

6 februarie 2015

Lacrimi !


Pretuim sau risipim?

O intrebare la care suntem chemati sa raspundem cu totii.
Pavel ne spune:...."chiar daca omul nostru de afara  se trece, totusi omul dinlauntrul nostru se innoieste in fiecare zi" (2 Corinteni 4:16).
Cu alte cuvinte OMUL util  lui Dumnezeu prin care El se va manifesta, este OMUL care se trece adica omul zdrobit si frant de firea pamanteasca, acela va creste....se va maturiza....acela va avea o marturie care va vorbi de la sine.....despre castigarea sensibilitatii spirituale.
Oare nu aceasta este o prioritate pentru noi? Avem marturii relevante ?
Peste unii....trec ani in sir si nu vezi nici o schimbare in ei, nu vezi lumina si, daca au avut-o candva, odata demult....s-a stins, caci ....zice Cuvantul...."Lumina este samanta pentru cel neprihanit, si bucuria pentru cei cu inima curata"(Ps 97:11), deci sunt niste conditii sa ai si lumina si bucurie, trebuie sa fii neprihanit si sa ai inima curata, nu?
A nu risipi timpul lui Dumnezeu....reteta este diferita pentru fiecare dintre noi....insa a fi prelucrat de Dumnezeu.....nu cred ca lipseste de pe reteta cuiva dintre copii Lui!!!!!!
Cum vrem sa-i conducem pe alti oameni la Domnul cand noi nu avem concret ceva.....
Si Iacov ....intr-un final, dupa multe teste din partea lui Dumnezeu s-a maturizat....la batranete. Dupa mult timp.....insa nu a fost risipit pana la urma....
Domnul sa ne ajute sa nu....intarziem la momentul ales de EL!!!

Hrana ta zilnica!

6 FEBRUARIE
Psalmul 72

Acest psalm îl are ca autor pe Solomon (vezi titlul), imagine a lui Hristos, împărat al dreptăţii şi al păcii. Vremurile de suferinţe şi de lupte, despre care ne-au vorbit psalmii precedenţi, sunt succedate de domnia dreaptă şi binecuvântată a lui Mesia, Fiul lui David. La El, Cel sărac şi lovit, vor găsi mângâiere şi ajutor toţi cei nemângâiaţi de pe pământ. Violenţa şi asuprirea, exploatarea celor slabi de către cei puternici, toate aceste nedreptăţi îşi vor găsi sfârşitul şi, odată cu ele, şi mizeria materială şi subnutriţia care lovesc astăzi cel puţin jumătate din populaţia globului. „Va fi belşug de grâne pe pământ, pe vârful munţilor" (v. 16). „Belşug de pace" (v. 7) şi „belşug de grâne" (v. 16) - oare nu acestea sunt bunurile cele mai râvnite de omenire? Şi aceste binecuvântări, în întregime, vor deştepta în sfârşit un ecou de recunoştinţă în inimile acestor oameni atât de nerecunoscători astăzi faţă de binefacerile lui Dumnezeu. Aşa răsună şi versurile unei cântări: «Cerurile binecuvânta-vor pământul / Iar pământul va răspunde cerurilor» (comp. cu Osea 2.21,22). 
Atunci gloria Domnului va acoperi tot pământul (v. 19; Numeri 14.21). Iar în acordurile acestei laude şi contemplându-Lpe Adevăratul Solomon, cea de-a doua carte a Psalmilor ajunge la sfârşitul ei.

5 februarie 2015

Calea parfumului!

O cunoastem noi....calea parfumului...?
Domnul Isus doreste....'prin noi sa raspandeasca mireasma cunostiintei Lui'
Mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruinţă în Hristos şi care răspândeşte prin noi, în orice loc, mireasma cunoştinţei Lui.
În adevăr, noi suntem, înaintea lui Dumnezeu, o mireasmă a lui Hristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii şi printre cei ce sunt pe calea pierzării: pentru aceştia, o mireasmă de la moarte spre moarte; pentru aceia, o mireasmă de la viaţă spre viaţă. Şi cine este de ajuns pentru aceste lucruri?
(2 Corinteni 2:14-16)
 In Filipeni 4:18 scrie - Am de toate şi sunt în belşug. Sunt bogat de când am primit prin Epafrodit ce mi-aţi trimis… un miros de bună mireasmă, o jertfă bine primită şi plăcută lui Dumnezeu.
Insa asemenea unei sticle de parfum,asemenea vasului de alabastru...aceasta nu se poate intampla decat atunci cand vasul este spart.
Doar un vas frant poate fi calea parfumului,zdrobirea omului firesc...doar aceasta este calea prin care Domnul se poate manifesta.Trist este ca unii nu privesc suferintele ca si niste trepte spirituale, pretuiesc mai mult vasul lor(sa fie la adapost)...decat ce este inauntrul. 
Secretul este inauntru....mirul. Este valoros atunci cand se revarsa, ca si mirosul de parfum...atunci "curg rauri de apa vie".
Sa ne straduim sa nu mai irosim nimic si sa ne gandim serios la ce parfum raspandim si cum mirosim?

Domnul sa ne binecuvinteze pentru a putea fi binecuvantati altii prin noi, de la moarte ...spre viata!

Hrana ta zilnica!

5 FEBRUARIE
Psalmul 71.17-24

Probabil că acest psalm a fost compus de David pe când fugea dinaintea fiului său, Absalom. De acum bătrân (v. 9,18), omul lui Dumnezeu este nevoit să treacă din nou prin „necazuri multe şi grele" (v. 20). El I se adresează lui Iahve: „Şi chiar până la bătrâneţe şi păr cărunt, Dumnezeule, nu mă părăsi..." (v. 18). Isaia 46.4 aduce un răspuns divin la această rugăciune: „Până la bătrâneţe, Eu sunt acelaşi (sau: Eu sunt „EL" - nume al lui Dumnezeu) şi până veţi încărunţi, eu vă voi purta...". Nu, Dumnezeu nu 1-a părăsit pe slujitorul Său şi nu va părăsi niciodată pe niciunul dintre cei cărora le-a răscumpărat sufletul (v. 23; citiţi şi Psalmul 37.25), şi aceasta pentru că L-a abandonat pe Fiul Său pe cruce tocmai când El înfaptuia această răscumpărare. Dacă El este Dumnezeul tinereţii noastre - şi dorim ca acesta să fie şi cazul vostru, al tuturor, iubiţi tineri cititori - atunci să ne încredem în El, contând că El va fi Acelaşi pentru noi toată viaţa noastră.
Observaţi de câte ori autorul psalmului aminteşte şi preamăreşte dreptatea lui Dumnezeu (v. 2,15,16,19,24). Locuind într-o lume în care guverna un împărat al nedreptăţii (Absalom), lume care nu s-a schimbat nicidecum de atunci încoace, psalmistul, prin contrast, estimează întregul preţ al acestei dreptăţi a lui Dumnezeu. Ea va triumfa pe pământ atunci când împărăţia va fi dată împăratului glorios - Celui despre care ne va vorbi Psalmul 72 (v. 1).

4 februarie 2015

Prin orice greu m-ai ajutat sa trec cu bine!

Incercari in viata am avut
Dar Tu Doamne ai ramas langa mine
M-ai ridicat cand eram cazut
Prin orice greu, Domnul meu
M-ai ajutat sa trec cu bine.

Vreau din inima sa-Ti multumesc
Pentru ca in incercare Doamne m-ai pazit,
Vreau din inima sa Te slavesc
Ca ochii Tai cu drag spre mine au privit!


Vanturi au batut in barca mea
Ea nu se mai putea zari printre valuri,
Tu Ti-ai aratat puterea Ta
O, Scump Isus, m-ai condus,
M-ai scos din greu si din necazuri!

Cei din jur adesea n-au stiut
Cat de grea a fost povara ce-am purtat
Doamne, Tu din cer m-ai vazut
Iar in dureri mi-ai dat puteri,
Bratul Tau m-a ajutat!

Traim vremuri grele.....!

Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
  Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu; având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.
  2 Timotei 3:1-5
Pavel il avertiza pe Timotei in legatura cu aceste vremuri din urma. In textul de mai sus sunt redate optsprezece caracteristici ale oamenilor care nu-L cunosc pe Dumnezeu. Daca le luam rand pe rand e foarte simplu sa ne dam seama ce fel de vremuri traim si in ce vreme ne gasim.
Iubitori de sine si iubitori de bani.
Pai nu mai departe, ma uit de cateva zile, saptamani, chiar luni,  si vad ca se intampla in tara noastra lucruri care par ca nu mai au un sfarsit, par ca nu se mai termina, din contra ideea de a avea un guvern la puscarie prinde un contur tot mai bogat. Oameni care au fost in fruntea tarii ani de zile, cu pretentii de viitori presedinti, constatam cu stupoare ca sunt cei mai penali hoti. Nu au iubit nici o clipa tara si nu s-au gandit nici macar o clipa la nenorocitul om de rand, cu o pensie mizera de 400-500 lei, in schimb ei au trait o viata de huzur si  s-au iubit doar pe sine umflandu-si conturile cu milioane. De fapt, se iubesc doar pe sine si iubesc doar banii.
O alta categorie laudarosii si trufasii.
 Oare nu cunosteti pe nimeni din aceasta categorie?
Nu vi s-a intamplat sa va gasiti intr-un cerc de cunostinte, sau asa zisi prieteni, poate chiar simpli cunoscuti, si din 30 de cuvinte spuse, 25 sa fie doar vorbe de lauda la adresa lor? Se lauda cu achizitiile facute, iar cei mandri sfideaza si privesc "de sus" pe cei "mai necajiti"?
Hulitori, neascultatori de parinti si nemultumitori.  
Cred ca nu putini sunt cei care batjocoresc pe cei din jurul lor, nu putini parinti sunt care traiesc cosmarul acesta al neascultarii copiilor lor. De cate ori insasi noi am fost nemultumiti cu ceea ce avem, cu ceea ce ne-a dat Dumnezeu? Astazi lumea doreste mai mult si mai mult si parca nicioadata nu-i destul.
Fara evlavie, fara dragoste fireasca si neinduplecati.
Cat de mult lipseste azi evlavia! Trist este ca lipseste chiar si din bisericile noastre. Dragostea...? Floare rara!
Astazi materialismul parca si-a pus amprenta pana si in casnicii.
Neinduplecati...cine oare mai suporta sa-i spui ceva? Chiar daca nu au dreptate, ei trebuie  totusi sa aibe dreptate!
   Pavel continua si descrie: clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine, vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu.
Toate acestea s-au pus amprenta peste societatea de azi. Te uiti in jur si te ingrozesti la ceea ce vezi, e o agitatie cum rar am mai vazut, toate lumea acuza pe toata lumea.
Orice...chiar daca trebuie sa calc pe cadavre, orice....doar sa-mi fie mie bine! 
Nu conteaza ca toate acestea contravin legii lui Dumnezeu, nu conteaza nici macar ca moralitatea este incalcata, nu conteaza nimic, totul aici si acum.

Traim intr-adevar vremuri grele, iar Biblia ne spune raspicat, "departati-va de acesti oameni", insa avem o datorie fata de ei, sa ne rugam. Sa nu fim partasi la pacatele lor, dar sa ne rugam pentru ei.
Odinioara si noi am avut in viata noastra toate aceste pacate, dar slava Domnului ca am beneficiat de harul lui Dumnezeu si am fost eliberati.
Ce mare har....!!!
Traim vremuri grele.....!
  


Hrana ta zilnica!

4 FEBRUARIE
Psalmul 71.1-16

„Tu eşti... încrederea mea din tinereţea mea", spune psalmistul în versetul 5, apoi în versetul 17 adaugă: „Dumnezeule, Tu m-ai învăţat din tinereţea mea; şi până acum am vestit lucrările Tale minunate". 
Ferice de credinciosul care intră foarte devreme în şcoala lui Dumnezeu şi care învaţă acolo să se încreadă în El! „Pe Tine m-am sprijinit", ne mai spune psalmistul (v. 6). Domnul era adăpostul lui tare (v. 7), stânca lui de locuit, cetăţuia lui (v. 3) - expresii pe care le intâlnim deseori în psalmi (de exemplu, în Psalmul 31.2,3). 
In ce ne priveşte, în general, în ţara noastră, nu suntem expuşi persecuţiilor, dar să nu ne amăgim, să nu vorbim prea aprins despre aceasta, pentru că duşmanii care „pândesc" sufletele noastre nu sunt mai puţin de temut decât cei din versetul 10 şi din versetul 13! 
Petru ne pune în gardă cu privire la poftele firii pământeşti, care „se războiesc împotriva sufletului” (1 Petru 2.11). Atunci când ţâşnesc aceste pofte, să ne grăbim să ne găsim adăpostul în Dumnezeu, unde sigur vom găsi o eliberare deplină. 
Totuşi, Domnul este mai mult decât un loc tare pentru cel răscumpărat. „Pe Tine Te voi lăuda întotdeauna ... Gura mea este plină de lauda Ta, de gloria Ta, toată ziua" (v. 6,8,14,22,23). Deşi numai Isus putea spune aceste cuvinte (comp. v. 6,11 şi 12 respectiv cu Psalmul 22.9,11 şi 8), totuşi este şi partea noastră, dragi prieteni credincioşi, să trăim ceva din aceasta!

3 februarie 2015

Tatal nostru!

De fiecare data cand spun rugaciunea Tatal nostru, imi este teama sa o rostesc toata, de fapt o anumita fraza imi da fiori pe sira spinarii si va spun de ce.

Tatal nostru care esti in ceruri
Sfinteasca-se Numele Tau
Vie Imparatia Ta, faca-se voia Ta
Precum in cer, asa si pe pamant.
Painea noastra cea de toate zilele
Da-ne-o noua astazi 
Si ne iarta noua greselile noastre 
Precum....................
Precum si noi  trebuie sa iertam gresitilor nostri 
Si nu ne lasa dusi in ispita 
Ci ne izbaveste de cel rau
Caci a Ta este Imparatia, puterea si slava,
                                                                               AMIN
Citind azi un editorial pe un blog legat de aceasta rugaciune, iarasi mi-am adus aminte de aceste cuvinte.
Oare nu mintim noi de fiecare data? Noi singuri ne cerem pedeapsa, "iarta-ma Doamne precum iert...."
Pai daca primesc iertarea dupa meritul meu....sunt cel mai nenorocit, desi Doamne, Tu imi ceri acest lucru, iar eu TREBUIE sa-l fac.
Doamne te rog ai mila...de mine, de noi....


  ...Sfinteasca Numele Tau si vie imparatia Ta  …o de-ar cobori Imparatia Ta la noi ce bine-ar mai fi ca noi de urcat acolo pare mai greu; si da-mi Doamne o dorinta puternica sa iti fac voia Ta - ca pe a mea am facut-o destul si uite unde am ajuns...
       Ma uit la Imparatiile pamintului…la stiri … si nu vad decit jale. Am emigrat din Romania in America cu un geamantan plin de sperante. Le-am uzat pe toate si am ajuns ca un cersetor care traieste de pe o zi pe alta – ca nimic nu-i trainic si nimic si nimeni nu e in afara pericolului , si nimeni nu e sigur de absolut nimic…asa ca te rog sa ne dai Tu piinea cea de toate zilele  mie si alor mei ca sa nu o cersim de la altii.
       Precum in cer asa si pe pamint…sa fie toate – nestricacioase si netulburate pentru vesnicie . Si cum ar fi oare  sa depindem numai si numai de Tine?
      Dar ca sa te poti apropia de noi, te rugam mai intii sa ne ierti greselile noastre. Doar ca Tu ne-ai pus o conditie pe care noi cu greu o putem implini. Suntem atit de invrajbiti unul cu altul Doamne, ca nu ne mai putem intelege nici in familii…si sintem intr-una miniosi, si nemultumiti. Ca sa spun “iarta-mi Doamne asa cum iert si eu altora”…inseamna sa ma blestem singura. Fara ajutorul Tau n-am sa pot sa ma iert nici eu pe mine insami daramite pe altii?! Si nu ma lasa prada ispitelor dupa care alerg…trage-ma departe de ele ca nu am nici destul discernamint si nici putere sa le rezist. Te rog sa ma izbavesti de cel rau…ca e mai turbat ca oricind ca stie ca nu mai are mult si stie ca va fi pedepsit - stie ce-l asteapta.
     Si Doamne, Tu care ai Imparatia si Slava, te rog fa-mi si mie parte de ele… 

Hrana ta zilnica!

3 FEBRUARIE
Psalmul 70

Prea adesea rămânem insensibili în faţa suferinţelor altora (comp. cu Psalmul 69.20), şi aceasta într-un mod cu mult mai pronunţat când şi noi înşine trecem prin încercare. 
In general, în asemenea momente nu ne gândim la nimic altceva decât la greutăţile noastre şi chiar simţim o oarecare uşurare când aflăm că nu suntem singurii care suferă. Nu tot aşa a fost însă cu Domnul Isus; deşi El însuşi era „Cel întristat şi sărac" (v. 5), rugăciunea Sa a fost ca toţi cei care-L caută pe Dumnezeu să se veselească şi să se bucure în El ... (v. 4). Deja în Psalmul 69.6, El făcuse mijlocirea: „Să nu se ruşineze din cauza Mea cei care Te caută pe Tine, Dumnezeul lui Israel!" Focul inimii Sale era ca Dumnezeu să fie preamărit şi ca ai-Săi să se bucure în El (v. 4). Ruşinea şi deruta vor veni, în schimb, peste cei care au căutat să-I ia viaţa şi care au găsit o plăcere răutăcioasă în nenorocirea Lui (v. 2). Noi ştim însă că nicio dorinţă de răzbunare de felul celor din versetele 2 şi 3 nu se ridică din inima cea plină de dragoste a Mântuitorului. Dimpotrivă, în cele mai mari dureri, El Se ocupă, prin har, de cei care II chinuie şi îi cere lui Dumnezeu să-i ierte (Luca 23.34).

2 februarie 2015

Diavolul distruge, Dumnezeu reface!

"Ma pocaiesc" spun unii oameni, pentru ca pocaitii se ajuta intre ei.
Si asa este!
Cand pun mana pocaitii, si unde pun mana se cunoaste, pentru ca ceea ce-i uneste, este dragostea lui Dumnezeu.
Vineri, 30 ianuarie o biserica penticostala din judetul Suceava a suferit un incendiu. Au intervenit fratii, satenii si pompierii, dar cu focul nu glumesti.
Dupa plecarea pompierilor, fratii s-au mobilizat si mana cu mana, timp de 30 de ore au muncit pe branci ca duminica sa se poata aduna la rugaciune in aceasta cladire.
Mai jos am preluat cateva imagini de pe site-ul https://suceavaevanghelica.wordpress.com/ care arata pagubele facute de incendiu, iar mai apoi cladirea pregatita de inchinare, si asta in doar 30 de ore.
Eu spun altfel. Avem imagini cu incercarea diavolui de a distruge, dar avem imagini cu victoria venita din partea lui Dumnezeu, slava Lui!

O zi plina de har!

Atunci cand ai nevoie de ajutor si alergi la oameni sau  te bizui pe ei, mereu si mereu vei avea dezamagiri.
Omul este schimbator, dar in acelasi timp este neputincios, pentru ca puterea lui este limitata. 
Ferice de omul care cauta ajutor la Domnul. El este Acelasi din vesnicie in vesnicie, este neschimbator si puterea Lui este mare.In fiecare moment avem nevoie de ajutorul si protectia lui Dumnezeu, de-aceea cine isi pune increderea in El va avea biruinta.
Căutaţi pe Domnul şi sprijinul Lui, căutaţi necurmat faţa Lui! 1 Cronici 16:11

O zi plina de har si binecuvantari!

Franturi din cele patru seri de evanghelizare!

S-au incheiat cele patru zile de evanghelizare in Biserica Penticostala Elim.
Ce as mai putea spune, decat... slava Domnului!
Au fost zile pline de har, iar pentru cei care nu a-ti putut urmari serviciile in direct, va sta la dispozitie arhiva Bisericii.
Joi, prima seara de evanghelizare a fost invitat fratele Costel Cociurean din Ucraina, iar mesajul adus a fost din Ioan 10:7-9, ISUS USA OILOR,
Isus le-a mai zis: „Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt Uşa oilor. Toţi cei ce au venit înainte de Mine sunt hoţi şi tâlhari; dar oile n-au ascultat de ei. Eu sunt Uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra şi va ieşi şi va găsi păşune.
  Usa, metaforic  simbolizeaza o Persoana si aceasta este Isus Hristos.
Singura cale de acces intr-o incapere este usa. Singura cale de acces in Imparatia lui Dumnezeu este CREDINTA IN ISUS HRISTOS!
Vineri, a doua seara acelasi invitat Costel Cociurean a continuat mesajul sau, tot din Ioan 10:10-18, 
Misiunea  PASTORULUI  CEL BUN!

Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.
Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun Îşi dă viaţa pentru oi. Dar cel plătit, care nu este păstor şi ale cărui oi nu sunt ale lui, când vede lupul venind, lasă oile şi fuge; şi lupul le răpeşte şi le împrăştie. Cel plătit fuge, pentru că este plătit şi nu-i pasă de oi.  
Eu sunt Păstorul cel bun. Eu Îmi cunosc oile Mele, şi ele Mă cunosc pe Mine, aşa cum Mă cunoaşte pe Mine Tatăl şi cum cunosc Eu pe Tatăl; şi Eu Îmi dau viaţa pentru oile Mele. Mai am şi alte oi, care nu sunt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.
Tatăl Mă iubeşte, pentru că Îmi dau viaţa, ca iarăşi s-o iau.
Nimeni nu Mi-o ia cu sila, ci o dau Eu de la Mine. Am putere s-o dau şi am putere s-o iau iarăşi: aceasta este porunca pe care am primit-o de la Tatăl Meu.”
Noi am fost sortiti pieirii, pentru ca plata pacatului este moartea, dar Domnul  Isus  si-a dat viata pentru noi(oile sale). Nici o jertfa  nu a putut spala vina pacatului nostru, pentru aceasta a fost nevoie de un Miel fara cusur, de sange sfant, iar Isus Hristos a facut acest lucru pentru mine si pentru tine.
 Si astazi Pastorul cel bun inca vorbeste si cauta in continuare oile pierdute.
M-a gasit pe mine, te-a gasit pe tine, dar mai avem oite in familia noastra care nu-L cunosc, de-aceea sa ne rugam pentru cei din familiile noastre, cei care nu sunt inca mantuiti.

Sambata seara, a treia zi de evanghelizare, un alt invitat, fratele David Echalar a avut un mesaj neobisnuit pentru o seara de evanghelizare am putea spune. Textul citit din Cantarea Cantarilor 1:1-2-
Dragostea pentru mirele Tau!
Cântarea cântărilor făcută de Solomon.
Să mă sărute cu sărutările gurii lui! Căci toate dezmierdările tale sunt mai bune decât vinul.
   
Cum o mireasa este indragostita de mirele ei, tot asa Biserica trebuie sa fie indragostita de Mirele Isus Hristos.
S-a pus accent pe relatia din familie. Astazi institutia cea mai atacata este familia. Crestini care divorteaza, crestini care traiesc o viata duplicitara, crestini care au o casnicie doar de ochii lumii. Ca sa avem o biserica sanatoasa este nevoie de o familie sanatoasa.
La final a avut o chemare poate neobisnuita pentru o seara de evanghelizare. A fost o chemare pentru toti acei care vor sa-si innoiasca legamantul cu partenerul de viata in fata Domnului si pentru cei care vor ca binecuvantarea si protectia Domnului sa fie peste familiile lor.

Duminica dimineata am stat la Masa Domnului. Acelasi invitat, David Echalar cu mesajul -
Biserica primara si biserica de azi. Text, Ieremia 6:16/a
Aşa vorbeşte Domnul: „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” Dar ei răspund: „Nu vrem să umblăm pe ele!”

A fost prezentat, cum a luat fiinta biserica primara, de ce atatea religii, si caracteristiciile bisericii primare. Astazi bisericiile au ramas doar cu o forma de evlavie, o traditie si o religie. Suntem chemati sa ne intoarcem la cararea cea veche trasata de Domnul Isus si traita de primii crestini.
Cei care ne-am lasat cercetati de Duhul Sfant a fost imposibil sa nu vedem cat de departe suntem azi de primii crestini. Nadajduim ca vom si pune in aplicare ceea ce am auzit, pentru ca  daca ramanem doar la stadiul de ascultatori este vai de noi.

Dumnica seara, incheierea celor patru servicii de evanghelizare, acelasi pastor David Echalar a avut un mesaj din Ezechiel 47-1-2, dar mesajul a cuprins  textul, chiar pana la vers.10.
Este timpul sa inotam in puterea Duhului Sfant!
M-a adus înapoi la uşa Casei. Şi iată că ieşea apă de sub pragul Casei, dinspre răsărit; căci faţa Casei era spre răsărit. Apa se cobora de sub partea dreaptă a Casei înspre partea de miazăzi a altarului.
M-a scos pe poarta de miazănoapte şi m-a făcut să ocolesc pe din afară până la poarta de răsărit. Şi iată că apa curgea din partea dreaptă.
Esti hotarat sa experimentezi puterea lui Dumnezeu? Doresti acest lucru?
  Cine crede in El vor curge rauri de apa vie. Este cu neputinta sa fii atins de râul lui Dumnezeu, de puterea lui Dumnezeu si sa fii un crestin care traieste o credinta mediocra.
Cel neprihanit va trai prin credinta si puterea supranaturala a Duhului Sfant il va insoti, dar pentru aceasta trebuie sa crezi si sa-ti doresti acest lucru.
Seara s-a incheiat cu rugaciuni speciale si ungere facuta pentru toti cei care au avut si au adus o cauza inaintea Domnului.
Sunt doar cateva ganduri pe care am vrut sa le imparasesc cu voi. Au fost  momente minunate si imi doresc ca Duhul lui Dumnezeu sa-si desavarseasca lucrarea care a fost inceputa. Iar pentru intarirea credintei noastre, a fost prezentata o marturie a unui frate care aseara a mers la fratii slujitori si a cerut ajutorul in rugaciune, spunandu-le cruntul diagnostic pe care l-a primit, cancer cu o tumoare "mare" sub brat. Fratii s-au rugat si i-au facut ungere cu undelemn. In urma rugaciunilor facute si pe baza credintei lui, acea tumoare s-a spart si a inceput sa se retraga, si credem ca Dumnezeu l-a vindecat.
Omeneste pare ireal, dar daca vorbim de lucruri normale am vorbi despre un om si nu de Dumnezeu
DUMNEZEU, ESTE DUMNEZEU SI EL FACE CE VREA !

   

Hrana ta zilnica!

2 FEBRUARIE
Psalmul 69.20-36

Psalmii 22 şi 69, care se aseamănă prin faptul că şi unul şi altul ne zugrăvesc suferinţele Domnului, prezintă totuşi o deosebire esenţială: În Psalmul 22, Hristos este văzut ca făcând ispăşire pentru păcatele noastre, este prezentat ca fiind Cel pe care Dumnezeu L-a lovit în locul nostru, în timp ce aici, în Psalmul 69, dimpotrivă, îl vedem pe Isus suferind din partea oamenilor, şi câte mijloace au găsit ei pentru a-L chinui...! Un cuvânt revine în acest psalm de patru ori: ocara (sau dispreţul), altfel spus, dezonoarea publică (v. 7,10,19,20), arătând că inima infinit de sensibilă a Domnului a fost zdrobită de această ocară (v. 20). In El, gloria lui Dumnezeu, dragostea Sa şi sfinţenia Sa au fost călcate în picioare în faţa tuturor oamenilor nelegiuiţi. Iar cât despre versetul 21, acesta s-a împlinit ad-litteram în ceasul crucii (Matei 27.34,48).
O altă cauză de profundă durere pentru Mântuitorul a fost stârnită de ucenicii Săi. El nu a găsit la ei niciun strop de compătimire, ci numai indiferenţă: „Am aşteptat compătimire, dar degeaba, şi mângâietori, dar n-am găsit niciunul" (v. 20).
Pe drept cuvânt, reprezentanţii rasei umane vinovate de o astfel de nelegiuire vor suferi - dacă nu s-au pocăit - mânia şi urgia invocate în versetul 24 de rămăşiţa credincioasă. Domnul să ne ajute - pe fiecare dintre cititorii acestor rânduri - să fim găsiţi printre „cei care iubesc Numele Său" (v. 36)!

1 februarie 2015

Din 2016 va fi introdusa obligatia de a implanta tuturor nou-nascutilor un microcip sub piele!

Si iata ca timpul se apropie cu pasi repezi. 
Si a făcut ca toţi, mici şi mari, bogaţi şi săraci, slobozi şi robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei sau numărul numelui ei.
Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

Apoc.13:16-18
Ești pregătit să trăiești într-o lume în care fiecare copil nou-născut este micro-cipat ? Ești gata să ai fiecare mișcare , înregistrata și plasata în banca de date Big Brother ? 

Potrivit articolului finlandez , distribuit medicilor si studentilor medicali , timpul se scurge pentru schimbarea direcției de medicina militară și tehnologie de control al minții , asigurând viitorul libertății umane . Potrivit mai multor surse din 2016, prin Europa copii nou-născuți vor fi obligați să li sa puna un chip ” RFID s “.

sursa: http://smartday.ro/2015/01/31/din-2016-va-fi-introdusa-obligatia-de-a-implanta-tuturor-nou-nascutilor-un-microcip-sub-piele/

Hrana ta zilnica!

1FEBRUARIE
Psalmul 69.1-19

Psalmul 68 ni L-a prezentat pe Hristos înălţat la cer ca învingător şi primind daruri glorioase (Psalmul 68.18); Psalmul 69 ni-L va prezenta coborât, în ruşine şi într-o durere de nedescris, dând înapoi ceea ce n-a furat (v. 4). În aceeaşi ordine am mai găsit dispuşi şi Psalmii 21 şi 22: Psalmul 21 (în care L-am văzut pe Domnul Isus preîntâmpinat de binecuvântările bunătăţii) îl precedă pe 22, astfel ca nimeni să nu se înşele cu privire la Persoana prezentată apoi, abandonată în mijlocul unor suferinţe atât de grele. Aşa cum chivotul a croit poporului un drum pentru traversarea râului Iordan (râul morţii), Hristos a păşit cel dintâi în râul morţii, luând asupra Sa povara păcatelor, „nebunia" poporului Său (v. 5).
 S-a cufundat în noroiul adânc al păcatului, în adâncimile apelor judecăţii (v. 2); a văzut abisul îngrozitor al morţii ameninţând să-L înghită (v. 15), însă nu a încetat, în ciuda tuturor acestora, să înalţe rugăciuni către Dumnezeul Său (v. 13).
Citarea versetului 9 în Romani 15.3 este o provocare pentru noi de a imita acest mare Model care niciodată n-a căutat să-Şi placă Lui însuşi, nici să Se sustragă de la insultele care se îndreptau spre Tatăl Său (Matei 27.43). El cere, de asemenea, ca încercarea Lui să nu fie o poticnire pentru creştini atunci când vor vedea un astfel de Credincios cufundat într-un asemenea necaz (v. 6).