Versetul zilei

23 mai 2015

Domnul cauta un Iosia pentru Romania!

Citeam de dimineata cateva capitole din 2 Imparati. In mod special am citit cu foarte mare atentie de la capitolul 22 incolo. 
Iosia era imparat in aceea vreme la Ierusalim. Daca pana la el, mai toti imparatii au facut ceea ce nu placea Domnului, iata-l pe Iosia, singurul imparat care ia o atitudine impotriva tuturor lucrurilor care Il suparau pe Dumnezeu.
In vremea imparatiei lui a fost gasita cartea legii in Casa Domnului.
A fost gasita....! 
M-am intrebat in sinea mea...."oare ceilalti imparati dinaintea lui, chiar nu au fost interesati de aceasta carte, de au lasat-o sa se piarda?" 
Preotul Hilchia a gasit cartea si a trimis-o lui Iosia. Cand imparatul a citit din ea si a vazut ce scrie, atitudinea lui a fost una deosebita, (v. 11)- Cand a auzit imparatul cuvintele din cartea legii, si-a sfasiat hainele.
Imi place atitudinea lui Iosia, strange tot poporul, de la mic la mare si le citeste toate cuvintele care erau scrise in ea. incheie un legamant cu Domnul si promite Domnului ca va pazi tot ceea ce scrie in ea. Incheie un legamant atat el cat si poporul.In capitolul 23 ( si va rog sa cititi aceste capitole, 22 si 23) vedem ca Iosia ia o atitudine impotriva a tot ceea ce era o uraciune inaintea Domnului.
Printre toate actiunile sale de daramare a altarelor inchinate diferitelor zeitati, altare unde se aduceau jertfe inchinate idolilor, (vedeti pasajul  din cap.23, vers.4-20), am gasit un verset care mi-a atras atentia in mod deosebit. Versetul 7: "A daramat casele sodomitilor care erau in Casa Domnului...."
Nu stiu cati dintre dumneavoastra stiu ca astazi in Bucuresti este un mars al minoritatilor LGBT, mai pe intelesul tuturor, o parada de gay si leisbiene. O parada in care oameni care comit pacate grave inaintea Domnului vor manifesta prin Bucuresti aparandu-si idealul.
M-am uitat la cateva filmulete realizate in anii trecuti de la aceste parade si am fost socata sa vad atitudinea, imbracamintea, comportamentul acestor oameni, care sunt robiti de acest pacat.
Stiu ca este un subiect sensibil si multi incearca sa nu abordeze acest subiect, tocmai datorita sensibilitatii  lui, insa nu putem sta nepasatori, noi cei care avem Cartea Legii in mana, noi cei care cunoastem ce scrie. 
Am cautat putin prin arhive sa vad cate biserici au anuntat zi de post si rugaciune in aceasta zi.....
Dezamagire! Nici macar nu s-a deschis subiectul sau poate nu am gasit eu. Daca au fost pastori care au anuntat zi de rugaciune si post, ma rog ca Domnul sa-i binecuvinteze pentru atitudinea pe care au avut-o, iar daca nu au anuntat, tot am sa ma rog pentru ei ca Domnul sa -i ierte pentru nepasarea si ignoranta lor.
Acesti oameni au nevoie de ajutor. Sunt robi ai acestui pacat, dar ei nu pot scapa de acest pacat decat cu ajutorul Domnului, dar pentru asta, CINEVA (adica noi), trebuie sa ne rugam pentru ei, pentru copiii nostri care traiesc in aceasta societate in care li se se spune ca trebuie sa  accepte aceasta diversitate.

Iosia a luat atitudine impotriva pacatului si ceea ce mi-a captivat atentia a fost versetul 25 din capitolul 23,
"Inainte de Iosia, n-a fost niciun imparat care sa se intoarca la Domnul ca el, din toata inima, din tot sufletul si din toata puterea lui, intocmai dupa toata legea lui Moise si chiar dupa el, n-a fost niciunul ca el"

Inca nadajduiesc ca Domnul va aduce un Iosia si in tara noastra, un om care sa se intoarca cu fata spre Domnul, un om care sa se smereasca asa cum a facut Iosia, un om care sa indemne poporul sa faca la fel si-atunci poate ca Domnul isi va intoarce fata spre noi, spre poporul roman, iertandu-ne de toate pacatele.

Nu uitati:
in rugaciunile voastre de azi, aduceti si aceasta cauza inaintea Domnului.

Hrana ta zilnica!

23 MAI
Luca 10.10-24
Isus Se adresează cu solemnitate cetăţilor în care dăduse învăţătură şi făcuse aşa de multe minuni, accentuând marea responsabilitate a locuitorilor lor. Ce ar putea spune El astăzi despre atât de mulţi tineri crescuţi în familii creştine, care sunt atât de privilegiaţi, dar care sunt şi mult mai responsabili decât ceilalţi?
Cei şaptezeci se întorc toţi cu bucurie, iar faptul că au izgonit demonii L-a dus pe Domnul cu gândul la clipa când însuşi Satan va fi izgonit din cer şi aruncat pe pământ
(Apocalipsa 12.7). Isus însă îi invită pe ucenici să se bucure pentru un alt motiv, anume că cerul, curăţit de prezenţa lui Satan, va deveni locuinţa lor. De acum, numele lor sunt scrise ocolo. La rândul Său, Domnul Se bucură şi Se minunează nu de puterea exercitată, ci de planurile Dumnezeului dragostei. I-a făcut plăcere Tatălui să Se facă cunoscut prin Fiul. Şi, spre deosebire de ceea ce noi le spunem de obicei copiilor: «când vei fi mare, vei înţelege aceasta sau aceea», o asemenea descoperire a fost făcută tocmai pruncilor şi acelora care se aseamănă lor prin smerenie şi prin simplitatea credinţei. Îndeplinim noi aceste condiţii?

22 mai 2015

Hrana ta zilnica!

22 MAI
Luca 9.57-62; 10.1-9
Este uşor de afirmat: „Te voi urma oriunde vei merge, Doamne" (v. 57), însă Isus nu ascunde ce presupune a-L urma (vezi v. 23). Cele mai mari obstacole nu sunt pe cale, ci în inima noastră, iar pentru a ni le descoperi, Domnul examinează pe rând cele mai tainice unghere ale inimii. Plăcerea pentru confort (v. 58), anumite convenienţe, anumite afecţiuni sau obiceiuri (v. 59,61) trec uşor înaintea ascultării pe care I-o datorăm lui Hristos şi ne conduc apoi, în mod inevitabil, la regrete, la priviri înapoi şi poate, în final, chiar la o umilitoare renunţare.
În capitolul 10, Isus pune deoparte şaptezeci de lucrători cărora El însuşi le dă avânt în secerişul Său. Le dă instrucţiuni şi îi trimite „ca pe nişte miei în mijlocul lupilor" (v. 3), ei fiind chemaţi să manifeste blândeţea şi smerenia Celui care era Mielul în mijlocul aceloraşi lupi.
Astăzi, ca şi atunci, sunt puţini lucrători. Să strigăm de aceea în rugăciune către Domnul marelui seceriş (2 Tesaloniceni 3.1)!
 El Se va îngriji să aleagă, să pregătească şi să trimită noi slujitori; totuşi, pentru a putea cere aceasta cu râvnă şi cu dreptate, trebuie să fii gata să accepţi a fi trimis tu însuţi.

21 mai 2015

Doua promisiuni mari pe care le-am primit azi!

„Doamne, în vremea aceasta ai de gând să aşezi din nou Împărăţia lui Israel?”
El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ştiţi vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.
Ci voi veţi primi o putere, când Se va coborî Duhul Sfânt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”
  După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălţat la cer, şi un nor L-a ascuns din ochii lor.
Şi cum stăteau ei cu ochii pironiţi spre cer, pe când Se suia El, iată că li s-au arătat doi bărbaţi îmbrăcaţi în alb şi au zis: 
 „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.
 
O zi de o foarte mare importanta!
Treburile de zi cu zi care si astazi nu lipsesc din viata noastra, ne fac sa uitam importanta acestei zile.
Intr-o zi ca astazi, cu peste doua mii de ani in urma, Isus Hristos si-a incheiat activitatea Sa pe pamant. 
Dupa biruinta pe care I-a dat-o Tatal asupra mortii, S-a inaltat la cer pentru "un timp", dar nu inainte de a ne mai lasa cateva cuvinte de mangaiere. 

In primul rand, ne-a lasat un Mangaietor care sa ne fie Calauza si Pavaza pe calea spre cer, glorie Lui. 
Ne-a lasat Duhul Sfant!
Prin puterea aceasta, noi putem birui orice atac al celui rau, insa ca sa putem avea biruinta avem nevoie, zi de zi,  de o innoita putere. Daca ne imaginam ca ne-a dat puterea si de-aci in colo suntem fara griji.....ne inselam. In primul rand  putere primim, daca cerem!
Cu alte cuvinte, atunci cand ne este sete, niciodata nu vom primi un pahar de apa, decat daca VOM CERE.
Apoi paharul primit, daca nu ne atingem de el, el ramane plin, insa daca consumam din el, paharul se goleste. 
Tot asa este si cu puterea Duhului Sfant. Noi primim aceasta putere, doar daca vom cere.
Odata primita, putem sa ne aparam in fata vrajmasului.
Dar, pentru ca diavolul este pe urmele noastre zi de zi, puterea scade, de-aceea avem nevoie zilnic sa cerem sa ne reinnoiasca puterea. 
Fara puterea Duhului Sfant nu vom avea nici o sansa de biruinta!!!

In al doilea rand, in aceasta zi, Isus ne-a lasat fagaduinta ca va merge si ne va pregati un loc, ca acolo unde este El, sa fim si noi. 
In toamna anului trecut am fost la un concert. Bineinteles era foarte aglomerat. O persoana care avea un rol important acolo, mi-a promis ca imi retine un loc. Bineinteles, cand am ajuns acolo, a fost atat de aglomerat, incat aveam impresia ca nu am nici o sansa sa stau pe scaun. Dar a fost atat de minunat sa  fiu chemata sa imi ocup locul care mi-a fost retinut.
Cerul ne asteapta sa ne ocupam fiecare locul care ne-a fost promis.
 El este pregatit pentru fiecare din noi, insa acolo nu putem ajunge decat cei care calcam pe urmele Domnului nostru Isus Hristos. 
De-aceea sa ne dam toata silinta sa nu ratam marea sarbatoare.
Pana atunci.....sa cerem putere sa putem birui pe cel rau!




Descurajarea-muscatura sarpelui !

Muscatura sarpelui
Cercetand Cuvantul Domnului, vedem multe exemple din care avem multe de invatat, daca luam aminte, si nu ne lasam DESCURAJATI.
Poporul evreu, dupa multe minuni ce le-au vazut cu ochii lor, au inceput sa carteasca impotriva Lui Dumnezeu si a lui Moise.Atunci Domnul a trimes niste serpi infocati…(Numeri 21;5-9)
Cand un sarpe musca, otraveste, si multi mor…
Care este starea noastra astazi ?
 Cati dintre noi suntem DESCURAJATI, pentru ca nu vedem raspuns la rugaciunile noastre ?
Cati inca pribegim prin pustia acestei vieti, DEZAMAGITI, si DESCURAJATI, si NEMULTUMITI, DE DUMNEZEU CA NU NE RASPUNDE ???

Asta inseamna ca deja suntem MUSCATI si OTRAVITI de cel rau, de sarpele DESCURAJARII.
DESCURAJAREA ne FURA pacea, bucuria, credinta, speranta, tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu prin Duhul Sau.
DESCURAJAREA ne MINTE mereu;
-tu n-o sa iesi de aici niciodata,
-tu n-o sa primesti niciodata ceea ce te rogi,
-Dumnezeu te-a uitat,
-nimeni nu te iubeste si nu te intelege,
-casnicia ta nu mai e sansa pentru ea…si lista minciunilor celui rau continua.

 DESCURAJAREA ne scoate de pe terenul VICTORIEI castigat deja de Domnul Isus.Ea ne apasa si ne usuca toata energia si dorinta de a mai face ceva…


CUM SA INVINGEM DESCURAJAREA ?
 
” INTARESTE-TE SI IMBARBATEAZA-TE CA DOMNUL E CU TINE VITEAZULE !”

Daca tu nu o invingi, te va invinge ea.
De aceea trebuie sa luam SCUTUL CREDINTEI, si toata armatura lui Dumnezeu, ca sa ne aparam de sagetile arzatoare ale celui rau.
Cand vine DESCURAJAREA peste noi, sa stiti ca suntem deja pe un teren MINAT, de cel rau…
Atunci inseamna caci cel rau ne-a muscat si ne-a otravit cu otrava lui ,si ne face ca sa uitam si sa ne indoim de Dumnezeu.
Ce a facut Domnul in istorie? Sa ne uitam in textul de mai sus.
“Fa-ti un sarpe infocat si pune-l intr-o prajina;oricine este MUSCAT de un sarpe, si va PRIVI la sarpele de arama, VA TRAI…”(V8)
Solutia este CRUCEA Domnului Isus, RELATIA CU EL PRIN CUVANTUL SAU ,PRIN PROMISIUNILE SALE.
De aceea astazi suntem indemnati ca sa PRIVIM la Hristos si NU la neimplinire, si sa continuam sa ne INCREDEM in Dumnezeu, cu orice pret.
NU TE LASA MUSCAT DE SARPELE DESCURAJARII, CA TE VA OTRAVI, SI S-AR PUTEA SA “MORI “…
Domnul ne-a creat ca sa DOMNIM PESTE CIRCUMSTANTE, NU ele peste noi.

CUM INTRA DESCURAJAREA IN VIATA NOASTRA?
Simt din partea Domnului, ca sa mai insist la acest capitol, despre DESCURAJARE, caci este foarte adanc si aproape toti ne confruntam cu ea,mai mult sau mai putin.
Descurajarea vine atunci cand noi ne uitam numai la circumstantele NEGATIVE din viata noastra si mai ales la NEIMPLINIRE, in loc sa ne uitam la CREDINCIOSIA Lui Dumnezeu si a INTEGRITATII PROMISIUNILOR LUI.
Intai TREBUIE sa IDENTIFICAM descurajarea care ne-a cuprins, sa ne POCAIM caci am lasat-o sa intre in viata noastra, sa RENUNTAM la ea, si la alte duhurile atasate de ea, ca; frica, condamnarea, nemultumirea, frustrarea, mania, pasivitatea spirituala, letargie, depresie, etc. si cu agresivitate sa o SCOATEM afara.
Atunci ,devenim din ce in ce mai puternici, mai ales cand ii dam Domnului slava si multumire, in ciuda neprimirii raspunsului asteptat, poate de multa vreme.
In circumstatele critice ale vietii, ne este TESTATA CREDINTA.De aceea sa lasam credinta sa se ridice in noi.
Acum urmeaza; “LUPTA-TE LUPTA CEA BUNA A CREDINTEI “si ramanand in promisiunile Domnului, INDIFERENT de OPOZITIE.
Ca sa ne luptam lupta credintei NU TREBUIE SA CEDEM DESCURAJARII.
Avem nevoie de CURAJ. Credinta are nevoie de CURAJ.Credinta RISCA.
Ce-i DESCURAJAREA ? Absenta CURAJULUI de a te confrunta cu atacurile vrajmasului, care vin impotriva noastra, pt ca NU privim la ISUS.
Dusmanul nostru urmareste ca sa ne faca sa RENUNTAM la lucrare, la lupta, la incredere, la speranta care o mai avem in Dumnezeu,descurajandu-ne.De aceea frati si surori, stiind ca avem un adversar, care ne vrea distrusi, care vrea sa ne otraveasca si sa ne fure tot ce ne-a dat Dumnezeu, SA LUAM SABIA DUHULUI, CARE-I CUVANTUL DOMNULUI SI SA NE LUPTAM, DECLARAND MEREU CUVANTUL DOMNULUI SI RAMANAND IN EL, ASCULTANDU-L SI LAUDANDU-L NEINCETAT. Si atunci DESCURAJAREA nu o sa mai aiba pe unde sa intre ca sa ne ruineze viata.
SA NE LUPTAM LUPTA CEA BUNA A CREDINTEI!


Am impartasit si eu la randul meu  un material primit pe email care mi-a fost de mare folos, in speranta ca tot atat de folositor va fi si celor care il citesc.